» »

Oslo, teroristicno dejanje

Oslo, teroristicno dejanje

Temo vidijo: vsi
««
11 / 29
»»

jype ::

Matako> Večina jih je takih, kot si jih ti predstavljaš - to je res.

Jasno, da taki niso vsi - družbena klima pa je taka, da se časopisi, ki bi kritizirali sodstvo, ker po črki zakona obravnava njihovega najhujšega zločinca po vojni, ne bi dolgo in dobro prodajali (kar se meni ne zdi narobe).

Matako> In najmanj enemu se je utrgalo in je pobil kup ljudi.

Če se to zgodi enkrat na več kot 80 let, potem Norvežanov nima kaj skrbeti. Ravno zato je njihov PM rekel, da bo odgovor Norveške na tak teror še več demokracije, še več odprtosti. Norvežani niso pacifisti, Švedi pa na primer so. Norveška je pomemben del zveze NATO, Švedska pa ni. Kljub temu Norvežani že dolgo niso več nasilen narod in zelo resno jemljejo svojo državo in močno upam, da jih čustva v tem primeru ne bodo premagala (in vse kaže, da se sami dobro zavedajo te dileme in jim gre odlično).

donfilipo ::

sprasujem je izjavil:

Nacija je nekaj, narod pa nekaj drugega!
Nacija je z uradnimi mejami določena, narod pa ne.

Ne vem. Komunizem se trudi za svoja načela pa še komune nimajo, kapitalizem se trudi za kapital pa se utaplja v dolgovih. Nekaj je narobe s temi poimenovanji.

Etnija je narod etnično je narodno.
Nacija je ponavadi, ko je treba iz veliko etnij ustavariti novo, v okviru meja (USA),ali kadar se kaka etnija bori za priznanje. V bistvu pa je v svetli preteklosti to pomenilo isto. Podobno kot cigan in rom:)) Ampak ni treba iz tega zganjati preveč filozofije, je povsem brezplodno!

Komunizma ni nikjer. Takega, ki bi imel komune, tudi ne več. In imena se hitro zamenja. Ni problema. Problem so dejansko vsebine!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Pšenični ::

"Matako> In najmanj enemu se je utrgalo in je pobil kup ljud"

Zgleda da gre za celo ekipo. Iščejo še 4.

Matako ::

Pšenični je izjavil:

"Matako> In najmanj enemu se je utrgalo in je pobil kup ljud"

Zgleda da gre za celo ekipo. Iščejo še 4.

Glej no glej - kakšno presenečenje. Kot sem rekel že včeraj - na nek način je moral imeti pomoč. Vse je kazalo na to že od začetka. Zdaj ali je bila logistična ali celo kaj več ...

... v vsakem primeru je trenutno nekje eden ali več nevarnih ljudi na prostosti.
/\/\.K.

sprasujem ::

Problem so dejansko vsebine!

Ki jim politiki,atentatorji, filozofi, mediji itd postavljajo kontekst. To je problem.

Zgodovina sprememb…

Če se to zgodi enkrat na več kot 80 let, potem Norvežanov nima kaj skrbeti.

Če ne bodo ukrepali, to ne bo 1x na 80 let. In metanje pod predpražnik, raznih Ojdipovih kompleksov in norij enega, samo prekleto škoduje!

Verjamem pa tudi sam, da skandinavci imajo nekaj in dovolj bistrih ljudi, ki bodo problem pravilno zaznali.
Rešitev je potem nemara bližje, ne vidim pa je niti sam

BlueRunner ::

jype je izjavil:

Norvežanov nič ne skrbi, da bo tip na prostosti v nekaj desetletjih. Tudi jih nič ne skrbi, da se sodišče še ni odločilo, ali naj bo med postopkom sploh v priporu.

Balkanci se ob tem seveda lahko samo križajo, ker jim niso jasni niti osnovni pojmi pravne države.

No, resnici na ljubo tudi vedo, da bo sodišče svoje delo opravilo v razumnem času in kvalitetno.

Tudi to je "simptom" pravne države in takšne stvari gredo z roko v roki.

Templarji so realnost izgleda, kdo vse jih podpira, pa težka naloga policije.

