» »

htc tuch pro2

htc tuch pro2

Temo vidijo: vsi

mkonci ::

Končno mi je uspelo povezat telefon preko USB na računalnik, naredil sem sinhronizacijo kontaktov...

Zanima me ali obstaja kak program za HTC kot je pri Nokiji OVI?
Rad bi uredil imenik, ki je totalno zmešan. A je kakšna možnost, da iz Nokije direkt na HTC, da bi ostali kontakti kot sem jih imel na nokiji, slike mejli telefoni... Sedaj je songriniziral tako da imam za vsako podrobnost podvojeno ime...

Mavrik ::

Android pričakuje da ga imaš posihroniziranega s svojim Gmail accountom, zato pojdi urejat podatke tja.
The truth is rarely pure and never simple.

nima androida je Windows HTC

Mavrik ::

Gah, ne vem kaj točno sem gledal da sem mislil da govori o Desire HD. Se opravičujem.
The truth is rarely pure and never simple.

S kurcem u čelo.
... a te mama ni učila kako se obnašat?!?

Našel sem program sync je od Microsofta. Ta programčič samo sinhronizira. Jst bi potreboval program, da bi na računalniku lahko urejal imenik, ker je to veliko bolj enostavno kot pa kucat imena in številke na telefonu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mkonci ()

zolja ::

Jaz sem to urejal s programom Windows Mobile Device Center. Sinhroniziraš lahko slike, glasbo, sms, kontakte itd... Ko imaš to enkrat na kompu, urediš in sinhroniziraš nazaj. Še prej pa urediš nastavitve sinhronizacije, ali podvaja kontakte ali ne, prepiše, obveljajo kontakti na telefonu in se prepišejo ti na računalniku ali obratno. Do zdaj si lahko imel to online urejeno tudi preko Microsoft My Phone servisa, ki so ga pa pred kratkim ukinili, nova zadeva se pa imenuje Windows Live SkyDrive. Verjetno rabiš Windows Live profil za uporabo. Nisem nikoli uporabljal te nove rešitve. Med uvajanjem le te je bil backup nedosegljiv na My Phone in SkyDrive-u, in kot po Murphy-ju se mi je takrat tel sesul. Od same jeze sem šel in nabavil androida. Pomoje če v googla odtipkaš Windows Live SkyDrive bi moral najti vse potrebne info da to urediš. Aja pa med urejanjem teh zadev se splača biti priklopljen na WiFi, ker se pretoči kar nekaj podatkov. Razen če imaš "močen" podatkovni paket zakupljen pri ponudniku. Pa za lažje razumevanje, na telefonu imaš OS Windows Mobile 6.5 (po vsej verjetnosti), z HTC Sense uporabniškim vmesnikom, ki vsaj v osnovnih zadevah lepo zakrije, na pogled, neprijazne mobilne windowse.

LP Zolja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zolja ()

hvala, informacije izgledajo zelo dobre. Bom danes popoldan vse sprobal.

Lp,Matej

Windows Mobile Device Center dela samo na Visti ali 7-ki :(... tale microsoft pa zna j... ljudi

Boobiz ::

WM6.5 še ni na nekem hudem nivoju, tako da mislim da preko ponovnega urejanja/vnašanja ne boš mogel, ne pozabi pa vse shranit na komp ko boš imel urejeno.

Za podvojene kontakte pa preveri če imaš vklopljeno opcijo, da ti prikazuje konkakte iz sim in telefona hkrati, če ne ti pač ne ostane drugega kot jovo na novo.
I'm drunk, what's your excuse?

a prav HTC pa nima nekega svojega programa?

BladE_ ::

Windows Mobile ga ima... in sicer Active Sync oziroma WM Center(win 7). Zakaj bi potreboval še od HTC posebaj?

Seveda lahko telefon sinhroniziraš z Googlom in si kontakte preneseš tja in jih enostavno urediš + imaš backup kontaktov. Ne razumem zakaj nekateri še na Outlooku in podobnih zadevah vztrajajo, izguba časa...
Akcija - Reakcija

Kako pa sinhroniziram Nokio z gmalimo, da bom potem prenesu podatke na HTC?

OK podatke iz Noki sem dobil v Gmail in jih tudi že uredil. kako jih sedaj sinhroniziram z HTC?

BladE_ ::

Izvoli ... zadevo nastaviš kot Exchange server, samo sledi navodilom in bi moralo delati.
Akcija - Reakcija

darkolord ::

Ne razumem zakaj nekateri še na Outlooku in podobnih zadevah vztrajajo
Ker je leta pred gmailom in podobnimi zadevami

Na zdej sem izbrisal vse iz outlooka. v Gmail prenesu podatke iz Nokie, katerih pa sedaj ne morem več prenest v outlook. Aja pa se iz telefona sem zbrisu vse pa se hud... zdej sploh noče povezat z računalnikom, kjer imam backup.
grrrr

BladE_ je izjavil:

Izvoli ... zadevo nastaviš kot Exchange server, samo sledi navodilom in bi moralo delati.

naredu vse kot je opisano, a nažalost brez uspeha...
Synhronisation could not be completed. If this condition presists, try deliting and then re-creating the device's sync relationships.

Povezuješ tel in komp preko USB kabla ali bluetooth-a? Meni je preko modrega zoba znalo kaj hecati. Z USB kablom vedno brez težav in dosti hitreje.

LP Zolja

Z USB kablom mi je prvi dan delalo OK, včeraj pa telefona ni in ni hotelo prepoznat, tako da sem delal preko Bluetooth.

