» »

Android+mySql težava

Android+mySql težava

abcd123 ::

Pozdravljeni,

izdelujem aplikacijo za operacijski sistem ANDROID. Aplikacijo želim povezati z podatkovno bazo mySql na oddaljenem računalniku, vendar mi nikakor ne uspe. Probal sem že z JDBC connectorjem, vendar mi javla sledečo napako: Unable to connect to any hosts due to exception: java.net.UnknownHostException: ****.si.
KODA:
try
        {
        	 
        	Class.forName("com.mysql.jdbc.Driver");
        	        	
        	Connection con = DriverManager.getConnection(url,user,passw);
        	System.out.println("OK!");
        }
        catch(Exception e)
        {
        	e.printStackTrace();
        }
    }
    
    private static final String url = "jdbc:mysql://********.si:3306";
    private static final String user = "test";
    private static final String passw = "test";


Če ima kdo izkušnje z tem bi ga lepo prosil če mi lahko pomaga.

Hvala

Lep pozdrav!
  • spremenilo: abcd123 ()

FrEaKmAn ::

Mogoče pomaga

http://stackoverflow.com/questions/1838...

ogromno ljudi ima podoben problem...

ps: Nasvet, zakaj se direktno povezuješ na bazo? Ne bi bilo bolj smiselno in VARNO npr nek service narediti pa se preko njega povezati?

abcd123 ::

Če je le mogoče bi se izognil izdelavi web servica. Na netu sem bral da je nekaterim uspelo direkt povezat. Tako da bi skoraj moglo iti tudi tako povezat.

FrEaKmAn ::

1. Imaš vse permissione za android? 100% rabiš ...INTERNET dovoljenje
2. Ali baza omogoča remote login
3. Ali ni url oblike "jdbc:mysql://server:3306/imebaze";?
4. Še enkrat, odvetujem ta pristop! Nekdo lahko z malo truda ugotovi kam se povezuje tvoj app in dobi vse potrebne podatke za dostop do baze. Če si vešč v kakšnem konkretnem programskem jeziku kot npr. Ruby ali Python imaš lahko odličen service v pou ure...

abcd123 ::

1. V emulatorju lahko z brskalnikon brskam po netu. Tako da je internet verjetno OK.
2. Baza omogoča remote login.
3. V moji kodi imam takšno obliko URLja.
4. Varnost ni tako pomembna, saj se aplikacija ne bo uporabljala za kaj konkretnega.

Sem pa preverjal z WIRESHARKOM in ni sledu,da bi aplikacija delala kar koli z internetom. Če je mogoče kaj z kakšnimi dovoljenji?

FrEaKmAn ::

za vsako aplikacijo moraš naštimati dovoljenja - http://developer.android.com/reference/...

Nextor ::

Ne vem, če je glih pametno se povezovat direktno na remote mysql... naredi en php wrapper in naj se on povezuje lokalno v mysql! ;)

abcd123 ::

sem dodal "android.permission.INTERNET" v manifest. V wiresharku vidim da se proba povezat z bazo, toda sedaj javi naslednjo napako: Communication link failure: java.io.IOException, underlying cause: Unexpected end of input stream...


Ne vem, če je glih pametno se povezovat direktno na remote mysql... naredi en php wrapper in naj se on povezuje lokalno v mysql! ;)

Rad bi probal direktno dostopat do baze, saj se drugače ne znam lotit tega. :/

Nextor ::

Sicer ne vem kako se tega lotijo android developerji, ampak zagotovo se na dolgo in na široko izognejo načinu, kot ga želiš ti!

1) http://www.tizag.com/phpT/postget.php
2) http://www.w3schools.com/php/php_mysql_...
3) http://www.androidsnippets.com/executin...

;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nextor ()

abcd123 ::

najlepša hvala za odgovore. Ker nisem uspel naredit na noben drug način, sem se odločil da bom vpisoval in prejemal z baze z pomočjo php. V anroidu pa sem dodal webview.

lep pozdrav in še enkrat hvala vsem.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Netbeans + Access

Oddelek: Programiranje
5309 (238) Napoleon II
»

Naloga (Java)

Oddelek: Programiranje
15675 (409) Ciklamen
»

Java - uvoz XML in izvoz v MySQL pomoč

Oddelek: Programiranje
371487 (824) igor0203
»

[Flash AS3] Povezava z MySQL

Oddelek: Programiranje
81042 (903) C=64
»

[JAVA] mysql-connector-java in povezava z Mysql

Oddelek: Programiranje
91012 (894) Sergio

Več podobnih tem