Pa da vidimo. Jaz sem stavil šibico da bodo našli samo že prijetega. To bi pomenilo (ker priznam, da je to za enega samega preveč od vsega začetka!), da je organizacija hudičevo močna in nevarna.

Če najdejo še ostale, jih bodo pa razbili ko bugarsko skupštino:))

" v vsakem primeru je trenutno nekje eden ali več nevarnih ljudi na prostosti."

To je bilo logično že, če si upošteval že težo municije. Ki je bila porabljena. Nisem zasledil koliko je ranjenh, piše le o mrtvih na tistem otoku.

Vprašanje je tud, kaj se bo pokazalo še glede financiranja in logistike organizacije in tehničnega nivoja operacije. Ni to tko, da prpeleš bombo in jo pržgeš.

Vprašanje je, če ne bomo na koncu zgodbe spet pri muslimanih, tko ko na začetku. Mislim na finančno podporo.

Zgodovina sprememb…

Pšenični je izjavil:

" v vsakem primeru je trenutno nekje eden ali več nevarnih ljudi na prostosti."

To je bilo logično že, če si upošteval že težo municije. Ki je bila porabljena. Nisem zasledil koliko je ranjenh, piše le o mrtvih na tistem otoku.

Vprašanje je tud, kaj se bo pokazalo še glede financiranja in logistike organizacije in tehničnega nivoja operacije.

In tu je še bombni napad - še sreča, da norvežani niso tako naivni, da bi verjeli, da je tip organiziral vse sam od začetka do konca, nastavil timer in se odpeljal na otok brez kakršnekoli pomoči. Preiskava poteka.

EDIT: nekdo je omenil možnost, da se mu ne odredi pripor. Z možnimi sodelavci na prostem.. slaba, slaba ideja.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

"In tu je še bombni napad - še sreča, da norvežani niso tako naivni, da bi verjeli, da je tip organiziral vse sam od začetka do konca, nastavil timer in se odpeljal na otok brez kakršnekoli pomoči. Preiskava poteka."

Se strinjam. Glede na to, koliko imajo priseljencev, bo verjetno kaj ostalo tud pod preprogo.

V glavnem mislim da lahko tipo dobi le 21 let zapora. Ko pride ven, bo še relativno pri močeh.

Zgodovina sprememb…

Pšenični je izjavil:

V glavnem mislim da lahko tipo dobi le 21 let zapora. Ko pride ven, bo še relativno pri močeh.

Če se družbena klima na Norveškem v teh 20 letih tako poslabša, kot se je v zadnjih... utegne prit ven kot starešina in pionir.. nečesa.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Kar se kazni tiče...22let in potem na pola zaradi dobrega vedenja. To bi pomenilo 2 meseca na žrtev. Če ne bodo dobro vižali, znajo vsi lačni ekstremisti začeti klati počez.

Sreča, da jih ni ravno veliko tam.

Matako> EDIT: nekdo je omenil možnost, da se mu ne odredi pripor. Z možnimi sodelavci na prostem.. slaba, slaba ideja.

O tem odloča sodišče in odloča po zakonu. Če policija ne more zbrati dokazov, ki bi pripor upravičili, ga pač ne bo (in Norvežani se ne bodo vsajali nad tem, tako kot bi se pri nas vsako tele).

telbanc> Se strinjam. Glede na to, koliko imajo priseljencev, bo verjetno kaj ostalo tud pod preprogo.

Mhm, seveda.

BBC> Stunned mourners gathered around a make-shift shrine in Norway's capital ahead of a special service to be held in the city on Sunday, that thousands are expected to attend.
BBC> A number of Muslim mourners also made their way into the church to pay their respects, says the BBC's Stephen Evans in the city.
BBC> One, who gave his name as Ali, said many initially assumed the bomb was the work of al-Qaeda.
BBC> "Norway is a country that accepts everyone," he told the BBC. "It welcomes everyone and then when I saw it was Norwegian who did it, I was really shocked. He is filled with hate."

Norvežani pač razumejo pomen besede integracija in se tudi zavedajo, da ni zastonj - je pa cenejša kot izolacija.

jype je izjavil:

Matako> EDIT: nekdo je omenil možnost, da se mu ne odredi pripor. Z možnimi sodelavci na prostem.. slaba, slaba ideja.

