Forum » Strojna oprema » Računalnik se ne zbudi
Računalnik se ne zbudi
amper ::
Imam At matično in celeron 333 Mhz. Problem je v tem da se noče prižgati. Namreč ko ga prižgem ne naredi nič tudi zapiska ne, vse kar izvede je da uklopi napajalnik, ventilator na procesorju in ledico za napajanje. Ko poberem vse iz računalkika tako da ostane notri samo še plata in procesor zadeva začne piskati približno enkrat na dve sekunde. Ko pa vanj vstavim še ram je zadeva zopet mrtva. Probal sem z različnimi rami pa se nič ne spremeni. Resetiral sem tudi bios tako, da sem ven vzel baterijo za pet minut pa še vedno nič. Lepo vas prosim za pomč. Kakšna je plata pa pojma nimam ker na njej nič ne piše razen nekaj številk.
nodes ::
Potem boš moral izločevat komponente, procesor, plato, napetosti napajalnika in ni ga bilo, da se ne bi zbudu.
To velja potem ko si v tem primeru že vse odklopu iz plate. ne pozabi na kable... reset, led...
To velja potem ko si v tem primeru že vse odklopu iz plate. ne pozabi na kable... reset, led...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nodes ()
Sedaj sem vse izklopil in še vedno nič. Piska samo kadar je v plati samo procedor in nič drugega, ko pa dam notri ram pa nič več od njega.
A je mogoče kdo iz okolice Kranja, ki ima plato za celeron 333 na slot 1 in je pripravljen preizkusiti moj procesor.
A je mogoče kdo iz okolice Kranja, ki ima plato za celeron 333 na slot 1 in je pripravljen preizkusiti moj procesor.
ali3n ::
Če boš kaj po Lj taval, lahko pri men testiraš ta proc...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
dirtyh ::
Jaz sem imel pred kratkim tak problem in sem na koncu ugotovil da mi je šel procesor (celeron 600) še enkrat mi ga je uspel ozivit na 1,35V(mal sem jumperje spreminjal na plati) pol dneva je delal pol je šel pa v k...c. Če procesor smrdi ali pa kaj podobnega pol je to to. Men drugace, ko sem vzel vse ven ni nič piskalo.
LP in čim več sreče s tem problemom, ki je res za popizdit, pa ponavadi nekaj stane (sry črn humor).
LP in čim več sreče s tem problemom, ki je res za popizdit, pa ponavadi nekaj stane (sry črn humor).
Ej ali3n v nedeljo zvečer okrog sedme ure se peljem čez Ljubljano. Če imaš takrat čas bi te pa res prav lepo prosil če bi vtaknil ta proc v mašino. Pošlji mi GSM številko namail da te pokličem in se mogoče kaj zmeniva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A je to sploh mogoce ???? ZNOREL BOMOddelek: Pomoč in nasveti | 1861 (1140) | lepi joker |
» | gledanje DivX filmovOddelek: Pomoč in nasveti | 1908 (1087) | smash |
» | DA pridemo do konca. kerga orba na c 333?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2062 (1802) | celica |
» | A se splača OC????Oddelek: Navijanje | 2100 (1785) | FireSnake |
» | Konec OC-janja!!! (za mene)Oddelek: Navijanje | 2526 (2236) | alien-w |