» »

Spopad strankarskih programov pred novimi volitvami

Spopad strankarskih programov pred novimi volitvami

Temo vidijo: vsi
««
3 / 13
»»

rh^ ::

V Kopru je standard v zadnjih letel PADEL. Župan je začel z megalomanskimi projekti, katerih added value našemu lajfstyju je blizu nič. Oči nevidnih pa se svetlikajo.

Vitez ::

Ma kaki programi, že kr vidim predvolilna soočenja..rdeči proti tabelim, kdo leži v kateri jami..zakaj LJ nima Titove ceste..

Nič o prihodnosti mladih, nič o boljšem življenju državljanov..

jype ::

Vitez> Ma kaki programi, že kr vidim predvolilna soočenja..rdeči proti tabelim, kdo leži v kateri jami..zakaj LJ nima Titove ceste..

Jah, drugorazredne teme :)

Vitez ::

Kar se mene tiče, so to tretjerazredne teme.

jype ::

Jaz bi tudi rad videl spopad programov, pa nobena stranka nima programa, ki bi bil vreden tega naziva :|

Limit-sky ::

A boš skozi samo jamral al si tudi ti nesposoben do amena? (see what I did here?)

jype ::

Limit-sky> A boš skozi samo jamral al si tudi ti nesposoben do amena? (see what I did here?)

Politično sem nesposoben tudi preko amena. Enostavno ne bo šlo, da bi jaz lahko nagovarjal množice.

Potrudim se lahko le na področjih, na katerih sem dober.

Limit-sky ::

Se strinjam 100%.
Meni so sicer očitali že, češ kaj sem drugega naredil, kot pa poskrbel za svojo rit. Seveda to vzame večino časa, sploh, če ni samo ena rit za poskrbet. :|

donfilipo ::

No vsekakor je primarna skrb za lastno rit:)

Ampak, ker obstajajo okolja, tokovi in poligoni, kjer delujemo predvsem v okviru kolektiva, kolektivnega, velja nemara včasih razpravljati tudi o tem.

Politične stranke s svojimi programi vsekakor spadajo v politiko kolektivnega.

Noben Janša ali Jankovič, se ne bo spuščal na nivo, kako morate vi osebno skrbeti za lastno rit!!!!

Lahko samo priredi kolektivno okolje, v okviru sprejete zakonodaje in izvršilne oblasti, v katerem bo ta skrb za lastno rit, za večino lažja in kreativnejša.

Dosedanja pot in krute številke,... predvsem danes,.... veleume osamosvojitelje:) pokaže, da nemara niso ravno najbolj umni. Nekateri simptomi kažejo, da za lastne riti so sicer dobro poskrbeli, vendar pa jih za to ne volimo. Poskrbeti za lastno rit, s pretežno sumljivimi polkriminalnimi potezami, namreč ni reč, ki bi cel kolektiv vodila na bolje.

Ali pač?

Če gledam grobo ne. Je že res, da nekdo, ki zna dobro skrbeti za lastno rit, ni nujno slab kolektivni vladar, ali zakonodajalec. So pa okoliščine, posebej ob razpadih nekih kvazi-ideoloških moralnih sistemov (socializem z vsemi mašami in hvalospevi vred:), ko kaže, da je ta prodor neoliberalizma in skrbi za lastno rit, še kako hudi moteč za kolektiv!

Ali se morda motim?

Če miljarder na stara leta igra kolektivno političnega, ali moralno poučnega dobrodelneža, to jasno kaže, da bi ga nemara zlahka volili za predsednika, vkolikor seveda njegovi novi jakob's taski pred big sleepom, niso preveč ozki. Denimo Gates.

Vkolikor pa gre za povzpetneža, za katerega so nekateri indici pravih kriminalnih aktivnosti, je pa za božjo voljo to na balkanu (pa tudi drugje:), zanesljiv znak, da bo šlo še na slabše.

Je pa seveda res, da se tako etiketiranje, z sumi nekih kriminalnih dejavnosti, zlahka lahko tudi porodi iz čiste domišljije, skromno, ali dobro plačane opozicije.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Ja prostozidarji so pa samo nekakšni robo sužnji za zbiranje lojalnosti in zlata, stari vesoljski civilizaciji telegraf štang. Ti kadar so v stanju obleganja planeta, često padejo v nekak trans idealizma in v svojih dolgih lesenih vesoljskih ladjah samo kličejo: 'zabij, zabij'.

In le domišljiji tistih prostozidarjev, ki se pišejo Zidar, je prepuščeno, kako se bo konkretna civilizacija izvlekla iz prisilne naloge, zbrati vse zlato in ga izročiti telegraf štangam.

Ampak to ne more iti učinkovito brez strankarskih programov, ki so vsi precej neomarksistični v stilu Rudolfa Mabuseja, ali starih pederastov Lacanta in Laškofa. In le v niansah programov, ki jih bodo nekateri praktično spisali čez noč, bo videti, katera stranka ima največ zaloge hitrih kel, kar pomeni, se najbolj prilagodi obubožanju prebivalstva in zbiranju vsega bogastva za telegraf štange.