O tem odloča sodišče in odloča po zakonu. Če policija ne more zbrati dokazov, ki bi pripor upravičili, ga pač ne bo (in Norvežani se ne bodo vsajali nad tem, tako kot bi se pri nas vsako tele).

Samo tu gre za varnost prebivalstva. To ni akademska debata, jype.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

No, sicer je policija pravkar sporočila da trdi, da je vse opravil sam.

Teli Norvežani postajajo neresni. Ali hočejo le mir v hiši.

Norvežani pač razumejo pomen besede integracija in se tudi zavedajo, da ni zastonj - je pa cenejša kot izolacija.

Hja konec koncev pri terorizmih je namen včasih predvsem strašenje in rušenje dobro delujoče rutine. Če so templarji maloštevilni fanatiki, je taktika vzrajanja na mirnem demokratičnem kurzu edino pravilna.

Če so močni, pa nemara ne.

donfilipo> To bi pomenilo 2 meseca na žrtev. Če ne bodo dobro vižali, znajo vsi lačni ekstremisti začeti klati počez.

To si popolnoma narobe zračunal. A še nisi nikoli bil s skandinavci? V Kobenhavnu ti, če kolo narobe parkiraš, naoljijo verigo in napolnijo plašče, zraven pa pustijo listek, da pričakujejo, da boš drugič bolj pozoren. Da to izvrstno deluje mi menda ni treba poudarjati.

Matako> Samo tu gre za varnost prebivalstva. To ni akedemska debata, jype.

Točno zaradi takšnih kot si ti je tukaj balkan, tam pa skandinavija.

jype je izjavil:

Matako> Samo tu gre za varnost prebivalstva. To ni akedemska debata, jype.

Točno zaradi takšnih kot si ti je tukaj balkan, tam pa skandinavija.

Ne bodi živčen. Mirno teoretiziram, to boš menda razumel?
/\/\.K.

"Točno zaradi takšnih kot si ti je tukaj balkan, tam pa skandinavija."

Morda je ta napad le opozorilo, da družba priseljencev ne bo več tako tolerantno sprejemala. Zdej govorim o možnosti, da so to res naredili desničarji....

Tud vzpon nacionalsocijalizma v Nemčiji ni noben pokapiral, dokler ni bilo prepozno.

"Točno zaradi takšnih kot si ti je tukaj balkan, tam pa skandinavija."

Od vojne na tem področju, ni bilo nobenega takega primera na tlu bivše Juge. Sem pa tja je kakšen veteran vrgel bombo v gostilno ali pospravil koga iz familije.

Takih v bistvu že vojnih operacij, v mirni dobi na balkanu še ni bilo. Tolk o tvojih skandinavcih.

Zgodovina sprememb…

To si popolnoma narobe zračunal.

Od oka. Če hočeš natanko je še huje:)
22*12=264
264/92=2,86
In ker bo sedel največ 3/4 =1,88

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

Bolj kot za varnost norvežanov, bi jaz premislil o varnosti atentatorja. Pa ne da se mi gre zanj.

Matako> Ne bodi živčen. Mirno teoretiziram, to boš menda razumel?

Nisem nervozen, gre za preprosto dejstvo, da pravne države ne preskočiš, ne glede na to kaj se zgodi, saj bi s tem povzročil bistveno večjo škodo, kot je 100 mrtvih rojakov.

Norvežani ne bodo postavili barikad po celi državi, da bi se takšne reči v prihodnosti preprečile, ker se

a) ne bi,
b) ljudje bi bili ob osebne svoboščine iz povsem nesorazmernih razlogov države,
c) postali bi nacistična država, ki varnost zagotavlja z represijo nad vsemi, ne le nad krivimi.

Tolk usekani pa niso, kot se tebi zdi.

sprasujem> Bolj kot za varnost norvežanov, bi jaz premislil o varnosti atentatorja. Pa ne da se mi gre zanj.

