» »

crt monitor

crt monitor

«
1
2

Jan987 ::

Kupujem 21' crt pa me zanima, kateri od teh je najboljši nakup glede na ceno kvaliteto?

prvi
drugi
21" FLAT Eizo FlexScan T965 cena 25.000sit

Prva dva monitorja sta rabljena 1 mesec potem pa eno leto v skladišču, tretji pa je rabčjen 2,5 leta. Koliko je kaj življenska doba teh monitorjev in na kaj moram biti pri nakupu pozoren!

Ali priporočate kakšnega drugega, cena pa naj ne presega 25.000sit

Jan987 ::

Mnenja? A res noben ne zna svetovat

Fizikalko ::

Kupi EIZO, med najboljšimi firmami za CRT. Življ. doba je odvisna tudi od frekvence osveževanja (ne imet ravno na 150 Hz, kjub temu, da znese), ampak par let ni nič za CRT. LCDji bodo najverjetenje trajali manj. Skratka - kupi EIZO, tudi cena je OK.

Jan987 ::

Kolk pa se recimo pozna frekvenca osveževanja al je 85 hercov al 100?

Aja pa katera resolucija je recimo primerna za tako velik monitor!


P.s. Koliko bi dobil za mojega sedanjega samsunga 765 mb?

Daliborg ::

21" = desktop ( 1600x1200@100 ali vsaj 95Hz )
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Fizikalko ::

Na 100 maš komot. Na 21" bi jaz imel na 1280*1024. Tisti Samsung pa ni kaj dosti vreden, morda 10 jurjev.

conrad ::

Ja samo pri tistih zgoraj navedenih ne boš mogel imeti več kot 85 Hz na 1600x1200.8-)
Eizo je sicer dobra firma , ampak tale model mi ni bil simpatičen, ker sem ga tudi imel nekaj časa
Vzami rajši IBM P260. Ga imam trenutno, odlična slika, lepe barve, trinitron, pa še na DVI ga lahko priklopiš.
Malo poglej po bolhi, jih dobiš pod 20 jurjev.

Jan987 ::

najcenejšega sem jas najdel za 30, če poznaš kakšnega, ki ga prodaja za 20 mi piši na zs ali pa mail. Drugače pa eizo in pa siemens naj bi bila zmožna 1600*1200 pri 100hercih saj kolkr sm gledov po netu!

Jan987 ::

Katerga pa vi priporočate do 25k?

conrad ::

Verjemi, da se splača dat 30 jurjev za IBM P260. Saj, če ni trenutno cenejše lahko malo počakaš na boljšo ponudbo. Jaz sem ga dobil za 23 jurjev na bolhi pred 3 meseci.
Siemens je itak krš, ker verjetno še ravnega ekrana nima.
Jaz ti iz lastnih izkušenj povem, da je IBM P260 veliko boljši kot Eizo T965. Zdaj se pa odloči kakor sam veš.:)

Jan987 ::

aha uredu itak verjetno še ne bom tega kr tako prodal!


kakšen pa je kaj tisti compaq za 15.000

Jan987 ::

aja ubistvu bi mi 1600*1200 pri 85hercih bilo kar oh ker zdej tega laufam na 75 hercih z 1280*1024

Fizikalko ::

75 je pa mal premal. Pa 1280 je za 17" tut mal huda. Dej raje na 1024 pa povišaj hertze.

Jan987 ::

ja no a če mi to zdej ustreza, al mi bo 1600*1200 na 85 tud. Al je velk napredek iz 1280*1024 na 1600*1200.

Aja pa zanima me kako se kaj obnese tisti compay iz zgornjega linka. Monitor se uporablja pretežno za igre in če bi bila slika in kontrast pa to taka kot sta na tem sony-ju bi bil povsem zadovoljen, večjega pa potrebujem ker občasno na njem gledam tud tv pa tud za igrice mi je fajn če je veliko.

Matek ::

1600x1200 je približno 1.5x toliko delovnega prostora kot 1280x1024, poleg tega pa je tudi razmerje precej bolj standardno (4:3 namesto 5:4), kar zna biti prednost.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Jan987 ::

Kaj pa siemens 21P3. Cena je 24.000sit s tem da zgleda kar dobro ogranjen. Važo mi je tudi da je monitor kolikor toliko lepo ohranjen in negovan.

Aja pa ali bo slika in kontrast na tem monitorju vsaj enaka kot na starem samsungu?

