Forum » Programska oprema » Linux vs. Windows
Linux vs. Windows
whatson ::
to temo smo ze nekajkrat obdelali na tem forumu
Linux je "made by experts for experts" ... ima svoje prednosti in slabosti... i love it
Winsux je pa pac winsux... ima tudi svoje prednosti in slabosti..
You are about to exit Windows ... Do you want to play another game?
Linux je "made by experts for experts" ... ima svoje prednosti in slabosti... i love it
Winsux je pa pac winsux... ima tudi svoje prednosti in slabosti..
You are about to exit Windows ... Do you want to play another game?
PaJo ::
Hehe... vecno aktualna tema
Drugace pa sem menenaja da sta oba sistema cool, linux ima le to prednost da je for free in ga lahko nainstaliras na bilokeri server pa ti nobeden nemre z licencami tezit, fora je samo v tem da pac potem rabis dosti casa da ga administriras, kar pa itak rabis ce zelis bit dober admin
Drugace za domaco uporabo pa mi w2k kar najbolj ustrezajo
Drugace pa sem menenaja da sta oba sistema cool, linux ima le to prednost da je for free in ga lahko nainstaliras na bilokeri server pa ti nobeden nemre z licencami tezit, fora je samo v tem da pac potem rabis dosti casa da ga administriras, kar pa itak rabis ce zelis bit dober admin
Drugace za domaco uporabo pa mi w2k kar najbolj ustrezajo
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Thomas ::
Beh .. OS .. je pač OS. Ni treba zganjat prav velikega cirkusa okrog tega.
Zanimive stvari se začno dogajat šele nad OS nivojem.
Zanimive stvari se začno dogajat šele nad OS nivojem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
andrej ::
ceprav se najvec uporablja uporabniske programe, je OS tisti, ki vse te lepe stvari omogoca. Brez OSa ni programov in PC je samo kup drage elektronike. Ce je OS zanic potem si ne mores kaj dosti pomagat z racunalnikom. OS je zelo zelo pomemben.
Je že pomemben OS - amapk ne pa toliko kot recimo micro coda v procesorju.
Pa ni nobenga cirkusa okol nje.
Pa ni nobenga cirkusa okol nje.
he he res, ampak tam nimas kaj izbirat. dobis kar dobis. ob tem se tudi navadni uporabniki nikoli neposredno ne srecajo z njo...
drugace pa je najvecji cirkus tam kjer je navec ljudi
drugace pa je najvecji cirkus tam kjer je navec ljudi
Ja .. se zgleda strinjava - da tale fus okol OS - je nekoliko umeten.
Tomi ::
Vprašanje je, vsaj po moje, popolnoma odveč, ker je pri OS tako, da tisto, na kar se navadič, tisto tudi uporabljaš, in se navadiš na vse prednosti in slabosti..
Res je pa, da je linux "malo" bolj stabilen, vendar tudi W2K niso tako nestabilno kot prejšnje verzije..
Res je pa, da je linux "malo" bolj stabilen, vendar tudi W2K niso tako nestabilno kot prejšnje verzije..
metrodusa.blogspot.com
hm, stabilnost je relativna. odvisna je od veliko dejavnikov - strojna oprema in tudi nenazadnje kompetentnost uporabnika...
Tomi ::
Ja, res je, da lahko imaš smolo s konfiguracijo ali pa da niti ne znaš prav delati.. Čeprav sem moral zadnjič na novo namestiti Windowse, ker mi je Media Player sesul register, in nisem mogel nič drugega.. Pa sem vse pokušal... Toliko o združljivosti med samimi MS programi..
metrodusa.blogspot.com
tomi: zadevo bi lahko resil brez ponovne instalacije, ce si si naredil Emergency repair disk... ta ti shrani kopijo registra na disku potem pa lahko dobis ta registry nazaj...
zetko ::
Not again
No bom pa še jst neki dodou teej že stokrat prežvečeni temi. Vsak OS je dobr za neki. Kar se tiče merež pa neta je linux seveda zakon, sam fora je o tem da bo linux tolk dobr kukr je dobr njegou admin. Dejstvo je pa da linux (še) ni OS za navadnega uporabnika k rab računalnike sam zato da celo noč špila quaka pa za to da napiše tisti 10 seminarskih nalog al pa referatov al česarkol kar pač mora za šolo narest. Za domačo rabo so enostavno bolš winzi.
No bom pa še jst neki dodou teej že stokrat prežvečeni temi. Vsak OS je dobr za neki. Kar se tiče merež pa neta je linux seveda zakon, sam fora je o tem da bo linux tolk dobr kukr je dobr njegou admin. Dejstvo je pa da linux (še) ni OS za navadnega uporabnika k rab računalnike sam zato da celo noč špila quaka pa za to da napiše tisti 10 seminarskih nalog al pa referatov al česarkol kar pač mora za šolo narest. Za domačo rabo so enostavno bolš winzi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | "Novi" free desktop OS-i (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10103 (6921) | Nerdor |
» | Čemu sploh še MicrosoftOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 2115 (2115) | necromncr |
» | Win SuxOddelek: Operacijski sistemi | 2780 (2134) | ahac |
» | Winse zamenat z LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 1579 (1275) | whatson |
» | linux je lepa stvar...sam je pa u peezdi na trenutke...Oddelek: Operacijski sistemi | 1695 (1297) | PaJo |