» »

Kakšen laptop / prenosni računalnik za na strojno fakulteto - smer modeliranje

Kakšen laptop / prenosni računalnik za na strojno fakulteto - smer modeliranje

edolf ::

Lep pozdrav!
Sem bodoči študent na fakulteti za strojništvo in me zanima:
-kakšen laptop oz. prenosni računalnik mi pride v upoštev da bi ga lahko uporabil za modeliranje (Pro-Engineer, Solid Works...)
-koliko bi moral odšteti za njega
-kaj priporočate prenosnika ali stacionaren računalnik sicer pa vem da stacionaren računalnik dobim za 800€ zelo dober, laptopa z približni istimi komponentami za več kot za 1500€

Za v naprej se vam zahvaljujem za odgovore.

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Koliko € pa imaš na voljo? Vedi, da na fakulteti nekih velikih projektov ne boste delali, tako, da nekega silno profi dragega prenosnika ne boš potreboval. Pa, ali bi te motilo, kupiti rabljen stroj? Tu in tam se prenosno grafično delovno postajo prejšnje generacije lahko dobi dobesedno za drobiž, bo pa omenjena programska oprema na njej dobesedno letela.....

LP

Jože

amigo_no1 ::

Vsi bodoči študenti FS nekaj bluzijo o modeliranju ter kakšno pc zverino zato potrebujejo, vendar kolikor vem je tam več smeri, proizvodno strojništvo, konstruiranje, energetika, letalstvo itd...
Si prepričan da so tvoji strahovi o modeliranju na realni osnovi ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

ameba ::

Najprej se vpraši če sploh potrebuješ laptop ?
Imam prijatelje, ki furajo na faksih 10ke in nimajo laptopov oz. tisit ki ima neki povprečenega, večina ima stacionarce, res pa je da so vsi živijo v kraju, kjer je faks.
Za moje pojme je stereotip, da rabiš laptopa, če greš na faks. Sploh ga ne potrebuješ razen, če si v študentskem doma oz. ti starši to lahko omogočijo.

M-XXXX ::

Laptop je na strojni silno uporaben (gledanje filmov, net če slučajno po pomoti prideš do faxa), drugače pa ga ne rabiš popolnoma nič!

šernk ::

vsak laptop za 700€ bo dobr, no vsaj tisti ki nimajo integrirane grafične, za druge ne vem.

sicer zahtevnejše stvari boš delal malce več časa (velike sestave na solidworksu) vendar zadevo premelje skozi.

na faxu prenosnika skoraj ne rabiš oz. ga ne rabiš. v treh letih sem ga imel mislim da ene 15x s seboj na faxu, od tega sem ga rabu 3x, pa še to 2x ker sem se priključil drugi skupini na vajah. v tretje ko sem ga rabil bi se pa komot lahko sposodil prenosnik od koga drugega za predstavitev (samo openoffice je malce težje dobit :D )

je pa tako, da če ne živiš doma med študijem je prenosnik velik bonus, dostop do interneta rabiš pa vsaj nekajkrat dnevno obvezno, ker ponavadi dajo ob 8 zvečer gor predloge za naslednjo vajo, ki jo imaš drug dan ob 7 zjutraj, če ne pridejo predloge na stran komaj po vaji...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Vitamin-B ::

sem nabavil kišto ob začetku študija (ki sem jo imel v lj), pa dokler nisem začel resno delat na raziskovalnem oddelku, nisem niti najmanj pogrešal prenosnika (za tiste 3-4 predstavitve si ga že sposodiš). Med vikendi pa tudi nebi nosil domov laptopa, če bi ga imel (razen če res doma nebi nihče imel računalnika). Pač tista 2-3 programe ki jih rabiš daš še na en računalnik pri hiši, da če kaj moreš dokončat, lahko nardiš.

Edini večji handicap je to, da je stalno ma mizi in je za študij zelo moteč dejavnik. Pri meni je že bilo tako, k sem mel nov komp, ki komot poganja vse igrice, ki jih v SŠ nisem mogel igrati, pa 22' monitor + optika... pol pa ko nisi za računalnikom, si na žurki :D

Če bi še enkrat izbiral, bi vzel enega čist švoh laptopa (sam z močnejšim procesorjem) pa mat zaslonom. Tko da ko se maš za učit (no, ne na strojni), lahko pospraviš laptopa z mize. Kar je modeliranja pa bo vsaka grafična dovolj.

Močan računalnik bi vzel edino pri študiju arhitekture (nevem pa kako je pri vizualnih komunikacijah ipd.). Pri arhitekturi maš pa tolko sprotnih projektov, da si nekega večjega zabuševanja ne privoščiš (tko kot pri faksih tipa: predavanja/vaje -> izpit, končni izdelek).
Prenosnika (ne močnega, ampak manjšega z dobro baterijo) bi vzel za študij, kjer je dosti seminarskih ter predstavitev.

Enkrat bi še povdaril, da če misliš po faksu delati pretežno na računalniku -> modeliranje, simulacije, si boš takrat skoraj gotovo kupil nov, močneji prenosnik/računalnik. Za internet ter nekaj kodiranja, pa res ne rabiš high-end kompa... tudi za naslednjih nekaj let ne. Močan komp na faksu je bolj kot ne podpiranje lenobe (razen tam, kjer sem prej omenil).

Zgodovina sprememb…

Isotropic ::

vsak laptop za 700€ bo dobr, no vsaj tisti ki nimajo integrirane grafične, za druge ne vem.

tkole. pa na fs ni nobene smeri modeliranje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik za na FRI (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10921424 (10611) galu
»

Prenosni računalnik za študij strojništva

Oddelek: Kaj kupiti
467869 (6541) Barbarpapa2
»

Prenosnik za SolidWorks

Oddelek: Pomoč in nasveti
363262 (2516) Isotropic
»

Prenosniki na faksu (Feri) - uporabnost

Oddelek: Šola
153338 (2913) Pyr0Beast
»

Prenosnik za študenta strojništva

Oddelek: Kaj kupiti
242811 (2014) as25

Več podobnih tem