Vidiš, v tem je temeljna razlika - atentator se bo lahko svobodno sprehajal po Norveški, ko bo odslužil kazen za dejanja. Ne bo priljubljen, a po življenju mu Norvežani ne bodo stregli (ne, niti žrtve ali njihovi svojci ne).

donfilipo> Od oka. Če hočeš natanko je še huje:)

Ne, ker pri kaznovanju ne gre za to koliko časa sedi za vsako žrtev, temveč za to, da ima čas doumeti svoja dejanja. Sem prepričan, da bo iz zapora prišel precej drugačen človek, kot bo šel not.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Morda je ta napad le opozorilo, da družba priseljencev ne bo več tako tolerantno sprejemala. Zdej govorim o možnosti, da so to res naredili desničarji....

Jaz pa to vidim ravno obratno, še bolj skupaj kot eu držat, skupno valuto imet. Bomo videli kaj bodo javnomnenjci povedali.

En tak primer je že bil Žižkov in Golobičev govor o vojnah in nacionalizmih. Sicer preroški vendar jaz ne verjamem v prerokbe.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Matako> Ne bodi živčen. Mirno teoretiziram, to boš menda razumel?

Nisem nervozen, gre za preprosto dejstvo, da pravne države ne preskočiš, ne glede na to kaj se zgodi, saj bi s tem povzročil bistveno večjo škodo, kot je 100 mrtvih rojakov.

Pa saj pripor je čisto v okvirih pravne države - pripor ni nič groznega in je končno tukaj tudi za zaščito storilca (EDIT: to so po zakonu dolžni zagotoviti). Gre za to, da dokler teče preiskava takega obsega nočeš, da pride še do dodatnih komplikacij. Nočeš imeti še nekih dodatnih vprašanj - že itak bodo imeli preveč dela.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

"Vidiš, v tem je temeljna razlika - atentator se bo lahko svobodno sprehajal po Norveški, ko bo odslužil kazen za dejanja. Ne bo priljubljen, a po življenju mu Norvežani ne bodo stregli (ne, niti žrtve ali njihovi svojci ne)"

Ma ne bo prišel ven živ, tko kot ni prišel Trobec, ki so mu lepo nastavili sojetnika, da ga je ubodu in ostal tam do konca. Pač naštudirali bojo njegov psihološki profil in mu nastavili "cako". Ko Metodu. Pa Plutu tud seveda.

Zgodovina sprememb…

Hja, jaz se ne bom čudil, če bo čez 30 let hodil po osnovnih šolah in razlagal mladini, kaj ga je napeljalo na tako pot in zaradi katerih vseh vzrokov je to narobe.

Matako> Pa saj pripor je čisto v okvirih pravne države

Kdaj se pripor odredi določa zakon. Ne moreš kar rečt "ah sej to je uredu" in se požvižgat na zakon. No, pri nas lahko - v državah, ki same sebe resno jemljejo, pa ne.

telbanc> Ma ne bo prišel ven živ

Trobec ni bil zaprt na Norveškem.

Ne, ker pri kaznovanju ne gre za to koliko časa sedi za vsako žrtev, temveč za to, da ima čas doumeti svoja dejanja

To že. Samo jaz sem hotel z matematiko pokazati, da dejansko ne bo mogel odseti neke pravične kazni. Priznam pa, da niti zob za zob, ni čisto prava rešitev.

In še nekaj. Ne bo doumel groze svojih dejanj. Nikoli po moje. Ne more. Ker pri polni zavesti z IQ 100, bi jih moral preden jih je storil. Ni tintara pentium, ampak vseeno godzilion. Ostane mu samo vztrajanje v blodnji, ali samomor!

Tako pač trdim jaz.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Vsak nov muslimanski imigrant, vsaka mošeja in vsak napad nas pripeljejo bližje trenutku, ko bo Krščanska civilizacija sprevidela zmoto politike tolerance do nesmiselnih kultov in ateizma.

Točno tak mindset je na Norveškem ubil > 90 ljudi.

Samo tu gre za varnost prebivalstva. To ni akademska debata, jype.

Tako nekak. Tipu in vsem dokazano sodelujočim metek v čelo. Jim ne dat roka trajanja za širit zablode naokoli.

