» »

TRDI DISK-ALI KAJ DRUGEGA

TRDI DISK-ALI KAJ DRUGEGA

hrosic ::

K obstoječemu računalniku,hočem priklopit en trdi disk Quanton 2,1GB.Priklopim kable od cd enote / z enim drugim diskom,ki ga priklapljam na enak način ni nobenih težav /,zaženem računalnik-ekran tema.Probam v "njegovem računalniku,samo na moj ekran priklopljeno-tema.Kaj bi to bilo?Je možno,da je tri disk šel?Pa še to,ko zaganjam svoj računalnik se lepo sliši tisti zvok ko se zaganja bios,pri tem pa čisto nič,torej enostavno KMICA.Help!
ni vsak pameten,samo nor ima potrdilo

OZZY ::

Zdej če maš dve enoti (npr. disk, disk ali disk, cd) na istem istem ide vodilu potem moraš eno nastavit na master in eno na slave. Pri tebi je lahko to. Lahko pa ga ni v biosu. Za detekcijo tvojga diska pa dej vi biosu na detect ide pa ti ga najde.

Tomaz ::

Tvoj problem izhaja iz dejstva da imas oba diska nastavljena na master.
Priporočam ti da dobiš (ali kupiš za okoli 500SIT) od nekje se en FLAT kabel za priklop diska in ga vtakneš v SECONDARY IDE connector. Na primarnem ohraniš že obstoječo vezavo glavnega diska in CDja, na sekundarnega pa potem priključuješ svoje prenosne naprave. Celo iz rčunalnika si lahko potegneš oba kabla (FLAT kabel in napajalni) tako da ti ni treba vedno odpirati čarunala.

Tom

hrosic ::

En od diskov,tisti ta pravi je master,tega,ki sem ga pa hotel pognati pa slave.Zanimivo je,da se v "svojem"računalniku prav tako nič ne dogaja,al je crknil ali pa stvarno ne vem.jutri grem na servis.hvala za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PCI kartica IDE RAID ne pa klasična PCI IDE

Oddelek: Strojna oprema
161581 (1179) solatko
»

Kupljen adapter IDE V SATA in obratno noče delati

Oddelek: Pomoč in nasveti
161615 (1261) WinXP
»

Trdi disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
383437 (2664) Voluharr
»

sata disk in dvd

Oddelek: Pomoč in nasveti
51776 (1723) Kunte
»

Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?

Oddelek: Pomoč in nasveti
261806 (1450) mkonci

Več podobnih tem