» »

Delo preko oDesk (odesk.com)

Delo preko oDesk (odesk.com)

alessio2 ::

Ker vidim, da na slo-tech forumu še ni bilo debate o delu in plačilu preko oDeska, bom kar odprl novo temo.
Trenutno se menim z eno firmo iz tujine (EU) za freelance job in plačilo preko oDesk portala, ki v bistvu služi kot nek proxy med naročnikom in izvajalcem. Delal bi kot fizična oseba in me zanima kakšni stroški/davki pri tem nastanejo. Baje odesk vzame 10%, pol je pa tle še naša davčna... Koliko ti pol ostane? Ima kdo izkušnje s tem? So kaki hakeljci na katere je treba bit pozoren?

MIHAc27 ::

Jaz sem prek oDesk imel do sedaj samo nekaj krajših del. oDesk si vzame svojo provizijo in to je to. Ko se ti nabere si nakažeš na bančni račun (ali na Paypal).

Davčna ni prišla nič zraven. Če nameravaš služit večje zneske potem verjetno vseeno rabiš prijavit zaslužek (mogoče celo odpreti S.P).

Zneski bi bili v štirimestnem številu. Mogoče malo preveč za si nakozovat na PayPal. Spet je to treba spravit na svoj račun nekako.
Kako pa je s tem, da prijaviš ta dohodek. A plačaš akontacijo 25% al še kaj?

St235 ::

Dohodek moraš nekako prikazat, kar pomeni ,da moraš z delodajalcem na nek način sklenit pogodbo. najlažje bo to šlo preko avtorske pogodbe ali seveda preko lastnega podjetja.

Kako je pa z avtorsko za tujino (EU)?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Freelance how-to-get-work

Oddelek: Loža
377867 (6189) chacha
»

Freelance (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža