Forum » Hlajenje in modifikacije » Ventilator v ohisju
Ventilator v ohisju
Microsoft ::
Mam eno vprasanje: Mam nek ohisje (Macase), pa mam uzadi en ventilator, ku vlece van. Nc posebnga. Sam zanima me pa, ce bi stvar bla kej manj glasna, ce bi namesto vlk mejhnih lukn bla kr ena? Zdi se mi, da ko mam ventilator kr tk v zraku ni tak glasn, ko pa pol ko ga dam v ohisje. Mam pa nek Deltin ventilator 80x80x38 mm.
superbike ::
JA
Hrup se bi bistveno zmanjšal .Dobro bi bilo da bi tam gor prišrafal še kakšno mrežico.
Hrup se bi bistveno zmanjšal .Dobro bi bilo da bi tam gor prišrafal še kakšno mrežico.
kuglvinkl ::
Bistveno je, da podložiš vent. s podložkami. Sam sem si jih naredil iz zračnice za bicikl. Lahko pa kupiš tudi tesnila primernih dimenzij.
Sicer pa, z Deltinimi venti imaš rez dober airflow. Predvsem pa glasen.
Aha, spredaj imaš vent.?
Sicer pa, z Deltinimi venti imaš rez dober airflow. Predvsem pa glasen.
Aha, spredaj imaš vent.?
Your focus determines your reallity
Ja spredi mam tud en ventilator, sm je tak, da se skor bol greje, koker pa da bi zrak not vleku.
Sam zaka bi pa blo odbr, da podlozm ventilator. Kr ga zdedle nimam. Pa to bi nej blo zarad nekih treslaju? Mam dva diska, DVD pa RW pa se ni blo nobenih bleemov.
Sam zaka bi pa blo odbr, da podlozm ventilator. Kr ga zdedle nimam. Pa to bi nej blo zarad nekih treslaju? Mam dva diska, DVD pa RW pa se ni blo nobenih bleemov.
EX-B ::
Ja, podlozit ga moras zarad tresljajev. Ti se namrec prenasajo na ohisje racunala in na neko veliko plahto pleha, ki ji pravimo tudi stranica kiste. Velika plata pleha pa pod vibracijami povzroca veliko hrupa, ka-li? Zatorej vent podlozis, da omejis prehajanje vibracij iz venta na ohisje in s tem OBILNO zmanjsas hrup (100% preverjeno).
Lp. EX-B
urkoman ::
Ce imas dobro zraceno masino, lahko pa temu ventilatorju dodas upor, in zmanjsas napetost. Vent bo delal kot miska, ampak ne pretiravat, ker ce bo premal se bo pa prevec segrela zadeva.
URKO
URKO
Pa sej mam ThermalTake-jov regulator obratov, pa mam skos vrtlaje na medium. Mislm, da je to okol 4-5k/min, nevem pa točn. Kr če bi mel ta ventilator skos polne obrate, pol bi bil zdele zi gluh!
Pa men se zdi, da nc kej druzga ne slism, kot pa sma ventilator.
Pa men se zdi, da nc kej druzga ne slism, kot pa sma ventilator.
Zoidberg ::
Učer sem dal v svojega chifteca se dva ventilatorja in po pravici povedano zvecer nisem mogel zaspat tako da sem jih moral odklopiti. Ventilatorje mam na stranici (piha notr na graficno) spredaj (piha na diske) in se zadaj (piha ven) vsi ventilatorji so na najvisjih obratij (jih ne mrem regulirat)
Aja se ko mam ventilator za diske prklopljen ma moj IBM 40GB 28°C ko pa ga izklopim pa 43°C pri istih pogojih
Aja se ko mam ventilator za diske prklopljen ma moj IBM 40GB 28°C ko pa ga izklopim pa 43°C pri istih pogojih
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ventilatorji (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16678 (14347) | IvoJan |
» | Nasvet za hlajenje in utišanje PCja... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 31569 (29614) | kuglvinkl |
» | tišanje napajalnikaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2323 (1643) | WinsuckeR |
» | Ventilator Thermaltake Thunderblade 120mm LEDOddelek: Kaj kupiti | 1478 (1275) | SodVina |
» | Poceni modificiranje kišteOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1542 (1143) | iskra |