Enostavno, zelo učinkovito, ampak ljudje tega preprosto nikoli ne bodo verjeli, zato se tudi ne bodo nikoli uprli.
8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Bemti vesoljce:)

Zdaj pa naprej. Postaja napeto.

Kljub temu moram dodati deset ukrepov, ki bi jih Janševa SDS najprej po prevzemu oblasti izvedla.

Potem moram nekakao iz šlamasla izbrskati, ali je Jankovič kljub temu da nekako ni pravi levičar, pa za naše novonastale razmere vendarle mora biti, torej ali bo na koncu celo zaprt, ali ne? Za JJ-ja sem nekako prepričan da ne bo. Zaradi Patrije mislim.

Ampak najprej ukrepi:

10 ukrepov

1. Zmanjšanje število ministrstev na 10.
2. Takojšen pristop k socialnemu in medgeneracijskemu dialogu.
3. Omejitev deleža javne porabe v bruto domačem proizvodu na 45 odstotkov.
4. Podpora ustvarjalnim in zmanjšanje stroškov dela.
5. Podpora podjetjem.
6. Skrajšani čas umeščanja objektov v prostor.
7. Zmanjšanje kreditnega krča in terjanje odgovornosti za slabo poslovanje bank.
8. Stanovanja, ki so v lasti bank, bodo šla na trg.
9. Obsodba velikih gospodarskih kriminalcev.
10. Kadrovanje po sposobnostih in po osebni poštenosti.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Mipe ::

1. OK, tu se strinjam.
2. Kaj?
3. Kako?
4. Predvsem na račun delavcev (manj prispevkov na delavca), delodajalci pridobijo več zase.
5. Nepremišljeno zastavljeno. Npr. davčne olajšave za mlada podjetja? Kaj preprečuje mlade tajkune, da ne bodo naziva firme menjali kot gate in se tako izognili davkom?
6. Kako?
7. No, lepo, ampak še vedno hočemo vedeti KAKO.
8. Interventionizem. Nič dobrega.
9. Kdaj bo Janša obsojen?
10. Stara pesem. Zakaj SDS-ju doslej to ni uspelo?

Virantov program je mnogo bolje zastavljen, čeprav je morda mestoma pomankljiv. Npr. Virant se zavzema za de-birokratizacijo slovenije in združitev zemljiške knjige ter katastra, medtem ko SDS bluzi o "skrajšanem času umeščanja objektov v prostor". Virantova rešitev je bolj elegantna, ker rešuje tudi vse druge oblike zakasnitev.

Skratka, program SDS razočara, sploh v primerjavi z Virantovim programom.

donfilipo ::

2. bi rekel da to pomeni zamrznitev socialnih transferjev in pokojnin. Najmanj v absolutnem znesku. V notranju strukturi pa...no ja večinoma tudi.
3. Težko. A ker sem nekoč od nekega državnega uradnika slišal, da je država vreča brez dna in to med uradnim postopkom inpekcijskega pregleda, zato verjamem da se da. Če bi jokal nimamo siromaki smo...potem bi rekel nemogoče;(( Rabimo pa vedeti: koliko je poraba zdaj? In kje se bo prihranil preostanek. Namreč če je danes delež javne porabe 50% se pišejo težki časi.
Gledal sem neke stare cifre Mencigerja in recimo Francija, ki je poznana social država ima leta 1995 46,9% slovenija pa leta 2001 44,1%...BDP. In potem stopijo skupaj veljaki v OECD prekalkulirajo, da tako na gor ne gre vekomaj, ker bo šlo v komjunizjam:) in postavijo mejo. 45%. Pa se slikaj. Kako, pa ne bodo kaj prida spraševali. Morda se naučijo tisto čisto pravo balkankso v originalu: snađi se Janezu8-)
4. morda. Ocenjuje se, da nam primanjkuje kvalitetnih delodajalcev, imamo pa cel kup magnatarjev, ki imajo miljone v kupih zemlje, zlata in tujini:)
5. nič. razen ugleda firme, sklenjenih pogodb, kreditov in kar nekaj dodanih varovalk v zakonodaji po moje:)
6. ne vem točno, ampakče recimo deluje metoda pištolj na čelo in je gradbeno dovoljeneje na mizi, bi načeloma moral delovati tudi lepši in smotrnejši sistem:)
7. Žrebanje in pol članov nadzornih svetov bank v arest. Ali pa morda malce smotrnejše, tiste ki bi morali prevzeti odgovornost za popolnoma nespametno in nevarno kreditiranje, ve se koga.
8. Hm morda pa trik ki bo spustil ceno stanovanj, banke pa same mrzlično med obrazcem 12 in 36 zaman iščejo čudežno rešitev. V USA jo imajo. Berni tiskaj jebemti, tu pa..... OECD in tako8-) Prazna in mrtva stanovanja zadihajo nekako, banke jih ne morejo dati recimo nekemu kapitalistu za kredit za proizvodnjo. Ali pač?
9. Pri Urški. Ko ga vedno več ne bo doma8-)
10. Ta je najtežja. Osebno poštenost in sposobnost karizmatični voditelji ne ločijo od vritlezništva, torej bi moral JJ kadrovanje pustiti nekomu nekako poleg stranke. To pa...ne vem če bo šlo:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

nokaut240 ::

donfilipo ::

