» »

Rolerji

Rolerji

«
1
2

aJPOD ::

Kupujem rolerje. Zanima me kaj se mi splača kupiti v cenovnem rangu od 70€ do 150€. Pa vzemite v zakup, da se rolat sicer znam, ampak kakšen hud ekspert pa res nisem, tako da moje potrebe in zahteve niso ravno visoke (rekreativec pač). Star sem sicer 15 let, visok 183 cm, velikost noge pa je okoli 45. Tako da te rolerje ne kupujem za eno leto. Z njimi občasno tudi igram hokej (z žogco pač). Rad bi imel nekakšno mešanico med fitnes rolarji in hokejskimi, saj se mi zdi najbolj primerna. Že vnaprej se zahvaljujem za odgovore in upam da nisem faliu teme. LP

sthep ::

Aluminjasto podvozje, abec 5,7 ležaji pa trdi koleščki 80+ (da se ne znucajo prehitr). Kej velik nimaš komplicirat. Pa seveda ti morjo bit udobni.

aJPOD ::

Ma en prodajalec v rochesu, ni bil navdušen ko je slišal da bom z fitnes rolarji igral hokej

bzp ::

Za 150 dobiš ene osnovne hokejske rolerje. Z njimi se tud čist komot rekreativno vozš, edin mal dlje traja da si vezalke zavežeš. Rekreativni so cenejši, pa za igranje z žogico ni nekega bistvenega problema (razen to da se ti klipsna odpenja ko te kdo s palico po rolerju udari). Je pa res da je podvozje daljše in je obračanje nekoliko težje - ampak ni sile. Nimam pojma in ne sledim rekreativnim modelom, ampak verjetno se da dobiti kaj z alu podvozjem. Odloči se pa sam ... če boš kaj več kot občasno igral hokej, bi ti jaz priporočal rolerje za hokej. Pa original koleščka boš (sploh pri hokeju) precej hitro znucal.

amigo_no1 ::

Je pri naš še kaka spodobna trgovina z rolerji (exclude Hervis) ?

SmeskoSnezak ::

@ Pusti soncu v srce... @

gslo ::

v hali A v BTC je ena trgovina, k je zgleda specializirana za inline hockey. ponudba solidna.. pejt pogledat.

aJPOD ::

www.itaksport.si, velo sport

blackbfm ::

Rolerji roces (asa) že dolgo niso več to kar so bili..fila (velo sport) so pa tudi zanič, testirano. Govorim z vidika, MALCE bolj zahtevnega rekreativca..za ostale znajo bit ok. Poglej kakšno resno online roler trgovino, teh dvojih sploh ne prodajajo:P V slo je edino powerslide neka normalna znamka ki se prodaja, za ostalo moraš žal v tujino.

Vmes med fitnes in hokejskimi maš recimo freeskate/freestyle rolerje. Praktično so kot hokejski, nisem se pa nekaj v detajle spuščal. Se pravi, so za razne trike izvajat ali pa furat slalom itd. Poglej na youtubu, zelo zanimivo.

Drugače pa s fitnes rolerji, tudi z velikimi kolesci, lahko delaš ostre zavoje. Res pa da je malo težje, manj okretno na majhnem placu.

Kaj ti več pomeni, triki ali neke relacije furat to pa se sam odloči. Čeprav če boš karkoli resno začel, boš itak moraš še ene rolerje zraven kupit:P

Kar se pa koleščkov tiče je pa tako:
večji kot je kolešček, hitrejši je, bolj udoben, ampak manj vodljiv
trši kot je kolešček, hitejši je, manj vodljiv, manj udoben a ima manjšo obrabo

Aja abec ležaji so šit, ker ti povejo samo natančnost izdelave, kvaliteta materiala pa je vprašljiva (beri v kurcu). Torej kdorkoli ti forsira rolerje ker imajo super duper abec7 ležaje, vedi da nima pojma ali pa zavestno naklada. Vsak normalen roler ima vsaj osnovne ILQ ležaje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Brias ::

V BTCju v sport 2000 mas 2 ali 3 rollerblade skoraj top modele z ceno 80, 90 in 95 eur ... majo tudi roces, ampak le teh nisva gledala ker me roces ne zanima...