Jan987 ::

no vsaj kakšno mnenje bi prosil če je ta siemens konkurenčen po kontrastnosti odzivnosti in podobno mojemu sedanjemu samsungu

Jan987 ::

aja pa zakaj naj bi bil siemens zanič kot ste zgoraj napisali

conrad ::

Ne vem, kaj kompliciraš. Vzemi IBM P260 ali pa kakšnega Compaqa P1210 ali P1220, Sonya serije 500
Siemense in ostale pusti pri miru. Zgoraj našteti imajo popolnoma raven ekran, trinitron ali Diamondtrone tehnologijo (kar pomeni boljšo slko, lepše, bolj kontrastne barve) od navadnih CRT monitorjev.
Glede ohranjenosti pa itak preden boš monitor kupil ga temeljito stestiraj na več različnih resolucijah. Pa tale program si vzemi s sabo, ko boš kupoval - veliko pomaga pri preverjanju kvalitete monitorja. (je sicer spisan za Nokie, ampak je prav lepo uporaben za vse monitorje):))
http://www.construnet.hu/nokia/Monitors...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: conrad ()

Jan987 ::

Ja sej bi blo vse ok sam monitorjev ki jih vi predlagate ubistvu skoraj ni za dobit, bekaj pa sem jih celo najdel a so mi vsi di sedaj odgovorili da je monitor star vsaj 3 leta (to je bilo najmanj) največ pa kar 6 let tako da se mi to zdi pač nekoliko preveč, saj bi rad da bi mi monitor solidno deloval saj še pribljižno 2-3 leti. Sedaj čakam na odgovor še enega t IBM-om, več pa na bolhi nisem našel.

Vse kar je bilo novega oz. starega do 2 leti so tisti siemensi in vem da sem že siten vendar zanima me če je vsaj enakovreden z mojim sedanjim samsungom (ne potrebujem nevem kakšnega res najbolj profesjonalnega zaslona saj se bo kot zgoraj rečeno monitor uporabljal zgolj za igranje ter gledanje tv-ja. Cena eno leto starega samsunga je 20.000sit.

Potem pa imam na izbiro še enga samsunga 21' ki je na bolhi za 29.000sit vendar mi prodajalec že dva dneva ni odgovoril na mail, verjetno pa fa bom prejel jutri saj mislim da je zadeva trgovina. Kako se obnesejo kaj te 21' samsungi?

Pa prosim ne mi rečt da težim ker teh monitorjev je sicer na pogled čudoa vendar jih je večina zelo starih ali pa so razmeroma neohranjeni.

conrad ::

Dve leti star in obenem kvaliteten 21 monitor boš zelo težko dobil za 20-30 jurjev. Dobiš pa kakšne Siemene, Belinee....
Jaz osebno ne bi šel kupovat monitorja brez ravnega ekrana in brez trinitron/diamondtrone tehnologije. Barve so mi zelo sprane na navadnem katodniku...
Lepo vzami s sabo tisti program, ki sem ti ga dal gor in temeljito stestiraj monitor preden ga kupiš. Moj IBM P260 je skoraj 5 let star in je brezhiben, pred tem sem pa imel Compaqa P1210, ki je bil še starejši in je delal brez problema. Zamanjal sem ga le zato, ker ima IBM DVI priključek in s tem malce boljšo sliko.
Četudi je monitor starejši in že malce "izrabljen" ima lahko na 1600x1200 zagotovo boljšo sliko, kot kakšen nov Siemens ali Belinea...
Sicer greš pa lahko pogledat enega od tistih, ki sem jih jaz predlagal in Siemensa v katerega si se tako zapičil, pa boš na lastne oči preveril, kateri ti bolj ugaja.:)

Jan987 ::

Aha.U simensa sem se zapičil ker je dokaj nov in ima tudi dosti manj zadka.

Ali pa monitor ki ga imam sedaj (samsung iz zgornjega dela teme) podpira te tehnologije ki si jih naštel, namreč kar sm že povedal je to da mi taka slika, odzivnost in kontrast ustrezata, rad bi samo malo večjo velikost!

Aja pa če bi se monitor uporabljal v profesjonalne namene mi je vseeno za izgled, samo tukaj pa pač ne sme biti ravno zmahan, ker pač so v tej sobi kjer bo monitor večkrat tudi kakšni gosti, ki se pridejo kaj menit in pač oče hoče da rač. uprema izgleda vsaj kolikor toliko solidno!