Tale Denis Avdič je pa res faca. En tak do sedaj malce skrit talent, vsaj za daleke regije od Ljubljane:)

Ampak OK. Grem zdaj gledat, kaj poleg vrlega SDS, SD ponujata dve na novo zrasli zvezdi prevolilnih programov:

Zoran Jankovič
Gregor Virant

Pa potem še na ostale marginalce.

Je muka politika, ampak ima pa malce veze s socilogijo in psihologijo.
:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Zoran Jankovič

Najprej en link, po moje precej kritičen. Morda ga bo kdo branil.

http://www.rtvslo.si/slovenija/zgodba-o...
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Evo sem kar malce brskal da sem našel stran. Pomeni ima Zoki nekega zlodeja za vratom:) Ena kar posrečena spoof stran in kup nepomembnih linkov na temo Pozitivna Slovenija.

Končno pravi link, ki če ga obiščete zdaj, lahko nemara poslušate celo ustanovni kongres stranke - liste Pozitivna Slovenija, ki da je vsaj nekaj električne energije, rabi tudi po moje Negativno Slovenijo, ki pa se ne rabi organizirati. Je že brez stranke silno močna:)
Link:
http://zoranjankovic.si/
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Looooooka ::

donfilipo je izjavil:

Bemti vesoljce:)
Potem moram nekakao iz šlamasla izbrskati, ali je Jankovič kljub temu da nekako ni pravi levičar, pa za naše novonastale razmere vendarle mora biti, torej ali bo na koncu celo zaprt, ali ne? Za JJ-ja sem nekako prepričan da ne bo. Zaradi Patrije mislim.

Za to sojenje se ze naprej ve kako bo.Sojenje bo padlo zaradi "pomanjkanja dokazov".Vlece se samo zato, da majo neumni drzavljani obcutek, da je sodisce celo sposobno kaj prav naredit.

Looooooka ::

4. morda. Ocenjuje se, da nam primanjkuje kvalitetnih delodajalcev, imamo pa cel kup magnatarjev, ki imajo miljone v kupih zemlje, zlata in tujini:)

Se hujse je.Mamo kup sposobnih podjetij in inovatorjev ampak mamo cel kup nesposobnih politikov.Knjige s katerih so jih ucili so verjetno iz let, kjer se je vse resevalo z davki.
Sej jim folk ki se spozna na finance ze leta govori, da je treba podjetnike razbremenit davkov, da jim kj denarja ostane za razvoj pa namesto tega dobivamo razne resitve kot so zamrznitve plac in pokojnin.To vse so kratkorocne resitve nesposobnezev, ki bi jih blo treba takoj zbrcat iz vej oblasti.
Ce ne znajo gledat vec kot 4 leta v prihodnost potem je logicno, da so nesposobni vidt, da moras v lastno ljudstvo prvo verjet.Potem tud zmanjsevanje davkov , ki ubijajo podjetja ni RISKIRANJE ampak neka NALOZBA.
Sej bi blo lepo, da zaprejo krivce...ampak to pac ne bo resilo problema.Ce so mel vsaj pet gramov soli v mozganih je denar ze v tujini in bo tam ostal tud ce grejo vsi sedet za 10 let.
Naj rajs poskrbijo da se zadeve ne bojo ponovile.Sem 100% preprican, da niso sposobni napisat zakona, ki bi jih spravil v zapor jim pobral denar...in celo prezivel pritozbo v Bruslju.Na koncu bi jim bili se dolzni zarad sojenja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

donfilipo ::

Ja Looooka treba jih mal zmerjat. Samo nič kaj dosti ne slišijo. Edino kar se vprašam resno je, ali to vsaj toliko pomaga meni samemu, da raztresem jezo nad lastno nemoč, kot bi namesto tega en dober sprehod.

Ampak je. Občutek da so tudi drugi jezni in nezadovoljni da malo tolažbe.

Zdaj pa še nazaj na Jankoviča.

Spletna stran:
http://zoranjankovic.si/
ni kaj prida obširna. Nisem ekspert, ampak bi rekel da tudi ni ne vem kako dobra. Za malo denarja?..... ne vem, tu je strokovnjakov morje, pa naj sami povedo.

Jaz samo povem, da tu še ni programa, niti kaj bo Zoran naredil za Slovenijo, zato en minus.
Čakamo.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Aja pa še nekaj sem pozabil.

