» »

Gunnar očala

Gunnar očala

timek ::

Živijo!

Mene pa zanima ali je že kdo od vas kupoval pri tej slovenski trgovini?

Link:

Stran se mi zdi malo čudna, zato sprašujem.

Lp, timek

St235 ::

Trgovine ne poznam, oglašujejo pa tudi v Jokerju, tako da glih scam sam po sebi ni, kolk je pa dejanska uporabnost teh očal bo moral pa kdo drug povedat.

timek ::

A trgovino oglašujejo v Jokerju?

Ziga Dolhar ::

V zadnjem Jokerju je bilo opaziti oglas za ta očala, da.
https://dolhar.si/

Blazz ::

Očala imam, sicer sem jih vzel na ebayu za 40% manj cene kot na tej strani in moram rečt, da so super za gledanje v comp. Uporabljam nonstop in ko jih po parih urah dam dol šele opazim kako preveč močno sveti LCD ekran, predvsem belo/modro svetlobo, katero ta očala filtrirajo.

Ziga Dolhar ::

Posebna "zmaga" je uporaba teh očal na barvno kalibriranih zaslonih :)).
https://dolhar.si/

Alamar ::

A lahko daš link, kjer se jih da dobiti 40% ceneje. Dvomim, da je to res (če vključiš še poštne stroške in potencialno carinjenje izven EU).

edit - najcenejše sem našel iz Izraela za približno 30% ceneje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Alamar ()

Pubec33 ::

Sem nov na forumu pa sem ravnokar videl vašo temo. 40% off se mi zdi dobra cena, vendar spet vprašanje carine itd., koliko se to splača. Sem malenkost pogledal zadevo v ozadje kr mam dioptrijo in najdel da so šipce od proizvajalca Carl Zeiss, nemčija in da ti pri tej firmi naredijo tud dioptrijske RX Gunnarke. Sem šel do mojega optika in mi je naredil identično zadevo za manjšo ceno. Obvladal je zeissa u nulo, kr je delal včasih pri tej firmi. Okvir sem imel lasten tako da nič stroškov z okvirjem, vse kar je blo za doplačat so ble šipce pa nekaj malega montaže. :)

ortega ::

Identično zadevo ti sigurno ni naredil. Verjetno si dobil le antirefleksne lece z pač tvojo dioptrijo. Lece(navadna brez diop.) 35eur + okvir(najcenejsi) 35eur + 15eur stroski je 85eur. In za to ceno dobis le antirefleksna leca. Gunnar očala pa so tudi antirefleksna, z vsem ostalim(posebno barva lec,...). Niso nek bla bla, jaz jih uporabljam ze kako leto in ne morem brez(tudi pri gledanju tv-ja).

Pubec33 ::

ortega, malenkost se motiš, na uradi strani je izjava,da so to stekla Carl Zeiss. Gre pa za normalno steklo pobarvano v medium yellow in to 15%. Nanos pa je osnoven ET, ki je vijolične barve. Torej šipca + barva + antirefleks cca. 30eur po ceniku, ki mi ga je izračunal.

 gunnar_rx_zeiss

gunnar_rx_zeiss

gregor ::

ortega ::

Ja stekla so CarlZeiss(tista narejena po meri za dioptrijo). Gunnar očala niso le normalna stekla pobarvano v rumeno(poglej si na gunnars.si oz http://www.gunnar-optiks.de/technology.... ). Ja, vsaj 30€ samo za stekla,ki so le antirefleksna in pobarvana v rumeno. Sprobaj gunnars in povej mi.

Pubec33 ::

Glede na to da sam nisem strokovnjak ne bi vedel v detajle, kaj vse je in ni gor na steklih. Bi ti pa predlagal optika, ki je v zupančičevi jami in se res spozna na te zadeve. Sploh na zeiss in na stekla, kr je delal pri zeissu. ;) Tak da če kdo rabi gunnarke z dioptrijo naj se gre pozanimat.

dolar ::

Se da kje dobit gunnar rx v Slo.?

timek ::

Dva posta gor imas link :D.

Evo se link: http://www.gunnar-optiks.de/index-si.ht...

Jst jih še vedno nisem kupil.

Lp, timek

ortega ::

Trenutno RX program ni še dobavljiv pri nas. Mislim, pa da bo cena okol 300€-350€ preko gen. uvoznika(+pregled pri optiku), pri morebitnem optiku še mal več zaradi marž. To so v bistvu dioptrijska(cilindrična ali navadna) + vsa Gunnar tehnologija(leče,premazi,posebno oblikovani okvirji in drugo).Dioptrijo in to pa naredi C.Zeiss.

dolar ::

Iz ~100EUR na 300EUR za dioptrična;(( Nč nau pol zgleda :|

krispe ::

Pozdravljeni!

Zanima me, če je že kdo kupil ta očala in če res oči ne bolijo po več urah dela za računalnikom?
Zanima me tudi, če se vidljivost s temi očali kaj poveča?

