» »

Toplovodni kamin

Toplovodni kamin

Aston_11 ::

Ima kdo toplovodni kamin in kakšne so izkušnje z njim?

Sam bi ga uporabil kot primaren vir za ogrevanje cca 180 m2 preko talnega ogrevanja, preko mešalnega ventila, če se da, brez zalogovnika vmes, ali pa vsaj z enim majhnim 500 literskim.

Gledam po Poljski, kjer imajo bolj normalne cene.

Malenkost me matra, da odjem toplote vodo ne bi bil dovolj velik in bi se prostor (dnevna soba, jedilnica) pregreval. Po drugi strani, da ne bi prišlo do kakšnega pregretja vode in s tem kakšnih težav.

Mdobrovic ::

Pozdravljeni, ogrevam več kot 200 kvadratov; novogradnja. konfiguracija: toplovodni kamin firme KRATKI 22kw (Poljska)+plinska kondenzacijska peč BERETA + 800 literski zalogovnik (toplo priporočam)+ toplotna črpalka zrak/voda za sanitarno vodo izven kurilne sezone(če Vam lega dopušča so solarni kolektorji skoraj boljša rešitev). Kako se bo zadeva obnesla Vam bom lahko sporočil po končani kurilni sezoni. Imam vse talno ogrevano + v kopalnicah radijator lojtro z el. grelcem za prehodno obdobje.Do sedaj so služili samo za obešanje brisač.Sistem ogrevanja hiše in tople vode deluje popolnoma avtomatizirano.Ko sistem preneha dobivati potrebno toploto od kamina (prenizka temperatura vode v zalogovniku), vklopi plinsko peč. Kamin krmili elektronika, pregretje ni možno tudi takrat ne, ko ni elektrike-takrat ob pregrevanju ventil vklopi hlajenje z vodo.Za kamin in vsem potrebnim za njegovo delovanje sem dal nekaj majn kot 3000eu, kar je dosti manj kot stanejo podobni a po moči dosti slabši kamini drugih firm.Pazite, ogrevanje hiše ni hec,zato se izogibajte polovičnim rešitvam, ker ne dajejo dobrih rezultatov in so v končnici dražje. Predvidena poraba v kurilni sezoni je do 16m3 bukovih drv. Kompletna investicija, (vse za ogrevanje hiše) je bila okoli 16000eu. Lep pozdrav!

Aston_11 ::

Super, sam sem tudi naročil in plačal 19 kw kamin od kratkega z pritiklimami. Cene na Poljskem so enih 2 do 3x nižje kot pri nas. S prevozom dol si ob cca jurja, pri nas enak model, zgolj vložek, je 1.7 kEUR.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ogrevanje na Elektriko (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
15934158 (3607) konspirator
»

Pomoč pri izbiri ogrevanja stanovanja

Oddelek: Loža
4014651 (2020) letmein
»

Ogrevanje - Nafta / Elektrika

Oddelek: Loža
378619 (7594) gruntfürmich
»

Centralno ogrevanje s toplotno crpalko

Oddelek: Loža
175389 (4968) xenon74
»

Plinski kondenzacijski kotel_glasnost in nastavitve

Oddelek: Loža
1810105 (9854) Dr.S

Več podobnih tem