No čisto v zadnjem poizkusu mi je uspela sinhronizacija s gmailom. Vsi kontakti so se lepo prenesli na telefon :).
PROBLEM: danes zjutraj vse lepo, pred pol ure pa hočem enga poklicat in ni nobenih kontaktov v telefonu;(, nimam pojma kaj se je zgodilo...

Da uporabim kar tole temo.
ali ima kdo izkušnje, ki bi jih bil pripravljen deliti kako iz HTC (sedaj Windows) preidem na HTC android (zadnja verzija). Je to sploh mogoče, kako, kje dobiti program...?

Lp,M

knesz ::

Če se prav spomnim, sem jaz v TP2 imel kontakte sinhronizirane z outlookom. Od tam sem naredil izvoz v xls, (mogoče tudi csv, se ne spomnim dobro), in to solato na gmailu uvozil med kontakte ter na androidu vklopil sinhronizacijo s tem gmail računom. In kontakti so se poavili na telefonu. Od takrat imam stike vedno sinhronizirane z gapps računom.
edit:
Mislim pa, da je tudi v samem telefonu možna sinhronizacija z google računom. Vsaj v nekem custom romu. Ampak ne me držat za besedo, ker je že več kot leto dni nazaj, kar sem imel ta telefon.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: knesz ()

Malo še poglej kaj imaš označeno katere kontakte ti telefon pokaže, sim, phone ali sim+phone. Na HTC TP2 je možno naložiti androida, ko sem se sam tega lotil, slabo leto nazaj je obstajala izvedenka Froyo ROM-a, ki se ga je dalo portati na TP2. Samo delovanje je bilo bolj tako-tako. GPS vem da ni delal, kamera tudi ne. Mislim da so nad obojim obupali razvijalci, preveč razkoraka med strojno opremo in OS-om če se prav spomnim. Brez fotiča bi preživel, GPS pa redko, samo ko ga rabim ga rabim. Poleg tega me je motila še ena malenkost, na vsake toliko se ob zvonenju ekran ni vklopil, si moral ročno na zgornji tipki prižgati ekran samo da si videl kdo te kliče. Ne obupaj nad fonom, je super kos opreme. Tako kvalitetno in prostorno tipkovnico boš pri novejših zaman iskal. Pusti android, poskušaj naštudirati win 6.5, ima vse kar povprečen uporabnik potrebuje, vsaj kar se tiče telefoniranja, meseđiranja, mail, surfanje itd. Edino pri igrah je slaboten ;).

LP Zolja

Spet imam vprašanje, ker ne vem odgovora.

Zgoraj desno je na ekrančku H, stalno pa se užiga še en manjši H nad prvm. Predvidevam da je to GPRS. Ko grem v comm Maneger, je vklopljen Data connection, tega izklopim in čez kake 30 s se ponovno vklopi. Ali tisti mali H pomeni, da se prenašajo podatki/žre dinarčke. Če je odgovor da, kako ga izklopim za dlej kot 30s?

Jaz sem izklopil Data Connection in je bil mir. Nikoli se mi ni samo od sebe vklopilo. Ne spomnim se pa več ali kje obstaja nastavitev da onemogočiš aplikacijam samovklapljanje povezave. Imaš mogoče kakšen mail ali kakšen drugi program nastavljen na samodejno osveževanje? Kaj preveriš odprte aplikacije ko jih ne uporabljaš več? V zgornjem desnem kotu, čisto desno je ikona, ki ko jo klikneš pokaže odprte aplikacije. V Win M 6.5 je po defaultu nastavljeno da če aplikacijo hočeš zapreti z "križcem" zgoraj, moraš le tega pritisniti in držati sekundo ali dve. Kratek klik na križec aplikacije ne zapre, jo samo skrije v ozadje. Na Marketu obstaja programček SPB Wireless Monitor. Je program in pop up aplikacija, ki ti spremlja prenešene podatke dnevno, tedensko ali mesečno. Spremlja pa tako wi-fi, kot MMS, Internet, Planet itd... Če veš natančne tarife si ga pa lahko še nastaviš da ti sešteva strošek.

Pa tudi stric google zna povedati kaj na to temo, spodaj dva linka. Ampak kot rečeno jaz s tem nikoli nisem imel težav.

http://forums.wireless.att.com/t5/Samsu...
http://deuts.net/archives/2010/windows-...

LP Zoran

Za stalne vklope je bil kriv Facebook. To sem sedaj rešil.
Maile mi čekira vsako uro. Zanima pa me, zakaj se potem ko preveri ali je mail ali ne avtomatsko ne izklopi iz interneta - ostane povezan ... kakšna ideja zakaj in ali se da to popraviti.

Ne vem, ko sem hotel pogledati mejle sem ročno vklopil prenos podatkov in nato odklopil. Če imaš potrebo ali službo, ki zahteva da vsako uro čekiraš mejle je verjetno pametno zakupiti kakšen večji paket prenosa podatkov pri ponudniku.

LP Zolja

ne gre se za denar, kre ga v sloveniji itak ne požre skor nič. Problem je ker je stalno priklopljen (oz. se sam ne izklopi) to pridno papa baterijo, ki jo sprazni dnevno. Sedaj ko sem to izklopil drži mnogo dlje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android telefon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12321367 (13878) Mrakw
»

Android vs Windows Phone vs Symbian (strani: 1 2 )

9422226 (19581) Tilen
»

Xperia Neo (Android) vs Omnia7 (WP7)

354781 (4057) Moshi
»

Hp Ipaq 614c, prenosnik in internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
401898 (1527) Bence

Več podobnih tem