» »

Rolerji

Rolerji

1
2
»

blackbfm ::

A ne bi bili ravno zato s tega vidika boljši (manj okretni)?

kako to misliš oz. za katere zdaj govoriva?

Kaj pa ležaji, a je kakšna pomembna razlika med Twincam ILQ 9 in ABEC 9?


Abec standard določa samo natančnost izdelave, ne pa kvalitete materialov. ILQ je tu eno stopnjo višje...ampak če ne misliš skakat z rolerji potem je pomoje vseeno. So pa ležaji v bistvu potrošni material in jih lahko kasneje menjaš.

Jazzie ::

Aja, sem narobe prebrala, ja krajši so seveda bolj okretni.

Torej bistvenih razlik med modeloma ni? Nekako sta mi le ta dva padla v oči.

GPUpoweR ::

Yo bladerji :D

Kaj pravite na to?
link?

Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GPUpoweR ()

damirez ::

Sem pred 10+ letimi kupil neke salomon rolarje in ker so se kolesa obrabila, sem šel v intersport po nova. Tam sem kupil koplet koles z ležaji. Prej sem imel abec 5 in 80 kolesa. Te nova, ki sem jih kupil v intersportu pa abec 7 in 82 kolesa. Skratka vse bolje, pa nova kolesa in novi ležji sem pričekoval da bo to konkreten boost.

Na to pa razočaranje! Rolerji so sedaj počasnejši. Ne gredo nikamor, kljub temu da so sedaj večja kolesa in abec7? A ma to kake veze, ker je to pač neka cheap roba iz intersporta? A ni to vse po standardih narejeno?

theBill ::

Katera kolesa in ležaje si pa vzel? Techno Pro? To je njihova hišna znamka, škart roba.

damirez ::

Pomoje da so to neki njihovega, ne vem točno zdej. Vem sam tamala ma njihovo znamko rolerjev firefly abec 5 pa letijo, je pa res da po 100km so koleščka že pošteno načeta.

Vem da so verjetno slabši, se hitreje obrabijo itd... Samo a ni to narejeno po nekem standardu? Tolažim se, da niso še ulafani oziroma, da sem kaj norebe zmonitral...

mitja73 ::

So po standardu, ampak cenejsi imajo slabse lezaje z vec trenja in podobno.

damirez ::

Vem sam ne morejo bit tolko slabši no... Sj pravim, sj maš rolerje tud v Lidlu pa to pa grejo normalno. Odkar sem zamenjal ležaje, so rolerji 30% počasnejši.

theBill ::

A si sam probal sestrine Techno Pro rolerje, da veš kako grejo? Ker takole po tvojem in njenem občutku je težko primerjat.

Zakaj si sploh šel menjati ležaje, če so bili stari še v redu? Daj stare ležaje nazaj in nova kolesa gor, upam da jih nisi vrgel stran. Tudi nova koleščka moraš na par voženj obvezno obračat.

Kako se pa kolesa vrtijo, če roler obrneš in jih zavrtiš? To se mora lepo vrtet skoraj brez upora, če se ustavi po parih obratih ležaji niso kaj prida.

damirez ::

Hčerka ma te firefly. Z ženo mava pa iste Salomon vsi abec 5 in preden sem jaz zamenjal kolešča z ležaji za abec 7, če smo šli na polno nista imeli šans, da mi sledita. Sedaj, ko sem zamenjal pa ni šans, da jest njima sledim. To je po filingu oreng upočasnitev.

Ležaje sem pa zamenjal za to, ker so bili v kompletu. Koleščki z ležaji komplet 8ih 27€. Sem reku, to je pa pocen, pa še če so abec 7 bo sploh super. To bo letelo. Pa ni ne :)

theBill ::

Ena sicer malo verjetna možnost je še, da so nova kolesa mehkejša in gredo zato slabše. Imaš različne trdote, označene s številko + črka A, večja kot je številka trše je kolo (in bolj leti).

