Forum » Omrežja in internet » Siol QoS??
Siol QoS??
guest #44 ::
Že nekaj časa opažam, da ko brskam po straneh kjer lahko gledaš filme online ter poredne strani z streamanjem videov, se mi internet grozno upočasni...na skoraj nedelujoče. Po nekaj minutah internetne neaktivnosti se mi nazaj vrne na osnovno hitrost. Torrenti pa v času navideznega izpada vseeno laufajo bolj ali manj normalno.
A ima to Siol kak QoS?
Kako naj se sploh lotim problema?
A ima to Siol kak QoS?
Kako naj se sploh lotim problema?
IceBoX ::
Kupi router, naloži DD-WRT ali Tomato ali karkoli kar podpira QOS. Drugače pa je najbolj enostavno omejit download v utorrentu.
Huh...
Pesimist ::
Siol ima QoS vendar le za upload in pomoje le na optiki razen ce je specifikacija optike ze taka, da lahko pune pare uplaodas in bo ping sevedno 1ms.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
guest #44 ::
Hmm. Sem malo raziskoval. Na sosednjem PC, ki je vklopljen na drugi port v routerju dela vse v redu, meni pa ne. Sumim, da ni celo kaj hardverskega. Ruter je tudi delno operativen od 4 portov delajo samo trije. Na četrtem pa zelena LED konstantno gori, rdeča pa nič. Bom poizkusil z drugo mrežno.
Smo pa imel enkrat težave z strelami ja in je mal pokurlo elektroniko v hiši, torej možno da je interni problem ne pa nujno od SIOLa.
Smo pa imel enkrat težave z strelami ja in je mal pokurlo elektroniko v hiši, torej možno da je interni problem ne pa nujno od SIOLa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IP TV + net na istem kablu - kockanje televizije?Oddelek: Omrežja in internet | 11149 (10216) | car100 |
» | Izpad interneta pri T-2 samo pri prejemanju podatkov iz Bittorrent omrežja, ne pa priOddelek: Omrežja in internet | 5735 (4211) | Jst |
» | Nadzor omrezjaOddelek: Omrežja in internet | 3142 (2417) | SmeskoSnezak |
» | Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9487 (5716) | Pyr0Beast |
» | Vprašanje - torrent in preobremenitev routerja?Oddelek: Omrežja in internet | 3911 (3692) | OmegaBlue |