» »

Problem z novim računalnikom

Problem z novim računalnikom

Dahakka ::

Pozdravljeni,

pred kratkim sem pisal tukaj gor z vprašanjem, kako namestiti gonilnike na računalnik, če imaš naložen operacijski sistem Windows 7 Ultimate in za katerega sploh še ni izdanih gonilnikov. Pisal sem na servis in so mi odgovorili, da lahko mirno naložim driverje od operacijskega sistema Windows 7 Professional in sem tako tudi storil. Sedaj imam rešen problem z gonilniki v tem smislu, da imam vse driverje instalirane, katere mi prej naprave niso prepoznale, vendar pa je problem, ker mi računalnik zelo šteka :S

Imam tak računalnik s specifikacijami: Link je tu,

moj brat ima slabši računalnik kot je ta, ima Intel dual core, grafično geforce 9500, 3 gb rama ostalo pa se mi zdi da ni pomembno. Uglavnem, ko recimo igrava cod2 prek interneta mi igra deluje zelo počasi. Poganjam ga na resoluciji 1280x800 prav tako kot on, oba imava v igri naštimane iste nastavitve glede grafičnega vodila, s tem, da on lahko doseže 300 fps, jaz pa z istimi nastavitvami komaj 60- 70, učasih celo manj.

Recimo naložil sem si igro Need for Speed Hot Pursuit, vendar igre sploh ne morem igrati, ker grafika šteka kot nevem kaj. Pomoje imam maksimum 1 frame na 2 sekunde in je neznosno za igranje. Vse igre pa furam na ločljivosti 1280 x 800, pa čeprav računalnik podpira resolucijo 1600x900. Kaj naj storim, sumim, da so za to krivi driverji? Instaliral sem si HP support assistant, in mi pravi, da je z driverji vse uredu, torej, kje naj iščem problem? Pomoje bi moral s temi specifikacijami računalnika igre delovati dokaj dobro, ne pa tako kot mi delujejo sedaj.

Prosim pommoč!!
Lp

Malajlo ::

Ta mašina bi morala leteti. Torej ti nekaj drugega dela sranje. Taskmanager poženi in poglej, kateri proces ti kuri resurse.
A AV zaščito pa imaš?

ST-777 ::

Testiraj temperature s free programom HWMonitor in sporoči, na koliko stopinj se grafična in procesor segrejeta po daljšem času delovanja. Morda se preveč in je to razlog, da računalnik šteka.

Dahakka ::

V kakšnem smislu, da bi morala leteti? Task manager sem pognal in vsi procesorji kurijo približno isto oziroma drugače povedano imam 4 grafe, ki izrisujejo stanje na procesorju in so vsi 4-je skoraj identični. Instaliral sem HWMonitor in grem sedaj igrat igre za nekaj časa, da vidim temperaturo. Sicer sem pa še pozabil omeniti, da omenjeni need for speed deluje na bratovem računalniku super, pri meni pa ne. Imam pa še nekaj čudnega. Ko sem si instaliral driverje na računalniku, imam v opravitelju naprav pod Display adapters dve napravi in sicer:
- mobile intel hd graphic in
- radeon hd 6490M

Moja grafična, ki naj bi jo imel v računalniku je AMD Mobility Radeon HD 6470M, 1 GB vendar ko sem pognal program HWMonitor mi ne zazna grafične radeon hd 6490M ampač mobile intel hd graphic. Če poskušam napravo mobile intel hd odstraniti iz računalnika im sam operacijski sistem naloži driverje in je naprava zoper v uporabi. Kolikor vem, bi morala biti default grafična kartica od radeona hd6490M mar ne? prilagam še dve sliki:
Screenshot upravitelja naprav in HWMonitor pred igranjem iger.

Malajlo ::

Si naložil samo driverje za neznane napravi ali tudi vse ostale, prepoznane? Recimo, driver za chipset.

Dahakka ::

Naložil sem vse driverje iz uradne hp-jeve strani od tega izdelka, prvič bios, chipset, potem vse ostalo. Tukaj je slika hwmonitorja po igranju iger, lahk se vidi max temperatura, k je bla med igranjem. A je tole prevelika temperatura? Pot do slike: link.

Any help =/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dahakka ()

Dahakka ::

Sem pa opazil še nekaj čudnega. Operacijski sistem windows 7 ima opcijo da ti določi oceno zaposamezno komponento v računalniku in sem dobil sledeči rezultat:

procesor samo 3.4 pomnilniški modul ram 5.6, grafika 4.9, grafika za igre 6.4, trdi disk 5.9. Ko sem izdedel ocenjevanje nisem imel vklopljenih nobenih drugih programov, kateri bi se izvajali, kako to, da je kljub procesorju intel core i3 tako majhna številka? moj brat ima procesor intel core 2 ghz in ima oceno 5.7 jaz pa skoraj polovico manj.

ST-777 ::

Za prenosnik to niso previsoke temperature, jih pa lahko znižaš, ko postaviš prenosnik na podstavek, ki ima ventilator. Si pomislil na pomnilnik, ki morda ne deluje tako, kot bi moral? Testiraš ga s free programom Memtest86.

globoko grlo ::

probej v biosui disejblat onboard grafo, al pa poglej, če lahko v samem špilu izbiraš katera grafična ti renderira zadeve

Dahakka ::

V vsaki igri mi je do sedaj delovala mobile intel hd, in ne radeon. Poleg tega, mogoče kdo kaj ve, zakaj ima moj procesor oceno samo 3.4, saj sem imel na veliko slabšem računalniku prej dosti boljšo oceno? imam občutek, da je nekaj narobe z grafično in procesorjem =/

anyone please =/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dahakka ()

globoko grlo ::

a v biosu si pogledal če lohka disejblaš onboard grafiko?

Dahakka ::

Sem pogledal, vendar nimam opcije, da bi izklopil integrirano grafično kartico, ali imel vsaj opcijo za preklapljanje med režami... Kaj naj storim? =/ Kupil sem nov prenosnik in nisem najbolj zadovoljen... :(

Kaj lahko še storim? =/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dahakka ()

Malajlo ::

Daj v roke nekomu, ki se na te stvari spozna. Sklepam iz tega...
... kako namestiti gonilnike na računalnik, če imaš naložen operacijski sistem Windows 7 Ultimate in za katerega sploh še ni izdanih gonilnikov. Pisal sem na servis in so mi odgovorili, da lahko mirno naložim driverje od operacijskega sistema Windows 7 Professional ...

Dahakka ::

Jej, to bi jst rad sam poštimal doma =/ Ker če začnem računalnik vozt po servisih ga nam mel takoj 2 al pa 3 tedne, jaz ga pa potrebujem za vsakdanje delo =/ Trenutno sem se spravil instalira linux, da vidim kako je z napravam. Ima boljši pregled kolikor pa windows.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova grafična

Oddelek: Kaj kupiti
141585 (1062) t-zonaz
»

macbook pro 2011 napaka maticne plosce

Oddelek: Pomoč in nasveti
192050 (1315) MrGTO
»

kupujem prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
82277 (2130) Brias
»

Intel Core I3 - Kako disablati grafično kartico

Oddelek: Pomoč in nasveti
143561 (3363) zile
»

Grafična kartica - resetiranje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
494113 (2723) Assass1n

Več podobnih tem