» »

Zvočna, problem

Zvočna, problem

matonson ::

Živ,

imam USB zvočno kartico x-fi go!. Ko je priklopljena v računalnik ter izbrana kot privzeta naprava za zvok, se poraba CPUja poviša za cca 3-5% ter na vsakih nekaj sekund skoči na 20-25%(eno od jeder več kot 50%). Ko ni izbrana kot privzeta naprava, je vse normalno. Imam tudi USB3 na katerem teh nenadnih povišanj na 20-25% ni, je pa splošno povišanje za 3-5%. Ta zvočna je tudi 1GB USB ključ, na katerega ne moram kopirati hitreje kot s 50kB/s. Formatiral ne bi rad zaradi te malenkosti, ampak je ta malenkost zelo nadležna.

Do sedaj sem:
- pobrisal driverje do zadnjega, tudi z Driver cleanerjem (že ko vtaknem zvočno v USB ter se naložijo samo osnovni driverji za zvok, vrednost CPU začne skakati)
- pregledal vse z raznimi antimalware, antivirus programi
- naredil particijo na zunanjem disku in namestil nove, sveže WIN7 na katerih tega problema ni (računalnik torej ni kriv)
- na netu je nek hotfix za USB, ki pa ne prime več
- pregledal celoten Google
Imam pa laptopa 8540w.

Sem že čisto brez idej, zato vas prosim za pomoč.

Če pa se že odločim za format. Je to kaj škodljivo za SSD(crucial c300), glede na to, da je na internetu polno člankov in nasvetov kako previden je treba biti?

Hvala

matonson ::

Še nekaj sem ugotovil. Ko zvočna kartica ni nastavljena kot privzeta, je kopiranje na njen pomnilnik normalne hitrosti. V trenutku, ko spremenim zvočno kartico na privzeto, pade na 50kB/s.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC -> smart tv -> hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
365852 (4974) St235
»

Zvoka ni

Oddelek: Pomoč in nasveti
412144 (1193) Han
»

Priključeni niso nobeni zvočniki ali slušalke..

Oddelek: Pomoč in nasveti
181578 (1390) amigo_no1
»

HDMI kabel ne prenaša zvoka?

327838 (6745) kontra
»

prostorski zvok v igrah prek optike

101418 (1226) shinko

Več podobnih tem