Forum » Strojna oprema » Količina kovin v povprečnem računalniku
Količina kovin v povprečnem računalniku
Kiborg ::
Zanima me koliko je kovin v računalniku. Vem da je v povprečnem računalniku nekaj bakra in verjetno tudi zlata, a bi rad vedel bolj natančne številke. Prosim upoštevajte da me zanima samo iz firbca tako da ne potrebujem nekih filozofskih razprav o smiselnosti pridobivanja kovin na ta način ali kaj podobnega, želim samo dejstva.
Kiborg ::
Ja, hvala to sem že tudi jaz našel :) Našel sem še eno tabelo za leto 2001.Nekako se mi zdi, da podatki ne prikazujejo več realnega stanja. http://www.rocksandminerals.com/recycle... Tale stran ima kar soliden prikaz a kot sem rekel je iz leta 2001.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kiborg ()
bluefish ::
Moraš upoštevati, da zgornje cifre zajemajo še monitor. Po nekih drugih podatkih, naj bi bilo v PC-ju okoli 10% aluminija in ravno toliko skupno ostalih kovin.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fizika... (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 15367 (12207) | MatVZ |
» | Naredi si sam lasersko pištolo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 24771 (21472) | AtaStrudl |
⊘ | TEMPERATURA - zgodovinaOddelek: Loža | 3133 (2338) | jype |
» | Potovanje skozi čas možno??? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9883 (7207) | BigWhale |
» | Nejastnost glede prenapetostne zaščite in pomoč pri nakupu le-teOddelek: Kaj kupiti | 2035 (1908) | K0K0 |