Jan987 ::

No zdej še zmeri nism dobu nobenih novih reči.Te IBM-e se dobi sam stare po vsaj 4leta kr mi je preveč unih compaq k so bli zogri umenjeni pa sploh ni.

Zato vas prosim na odgovor na zgornje uprašanje!

conrad ::

Jaz te več sploh ne razumem, kaj hočeš, svetujem ti najboljše pa spet začneš nekaj komplicirat. Tvoj samsunga 765 mb je en drek od monitorja. Seveda je čisto dober za vsakdanje delo in če imaš nizke kriterije, ampak, ko enkraš vidiš 21 palćnega trinitronca z ravnim ekranom, je to čisto drugi svet. Če se ti gre toliko za tega siemensa, ga kupi. Saj verjetno je čisto dober, če si nezahteven uporabnik, ampak osebno ne bi dal za tak monitor niti pet jurjev. Katodniki so itak odpadna tehnologija, zato če že kupim, kupim vrhunskega za znosen denar. Saj imaš norce na bolhi, ki prodajajo svje 21 palčnike za 50, ali pa 80 jurjev in še zraven pripiše, da je nov stal 200 jurjev. Ne vem ti več svetovati kako in kaj, ker sem že vse povedal. Pa na bolhi imaš sedaj en kup eizotov, pa siemsenov za 15 jurjev... tako, da je odločitev čisto tvoja.:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: conrad ()

Jan987 ::

No zdej sm dobu od enga tipa mejl da ma ene sony-je k majo uno čist ta ravni cev. Cena je 28 jurjov, so pa povsem novi in so kao stari modeli ki jih firme dajo stran ko praznijo skladišča.


Kaj menite o teh?

Fizikalko ::

Kupi (že). Ja, Sony Trinitron je kul.

Jan987 ::

Aha pol bom res verjetno tega kr naroču

Andy18 ::

V trgovini PILCOM prodajajo, tudi monitorje 21", dam ti še cifro trgovine pa poklič če hočeš 041-620-999, cena monitorjev je 15K SIT, so pa novi iz Avstrije uvoženi. (samo za info trgovina se nahaja v Cerknici)
Plata 7VT600L,Athlon 2600+,512 MB,GF 6600 128 MB,LC 550W,160 GB,LCD Samsung 913N

Jan987 ::

sm poklicov pa majo samo enga starga eizota cena je pa 25.000 tko da če lahko kej cenej zrihtaš mi povej pa se slišima preko ZS

conrad ::

Kolk ste naivni, to če tip reče, da so novi, ali pa da so iz sejma elektronike rabljeni samo 5 dni, ne pomeni , da je to resnica. V 90% se lažejo, vejemi mi. (sploh ti tipi, ki na veliko švercajo monitorje iz avstrije in nemčije). Ti, preden boš kupil monitor lepo poglej, kateri datum izdelave je vgraviran odzadaj na škatli. Če je kakšna nalepka sumljiva je zelo verjetno, da so že kaj spreminjali. Jaz sem pred nakupom sedanjega dal čez kakšnih 6-7 poskusov, preden sem se odločil za nakup. In vsi so bili kao novi iz skladišča. Edini merodajnji element so tvoje oči in temeljito testiranje na vseh resolucijah s pomočjo zgoraj omenjenega programčka.

Jan987 ::

Ja sej to tud mene skrbuijo ful teli tipi. K en je reku da na teden dobi cca. 20 monitorjev k so novi in kao roba k je ostala v tovarni!

Tko da nevem no najrajš bi kupu nekej od enga kma monitor za domačo uporabo, sam takih je pa ful mal al pa je monitor že ful str (recimo 98 letnik)

Dead_Eye ::

jani brez zamere samo ti moraš bit en živec od človeka :D

Napram tvojemu samsungu bo vsak monitor vsaj enak oz. boljši. Ti samo glej da monitor ne bo imel kakšnih senc, ali pa pretemen,... Na slo-techu če daš bel skin se lepo vidijo nekakšne črte za pisavami, kar pomeni da monitor ni več ok...

PS - 1280x1024 za 17"crt ne-trinitron je definitivno preveč...
The one and only

Jan987 ::

kakšna pa so vaša mnenja o IBM 275?

Jan987 ::

Star tri leta, cena 24.000 sit

glinik ::

in vse tiho je bilo ... :):)

Ma kupi že nekaj in nehaj drezat v detalje. Itak bo nakup bilokakšnega monitorja tega ranga zate "podvig med zvezde".