LP
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

ortega ::

@krispe

Meni pomagajo(pa par mojim kolegom tudi). Sploh so uporabne v večernih urah kjer je svetloba slabša. Je za sprobat saj stroškovno ni velik zalogaj(najcenši modeli začnejo že pri kakih 60€ >na uradni slovenski strani).

krispe ::

Kako pa kaj vi čistite ta očala? Z vodo jih lahko?
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

mr1two ::

Kje bi se pa dalo v SLO ta očala preizkusit? Gre se mi zaradi okvirjev, ker nimam pojma, kateri bi zgledali ok. Na uradni strani namreč ne najdem nobene informacije, o tem, ali trgovine sploh obstajajo. Pa naročanje po spletu mi ni ravno všeč(oz. vračanje izdelkov), tako da bi najraje fizično trgovino.
LP

ortega ::

@fructal jabolcnik

Pisarna zastopnika je v Novi Gorici, kjer lahko tudi preizkusiš modele verjetno (info@gunnars.si>pozanimajse). Res pa je, da če naročiš po njihovi internetni strani lahko očala vrneš oz zamenjaš. Mislim, da nobena naša veriga(harvey,bigbang..) nima še teh očal..

Alamar ::

Nisem čisto prepričan, a se mi zdi, da sem jih videl v BigBangu v BTCju. Pokliči in povprašaj. Vem, da sem jih videl v eni štacuni. Še pano z reklamo je bil zraven, samo se res ne spomnim točno ali je bil bigbang ali kje drugje.

mr1two ::

V cityparku? Mogoče pa kaj skočim do tja ta teden, mal preverit zadevo. 8-)

Alamar ::

Ne, če že v ta velikem bigbangu v BTC. Ampak daj pokliči prej, ker res nisem siguren.

mr1two ::

Bom švignil do BK na en meni pa se bom še tam mal sprehodu. Nč bat, vsake tolk časa se tudi mal po kakšni tehnični trgovini paše sprehodit. Če imajo, bom pa še tuki napisal, če še koga zanima.
lp

krispe ::

No očala imam komaj 1 teden in že sem naredil glupost... :|

Ko sem jih čistil so mi dol padla na tla in zdaj ima steklo majhno prasko. Garancije uveljavit verjetno ne morem, kajne?:'(

Kaj pa popravit bi se dalo to kje v kaki trgovini z očali?
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

mr1two ::

Sem bil prejšnji teden v BTCju v BB, pa nimajo tam teh očal. Al pa je bil samo prodajalc idiot :)

Zheegec ::

Nope, kolikor vem v Sloveniji sploh ni pooblaščenega retailerja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mr1two ::

Neka trgovina oz. uvoznik naj bi bil v Novi Gorici, ampak nisem našel podatka o tem, ali ima tudi fizično trgovino. Bom še pobrskal, mogoče pa imajo kje pri zahodnih sosedih kakšno fizično trgovino z njimi.

Zheegec ::

mediamarkt je kolikor vem njihov retail partner.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ortega ::

Po evropi jih imajo v vseh velikih supermaketih ala Mediamarket,saturn... pri nas je generelni uvoznik podjetje ki ima shop.gunnars.si , tako da verige lahko kupujejo preko tega distributerja. Kdaj bodo pa tudi v naših velikih pa ni znano.

BALAST ::

"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

mr1two ::

Aha, zgleda da se da prit tudi v njihovo poslovalnico v Novi Gorici. Oh well, če me pot tja zanese, se bom verjetno ustavu tam :)

integral15 ::

Zdravo, jast sem si tud nabavil ocala in morem rect zakon res pomagajo ampak sem v velikih skrbeh ker ocala imajo dioptrijo +0,2 jast pa ne nosim nobenih ocala ker imam zdrave oci in me skrbi da si ne bom s tem unicu oci.

Domobrancek ::

integral15 je izjavil:

Zdravo, jast sem si tud nabavil ocala in morem rect zakon res pomagajo ampak sem v velikih skrbeh ker ocala imajo dioptrijo +0,2 jast pa ne nosim nobenih ocala ker imam zdrave oci in me skrbi da si ne bom s tem unicu oci.


To kar imajo gunnarke ni ravno dioptrija. To je bolj kot povecevalno steklo (besedilo samo malo poveca). Usaj kokr js vem :)

guitarvoice ::

Pozdravljeni :)

očala sem kupila pred dobrima dvema tednoma. Vendar sem bila prehitra in naročila napačne (te z rumenim steklom). Očala dajejo res zelo lepe kontraste in barve ob tem pa ščitijo oči. Zame pa rumeno steklo ne pride v upoštev, saj se ukvarjam z dizajnom :)

Mogoče kdo potrebuje? So čisto NOVA.

http://www.bolha.com/lepota-in-zdravje/...

Za ceno se lahko še dogovorimo :)

OZZY ::

Jaz jih mam že cc 2 leti. Rumena stekla. mislim, da model groove. Se je treba navaditi na povečavo. Ni dioptrija. Pač malo poveča celotno zadevo. Uporabljam jih, ko mam probleme z očmi.. ne vsak dan.. Glede izkušnje sem kar zadovoljen. Vzel pa sem rumene, da malo tudi zatemnijo vse bleščanje okolice.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

maticb492 ::

Da ne bom odpiral nove teme, je kje v MB/okolica trgovina kjer bi lahko ta očala probal, ker jih nebi rad na slepo na internetu naročeval. Magari tudi Avstrija, se bom pa po obleke enkrat tja zapelal :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nosite očala? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1286924 (645) Pithlit
»

katera sončna očala? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21957904 (978) del0
»

LED filter zaščitna očala

Oddelek: Loža
7914 (702) mulc007
»

Rayban outlet (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8731012 (15503) Dr_M

Več podobnih tem