Moja ocena. Izven vseh ostalih res pomembnih parametrov. To so: ali je res sposoben za današnjo krizo, ali ima dobro ekipo, ali ima dovolj znanja za premiera, ali je pošten.....

tokrat samo en tak detajl, ki pa recimo na marjanskih volitvah kar precej odloča. Zato boste težko našli plešastega, nikakor škrbastega, ali celo brkatega kandidata. Go figure:)

Jankovič s svojim nasmeškom, vkolikor se potrudi in ga zdinamizira je mr.simpatikus. In zgleda na ven dinamičen in poln energije do amena. Toliko.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

lexios ::

Don, tkole bom reku na zgornji link - Tita in polpretekli režim KPJ "smo" po 20+ letih (končno) le "obsodil", češ se distanciramo ali pa hočemo kot "demokratična" in "pravna" država vsaj dajati tak vtis preostali EU!

Ironija je, da cel kup javnih, ali če hočeš "pomembnih", osebnosti ne loči več med partijo, občino/državo in zasebnim podjetjem - ljudem, ki bi po vsej verjetnost v funkcionalni pravni državi in demokraciji že zdavnaj sedeli, se izražajo liste podpore! Branje Goetheja, začenši s Faustom, bi priporočal celotni "stari gardi"!>:D Ustavno sodišče je mogoče res reklo svoje, politika in "elita" pa: "S "Titom" na čelu naprej..."!


"Ko zahodni časopisi opisujejo poslovni in družbeni kaos, uporabljajo za tak tip ljudi izraz tycoon, v prostem prevodu nekakšen roparski kapitalist."

S temi besedami je Zorana Jankovića, tedanjega predsednika uprave Mercatorja, septembra 1998 opisal novinar Dela Janko Lorenci. Dodal je, da bo "razplet primera Janković izjemno simptomatičen in pomemben. (...) Od razpleta primera Janković je v marsičem odvisno, kako se bodo razvijali poslovni standardi in kultura v gospodarstvu."

random ::

Mislim da je tole Jankovicev program, ravno sem videl link: http://zoranjankovic.si/sl-SI/a-14/unde...

donfilipo ::

Lexios če prav razumem, si mnenja da Jankovič ima pred sabo, če bo prav, še nekaj resnih postopkov. Glede mešanja zasebnega in javne funkcije. To vsekakor je prisotno povsod po medijih. Inuendo:)

Je pa vprašanje dokler je tako nedorečeno, ali to vsaj toliko vpliva, kot ali se je lepo obril. Resno mislim. Ne trdim, da ljudje ne bi morali odločati po vsebini. Morali bi. Le tako ima demokracija smisel. Dvomim le, da je tako. Da često odločajo predvsem po lupini. Koliko jih bo Zoki znal pritegniti. In za druge seveda velja isto. Le da so JJ in Pahor že imeli priliko kazati, kaj zmorejo v pravi dirki. Jaz sem tako na brzino ugotovil, da ima JJ super rezultate, Pahor pa precej manj. Pa sem bil ozmerjan:) Ampak OK. Priznam da natančne analize pa še nisem delal.

@random
evo fantje so vsaj ažurni. Prej programa še ni bilo.

Multikulti tule: Tukaj smo vsi enako doma. Staroselci in prišleki....
Tole je tisto, kar mi je razlagal Okapi, pa sem malo trdoglavil. Multikulturnost je namreč definirana pri nas samo kot, verska svoboda, pravice manjšin, Italijanske, Madžarske. In basta. Ostali melt in or go:) Nekako....

No tale multikulti, pa je prilagojen predvsem za prišleke z juga, ki se jim nekako formalno da podpora in obenem dobrodošlica. Kot neko nasprotje recimo nacionalizmu. Tudi tega je ponekod na marginah čutiti kar obilo, v niansah pa majceno na desnici. OK zdaj razumem. To je res levica in tu sem sam lev bolj z rezervo. Strinjam se z smiselno globalizacijo, ne strinjam se s politiko, da sem na skrajnem severozahodu slovenije narodna manjšina praktično:)) Če bi bilo to na jugovzhodu bi še nekako....

Ampak dobro. To je neke sorte pezdekanje od mene. Načeloma večina teh prišlekov le malo odstopa od domorodcev.

Grem gledat program naprej.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Karaya 52 ::

OMFG, upam da je to samo osnutek programa. O davcni politiki ni notri nicesar, se vidi da je Mencingerja izbral prvega ekonoma. Sicer pa en velik zeh, ponovno je odkril tretjo razvojno os in zeleznisko infrastrukturo. O bankah nic, o vlogi drzave v gospodarstvu nic, o zadolzevanju nic, eno veliko nakladanje o raznoraznem, s povdarkom na zeleno. Zeleno, zdravje, znanje. Pa se trajnostna naselja, verjetno misli maoisticen tip idealne vasi. Zoran, kao gospodarstvenik, v bistvu prelepil Borutov paket, Prebojna Slovenija.

donfilipo ::

Želimo živeti v pravni državi in v pravični družbi


Pravna država nekako razumem kaj naj bi bila.
Bistvo pravne države je v tem, da je delovanje vseh državnih organov urejeno s pravnimi pravili, ki določajo vsebino in način njihovega odločanja


Zdaj kaj je pa pravična družba?
Tu pa je kleč. Če je to od Jankoviča, ki se razglaša za levičarja, pa je obenem kapitalist, ki si je baje prizadeval olastniniti Merkator, in to kot njegov direktor, je pa to zlasti sporno. Ne ve se, kaj resnično levega pri taki reformirani levici ostane. Različnost in solidarnost? Hm....
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Kot je v sosednji temi napisal Karaya.