Ne vem, kaj bi se še dalo naredit, sam bi na tvojem mestu rolerje nesel nazaj v Intersport (vsaj v Ljubljani imajo svoj prostor za servis smuči, montažo vezi itd.) in jih vprašal za razlago, zakaj so pri njih kupljeni novi ležaji za en k* proti originialnim.

mailer ::

Tudi jaz imam rolerje Salomon in Hyper kolesa z abec5 ležaji. Ker so kolesa pa tudi ležaji že preveč obrabljeni ma zanima kje za ugodno ceno kupit komplet ležajev (16) in koles (8). Gledal sem cene pa bi zadeva prišla skupaj okoli 60€, za kar bi mogoče dobil že polovico novih rolerjev z bolj udobnim čevljem, ker me je po teh starih po cca 2 urah rolanja trgalo po stopalih.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Terran ::

Zanima me kje (po možnosti v MB) bi se dalo dobit vijake/osi za rolerje (obojestranski okrogli vijaki za kolesa 76 mm) in mast/olje. Kjer sem gledal so imeli vse razen vijakov -.-

The Player ::

Prišel sem na idejo snemljivih rolerjev in začel malo googlat. Nisem našel neki velik, sem pa našel tole:

oglasa iz bolhe





Kdo ve ali se stvar v praksi obnese ali je bil to le nek spodrsljaj industrije? Kdo ve, se snemljive rolerle da sploh kje nabavit?

hvala!

Zgodovina sprememb…

GPUpoweR ::

Zdravo,

kupujem koleščke (8) za rolerje:
-84mm (več ne gre, manjše pa ravno ne bi kupil)
-po možnosti z ležaji, da samo menjam pa gasa dalje.

So kakšni predlogi? Gledam pa pri nas ne najdem nič pametnega...:|
Lahko kjerkoli (SLO, ebay).

Pozdrav!

Ejsi_Disi ::

Rock n' roll ain't noise pollution!

Jazzie ::

Živjo, večina koleščkov na mojih trenutnih rolerjih (Powerslide Phuzion 4 Pure) je praktično uničenih, tako da se odločam med menjavo koleščkov (s trdoto 85A) in nakupom novih rolerjev (glede na to, da mi tile niso najbolj udobni - zunanji del levega stopala me med rolanjem skoraj vedno "peče"). Pozna kdo češko znamko Tempish (npr. tile ali tile)? Sicer pa. Fila, Rollerblade, Powerslide? Prvi so precej cenejši od zadnjih dveh dveh ...

batuk ::

Po mnogih letih sem se spet zaželel rolerje. Blizu mi je Asa Naklo, kjer smo včasih kupovali odlične rolerje za neznaten denar. Trenutno moja številka najcenejših Rocesovih stane kar 135 €. Kaj mi priporočate, za občasno rolanje v naslednjih nekaj letih. Ne bi rad kupil za npr. 50 € nekaj bolj na pol, da mi bo potem vseskozi žal, da nisem dal par deset evrov več.

shintaro ::

batuk je izjavil:

Po mnogih letih sem se spet zaželel rolerje. Blizu mi je Asa Naklo, kjer smo včasih kupovali odlične rolerje za neznaten denar. Trenutno moja številka najcenejših Rocesovih stane kar 135 €. Kaj mi priporočate, za občasno rolanje v naslednjih nekaj letih. Ne bi rad kupil za npr. 50 € nekaj bolj na pol, da mi bo potem vseskozi žal, da nisem dal par deset evrov več.

jaz ti rečem boš s temi zadovljen https://www.grindhouse.eu/en/shop/inlin... in so točno 120€ , so pa bli 180€.
Cifre imajo še vse, tako da pohiti

S K2 ne moreš falit glede kvalitete.. Imam sam K2 sicer aggressive in powerblade frame in koleščka gor (velika koleščka) in to je ko ferrari , ko pa probam kake druge fitness rolerje pa so res ful slabši v vsemu.

če pa hočeš res dosti uživat v rolanju , oz še bolj pa nekaj več daš in imaš tele https://www.grindhouse.eu/en/shop/inlin...

nasplošno ti priporočam aggressive boot s powerblade koleščki ..

fireX88 ::

že par let razmišljam o nakupu rolarjev. Priporočate katero trgovino, znamko?

Ala hervis in podobni odpadejo, ker nimajo številke zame (št noge imam 45, vendar rolerji 47 mi niso bili dovolj veliki). glede na spletno prodajalno sem našel le trgovino asa, ki bi mogoče imeli pravo številko zame. poznate še kakšno? Po možmnosti na dolenjskem?
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem rolarje prosim za pomoč

Oddelek: Loža
347104 (4329) DOOM_er
»

nakup rolarjev in rezervnih delov

Oddelek: Kaj kupiti
71580 (1514) retard
»

Rolerji

Oddelek: Kaj kupiti
317491 (6796) SmeskoSnezak
»

katere rolerje

Oddelek: Loža
234337 (3902) Gandalfar
»

Rolerji - nakup

Oddelek: Loža
286446 (6101) JurijTurnsek

Več podobnih tem