Forum » Pomoč in nasveti » HD 4870 in Accelero S1- VRM se pregreva?
HD 4870 in Accelero S1- VRM se pregreva?
xxxgeekxxx ::
Na svojo prastaro HD 4870 sem kupil Arctic Cooling Accelero S1 Rev.2. Temperature so super vse razen VRM-a. Ko sem nekaj časa poganjal FurMark so mi temperature v GPU-Z (VDDC 1, 2 in 3) dosegle 136C, potem sem test raje ustavil. Zanima me če se da kje v sloveniji kupiti kakšen heatsink za VRM, ker te temperature niso normalne?
Vem da bi lahko nazaj namestil tisto rdečo ploščo, ampak VRAM temperature so bolše (63C namesto 110C), pa še tisti trak ki je bil med ploščo in čipi (thermal pad, nevem kako se po slo reče) se je zdrobil cel, pa niti če bi hotel nebi mogel nazaj nardit
Ima kdo kak predlog kaj naj namestim na te VRMje?
Pa če se da kje dobit "thermal pad-e" v sloveniji? Ali pa tudi tiste trake, da se heatsinki zalepijo gor?
Vem da bi lahko nazaj namestil tisto rdečo ploščo, ampak VRAM temperature so bolše (63C namesto 110C), pa še tisti trak ki je bil med ploščo in čipi (thermal pad, nevem kako se po slo reče) se je zdrobil cel, pa niti če bi hotel nebi mogel nazaj nardit
Ima kdo kak predlog kaj naj namestim na te VRMje?
Pa če se da kje dobit "thermal pad-e" v sloveniji? Ali pa tudi tiste trake, da se heatsinki zalepijo gor?
Ke te češ
RejZoR ::
Good luck with that. Stalni problem pri teh velikih coolerjih in namenske heatsinke boš težko dobil. Samo te za nalepit, ki so milo rečeno en drek vredni. Thermalright ima namenske VRM coolerje, ki pa so za moje pojme mal overkill pa še ne vem če pašejo na HD4800 serijo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Zdaj sem dal nazaj gor tisto ploščo rdečo, pa so temperature padle iz 136C na 94C, tak da je super zdaj. Poleg tega je prej doseglo 136C po kaki minuti, potem sem pa prekinil, drugače bi sigurno šlo krepko čez 140C, ventilatorje sem pa imel na max. Zdaj pa mam ventilatorje na minimum, pa doseže 94C po 5 minutah, potem pa neha naraščat tako hitro, tak da pomojem nebi šlo čez 100C, kar je ok po mojem mnenju, ker sem testiral z FurMark, ki dobesedno kuri grafične
Pa to še, če bo kdo ta hladilnik kupil naj ne namešča tistih plastičnih podložk, ker z tistim je mel GPU samo 3/4 stika z coolerjem, 1/4 je bila popolnoma suha. Pač je treba pazit, da se vijaki ne zategnejo preveč če brez tistega gor delaš
EDIT: Edino zdaj kaj bi lahko izboljšal je da bi druge tiste termalne gobice gor dal, ampak nevem kje naj kupim to?
Pa to še, če bo kdo ta hladilnik kupil naj ne namešča tistih plastičnih podložk, ker z tistim je mel GPU samo 3/4 stika z coolerjem, 1/4 je bila popolnoma suha. Pač je treba pazit, da se vijaki ne zategnejo preveč če brez tistega gor delaš
EDIT: Edino zdaj kaj bi lahko izboljšal je da bi druge tiste termalne gobice gor dal, ampak nevem kje naj kupim to?
Ke te češ
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: xxxgeekxxx ()
ameba ::
Tip kakšne so to temperature ? Men se je HD 4850 segrela na največ 60°C, trenutna HD5850 se mi greje do 45°C ( še to ne ).
A maš kej praha na grafi itd ?
A maš kej praha na grafi itd ?
Ne, hladilnik sem zamenjal, VRM temperature pa lahko pogooglaš, da ma 4870 zelo visoke. Čipi so narejeni da grejo brez problema do 120C, ampak z tistimi malimi alu hladilniki so meni šli do 136C, potem sem raje prekinil FurMark.
Pa si probal FurMark? To ti peče grafo, če hočeš probat na lastno odgovornost
Pa si probal FurMark? To ti peče grafo, če hočeš probat na lastno odgovornost
Ke te češ
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ugaša.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2005 (1296) | masterx120 |
» | Hlajenje grafične kartice (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 11468 (10120) | joej970 |
» | Računalnik se ob napiru ugasne (Asrock970 Extreme3 + FX 8120 + HD 6870) (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9278 (8256) | r3dkv1c4 |
» | XFX HD6950 2GB in navijanje.Oddelek: Navijanje | 926 (690) | Engineer_SLO |
» | Poletne temperature in restartiOddelek: Pomoč in nasveti | 1271 (813) | Xserces |