» »

Ethernet ojačevalec

Ethernet ojačevalec

freaky_h2o ::

Mene zanima če ima že kdo kaj izkušenj s tem kje bi lahko nabavil ethernet ojačevalec, najraje bi videl iz Kitajske kako zaupljivo opcijo, če ne pa Slovenski uderuški trg? Včasih je obstajala če se prav spomnim opcija,da si spravil signal ethernet od točke A to točke B bo dveh žilah ampak se ne spomnim več kje se je dalo to nabavit? Problem je v tem,da imam dolžino kabla cca 130-140m kar je nad še delujočo mejo,Wirelless ne pride v poštev prvič zaradi dreves in drugič zaradi strel ker je že 3x letos usekalo v našo hišo (2x šel TV komunikator, TV, SAT sprejemnik in še kaj bi se našlo...) in ne mislim postavljati usmerjenih anten na hišo. Probal sem s switchi takšnimi in drugačnimi in je preveliko izgub, ker se povohata dva switcha in potem je konec zgodbice, vsake toliko časa vidiš, da se še vohljata ampak kaj več od tega ne dosežeta ker ni povezave. Hvala za pomoč.
ZX-Spectrum je zakon:-)

Pyr0Beast ::

en navaden 5 portni switch + napajanje pa bo

Strela ti bo pa tako ali tako skurila mrežo
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

freaky_h2o ::

NE DELA...napisal sem da ne dela, sem elektronik in sem se 8 ur j*** s tem in skoraj živčnega fasal ker ne dela...po tleh je speljan telefonski 20žilni kabel po katerem sem želel spelat ethernet(glede na to,da je vprašaljiva kvaliteta bakra v teh kablih nisem bil ravno presenečen nad tem,da stvar ne bo delovala, poleg tega je pa to kabel narejen iz enožilnih kablov in ne onih kjer je pletena žila iz bakrenih nitk) in glede na to,da mi inštrument za prikaz vezave ethernet 1236 in 1236 prav pokaže da je vse OK z žilami bi to moglo delat in tudi napisal sem da sem probal 2x dati Switch na obeh straneh (Linksys WRT54GL 2x, Zytech 2x, Pobaval z novim Siol modemom na eni strani in WRT54GL na drugi, vse možne kombinacije ki sem jih imel na voljo) in tisti genij, ki bi mu to ratalo mu dam za gajbo piva ,ker mu ne bo ratalo, na taki sistem 10000% ne. Lepo sem vprašal kje se da dobiti Ethernet ojačevalec ker vem da obstaja in želim dobiti točno določeno informacijo ki me zanima. HVALA IN LP!

Bom si pač v skrajnem primeru umislil optiko, ampak res skrajnem, sej Kitajci to delajo napol zastojn v primerjavi Slovenskih uderuhov, ki te cepijo za ceno enega pretvornika optika/RJ45 cca 45eur na Kitajskem dobim par za ta denar,optični kabli so pa napol zastojn, samo to je zadnja stvar v katero se bom spustil ker želim speljati čez obstoječ sistem. Študiral sem, da bi vmes na polovico poti dal Switch v zemljo ampak to žal ne bo mogoče,ker je tak teren. Ethernet ojačevalec ali pa v skrajni sili optika.
ZX-Spectrum je zakon:-)

Zgodovina sprememb…

b ::

No če si tak strokovnjak bi lahko vedel, da je fora kabla za ethernet to, da je bolj gosto sukan kot navaden telefonski kabel. Zato nese dlje. Kar pozabi na tole, kar imaš zdaj, če ne boš kabla menjal s CAT5 ali boljšim, pa še potem ni nujno da bo ravno super, ampak delalo bo, čeprav je razdalja nad 100m.

S tem kar imaš bi se pa splačalo poskusit s kakšnimi adapterji, ki se uporabljajo za ethernet preko električne napeljave. To bi znalo delat, ampak nič ne zagotavljam.

Lahko pa poskusiš tudi z dvema 10M switchema namesto 100M, morda bo delalo. Samo to je stara oprema in jo je kar težko dobit.

NoBody- ::

cat5 ali boljse, ce ne bo delovalo postavi switch nekje na 50m kabla in bo zadeva pol spilala. Lp

rxd7 ::

Cat5 ali 5e dela preko 100 metrov od naprave do naprave pri polni hitrosti. Seveda, če vmes ni motenj. Če gre zraven kakšen močnejši električni vod, predlagam uporabo SFTP kabla, ki pa mora biti na obeh koncih povezan z ozemljitvijo, sicer nisi naredil nič.

Kot so omenili pred mano, običajen 20-žilni telefonski kabel ne deluje, ker ni pravilno sukan. Če si ogledaš UTP kabel, so štirje pari žic (vsak par je zvit skupaj), potem pa so še ti štirje pari sukani z neko določeno frekvenco, ki pomaga izničiti zunanje motnje.

UTP - unshielded twisted pair
SFTP - Screened fully-shielded twisted pair

tony1 ::

Če imaš težave s strelo (bajta na vrhu hriba) vsekakor položi optični kabel.

freaky_h2o ::

Če povleče zraven UTP kabel me zanima ali ga je nujno ozemljit na obeh koncih ali ne? Nebi rad preveč stvari ozemljeval mi ne diši preveč :S Zraven bom povlekel pa še optični kabel za katerega sistem se še zanimam ali enožilni ali dvožilni (Multi-mode duplex ali single mode duplex)? In če mogoče kdo ve kje v Sloveniji se da dobiti poceni zemeljske optične kable (Wlan shop ima samo 4žilne in 8 če se ne motim)?
ZX-Spectrum je zakon:-)

ToniT ::

Multimode oz. singlemode ne pomeni števila žil. V vsakem primeru rabiš dve žili.
Vzami rajši multimode kabel, ker so recieverji cenejši.

Daedalus ::

Ena opcija je najti primerno lokacijo za montaži wifi opreme stran od bajte in do tja potegnit optiko. Tako se znebiš sekanja strel direkt v bajto>:D optika pa ne prevaja toka do opreme v bajti. Kak optični kabel uporabiš, vejetno niti ni tak važno. Kabel lahko naročiš po meri npr. tule...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Invictus ::

Saj so ti napisali.

UTP - ne rabiš ozemljit
SFTP - za pravilno delovanje moraš ozemljit. Sicer je pa namenjen giga in več mrežam.

LP I.

x.sci ::

Najbolj pametna resitev je vsekakor optika. Nasvet; ce polagas kabel, daj malo vec zil, ker je polaganje najvecji problem, kabel pa ni pretirano drazji.

Pri ozemljenem cat5 je menda lahko problem razlicen potencial na obeh lokacijah (imas tok cez izolacijo, kar ni fino). Ce je to ok/se vedno dela, ti mogoce lahko pove kdo, ki to ze fura.

Moznost je pa se, ce poznas koga, ki dela za telekom/najdes na ebayu, kak star dslam. To bo slo po obstojeci instalaciji, samo so manjse hitrosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razlika v UTP kablih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14125223 (2446) bbbbbb2015
»

Vlečenje kablov ali brezžični internet?

Oddelek: Omrežja in internet
435279 (2337) starfotr
»

Kateri kabel za omrežje v hiši? utp/ftp/stp/sftp?

Oddelek: Omrežja in internet
2811300 (8976) antonija
»

Nakup LAN kablov kat. 5 ali 6 ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6615262 (13679) Invictus
»

UTP s samo 2 paricami ??

Oddelek: Strojna oprema
342348 (1856) Tomay

Več podobnih tem