Program je tipičen.
Svetle obljube in res je lev. Kar se da danes, lev. Torej.....
Imamo kapitalista s čisto levičarskimi pogledi.
Nemogoče?

Ni.
Jih je po svetu kar nekaj. Tudi svinjsko bogatih:)
No zdaj vsaj vem, nekako obljubljeno vsebino.
Če ni zadaj cel kup umazanije, kot namigujejo mediji in številne preiskave, je poleg mr.simpatikusa, tu še čisto spodoben levičarski, zelen, solidaren, multikulti+, in tako naprej, program. Dovolj za povprečnega firbca.

Zdaj Zokija čakajo samo še odločilne bitke. Predvolilne seveda. Namreč soočenja po televizijah.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Utk ::

Jankovič že napovedal višje davke. Bravo. Takoj ga bom volu. Not.

donfilipo ::

Tu rabimo nekoga od desnice, da napiše resno analizo. Ne anntidole in antilevo, ker to ni preveč pametno.

Antidole je nekako nemoderno danes, ko imajo še nemci 7 miljonov Turkov, Merklova bi jih pa učila nemško:)), Antilevo je pa še bolj čudno. Levica, prava levica je trenutno v šotorih pred borzo. In gruntajo. Kaj, pa ne vem. Salonska levica, ki ima solidne službe, je tako izšolana in ima tudi čisto solidne desne poteze včasih, pa ne mara radikalnih Randovskih tez.

Zato rabimo ekonomista tipa Rado, da lepo na kratko pove, do katere stopnje ima obdavčenost v tipa države Slovenija cca smisel in kje smo mi. (totalna obdavčenost je po nekaterih virih 55%). En tak patron, se je na kratko že enkrat pojavil, natapkal 4 vrstice, pokazal da je v srcu z Miesejevega inštituta, kjer je doktrina, da so taki izračuni nemogoči in odšel:))

Nekaj je sicer res.

testability in economics and mathematical modeling of a market is virtually impossible since it relies on human actors who cannot be placed in a lab


Ampak če ne bi bilo približnih ocen potem pa tudi ekonomije ni treba. Torej cca. Do katere mere še in koliko smo danes čez, da nas bo zadušilo. Da ne brskam sam, ker mi pušča radiator in moram nositi vodo:)) Ajmo junaci.

Bela cesta kakšen smisel ima biti desničar, če nisi ekonomist vsaj miesejeve šole, ali friemanovega inštituta:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Double_J ::

Zakaj so v programu črke L oddebeljene. Naglas?
Dve šivanki...

lexios ::

Sicer pa en velik zeh ... eno veliko nakladanje o raznoraznem, s povdarkom na zeleno. Zeleno, zdravje, znanje. ...


Pričakoval kaj drugega? Jankovičeva funkcija na čelu "stare garde" oz. t. i. levice ti je menda jasna že od vsega začetka, "gospodarstvenik" gor al dol as long as it`s anti-janša anything goes! Čas bi bil, da gredo ti ljudje v pokoj, sicer se bo samo zanje imho odprlo kakšen nov rov... Ona gospoda, ki pa je že v pokoju, pa naj prosim tam tudi ostane!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lexios ()

donfilipo ::

Double_J je izjavil:

Zakaj so v programu črke L oddebeljene. Naglas?


Z L je imel tudi Tito probleme.

Pa ti veš kako smo mu mahali?

Mogoče pa nek subliminalni sindrom;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Double_J ::

Poleg tega manjkajo resorni programi, kot naprimer...

http://www.sds.si/file/2011/10/10-100_2...
Dve šivanki...

Karaya 52 ::

donfilipo je pred kratkim zapisal da je NOB samo se trademark levice. Nekaj v tem stilu. Par dni kasneje, Zoran v MB izjavi, da si med delom poje "delavsko" Hej brigade, danes na kongresu pa "delu cast in oblast", Titova cesta anyone? Ocitno si bilda ta trademark. To in neka karizma je v slovenskem prostoru veliko bolj pomembno kot "nek program". Ko** k**** se bo zajebaval s programi? Ve se kdo je leta 45 zmagal in pika, pa ceprav se je nas Zoki rodil 7 let po koncu vojne! ;((

Karzima, to je to. Ce je zaposlene v Mercatorju preprical, da so dobro placani ... potem je vse kar se sveti ze skoraj zlato! Samo da s to karizmo preprica IMF je pa prevec tudi za Zokita. Vseeno sem pricakoval bolj gospodarsko usmerjen program. Po drugi strani se Zokit imo ni nikoli ukvarjal s politicno - socialnimi - ekonomskimi teorijami. Preprosto je prevzel zmagovalni brand, NOB plus vse ostalo, potem pa gasa do konca. Dovolj da preslepi nedeljske levicarje, pravih pa verjetno ne. :)

edit, pozabil zanikanje v rodilniku

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Evo jest sem si prebral zdajle DoubleJ-jev link 10+100 rešitev za pravičnost in razvoj. Od SDS.

