Forum » Pomoč in nasveti » DMA nastavitve?
DMA nastavitve?
White ::
Ali bi moral imeti obkljukano možnost DMA v lastnostih trdega diska? (Imam QUANTUM FIREBALL.)
Prav tako me zanima kako je s tem pri CD-ROMU ter CD-Writerju.
Sedaj imam za vse naprave prazno okence pri DMA nastavitvah.
(Enkrat sem poizkusiv vključiti DMA za trdi disk in dobil slabše rezultate prenosa (v NORTON system informatios)
Prav tako me zanima kako je s tem pri CD-ROMU ter CD-Writerju.
Sedaj imam za vse naprave prazno okence pri DMA nastavitvah.
(Enkrat sem poizkusiv vključiti DMA za trdi disk in dobil slabše rezultate prenosa (v NORTON system informatios)
Kekec ::
DMA ti lahko dosti pospeši, amapk seveda morajo to podpirat tvoje naprave, ce imas kaksne starejse tega ni nujno da podpirajo in lahko imas tudi tezave ce pa podipirajo pa le vklop!
Mravlek ::
ja pa pazi da če že boš vklaplal DMA-je da morata imeti obe napravi vključen DMA na istem IDE kablu, drugace stvar ne deluje kak treba
V čem je bistvo življenja? Ups...bistvo računalnika! To je zdaj vprašanje?
Lith ::
Ja, pa glej da boš imel prave drajverje od mamaplate za IDE kontroler (na plati), da boš s tako zadevo lahko dobil veliko boljše rezultate, npr. pri meni je Abit-ka in ima Intel čipset (zaznajo WinX) in zgleda tako:
my computer - properties- device manager - hard disk controllers-> Intel Bus master IDE..., primary IDE controller, secondary IDE...
Če imaš VIA čipset, potem malo spremeni prejšnje vrstice z VIA bus master ipd., potem pa obkljukaj DMA in v BIOS-u seveda preveri, če ob zagonu rač. napiše: Primary IDE ... GB DMA/66 (ali UDMA/66, ali podobno)
my computer - properties- device manager - hard disk controllers-> Intel Bus master IDE..., primary IDE controller, secondary IDE...
Če imaš VIA čipset, potem malo spremeni prejšnje vrstice z VIA bus master ipd., potem pa obkljukaj DMA in v BIOS-u seveda preveri, če ob zagonu rač. napiše: Primary IDE ... GB DMA/66 (ali UDMA/66, ali podobno)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ultra DMAOddelek: Strojna oprema | 2280 (1685) | amigo_no1 |
» | Data rateOddelek: Pomoč in nasveti | 1403 (1120) | Hana |
» | Kje in kako pogledat za delovanje DMA-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 1131 (937) | boštjan |
» | Teac W540E (17 min en cd)Oddelek: Strojna oprema | 1112 (940) | cekr |
» | IDE naprave - pomocOddelek: Pomoč in nasveti | 1704 (1444) | VASkO |