Forum » Kaj kupiti » Nejastnost glede prenapetostne zaščite in pomoč pri nakupu le-te
Nejastnost glede prenapetostne zaščite in pomoč pri nakupu le-te
thrash_heavy ::
pozdravljeni! imam eno vprašanje, in sicer gre takole: vzamemo tale artikel in tega tukaj.
stvar je sledeča: če na drugo zaščito priklopim prek podaljškov in razdelilcev ADSL modem, PC in še ostalo šaro, zakaj bi napr. kupoval prvo omenjeno zaščito. skupaj mi ne gre tole: itak če je modem ščiten prek 220 V in preko tel. priključka, zakaj bi bilo potrebno še ščititi ethernet?
upam da ste me razumeli kaj sem hotel vprašati.
lep pozdrav, Miha.
stvar je sledeča: če na drugo zaščito priklopim prek podaljškov in razdelilcev ADSL modem, PC in še ostalo šaro, zakaj bi napr. kupoval prvo omenjeno zaščito. skupaj mi ne gre tole: itak če je modem ščiten prek 220 V in preko tel. priključka, zakaj bi bilo potrebno še ščititi ethernet?
upam da ste me razumeli kaj sem hotel vprašati.
lep pozdrav, Miha.
JaCkAsA
- spremenil: thrash_heavy ()
kapca81 ::
Sicer na tej spletni strani ne piše direktno, ampak razlika je ogromna. Poglej opis na Enaa:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Sploh v tem, da proizvajalec za 1. produkt nudi garancijo oz. zavarovanje priključenih naprav.
Lp
Sploh v tem, da proizvajalec za 1. produkt nudi garancijo oz. zavarovanje priključenih naprav.
Lp
Asus P5B-E; Intel E6600; TR Ultra 120; 4Gb Geil DDRII 6400; Leadtek GF 7950GT;
Thermaltake Kandalf VA9000SWA; Chieftec CFT-620A; 5*WD SATA;
Creative X-Fi; Samsung LCD 225BW; Logitech Z2300; Logitech S510 MR
Thermaltake Kandalf VA9000SWA; Chieftec CFT-620A; 5*WD SATA;
Creative X-Fi; Samsung LCD 225BW; Logitech Z2300; Logitech S510 MR
MadMax ::
Matr, zdej ste pa že tečni s tem idiotskim propagiranjem oh-in-sploh-super-duper-obljub o povračilu škode za tega q. Belkina....
Saj ne rečem da so njihove zaščite slabe, ampak ko boste naštudirali pogoje za povrnitev škode.... Bo treba zelo hitro na WC šibat.
trash_heavy:
Napetostne razlike v posameznih vtičnicah znotraj ene stavbe lahko dosežejo (in presežejo) kritične vrednosti zaradi indukcije in podobnih pojavov.
Vsekakor bolje kakšna zaščita več kot premalo.
Sam pri sebi pa razmisli na kako ogroženem področju živiš (pa upoštevaj, da se na 100m zračne razdalje lahko pojavi povsem druga situacija).
Saj ne rečem da so njihove zaščite slabe, ampak ko boste naštudirali pogoje za povrnitev škode.... Bo treba zelo hitro na WC šibat.
trash_heavy:
Napetostne razlike v posameznih vtičnicah znotraj ene stavbe lahko dosežejo (in presežejo) kritične vrednosti zaradi indukcije in podobnih pojavov.
Vsekakor bolje kakšna zaščita več kot premalo.
Sam pri sebi pa razmisli na kako ogroženem področju živiš (pa upoštevaj, da se na 100m zračne razdalje lahko pojavi povsem druga situacija).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
K0K0 ::
skupaj mi ne gre tole: itak če je modem ščiten prek 220 V in preko tel. priključka, zakaj bi bilo potrebno še ščititi ethernet?
Si kdej pomislu da ti strela vžge preko telefonskega kabla ?
BigWhale ::
Ma, ce ti strela konkretno vzge, ti nobena zascita ne pomaga, ker se vse spremenijo v kup nerazpoznavne plastike pomesane s staljeno kovino... ;>
K0K0 ::
Pred direktnim udarom res ne pomaga sam men je že 3x sežgal zaščito na tel. kablu ostala oprema pa je ostala nepoškodovana tko da neki že pomaga.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera prenapetostna zascitaOddelek: Kaj kupiti | 2748 (2010) | brodul |
» | zaščita telefonske, lan linijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1991 (1619) | IceBoX |
» | Prenapetostna zaščita Vs. UPS?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3315 (2842) | Mr.B |
» | OMFG - Vse o strelah, praktičnegaOddelek: Pomoč in nasveti | 4576 (3160) | Azrael |
» | Prenapetostna zaščita!!Oddelek: Kaj kupiti | 5555 (4682) | Tomson |