Tole je pa detajlno in meni izgleda realistično. Če bo tole uspelo realizirati JJ-ju bo po moje bolje tudi za Slovenijo. Zakaj. Ker ne sadi rožic.
Pa sem drugače kar hudo vesel, ko slišim o AI, odpravi kapitalizma in uživanciji v nebesih in podobne ultraleve:), ampak tole je pa na tleh. Zakaj?

Ker daje poudarke na realna mesta. Znižanje davkom tistim, ki ustvarjajo. Zamrznitev prihodkov tistim, ki ne. Bodisi so upokojeni, ali sociala. Pospeševalce še enkrat, za najbolj zahtevna inovacijska podjetja, ki ustvarjajo visoke dodane vrednosti in obenem obdržati tudi visoko stopnjo izobrazbe in človeški kapital, ki se ga še nadgradi. Uvedna davčnega miru za novoustanovljena podjetja. Pavšal za obrtnike in ljudi, ki niso zreli za mutibarjenja okoli dvostavčnega knjigovodstva in podobne:) Pa še. Moram priznati, master piece cel papir. Zelo dobro.

Zdaj pa metoda za stare cinične zaskrbljene možgane:

Še nekrat skozi Zokijev program in skušat poiskat razlike. Namreč kar nekaj sličnosti seveda je. Pomeni razvoj v okviru zelene družbe, pravičnejša družba, Zoki solidarnost, JJ-zmanjšanje brezposelnosti, a spet ne ukinitev socialne države...ampak nekaj fines razlike je. Na teh finesah se nemara vidi vse dejanske smernice. Tu smo namreč ker par let križali besede s čistimi Randovci, ki so spraševali, zakaj bi pa plačeval nekomu šolo, ali socialo. No takega spektra na političnem trgu ni. Ker PR službe ocenjujejo, kaj bi lahko šlo. Ampak trende se pa nemara da razbrati.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Tilen ::

Ob začetku današnjega kongresa je bilo prisotnih 339 ustanovnih članov in članic, ki so Zorana Jankovića soglasno izvolili za predsednika stranke. Statut stranke je bil potrjen s 306 glasovi za in enim proti. Program za pozitivno Slovenijo si lahko pogledate tukaj.


Že na začetku se vsi ne strinjajo. :p

PROGRAM
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Okapi ::

Problem je, ker, kot je približno rekel pruski feldmaršal von Moltke starejši, noben bojni načrt ne preživi prvega srečanja z nasprotnikom.

Podobno velja za vse te predvolilne programe. Kaj ti pomaga še tako dober program, če ga lahko sindikati na referendumu kadarkoli zminirajo. Ali pa koalicijski partner, brez katerega ne moreš sestaviti vlade. Ali pa ker že od vsega začetka sploh ne veš, kako bi ga uresničil, ali ker ga ne znaš iz teorije preliti v prakso. Ali ker zaradi svetovnih razmer sploh ni uresničljiv, tudi če nihče ni proti.

O.

donfilipo ::

Klinc vedno bolj podobna se mi zdita programa. Ne vem kaj je to za en efekt. Pa se ne zajebavam.

Glede na bitke, ki smo jih tu bili, med skoraj naciji, do skrajnih globalistov in multikulturalistov, od skrajno levih anarhokomunistov, do skrajnodesnih Randovcev...je tole razpon 1mm. Res:).

Torej 2 razliki sem si zapomnil. Zoki nikjer ne poudarja znižanja davkov, pač pa samo zmanjšanje javnega primankljaja z reformami. Pokojninske zdravstvene in reformo socialnih transferjev. Če kaj vem, to pomeni isto rez bodisi socialnih prihodkov, pokjnin ali večanje zdravstvenega prispevka. Oblika ni določena.

Druga reč je kot sem že povedal multikulti +. Ni več spodnji, domorodci, vsi so enako dobrodošli.

Ostalo so finese in seveda ikonografija. Delu čast in oblast, tovariši in tovarišice in podobne, ki pa pomenijo prekleto malo realno. Praktično nič, razen če bi nekdo skušal obnoviti privilegije partije?

@Okapi

Letos so rekli da bodo dali poudarek na programe.
Prej so rekli da bo poudarek na tranziciji.
Glede na to, da je bila tranzicija v grobem rečeno en velik rop in to ne Tone, potem lahko zdaj v programih brskamo za velikimi lažmi;((

Osebno sem si zadal eno tako neprijetno nalogo spremljanja reči, do katerih imam načelen odpor. Da se malo okrepim imunski organizem:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

U ja seveda. SDS zmanjšanje razlik med bogato Ljubljano in revnejšimi regijami. Tega Zoki jasno ne more lansirati, sicer bi ga zabili direkt v stožec:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Vsi prodajajo meglo, in to na veliko. Recimo teh 10 SDS-ovih točk.