Vidiš, v tem je temeljna razlika - atentator se bo lahko svobodno sprehajal po Norveški, ko bo odslužil kazen za dejanja. Ne bo priljubljen, a po življenju mu Norvežani ne bodo stregli (ne, niti žrtve ali njihovi svojci ne).

Zelo dvomim v tole. En tak norec ubije mojega otroka... ne bi mel šanse preživeti niti do sojenja. Ne si delat utvar. Tip ne more imeti omembe vrednega roka trajanja. Taki ljudje v družbi nimajo kaj iskati.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus> En tak norec ubije mojega otroka... ne bi mel šanse preživeti niti do sojenja.

Nisi Norvežan, sine.

donfilipo> In še nekaj. Ne bo doumel groze svojih dejanj. Nikoli po moje. Ne more. Ker pri polni zavesti z IQ 100, bi jih moral preden jih je storil. Ni tintara pentium, ampak vseeno godzilion. Ostane mu samo vztrajanje v blodnji, ali samomomor!

Dvomim. Sem že študiral, kako se skandinavci spopadajo s prestopniki. To niso ZDA, niti ne vzhodna evropa.

Ljudem se tam taki ljudje smilijo.

Zgodovina sprememb…

Nisi Norvežan, sine.

V tem kontekstu je to še dobro. Očitno niso vsi Norvežani tako zelo benigni, ane?
[J.P.Sartre]

Dvomim. Sem že študiral, kako se skandinavci spopadajo s prestopniki. To niso ZDA, niti ne vzhodna evropa.

Ljudem se tam taki ljudje smilijo.

Tip ni prestopnik. Tip je kot vse kaže nevarna hladokrva zver!!!

Ajde da ukradeš 1000€, ker si lačen. Da ubiješ 92 mladincev, ker misliš, da boš rešil Evropo je pa druga pesem!!!

Bil je tud že v časopisih.

Posnetek iz katerga je ta slika, so že umaknili iz Yutube.

Torej se bojijo, po moje nekakšnega ideološkega virusa....mogoče pa Norveška le ni tako imuna na nacionalizem.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

jype je izjavil:

Daedalus> En tak norec ubije mojega otroka... ne bi mel šanse preživeti niti do sojenja.

Nisi Norvežan, sine.

Saj vsi sorodniki žrtev tudi niso nujno. Pa sploh ne gre za to - končno tudi norveški zakon ni namenjen ilustraciji neke ideologije... ampak praktičnim stvarem. Tako da pripor bi bil v tem primeru praktičen in koristen za vse. Približno tako, kot zapreš okna, ko greš od doma, medtem ko se pripravlja na nevihto - saj zelo verjetno ne bo nič, samo zakaj bi tvegal samo zato, da dokažeš neko poanto, da nisi paranoičen? Brez veze.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Daedalus> Očitno niso vsi Norvežani tako zelo benigni, ane?

Ne, krščanski skrajneži niso. Takih očitno ni ravno mnogo.

donfilipo> Tip ni prestopnik. Tip je kot vse kaže nevarna hladokrva zver!!!

Na policiste ni streljal, temveč se je mirno predal. Povedal jim je, da je moral to storiti. Zdaj se bo pač dvajset let pogovarjal s psihologi in psihiatri.

donfilipo> Ajde da ukradeš 1000€, ker si lačen. Da ubiješ 92 mladincev, ker misliš, da boš rešil Evropo je pa druga pesem!!!

Ampak danes zjutraj je v Teksasu mož ubil ženo in še tri druge, potem pa še sebe. Na Norveškem se to ni zgodilo že 80 let.

Matako> Tako da pripor bi bil v tem primeru praktičen in koristen za vse.

Nima nobene zveze, kaj je praktično in koristno. Zakon določa, kako bo. Ne moreš okoli tega, ne da bi zakon spremenil že prej.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Nima nobene zveze, kaj je praktično in koristno.

Itak da jo ima. V tem se pripor razlikuje od zapora - pripor je v funkciji preiskave v teku. Zapor pride kasneje.
/\/\.K.

Tip ni prestopnik. Tip je kot vse kaže nevarna hladokrva zver!!!

