» »

Kje prespati v avtu na Krku v Njivicah?

Kje prespati v avtu na Krku v Njivicah?

Pegaz ::

S punco bova v avtu eno noč prespala v Njivicah oz. nekje okoli. Kamp mi ne diši niti se ne splača sam za enkrat. Pozna kdo kakšen dober plac, najraje malo stran od mesta, idealno ob plaži, kjer lahko parkiraš avto čez noč in te nihče ne moti?

Avto je terenec in z njim ni problema it tudi po mal slabših poteh.

Alamar ::

Lahko recimo na parkirišču pod bloki (imaš gor zraven tudi market za kaj nabavit zjutraj). Je prostorno in ne boš imel problemov. Potem imaš še eno parkirišče, ki se ti ga označil. To je še bolj v senci. Plaža je od obeh približno 300m stran. Parkiranju nekje ob promenadi, pred vhodom v kamp, pred hoteli in podobni bi se na tvojem mestu izognil.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

Pegaz ::

To zgleda ok, če ne bom našel nobenega placa bolj na samem.

Si kje tukaj hodil, ali kdo drug? Iz zemljevida zgleda kr ok, bi se dalo?
http://maps.google.com/maps?q=Njivice,+...

Ali pa kje na drugi strani, v okolici Čižičev?
http://maps.google.com/maps?q=Njivice,+...

Matheeew ::

Punat.
Konkretno: http://maps.google.com/maps?q=45.034753... (odzumaj in poišči zeleno puščico).

Iz glavne ceste poišči kolovoz, ki gre do obale. S punco pred leti spala tam cel teden. Sicer pa znan prostor za wind surferje. Terenc je pa skoraj nujen, da lahko prideš zraven. Relativno blizu je potem tudi kamp kamor se greš lahko umit.

Kot so mi razložili je to privat zemlja nekega domačina, ki ga gosti ne motijo (dokler mu zapirajo lesena vrata proti cesti, da mu ovce ne uidejo).

Alamar ::

Ja, rekel si pri Njivicah. Ostalo našteto ne poznam. Na teh dveh parkiriščih sem parkrat videl ljudi, ki so tam spali, sploh v senčnem delu. Teh raznih kolovozov in potk in skritih kotičkov imaš pa na stotine po celotnem otoku, samo nikoli ne veš, kdaj se bo prikazal lastnik s sekiro. Edina varna varianta je imo, da poznaš potem koga, ki dovoli parkiranje in spanje na svojem zemljišču. Druga varianta ti je, da greš na turistični urad v Njivicah in si zrihtaš sobico za prespat. Sedaj v posezoni te bo stalo okoli 20 EUR.
Drugače upam, da veš, da so Njivice bolj na izi varianta, ker se zvečer praktično nič ne dogaja. Sploh sedaj v posezoni je praktično mrtvo. Če hočeš več zabave potegni do Krka.

Mr Hilter ::

A ni v enih državah prepovedano spati v avtu? En znanec vem da so mu na Hrvaškem ''zaračunali'' policaji (mislim, da je bil na parkeđotu).

St235 ::

Spat v avtu je prepovedano v številnih državah, še posebej se komplicira v turističnih krajih. Sam kot pri vseh drugih stvareh, te morajo dobit. So pa HR policaji še kar nadležni okol tega (na splošno, ne vem kako je konkretno v Njivicah), ampak na kakšni off the main road lokaciji se da prešvercat. Sploh če bolj pozno (zgodaj zjutraj) prideš.

dmi ::

Tukajle (45.120738,14.480415, google maps) te ne bo motil nihče, greš v malinsko in nato pot nadaljuješ v porat, na koncu porata greš kar naprej dokler ne prideš na makedam, potem pa samo izberi primeren plac.

Alamar ::

V večini držav je prepovedano, če spiš na javnih mestih, kar parkirišča so. Na zasebnih lahko z dovoljenjem lastnika. Po drugi strani si pa še bolj izpostavljen sumničavosti, če si kje ob plaži ali na kolovozu. Riziko je vedno in se imo ne splača, ker se dobi izven sezone poceni prenočišče in tudi spanju v avtu na zicih ne bi rekel glih spanje. Hrvati so menda tečni, a te seveda morajo prej dobiti na dejanju, kar je na otoku zelo majhna verjetnost.

St235 ::

Tudi zasebna zemljišča so lahko problem, ker ne plačaš turistične takse, oziroma se nisi prijavil na policiji. Sam to se v večini primerov ne komplicira, seveda v turističnih krajih je druga zgodba. Sam za eno noč ponavadi ni panike.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Venezuela šolarjem deli Intelove prenosnike

Oddelek: Novice / Ostale najave
256899 (5726) ABX
»

Microsoft odpira Windowskavarno v Parizu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
576878 (5493) we_are_borg
»

Kje poteka nest

Oddelek: Loža
212082 (1288) Tody
»

Google Maps in Area 51 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
6310864 (7495) strictom

Več podobnih tem