1. Zmanjšanje število ministrstev na 10.

Jaka stvar. Efekt bo nekaj ministrov manj, in nekaj državnih sekretarjev več, vse ostalo pa ostane enako. Pač bodo obstoječa ministrstva večja. Lahko bi imeli samo 3 ministrstva, pa to samo po sebi ni nobeno zagotovilo, da bo karkoli bolje.

2. Takojšen pristop k socialnemu in medgeneracijskemu dialogu.

Kaj je to drugega kot megla? A sedaj tega dialoga ni? Kdo in kaj se bo pogovarjal?

3. Omejitev deleža javne porabe v bruto domačem proizvodu na 45 odstotkov.

Nič pa o tem, kje se bo šparalo in komu se bo to poznalo. Bodo zmanjšali stroške za vojsko ali za izobraževanje?

4. Podpora ustvarjalnim in zmanjšanje stroškov dela.

A je kje kakšen, ki pravi, da ustvarjalnih ne bo podpiral in da bo povečal stroške dela?

5. Podpora podjetjem.

A je kje kdo, ki pravi, da podjetij ne bo podpiral. Važno je povedati, kako jih bodo podpirali, ne da jih bodo podpirali.

6. Skrajšani čas umeščanja objektov v prostor.

Na račun česa? Bodo ukinili presoje vplivov na okolje? Še ena točka, ki sama po sebi ne pove čisto nič, ker ni nikjer nikogar, ki bi ta čas rad podaljšal.

7. Zmanjšanje kreditnega krča in terjanje odgovornosti za slabo poslovanje bank.

Povsem protislovna stvar, ki poleg tega znova ne pove nič o izvedbi. A bodo z državnim dekretom določali, komu morajo in komu ne smejo banke dati kredit? Sicer pa vmešavanje politike v gospodarstvo.

8. Stanovanja, ki so v lasti bank, bodo šla na trg.

Lepo, samo kaj, ko so na trgu že sedaj. Banka ti z veseljem proda vsako stanovanje, ki je v njeni lasti. Sicer pa vmešavanje politike v gospodarstvo.

9. Obsodba velikih gospodarskih kriminalcev.

Aha, uvedli bodo gospodarski "preki sud", Judge Dredd stil;) Sicer pa vmešavanje politike v sodstvo.


10. Kadrovanje po sposobnostih in po osebni poštenosti.

Kot prvo še ena populistična floskula, ki ne pove popolnoma nič. A je kje kdo, ki pravi, da ne bo kadroval po sposobnosti in poštenosti? Kot drugo - štiri leta smo imeli priliko gledati, kako kadrujejo po sposobnostih in osebni poštenosti. Rezultati so bili naravnost izvrstni;((

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Double_J ::

Zoki nikjer ne poudarja znižanja davkov


Poudarja zvišanje davkov.

Vsi prodajajo meglo, in to na veliko. Recimo teh 10 SDS-ovih točk.


To so samo izhodišča s katerimi se takoj štarta. Konkretni ukrepi so navedeni kasneje.
Dve šivanki...

donfilipo ::

Jap za 10 točk si raje preberi DoubleJ-jev link.

http://www.sds.si/file/2011/10/10-100_2...

Poudarja zvišanje davkov.


Ja DDV na 21%.
Ampak ne v programu. Tako je izjavil novinarjem.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Karaya 52 ::

Okapi je izjavil:

Nič pa o tem, kje se bo šparalo in komu se bo to poznalo. Bodo zmanjšali stroške za vojsko ali za izobraževanje?

A je kje kakšen, ki pravi, da ustvarjalnih ne bo podpiral in da bo povečal stroške dela?

Lepo, samo kaj, ko so na trgu že sedaj. Banka ti z veseljem proda vsako stanovanje, ki je v njeni lasti. Sicer pa vmešavanje politike v gospodarstvo.

O.



Okapi je tudi med tistimi, ki bi status quo furali naprej. Ce zmanjsanja obremenitve dela ne omenis v programu, potem je verjetnost, da bos do tega spoznanja prisel sredi mandata minimalna. Potem so moznosti za uspeh drzave nicne.

Razen ce mislite, da bo vlaganje v zeleno energijo resilo probleme. Oz. ce ste mnenja, da je dodana vrednost tega tipa manjsa od vrednosti standardne ele. proizvodnje, potem ste prespali budilko. Prespala jo je Evropa, ampak na zadnji seji ministorov za prostor, je koncno zazvonila. Vprasanje, zakaj bi potem propadlo paradigmo vzel za osnovo programa? Ajde, vedno smo samo kopirali, pa se to slabo s par letno zamudo.

Kje se bo sparalo naj zaenkrat ostane za zaprtimi vrati, vsaj do volitev. 4. decembra ob 19h pa le naj povedo. Sicer pa se ze ve, kje in kako.

