» »

Nastavitve monitorja

Nastavitve monitorja

Jinxy ::

A ima kdo kaksen programcek ali pa kaj podobnega, ki ti pomaga pri nastavljanju pravilnega kontrasta, brightness-a in barv pri moniotrju?

Dax ::

Jst ti povem, da najbolje, da si zadevo naštimaš tko, da bo kar najbolj prijetno tvojim očem (jst mam brightness na 0, kontrast pa skor do konca). Za delo windowsih je kul, ker so vse barve dokaj temne, če pa že igraš kako igro al pa kak film gledaš, pač ma žvišaš brightness.

En program za nastavljanje sicer mam in je bil zrovn adobovega photoshopa. In lohk ti povem, da SUXXX. Naredu sem vse, kar je tam od mene zahtevalo (gledu tiste stupid sive kvadratke in to) in na koncu je bila slika tak podn, da brezveze...

luni ::

ehhe ja jas sem tudi probal tisti programcek pa sem ugotovil, da so moje nastavitve boljse... na Iiyami VM Pro410 imam brigtness na center, kontrast pa do konca pa mi taka slika pase (in mi ni niti najmanj jasno, kako lahko Dax uporablja mointor z nic svetlosti :))
Artificial Intelligentia

Dax ::

Luni... čist kul je... bightness 0, contrast 75%. Vse ostalo je default. Slika je čist lepa, barve pomirjujoče, v ozadju Voyager... eh...

A teb je tist proggy tud čist nastavitve zmešu?? Damn... Adobe... damn...

Kovax ::

Fantje... Adobe Gamma ni noben glup proggy, ki ti zmesa nastavitve... Ampak je program, ki monitor skalibrira tako, da kadar neses neko zadevo v tiskarno nisi potem zacuden, da je tvoja lepa rumena barva postala oranzna... In da se je tvoja sinje modra pretvorila v barvo neba nad ljubljano...
Nikarte se zmrdovati nad Adobe-jem ker Adobe je car... vprasajte tiste ki se ukvarjajo z DTP-jem...
Za vsak namen svoji programcki... ceprav za spile nabijat niti ni vazno al je zadeva mal bl rumena al mal bl zelena...

LuiIII ::

Kalibriranje monitorja pa res ni problem. Kupi kakšen luštkan 24" monitor, ki ima zraven še napravo za kalibriranje. :D Ne čudi se če je cena petštevilčna (v DEM).
Sam se zelo veliko ukvarjam s tiskom in lahko rečem samo to, da je monitor zelo težko skalibrirati. Vedno nekje sekajo barve malo ven. Da ne govorim o sami nasičenosti barv. Pa še ena zelo pomembna stvar je pri vsem tem. Tiskarji ne uporabljajo enakih barv! Vsaj vsi ne. Najboljše je, da si narediš barvno paleto, ki jo sam največ uporabljaš, jo daš stiskati ali pa sprintati (karkoli pač je tvoj končni izdelek) in nato s pomočjo nje približno skalibriraš monitor. 100% skalibriral ga ne boš nikoli!

Lui

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kalibracija barv monitorja in tiskalnika

Oddelek: Programska oprema
322937 (2425) Okapi
»

nastavitve monitorja za manj boleče oči (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5211457 (9422) če hočem
»

nakup očesu prijaznega LCD monitorja

Oddelek: Kaj kupiti
445778 (4243) adisitko69
»

20" LCD (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
505353 (3984) miwche
»

crt monitor (strani: 1 2 )