» »

Racunalnik se ne zazene-kaj je tezava?

Racunalnik se ne zazene-kaj je tezava?

petrcech12 ::

Imam problem. Ko pritisnem gumb za zagon racunalnika se nic ne zgodi. kaj bi lahko bil problem?

bluefish ::

Napajalnik, plata, gumb na ohišju,...

Se da kako preveriti kaj od tega je oziroma kako? Stvar je namrec v tem, da je racunalnik deloval kljub starosti, kar normalno. res pa je da je zadnje case velikokrat zmrznil, in ga je bilo potrebno veckrat dnevno resetirat. No danes se je ventilator oglasal nenormalno. Ker ze kar nekaj casa ni bil pociscen prah iz racunalnika, sem ga pocistil, prepihal hladilnik procesorja, graficno itd. No 1. se je zagnal normalno, a sem pozabil vstaviti graficno. zato sem ga ugasnil. Potem pa se ni vec zagnal

bluefish ::

Preveri kondenzatorje na plati. Prav tako poglej, če se je kak kabel razrahljal.
Lahko poskušaš zagnati s pomočjo pinov direktno na plati - glej navodila.

No mislim da sem odkril problem. Kriv je najbrž bil RAM. Računalnik je namreč ko sem odstranil eno palčko ram-a čudežno oživel. In potem po nekaj poizkušanjih, računalnik dela samo z eno od dveh palčk ram. Torej je logično sklepanje da je ena palčka fuč? Ali sem kaj spregledal?

DeeCoy ::

Verjetno, testiraj še z drugo palčko in poročaj. Lahko da gre h koncu plata in zato en slot ne dela.

Sem stestiral in je kriv Ram ne plata. Ena palčka dela v vseh slotih, druga pa v nobenem. Zanimivo, sem se naučil nekaj novega :)

DeeCoy ::

No, potem je 100% kriva palčka. Ja, tako se začne ;)

ST-777 ::

petrcech12 je izjavil:

je kriv Ram ne plata. Ena palčka dela v vseh slotih, druga pa v nobenem.
Testiraj s Memtestom delujoči ram, morda ima že napake, ki niso kritični, se pa lahko zgodi, da bo teh napak kasneje več in bo tudi ta ram odpovedal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ni slike na monitorju (RAM?)

Oddelek: Pomoč in nasveti
51002 (873) Excavator
»

Pokvarjeni RAM ali????

Oddelek: Strojna oprema
403404 (2116) Nesta
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

Oddelek: Pomoč in nasveti
2410172 (7955) Tac20
»

RAM: Ali dela 800Mhz ram na 667 Mhz?

Oddelek: Strojna oprema
12979 (863) BuBBle.D
»

L12 mod

Oddelek: Navijanje
211928 (1229) DimmniBurek

Več podobnih tem