Forum » Operacijski sistemi » knoppix 6.7 par vprasanj
knoppix 6.7 par vprasanj
bond007 ::
Ker mi danes sel disk na prenosniku, sem se odlocil malo preizkusiti en linux live cd. Uglavenem sem zadeve usposobil, edino par stvari me muci:
-sumniki
-wlan ne dela, ce je zasciten - torej ce imam wep ali wpa, samo loada v nedogled, potem pa znova zahteva vpis gesla, brez zascite deluje bp
-usposobil sem dodaten ekran, ampak lahko imam samo clone, rad bi imel extended desktop / graficna je Intel GMA 4500HD
-je mozno procesorju nastavljati voltazo - kot recimo pri rmclock v win.
To je v glavnem to. Sem pa sicer kar presenecen nad delovanjem, edino mogoce bi lahko bil default vkljucen javascript in pa mogoce prednamescen flash. Ampak to je ye stvar osebnih preferenc...
-sumniki
-wlan ne dela, ce je zasciten - torej ce imam wep ali wpa, samo loada v nedogled, potem pa znova zahteva vpis gesla, brez zascite deluje bp
-usposobil sem dodaten ekran, ampak lahko imam samo clone, rad bi imel extended desktop / graficna je Intel GMA 4500HD
-je mozno procesorju nastavljati voltazo - kot recimo pri rmclock v win.
To je v glavnem to. Sem pa sicer kar presenecen nad delovanjem, edino mogoce bi lahko bil default vkljucen javascript in pa mogoce prednamescen flash. Ampak to je ye stvar osebnih preferenc...
Zvezdica27 ::
lp,
na LiveCD ne moreš shranjavti nastavitev. CD pač, štekaš. Na USB se to da! Torej, naloži si sistem na USB ključek, če imaš ogromnega (recimo 32 GiB) si zmagal - to je to. Če imaš še kakega hitrega, si pa še sploh zmagal v stilu.
Vodiče in izkušnje pa googlaj.
zz
na LiveCD ne moreš shranjavti nastavitev. CD pač, štekaš. Na USB se to da! Torej, naloži si sistem na USB ključek, če imaš ogromnega (recimo 32 GiB) si zmagal - to je to. Če imaš še kakega hitrega, si pa še sploh zmagal v stilu.
Vodiče in izkušnje pa googlaj.
zz
Sims ::
Glede mrežne pa to, probaj Ubuntu live CD, če bo delalo s prve. Nastavitve se je pri knopixu dalo shranit na disketo/usb ... Pa si jih vsakič poklical ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vtaknem USB --> PC se obesiOddelek: Pomoč in nasveti | 1693 (1327) | hojnikb |
» | Linux based router na USBOddelek: Omrežja in internet | 2884 (2055) | Steinkauz |
» | knoppix - kako do documents and settingsOddelek: Operacijski sistemi | 1259 (1051) | ToniT |
» | Knoppix na diskOddelek: Operacijski sistemi | 1760 (1584) | satfinder |
» | Linux za USB-keyOddelek: Operacijski sistemi | 1197 (977) | Daedalus |