Točno tako. Eno je cepec, ki je zadnjič na pošti ubil uslužbenko. Za takega je še mogoče upanje kje. Za človeka (ali več njih), ki pa takole organizira/jo koordiniran in dobro premišljen napad na neoborožene civiliste, pa ga ni. Mirno se je pa predal verjetno iz čisto praktičnega razloga. > 90 mrtvih je dobra publiciteta. In zdaj naj dobi še prime time za tumbanje idej, ki so pripeljale do tega? Ahem, ne.
[J.P.Sartre]

telbanc> Torej se bojijo, po moje nekakšnega ideološkega virusa....mogoče pa Norveška le ni tako imuna na nacionalizem.

Seveda ni, a se s tem očitno zelo uspešno spopadajo, glede na to kako redko se nacijem dejansko odpuli.

Matako> Itak da jo ima. V tem se pripor razlikuje od zapora - pripor je v funkciji preiskave v teku. Zapor pride kasneje.

Kar ti popolnoma nič ne pomaga, ker moraš še vedno upoštevat zakon. Saj s tem imate težave samo vi tule, Norvežani pa očitno ne.

Daedalus> In zdaj naj dobi še prime time za tumbanje idej, ki so pripeljale do tega? Ahem, ne.

Ahem, ja. To, kot rečeno, ni tretji svet. Šlo bo tako, kot določa zakon. Ko bo prost, ga bodo ljudje imeli za žrtev versko-nacistične propagande.

Zgodovina sprememb…

"Seveda ni, a se s tem očitno zelo uspešno spopadajo, glede na to kako redko se nacijem dejansko odpuli."

Ampak ko se jim, se jim za 80 let nazaj in 80 let vnaprej. Torej je nekaj narobe.

Svoboda govora je torej taka. Dovoljeno je torej pluvanje po muslimanih, medtem, ko je njihov nacionalizem tabu tema.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Kar ti popolnoma nič ne pomaga, ker moraš še vedno upoštevat zakon. Saj s tem imate težave samo vi tule, Norvežani pa očitno ne.

Pa SAJ GA upoštevaš. Še bolj ga, ker zakon nalaga, da moraš zaščititi tudi osumljenca za hipotetični primer, da mu kdo kaj naredi.
/\/\.K.

Na policiste ni streljal, temveč se je mirno predal. Povedal jim je, da je moral to storiti. Zdaj se bo pač dvajset let pogovarjal s psihologi in psihiatri.

Del skrbnega in hladokrvnega načrta.

Zdaj se bo pač dvajset let pogovarjal s psihologi in psihiatri.

Ni nujno uspešno, zapomni si to!

Ampak OK živel bo super v primerjavi z nekim klošarjem. Dokaz da skandinavski socializem do danes, deluje dosti bolje, kot ameriški liberalizem, kljub vsemu bogastvu amerike.

Ni pa nujno, da se ga ne da sesuti. In kaki templarji lahko zadeve samo malo pospešijo.
Če pa so Norvežani dovolj bogati, spretni in trdni, pa tudi templarji ne morejo nič!

Zgodovina sprememb…

telbanc> Ampak ko se jim, se jim za 80 let nazaj in 80 let vnaprej. Torej je nekaj narobe.

Dej no mal v perspektivo postavi tole. Ena žrtev političnega nasilja na leto. Še pri nas jih je več, pa smo v preteklosti dobesedno iztrebili velik del politično aktivnega dela populacije.

donfilipo> Del skrbnega in hladokrvnega načrta.

Očitno torej ne bo imel težav doumeti, zakaj je vse, kar je storil, bilo narobe.

Matako> Pa SAJ GA upoštevaš. Še bolj ga, ker zakon nalaga, da moraš zaščititi tudi osumljenca za hipotetični primer, da mu kdo kaj naredi.

Ne ti ne jaz ne poznava njihove zakonodaje dovolj, da bi lahko sodila o tem. Počakajva na odločitev sodišča po zaslišanju jutri.

donfilipo> Ni nujno uspešno, zapomni si to!

Ne, nujno ni - ampak pri njih deluje pogosteje kot pri nas.

Zgodovina sprememb…

Očitno torej ne bo imel težav doumeti, zakaj je vse, kar je storil, bilo narobe.

Ma doumi vendar!

