Forum » Izdelava spletišč » Baza podatkov
Baza podatkov
mazzo ::
Zaposeln sem v majhnem proizvodnjem podjetju in bi rad naredil "bazo" podatkov.
Kaj si jaz pod to predstavljam:
-izdelujemo polizdelke, kater so vsi označeni z unikatno kodo
In sedaj si jaz predstavljam, da bi v to "bazo" vtipkal to kodo in bi imell nato možnost izbirati nrp. delovne postopke, kalkulacije, fotografije..., bl po domače rečeno to bi bile povezave do predhodno narejenih dokumentov (ali v Wordu, Excelu, CorelDraw-a,, itd)
Ima kda kakšno idejo kako to nerediti?
Kaj si jaz pod to predstavljam:
-izdelujemo polizdelke, kater so vsi označeni z unikatno kodo
In sedaj si jaz predstavljam, da bi v to "bazo" vtipkal to kodo in bi imell nato možnost izbirati nrp. delovne postopke, kalkulacije, fotografije..., bl po domače rečeno to bi bile povezave do predhodno narejenih dokumentov (ali v Wordu, Excelu, CorelDraw-a,, itd)
Ima kda kakšno idejo kako to nerediti?
Pogledam ga, poduham, izpijem in pobruham!
- premaknil: Predator ()
Madafaka ::
Hoj ! Jaz sicer ne znam še delat z tem programom, vendar je narejen prav za izdelavo baz podatkov ! (Microsoft Access) ! Dela na principu, da povežeš več tabel, ki ti nato sestavljajo bazo podatkov ! , vendar jaz konkretno na tvojem primeru ne vem kako tko da se malo igraj z Accessom !
Reso ::
ce delas to kot internet aplikacijo naredis normalno tabelco z vecimi stolpci in v njo vnasas podatke in jih ven vleces. Odvisno kaj rabis. Tu vbistvu ni vprasanje kako to narediti kot kdo bi to znal ali imel cas narediti ;).
Lahko tudi delas z pisanjem navadnega programa, vendar je malo tezje in tudi uporabnost je manjsa.
Lahko tudi delas z pisanjem navadnega programa, vendar je malo tezje in tudi uporabnost je manjsa.
mazzo ::
Ja, O.K. thanks za odgovore. Za Access sem že slišu, sam ga znam bl slabo uporabljam . Sam sem si to predstavlju kot nekakšem Interface, ki mi bo pomagal poiskat točno določen dokument spravljen nekjer na HDD, pač glede na pogoje - prvo koda, nato pa naslednji kriteriji kot npr. tip dokumenta.
Pogledam ga, poduham, izpijem in pobruham!
Ales ::
Jaz bi si ta projekt predstavljal takole:
- naredil bi načrt vmesnika (kriteriji iskanja, druge uporabiške zahteve)
- naredil bi načrt baze
- kategoriziral bi obstoječe materiale (dokumente o posameznem produktu bi klasificiral pod enotne naslove, npr. arhiv/produkt206/dokument56.pdf itd.)
Access kot baza in vmesnik bi kaj takega pogojno zmogel. Vprašanje je, koliko velika bo baza, v kakšnem okolju bo delala itd.
- naredil bi načrt vmesnika (kriteriji iskanja, druge uporabiške zahteve)
- naredil bi načrt baze
- kategoriziral bi obstoječe materiale (dokumente o posameznem produktu bi klasificiral pod enotne naslove, npr. arhiv/produkt206/dokument56.pdf itd.)
Access kot baza in vmesnik bi kaj takega pogojno zmogel. Vprašanje je, koliko velika bo baza, v kakšnem okolju bo delala itd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [EXCEL] Ogromne količine podatkovOddelek: Programiranje | 3428 (2590) | videc |
» | Baze podatkovOddelek: Pomoč in nasveti | 1704 (697) | Quantum |
» | Huda tezava v excell-u!!!- samo za experteOddelek: Programska oprema | 2465 (1870) | appz |
» | Katero orodje za programiranje?Oddelek: Programiranje | 2281 (1813) | M.B. |
» | Problem v accessuOddelek: Pomoč in nasveti | 1504 (1383) | Mercier |