Da so banke dale stanovanja na trg, je pa se en Okapijev vic. Kot prvo, vsaka banka se zeli asap znebiti nepremicnin, razen ce so v igri drugi faktorji. Ta faktor je imaginarna cena nepremicnin, ki bo obstajala tako dolgo, dokler jih ne bodo dale na trg in preverile njihovo vrednost. Ko bodo pristali na realno vrednost bodo prisiljeni v dodatne slabitve, v dodatne dokapitalizacije in verjetno tudi stecaje.

Taksna je realnost bancnega in nepremicninskega trga v Sloveniji. Kar od JJ pricakujem je ustanovitev slabe banke, prenos toksicnih hipotekarnih in ostalih toksicnih posojil na banko, ter odprodajo vseh bank v drzavni lasti (izkupicek bo zaradi solidnega portfolia visji). Slaba banka mora imeti par letni mandat, dve, tri leta, da konca s ciscenjem. Takoj v zacetku mora na drazbi prodati vse nepremicnine. Ostalo je preteklost oz. vec milijardna luknja v slabi banki.

Se raje bi videl takojsnjo odprodajo NLB in NKBM za 1€, potem se naj pa drugi s tem ubadajo.

Okapi ::

Takoj v zacetku mora na drazbi prodati vse nepremicnine.
Zakaj ne poveš tako, kot res misliš - da bi morala država stanovanja zapleniti in ti enega podariti ter s tem popraviti krivico, ki se ti je zgodila, ker si zamudil ex-jugo kredite in jazbinškova stanovanja.

O.

Valvoline ::

Double_J je izjavil:

Zoki nikjer ne poudarja znižanja davkov


Poudarja zvišanje davkov.

Vsi prodajajo meglo, in to na veliko. Recimo teh 10 SDS-ovih točk.


To so samo izhodišča s katerimi se takoj štarta. Konkretni ukrepi so navedeni kasneje.


Že od osamosvojitve nam obljubljajo Švico,tam pa je enotni DDV 8%.Jbga tam ni komunistične golazni.

:D

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Jansa socialist bo verjetno ocistil nepremicnine hipotek in jih prenesel na nek drzavni sklad. Se bojim da bo tako. Prenos hipotek je dober za banke, js sem seveda izkljucen iz tega dogajanja ker se ne vidim v Sloveniji. Zal. Tudi ce bi talali stanovanja prek facebooka.

donfilipo ::

Kaj točni pomeni ustanovitev slabe banke?

Da država ustanovi banko in odkupi od drugih poslovnih bank vse slabe kredite, z davkoplačevalskim denarjem, potem pa ko imajo te očiščene bilance, pa svoje deleže v teh bankah proda najboljšemu ponudniku?

Slabo banko pa realizira ko steče finančni tok, kar se pač da realizirati?


Ali sem kaj zgrešil?

To povzroči da banke lahko začnejo spet normalno kreditirati gospodarstvo in sprosti kreditni krč.
Problem je, ali bodo te banke poslej ravnale pametno?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

začnejo spet normalno kreditirati gospodarstvo
Kaj je to normalno kreditiranje?

To je že spet ena meglena fraza, ki v resnici nič ne pove. Če je banka previdna in daje samo kredite, za katere je prepričana, da jih bo dobila nazaj, je to v bistvu "kreditni krč", kot ga imamo sedaj. Kako podjetja vračajo kredite, pa ni odvisno od bank, ampak od gospodarskih razmer. Če je kriza, več podjetij propade in manj kreditov je vrnjenih. Kristalne krogle, v kateri bi videl, kakšno bo gospodarstvo čez pet let, pa nima nihče.

O.

donfilipo ::

Ja po mojem ni čisto tako. Banke imajo neke limite, po katerih prestajajo tako imenovane stress teste. Se pravi slabe naložbe, jim sedaj tičijo v teh limitih. Če se teh naložb znebijo, lahko posodijo več in se še držijo pravil. Se pravi če ima banka cel kup neizterljivega, ne more nič več posoditi. Če se tega znebi, lahko posodi. Banke imajo sedaj stanovanja, krampe, lopate in nekaj štabov. Če jim državna banka to odkupi, imajo prepotreben denar za kreditiranje gospodarstva. In so nenadoma tudi več vredne na trgu in bolj dobre za gospodarstvo. Državna slaba banka pa proda kakor pač proda. Stanovanja po jazbinškovi ceni:)) Ja klinc, ampak vsaj ne bodo prazna po 2k evrov na kvadrat. Je pa res, da je to ene vrsta socialitičnega ukrepa.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

WarpedGone ::

Da je donfilipu bolj jasno kako stvari špilajo kot okapiju?
U bistvu ne vem zakaj sem presenečen ...
Zbogom in hvala za vse ribe
««
3 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Volitve 2011 (strani: 1 2 3 429 30 31 32 )

Oddelek: Problemi človeštva
1588162473 (134495) Ziga Dolhar

Več podobnih tem