» »

Dovoljenja in gesla v XP-jih

Dovoljenja in gesla v XP-jih

element ::

Torej zanima me, kako bi lahko kot system administrator določal gesla za mape in datoteke, določal kater user lahko kaj vidi, poganja in podobno. Imam Windows XP Pro, datotečni siste je NTFS. :\

Hvala :)

andrej ::

ne. ne mores nastavit gesel. naredit moras novega uporabnika in temu uporabniku dovolit kaj lahko naredi in ne.

alesrosina ::

hja, zadevo pa delas kar v Windows Explorerju, desni klik na mapo, izberes Properites, ter gres pod zavihek Security ... ostalo bi pa moglo bit ze samo po sebi jasno.

Ziga Dolhar ::

Emm, tovrstno dodajanje pravic uporabnikom -- afaik -- deluje v Windows XP le, če obstaja domenski strežnik.

V Win 2003 server family to obstaja, ne glede na tip prijave.

Zigga, malo te morem popravit.
To dela res by default samo v XP Pro ko je v domeni. Ko si v delovni skupini LAHKO to posebej vkljucit.
Edino XP Home tega nima...

Ziga Dolhar ::

U, lepo. Andrej, prosim dopolni "se", kje se to posebej vključi :).

Hvala.

A bi lahko še malo bolj podrobno opisal, kako? :\

explorer, tools, folder option, view, Use simple file sharing

To sem zdej uspel vklopit. Ko pa sem nastavljal dovoljenja sm nastavil za en folder, da ne sme videt nobedn user. Dal sem denie access All Users, Administrators pa Full access. In pametni windowsi so zdej zaklenil folder, ki ga ne morem ne odpret, ne spremenit dovoljenj, ker jih sploh ne vidim... Kakšna ideja kako rešit problem? :\

Sem uspel rešit problem in sicer tako, da sem šel pod security -> advanced -> owner pa sm dal tam replace owner on subcontainers and objects

Zgodovina sprememb…

• spremenil: element ()

ToniT ::

Saj to je čisto jasno.
All users je tudi Administrator. Če hočeš prepovedati dostop vsem ostalim, ne smeš dati deny, ampak samo odstraniti Everyone.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SMB povezava Winows 10 s Synology NAS

Oddelek: Operacijski sistemi
323313 (2579) dukedl
»

Windows Server 2008 network sharing

Oddelek: Operacijski sistemi
192457 (2158) mazupan
»