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Jan987 ::

No nabavil sem tega ibm-a p275 za 23.000sit. Zdej pa me še zanima, kakšen bo napredek in kje se ga opazi če nabavim dvi kabel ker zdaj imam vga. Ter pa še kje se za neko normalo ceno da dobit dvi kabel ker sem bil v bofu in mi je 3 metre kabla ponudil za 15k:\

Matek ::

Katodnega monitorja ne moreš priklopit na DVI oziroma nič ne profitiraš z njim, ker se na koncu še vedno v analogno obliko zadeva pretvori.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Jan987 ::

ja zadej ma dvi vhod

Fizikalko ::

Ne kupi kabla, imej kot je, bodi zadovoljen in mir. 8-)

Jan987 ::

Monitor dela sicerok, edini problem je, ko so črke nekje večje se vidi senca za njimi. Al se to da na kakšen način odpravt ker če se ne da ga bom peljal nazaj!

Jan987 ::

ubistvu majo vse stvari majhno senco ki se jo pri manjših stvareh vidi le če res natančno pogledaš

Jan987 ::

aja pa to se dogaja sam na resoluciji 1600*1200, na 1280*1024 je skorej nč na 1024*768 pa sploh ni več

[MYTiX] ::

Poskusi znižat kontrast.
podpis

Jan987 ::

Če zmanjšam kontrast potem črna ni črna ampak rdeča, bela pa ni bela ampak siva pa tudi to se ne spremeni

Jan987 ::

vsake ideje so dobrodošle

delfinus ::

Lahko kalibriras RGB barve? Sam sem pred casom tudi kupil enega rabljenega Della. Sem pa imel kar kaki 2 uri dela, da sem ga fino skalibriral, da dobim ven tocno tisto kar mi ustreza. Seveda je sedaj vprasanje ali ima tvoj monitor moznost kalibriranja vsake barve posebej in ostalih reci. pa tole si dol potegni in ga nato kalibriraj.

Nokia Monitor Test

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Jan987 ::

sej barve sm zdej zrihtov, sicer se lahko samo vse skupaj. Zdej je problem samo še tsta mala senca. Sej zdej k sm dal na 1280*1024 se ne poznaa toliko sam če kdo ve ša kakšno pot da to odpravim bi bil vseeno vesel

mrbungle ::

Pismo, ti pa šopaš odogovre kot na kašnem chatu 8-O. In kljub vsemu temu si se, sorry, očitno nategnil z nakupom. Če ti monitor meče sence, z monitorjem skoraj zagotovo nekaj ni vredu (poišči na tem forumu kaj več o tem). No, lahko je kriv kabel, samo večja verjetnost je, da je narobe nekaj z elektroniko oz. monitorjem samim. Tud men je začel metat sence (kot nekakšni odsevi), a k sreči je še v garanciji, tako da gre v bližnji prihodnosti na servis (popravilo baje drugače stane nekje med 5 in 15 kSIT).

Svetujem ti, da kupljen monitor vrneš in zahtevaš denar nazaj-bo pa problem, ker si kupil rabljenega.
LP,
Miha

Jan987 ::

No zdej sm dobu dnar nazaj in iz jeze nad temi crt-ji kupu 19' lcd-ja in je slika lepša kot prej na unmu 17' k sm ga mel prej

kixs ::

LOL

Js sem tud sel gledat tega IBM 275... katastrofa od monitorja 8-O

Tip mi kao rece, da bom zelo zadovoljen... pridem... pogledam malo sliko... cez minuto se samo vstanem in grem... Niti nisem prisel tako dalec, da bi testni program zagnal :\

PS:
Drugace so pa ti monitorji kao malo rabljeni... so pa vsi za1ku*c... rabljeni cca 5 let v nemskih projektnih birojih 8-15 ur dnevno in jih enostavno ven mecejo zastonj!

Tist monitor, ki je pa dober, ga bo pa tipo za 50K prodajal, pa seveda ne bo tolk nikoli dobil!
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri rabljen 19" CRT

Oddelek: Kaj kupiti
201617 (1248) TommyLee
»

Kater CRT monitor? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
675862 (4770) Tilen
»

21" CRT monitor

Oddelek: Kaj kupiti
201656 (1297) iso2000
»

Test treh 19" monitorjev na THG

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
425498 (4142) LuiIII
»

kateri 19' crt monitor

Oddelek: Kaj kupiti
341944 (1465) Matev

Več podobnih tem