» »

dvb-c sprejemnik ali dvd snemalnik z dvb-c kanalnikom

dvb-c sprejemnik ali dvd snemalnik z dvb-c kanalnikom

sokel ::

Lp vsem!

Do sedaj sem uporabljal dvd snemalnik in pc tv tuner usb hybrid dvb-t. Sedaj je moj dvd snemalnik spustil dušo in ostal mi je samo delujoč trdi disk, ki je pa še roba za posnet na dvd-eje.
Težava je pa v tem, da je slika za 40% bolj svetla in lepša, če sem gledal preko snemalnika in na pc ju je bila tudi lepša slika, kot pa če sem priklopil kabelsko direkt na tv. V tem je sedaj problem, da imam temnejšo sliko in mogoče malo slabša. Namen imam še vedno snemat preko pc, ker lahko urejam posnetke in ni mi treba skrbet glede prostora za snemat. Malo sem gledal po dvd snemalnikih z dvb-c sprejemnikom in nisem našel nič pametnega.

Kaj mi predlagate v mojem primeru? Da kupim samo dvb-c sprejemnik in priklopim an pc tv tuner ali kupim dvd snemalnik z dvb-c sprejemnikom? Pa prosil bi kakšen model. Lahko je tudi snemalnik brez trdega diska, samo da ima dvb-c in da mi sliko ojača.

Hvala

Če že nihče ne ve odgovora, bi prosil odgovor:

Če se mi splača imeti dvb-c sprejemnik? Bi z tem pridobil kaj na kavaliteti slike z ip kabelsko ali ne? Ker kanalov imam dovolj, edino če bi bila slika še kaj lepša.

Hvala

ranulokniv ::

Dvd snemalnika z dvb-c sprejemnikom še nisem zasledil, mislim, da tudi ni aktualna zadeva.Sam uporabljam DVB-C sprejemnik TechniSat DIGIT HD 4 CX s snemanjem na zunanji disk.Ima sicer nekaj programskih napak, od časa do časa zmrzne in pomaga samo trdi reset(izklop iz vtičnice).Snema digitalno v mpeg(TS) datoteke , ki jih lahko urediš na računalniku, XBMC lepo predvaja njegove DVB podnapise, skratka dokaj uporabna zadeva.
Če te zanima kaj več, napiši.

Lep pozdrav

Hvala za info.

Če pridobim samo več kanalov, ptotem ga ne potrebujem. Gre se mi samo to, da olepšam in izboljšam sliko. Najbolj pomembno mi je, da lahko snema na disk in urejam preko pc. Pa da lahko snemam po shift time in mi ni treba skrbet, če bo snemal ali ne. Dvd snemalnik ne bom kupoval, kr dvd predvajalnik imam, pa tud urejat ne morem na dvd snemalniku, je treba vseeno prenest na pc.
Kaj misliš glede take zadeve:
TechnoTrend TT-connect CT-3650 CI - DVB-T/DVB-C receiver - Hi-Speed USB ?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol uvaja digitalno kabelsko televizijo na optiki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11423614 (9001) alexz
»

HDD snemalnik in predvajalnik z DVB-C

Oddelek: Zvok in slika
143675 (3299) krebs11
»

digitalni sprejemnik (DVB-C) za TV

3418499 (9973) mysterio
»

DVB-T mpeg/4 snemalnik

458202 (5027) stefp
»

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C (strani: 1 2 )

9522994 (10209) Yossarian

Več podobnih tem