V city parku v hervisu je na VSE obstojece rolerje ki so ze brutalno znizani od vceraj naprej se 20% popust, ampak imajo od rollerblade-a samo en moski model...

ppc enih zenskih rolerjev ki sem jih ravno vceraj kupil za punco je iz 130 eur na 80 eur in vcerajsnja akcija do prodaje zaloge iz 80 na 64 ...

lezaje pa ce je moznost, kupis z podpisanim proizvajalcem, ki ima z tem izkusnje v recimo avto-moto panogi ( SKF recimo ... ) bols met dober abec 5 k below average abec 7 ... sem ze dozivel na slabih 7 da so se razletel pri skoku z enega navadnega robnika ...

tud ce je podvozje plastika, se ne krivi, tezje poci... prej je feler v slabem aluminiju, magneziju... :)

dork ::

Živjo vsem skupaj,

mene pa zanima kako skrbite za svoje rolarje. Ali jih čistite, kaj nesete na servis. Ne vem, pač ob uporabi opažam, da se med koleščki odspodaj pri plastiki nabere veliko prahu, poskusila sem jih sčistiti s staro zobno ščetko, a se še vedno šumeče vrtijo, ko jih zavrtim z roko.
Svoje rolerje bi rada ohranila čimdlje.

aJPOD ::

ja ležaje boš mogu zamenjat, ker so smeti in pa voda notr pršle,.... ABEC 5 ležaji so 20 € za 16 kosov

blackbfm ::

Ležaje se da očistit samo je kar nekaj dela..če so neki ceneni (kakih kvalitetnih v slo itak ne prodajajo) jih raje menjaš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Gandalfar ::

Vedno si gres lahko bolj kvalitetne keramicne iskat. Pac bos dal 120 eur za lezaje :)

barakus ::

Jaz jih podmazem z oljem pa so dobri za nasledjna 2 tedna :)

dork ::

Wau, najlepša hvala vsem za te res nasvete. Bom probala najdit tale ključek za odvitje vijakov, ki držijo koleščka. Enkrat sem ga namreč posodila očetu, ki mu je ravno prav prišel pri nekem delu. Če ne bo treba pa pač kupit novega.

Sem pa našla tole spletno stran imajo čist vse razložen...mogoče bo komu tut prav prišla...evo: http://www.rolanje.eu/portal/index.php?...

In pa še filmček za varnost rolanja: !

T-Majo ::

Sam tudi kopujem rolerje, mogoče kdo ve, če bodo zdaj kakšne akcije kje?

Sedaj imam izposojene Salomon z ABEC 5 ležaji, alu podvozjem. So zelo udobni. Za kolešče mi je vseeno, če se hitro rabijo, bom pač menjal, ker se vozim praktično povsod. Rabim bolj za rekreacijo. Sploh spomladi, ko je veliko peska povsod od zime, pridejo mehki kolešči prav.

Lahko so tudi ABEC 7 ležaji, čeprav se že 5-ka kar hitro pelje - je ok.

blue ::

si bom sposodil temo..

pred nekaj meseci sem si kupil nove rolerje fila z ABEC7 in 84mm kolesi..

V primejavi z starimi starimi rolerji, ki so imeli ABEC5 ležaje so počasni.

Bi pomagalo če dam kaj olja oz kaj drugega na ležaje?

T-Majo ::

Sem sam tudi gledal v Thomas Sportu Roces z ABEC7 in jih v prazno vrtel - pa ni bilo nekaj, probal RolerBlade ABEC5 - kolo se je hitreje vrtel.

blackbfm ::

Hitrost je odvisna poleg ležaja tudi od velikosti kolesca in trdote.

Kar se pa samega ležaja tiče imaš pa 2 varjanti za mazat, olje ali pa mast. Z oljem se hitreje vrti, je pa potem ležaj bolj občutljiv za svinjarijo, prah..pa malo bolj pogosto je treba mazat.

barakus ::

Jaz sem zelo zadovoljen s 84mm kolesci, imam pa fila primo plus tele:


Mi zna kdo povedat, če imam solidne ležaje ali ne (nimam s čim primerjat)...

blackbfm ::

Noben rekreativni roler (sploh to kar je na voljo v sloveniji) nima solidnih ležajev, sicer za normalno vožnjo po ravnem so ok.

Slabosti se pokažejo pri velikih hitrostih, ali prekomerni obremenjenosti, skakanje itd..

T-Majo ::

barakus je izjavil:

Jaz sem zelo zadovoljen s 84mm kolesci, imam pa fila primo plus tele:


Mi zna kdo povedat, če imam solidne ležaje ali ne (nimam s čim primerjat)...


Filo z ABEC5 sem gledal za 90€. Tvoji so bili nekje 150€ ne?

blackbfm je izjavil:

Noben rekreativni roler (sploh to kar je na voljo v sloveniji) nima solidnih ležajev, sicer za normalno vožnjo po ravnem so ok.

Slabosti se pokažejo pri velikih hitrostih, ali prekomerni obremenjenosti, skakanje itd..



Če mi pomagaš pri izbiri; nekaj full ne bom skakal z njimim, kakšno stopnico, malo na ležečem ter z pločnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Majo ()

Gandalfar ::

blackbfm ::

Ne niso. Vodljivi so, za hitrost pa ne (noga opleta). Pa vprasljivi za trike. Resni rolerji imajo podvozje v enem kosu z namenom.

