» »

Baza podatkov

Baza podatkov

mazzo ::

Zaposeln sem v majhnem proizvodnjem podjetju in bi rad naredil "bazo" podatkov.
Kaj si jaz pod to predstavljam:
-izdelujemo polizdelke, kater so vsi označeni z unikatno kodo
In sedaj si jaz predstavljam, da bi v to "bazo" vtipkal to kodo in bi imell nato možnost izbirati nrp. delovne postopke, kalkulacije, fotografije..., bl po domače:D rečeno to bi bile povezave do predhodno narejenih dokumentov (ali v Wordu, Excelu, CorelDraw-a,, itd)

Ima kda kakšno idejo kako to nerediti?8-O

Pogledam ga, poduham, izpijem in pobruham!
  • premaknil: Predator ()

Madafaka ::

Hoj ! Jaz sicer ne znam še delat z tem programom, vendar je narejen prav za izdelavo baz podatkov ! (Microsoft Access) ! Dela na principu, da povežeš več tabel, ki ti nato sestavljajo bazo podatkov ! , vendar jaz konkretno na tvojem primeru ne vem kako 8-O tko da se malo igraj z Accessom !

Reso ::

ce delas to kot internet aplikacijo naredis normalno tabelco z vecimi stolpci in v njo vnasas podatke in jih ven vleces. Odvisno kaj rabis. Tu vbistvu ni vprasanje kako to narediti kot kdo bi to znal ali imel cas narediti ;).
Lahko tudi delas z pisanjem navadnega programa, vendar je malo tezje in tudi uporabnost je manjsa.

mazzo ::

Ja, O.K. thanks za odgovore. Za Access sem že slišu, sam ga znam bl slabo uporabljam :( . Sam sem si to predstavlju kot nekakšem Interface, ki mi bo pomagal poiskat točno določen dokument spravljen nekjer na HDD, pač glede na pogoje - prvo koda, nato pa naslednji kriteriji kot npr. tip dokumenta.
Pogledam ga, poduham, izpijem in pobruham!

Ales ::

Jaz bi si ta projekt predstavljal takole:

- naredil bi načrt vmesnika (kriteriji iskanja, druge uporabiške zahteve)
- naredil bi načrt baze
- kategoriziral bi obstoječe materiale (dokumente o posameznem produktu bi klasificiral pod enotne naslove, npr. arhiv/produkt206/dokument56.pdf itd.)

Access kot baza in vmesnik bi kaj takega pogojno zmogel. Vprašanje je, koliko velika bo baza, v kakšnem okolju bo delala itd.

City ::

Mogoče pa ti bo TOLE kaj pomagalo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[EXCEL] Ogromne količine podatkov

Oddelek: Programiranje
293428 (2590) videc
»

Baze podatkov

Oddelek: Pomoč in nasveti