Človek ni kreten. Da je To lahko storil rabi trden ideološki okvir. Ko jeklo. Če ta okvir odpravi, ga napade vest. Smrtno. Samomor! O katerem lahko razmišlja cel arest.

Zgodovina sprememb…

donfilipo> Če ta okvir odpravi, ga napade vest. Smrtno. Samomor! O katerem lahko razmišlja cel arest.

Ne bit tolk absolutni, no.

Večino ideološko zblaznelih ljudi je skandinavija spremenila v odlične predavatelje, ki so cele generacije uspešno odvrnili od lastnega ekstremizma.

Ko bo prost, ga bodo ljudje imeli za žrtev versko-nacistične propagande.

Itak. Kar je v bistvu srž marsikakega problema. Ta vseobsegajoča "viktimizacija" posameznikov.
Vsak, ki naredi kaj narobe, je žrtev nečesa. Kar pomeni, da človek itak ne more biti nikol v celoti odgovoren za svoja dejanja. Nah, ne kupim. Moraš biti odgovoren. Če nisi lih "klinično dokazan debil".
[J.P.Sartre]

Velik Psihopat z ludim okvirjem. Charlie Manson. Zase je jezus in hudič obenem. V tem okvirju živi dobro. Izven je v hipu mrtev. Usa IMAJO par najboljših psihiologov in psihiatrov, ki so bili pri njem. Kaj lahko storijo? Nič!

Da si človek oprosti, sta pomembna 2 temelja. Okoliščine: dejanska težka mladost in beda in nepomembnost kaznivega dejanja..denar, pločevina itd....
V primeru hladokrvnega ubijanja, pri polni zavesti, pa ostane le eno. Jekleno trdna sociološka blodnja do konca!

Zgodovina sprememb…

USS Liberty ::

Ahem, ja. To, kot rečeno, ni tretji svet. Šlo bo tako, kot določa zakon. Ko bo prost, ga bodo ljudje imeli za žrtev versko-nacistične propagande.

Kdo ga je pa versko-politično indoktriniral? Tip je šel skozi norveški sekularni levičarski šolski sistem...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

In ja Charlie Mason se je ŽE parkrat pred psihologi pretvoril, da je zdrav!!! In so celo peljali. No zdaj nič več, po moje na srečo!

Daedalus> Itak. Kar je v bistvu srž marsikakega problema. Ta vseobsegajoča "viktimizacija" posameznikov.

Ne.

Daedalus> Vsak, ki naredi kaj narobe, je žrtev nečesa. Kar pomeni, da človek itak ne more biti nikol v celoti odgovoren za svoja dejanja. Nah, ne kupim. Moraš biti odgovoren. Če nisi lih "klinično dokazan debil".

Saj je odgovoren. Kaznovan bo. Kazen bo odslužil. Done. Dolga po vseh predpisih nima več. It's over. Če kdo po tem še želi zadoščenje, bo v navzkrižju z zakonom in bo žrtev travme neonacističnega nasilja - a kazen mu kljub temu ne uide.

USS Nimitz> Kdo ga je pa versko-politično indoktriniral? Tip je šel norveški sekularni levičarski šolski sistem...

Očitno ga je nekdo drug, ker milijoni Norvežanov, ki so šli skozi isti šolski sistem, niso imeli nikakršnih težav. Verjetno kakšen tebi podoben kolega, ki je vztrajno širil laži in ga spodbujal.

donfilipo> In ja Charlie Mason se je ŽE parkrat pred psihologi pretvoril, da je zdrav!!! In so celo peljali. No zdaj nič več, po moje na srečo!

Ne gre za isto kategorijo. Ne gre niti za isti šport, kot bi rekel Jules.

Zgodovina sprememb…

hamax ::

Nah, ne kupim. Moraš biti odgovoren.

Zato se pranje mozganov dogaja samo v pravljicah. V RL se to ne more zgoditi.
««
11 / 29
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998162197 (147860) BigWhale

Posilstva v Oslu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11019640 (16303) Gandalfar
»

Napad v Oslu: igre niso krive, spet stare debate o nadzoru interneta

Oddelek: Novice / NWO
4010846 (9437) vidz81

Več podobnih tem