Če mi pomagaš pri izbiri; nekaj full ne bom skakal z njimim, kakšno stopnico, malo na ležečem ter z pločnika.


Ne rabis nobenih extra hudih lezajev za tole. Sicer pa ce ze hoces kvalitetne glej ILQ, bones pa kej podobnega isci na googlu..

Gandalfar ::

> Ne niso. Vodljivi so, za hitrost pa ne (noga opleta). Pa vprasljivi za trike. Resni rolerji imajo podvozje v enem kosu z namenom.

Kaj je zate 'hitrost'? Zaenkrat se nisem mel tezav z opletanjem z njimi, lahko pa ti malo vec razlozis na kaj moram bit pozoren.

blackbfm ::

Tam nekje pri 25 kmh se zacne recimo. Spusti se s kaksnega hriba dol. Ce ne cutis opletanja, fajn zate. Jaz vem da ne kupim vec file, se manj pa 2+2 podvozja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

Gandalfar ::

hmm, me ne moti tudi pri taksnih hitrostih. Bodo pa naslednji 100+

Jazzie ::

Po več letih kupujem nove rolerje, tokrat bi rada nekaj bolj konkretnega in ne npr. iz nekih diskontnih trgovin. ;) Katere znamke, modele se zdaj priporoča?? Včeraj sem nekaj gledala Powerslide Phuzion 1 Pure, so okoli 135€, čeprav te znamke prej nisem poznala. In kje imajo veliko izbire? Se mi zdi, da je večina trgovin bolj založenih s tekaškimi supergami, na področju rolanja pa je bolj bogo. Sicer pa rolam dobro, že od malih nog, pač fitnes stil z nekaj ''triki'', a sem do zdaj imela kr ene rolerje, tako da prosim za pomoč. :)

blackbfm ::

Powerslide so ok, ostalo je večinoma šrot vključno s filo, roces itd. Rollerblade so tudi ok samo nevem če jih imajo kje v slo.

Jazzie ::

Kje pa iajo Powerslide rolerje, razen na netu? Ne bi rada na slepo naročala.

Gandalfar ::

Jaz sem bil se vedno zadovoljen s trgovino Fila v BTC-ju in njihovim servicom.

mujek ::

Jazzie, v trgovini itaksport. Drugače pa kot so omenili so Rollerblade tudi kvalitetni. Nekoč se jih je dalo dobiti v Gigasport.

Jazzie ::

Aja, sem mislila, da je itaksport samo spletne trgovina. Kakšna pa se vam še zdi sprejemljiva cena za rolerje, če sicer dobro in pogosto rolaš, a se s tem ne ukvarjaš profesionalno? Ker sem do zdaj imela vedno rolerje za tam okoli 60EUR, se mi zdi že 130EUR veliko, večina modelov pa je nad 180EUR ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Jazzie ()

mujek ::

Odvisno koliko ter zakaj jih misliš uporabljati.
Če jih misliš uporabljati za dolge ture (30km+), potem je fajn če vzameš nekaj z velikimi kolegi (vsaj 80mm+). Takšnih rolerjev se žal ne najde v hervisu.
Če jih misliš uporabljati dosti časa potem je fajn če vzameš nekaj kvalitetnega - ponovno se kaj takega ne najde v hervisu (vsaj moje izkušnje).
V itaksportu imajo dobro robo - zato je cena primerna temu.

Če se misliš rolati recimo 2x na teden, malo naokrog (kakšnih 10 km), potem ni take velike razlike. Te pojdi v recimo intersport/gigasport/hervis in si tam poglej kaj se ti dopade - boš ceneje skozi prišla.

blackbfm ::

Jah ljudje mislijo da je 100eur za rolerje velik, ampak toliko te pridejo samo dokaj kvalitetni ležaji in kolesca. Ok, če "lepo" furaš nima smisla, ker tiste zadeve so narejene za to da jih zlorabljaš in tiščiš do maksimuma:) Še en rang višje so pa profesionalne zadeve, tam se pa res začnejo bolane cene.

Moje mnenje, vzami predvsem nekaj udobnega, s klasičnim zapenjanjem in vezalkami ter alu podvozjem. Furaj eno sezono pa boš vidla ali ti sedejo ali ne, če bodo prepočasni kupiš trša kolesca..drugače pa pač menjat cel roler za kaj boljšega:P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

mujek ::

Lahko pa greš v lidl (mislim da jih imajo naslednji teden) ali pa v hofer (kjer jih imajo ta teden).
Jaz sem si jih kupil v hoferju z namenom da jih bom v parih tednih uničil do konca... se imam namen naučit parallel slide in mi je škoda boljših za namen učenja. Sploh ker me nova kolesa za tiste rolerje pridejo cca 60eur.

kitewing ::

Sam sem probal vse firme, ki so bile pred kakim letom na voljo v Lj. trgovinah. Gledal sem na hitrost in udobje in sem se odločil za Fila. So mi bili daleč najbolj udobni rolerji. Točne cene se ne spomnim, mislim da je bila od 120-150€.

Jazzie ::

V Hoferju sem bila, pa niso imeli moje številke, poleg tega mi pa tudi niso bili všeč/udobni. Moji sedanji razpadajo, a mogoče lahko odpadlo kolo nazaj pritrdim (čeprav so precej izrabljeni) in imam te za ''uničevanje''. :)

Sem izvedela, da dobijo drugi teden v BTC-ju Rollerblade, tako da bom še malo počakala in si ogledala tako Powerslide kot Rollerblade.

retard ::

zanima me kašna razlika je med ležaji ABEC in SG kateri so boljši?

Modri dirkač ::

Trentuno je v hervisu v akciji model Rollerblade Spark SC 80, iz 129 € na 59 €.
Se splača tole za "rekreativnega začetnika"?
http://www.hervis.si/medias/sys_master/...
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

JamesQ ::

Lepo pozdravljeni.

Rad bi začel z rolanjem in iščem primerne rolerje. Na spletu sem veliko prebral in sem zožil izbor na naslednje modele:
- K2 F.I.T. 84 BOA Inline Skate 2013
- ROLLERBLADE TWISTER 80 Inline Skate 2013 black/anthracite
- ROLLERBLADE FUSION 84 Inline Skate 2013 black

Menim, da za začetnika 80/84mm velikosti kolesa bi bila najboljša izbira. Želim začeti z rolanjem rekreativno. Glede ležajem menim, da imajo vsi našeti rolerji malo boljše ležaje. Poleg rolerjev nameravam kupiti tudi zaščitno opremo (čelada, ščitniki za komolce, kolena in dlani).

Prosim vas za nasvet katere rolerje izbrati za začetnika. Alternative in predlogi so zelo zaželjeni.

Najlepša hvala vsem skupaj za pomoč.

LDŽ

Jazzie ::

Prosim za pomoč pri izbiri novih rolerjev. :)

Imela sem Rollerblade in so mi bili za rolanje v redu, ampak se mi je na koncu med rolanjem obrnilo podvozje in sem se poškodovala ... tako, da bi tokrat raje Powerslide, ampak ne vem, kako naj izberem model. Prebrala sem tale vodič, pa se iz te tabele ne znajdem ravno najbolje. Baje naj bi bil najboljši ženski model Phuzion 4, ampak novejši model stane 225€. Rolam razdaljo 10-15 km, občasno pa rada izvajam tudi kakšne enostavnejše ''trike''.

blackbfm ::

za relacije je fino imet čim večja kolesca, za trike pa čim manjša...pač oboje ne bo šlo

Jazzie ::

Vem, da sta to nasprotni zahtevi, zato me pa tudi zanima, kakšna dimenzija kolesa bi predstavljala dober kompromis - 80 mm, 90 mm, 100 mm?

Predvsem pa ne vem, kako izbrati model izmed Powerslide ponudbe.

blackbfm ::

Kaksne trike imas v mislih?

Jazzie ::

Ne vem, kako naj jih opišem, ampak kot sem rekla, nič zahtevnega, tako da ta vidik verjetno niti ni tako pomemben (ne hodim npr. na poligon ali kaj podobnega). Sem pa izvedela, da bodo v ItakSport dobili čez par dni še nove modele, tako da bom še malo počakala.

Jazzie ::

blackbfm ::

Phuzion 4 Pure bi mogli bit malo bolj okretni za kakšne ostre zavoje, ker so krajši

Jazzie ::

A ne bi bili ravno zato s tega vidika boljši (manj okretni)?
Kaj pa ležaji, a je kakšna pomembna razlika med Twincam ILQ 9 in ABEC 9?

Sicer jih bom še sprobala v živo, a me zanima, če so na teoretični ravni ali pa na podlagi mnenj kateri boljši.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem rolarje prosim za pomoč

Oddelek: Loža
347009 (4234) DOOM_er
»

nakup rolarjev in rezervnih delov

Oddelek: Kaj kupiti
71546 (1480) retard
»

Rolerji

Oddelek: Kaj kupiti
317387 (6692) SmeskoSnezak
»

katere rolerje

Oddelek: Loža
234281 (3846) Gandalfar
»

Rolerji - nakup

Oddelek: Loža
286308 (5963) JurijTurnsek

Več podobnih tem