» »

Oslo, teroristicno dejanje

Oslo, teroristicno dejanje

Temo vidijo: vsi
««
9 / 29
»»

Double_J ::

Ne. Preberi znova, dokler ne boš razumel.

To ne bo tema pogovora.

Večje vprašanje je ali socialdemokratska politika na dolgi rok prinaša konflikte v družbo. Praviloma najprej zafura ekonomijo in s tem ustvarja ustrezno gojišče, potem pa dovoljuje radikalizacijo pod krinko multikulturnosti, odgovor na radikalizacijo pa je seveda radikalizacija na nasprotni strani.

Desne stranke se kažejo kot boljši obet, da ne bo konfliktov. Raje že sedaj izvoliti zmerno desne stranke, kot potem radikalne. Radikalne pa bodo gotovo izvoljene še preden bodo muslimani večinsko prebivalstvo.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Pithlit ::

USS Liberty je izjavil:

jasno, da se potem tudi kakšnemu norvažanu strga in ima vsega čez glavo, ko mu levičarji uničujejo njegovo narodno identiteto.

Jasno je to samo nestrpnežem. Takim ali drugačnim.
Life is as complicated as we make it...

jype ::

Double_J> Raje že sedaj izvoliti zmerno desne stranke, kot potem radikalne.

Dej ti mal poslušaj, kaj Norvežani govorijo, da se ne boš popolnoma osmešil.

poweroff ::

Torej, tole je norveška notranjepolitična zadeva, islamski terorizem (če ga izvajajo državljani npr. Nizozemske na Nizozemskem) pa ne? Res, dvojna merila.

DeusVult je izjavil:

Sem povedal, kar je za povedat. Če v svojih deluzijah še vedno verjamete, da je za ta dogodek kriva zgolj in samo "extremna desnica", da ateistična in liberalna družba na Norveškem in v Evropi nima nikakršne sokrivde, se pač motite,

Dajmo jasno povedat: pripadnik skrajne desnice in izpričani nasprotnit multikulturalizma je napadel mladinski tabor socialdemokratov, ki so promovirali ravno multikulturalizem!

Pobil je na desetine nedolžnih otrok. Mimogrede - multikulturalizmu nasprotuješ tudi ti... te je kaj sram za svojega "ideološkega tovariša"?

DeusVult je izjavil:

Še tako grozljiv napad izkoriščate za vašo bolano ateistično politiko, namesto, da bi molili za žrtve in odpuščanje. Gnusite se mi, gnusijo se mi vaši idoli, ki so vas indoktrinirali v tako mišljenje, in v takih trenutkih popolnoma razumem sveti gnev, ki ga je napadalec moral čutiti do te družbe, da je bil sposoben takega grozodejstva. Sami ste si krivi.

Še tako grozljiv napad Al-Kajde izkoriščate za vašo bolano protimuslimansko politiko, namesto, da bi molili za žrtve in odpuščanje. Gnusite se mi, gnusijo se mi vaši idoli, ki so vas indoktrinirali v tako mišljenje, in v takih trenutkih popolnoma razumem sveti gnev, ki ga je napadalec moral čutiti do te družbe, da je bil sposoben takega grozodejstva. Sami ste si krivi.

Takole - popravljeno.
sudo poweroff

Bwaze6 ::

DeusVult je izjavil:

Če v svojih deluzijah še vedno verjamete, da je za ta dogodek kriva zgolj in samo "extremna desnica", da ateistična in liberalna družba na Norveškem in v Evropi nima nikakršne sokrivde, se pač motite, in ker niste sposobni niti priznati, da je Slovenija Krščanska država, z vami debata očitno ni možna - bi še poskušal, ampak se mi zdi nesmiselno, ker so za vas žaljivke očitno sprejemljiv intelektualni argument. Še tako grozljiv napad izkoriščate za vašo bolano ateistično politiko, namesto, da bi molili za žrtve in odpuščanje. Gnusite se mi, gnusijo se mi vaši idoli, ki so vas indoktrinirali v tako mišljenje, in v takih trenutkih popolnoma razumem sveti gnev, ki ga je napadalec moral čutiti do te družbe, da je bil sposoben takega grozodejstva. Sami ste si krivi.

Hja, seveda, saj si popolnoma isti krščanski fundamentalist. Zate mi, neposvečeni, itak nismo bitja, vredna usmiljenja, svobodne izbire, življenja. Ker se ne gremo tvoje pravljice. In kakšne intelektualne argumente si ponudil ti? Že tečeš sestavljat bombo iz gnojila? Smrdiš že...

donfilipo ::

Ethnocentric movements that BNP, National Front is not successful and will never be able toget over 10% support (GDP 5%, the UN has 7%). One can not fight racism (multikulti) withracism. Ethnocentrism is therefore the complete opposite of what we want to achieve.We have selected the Vienna School of Thought as the ideological basis. This implies opposition to multiculturalism and Islamization (on cultural grounds). All ideologicalarguments based on anti-racism.

Mi kdo pomaga. Se mi par reči zdi tako znanih>:D

Kaj pa je BNP, GDP in UN

In kaj misli z Miese in Dunajska (ekonomska) šola je ideološki argument temelječ na anti-rasizmu, nato pa ratatatata.
Kdo pozna ta del Dunajske šole?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Ramon dekers ::

donfilipo je izjavil:

Ethnocentric movements that BNP, National Front is not successful and will never be able toget over 10% support (GDP 5%, the UN has 7%). One can not fight racism (multikulti) withracism. Ethnocentrism is therefore the complete opposite of what we want to achieve.We have selected the Vienna School of Thought as the ideological basis. This implies opposition to multiculturalism and Islamization (on cultural grounds). All ideologicalarguments based on anti-racism.

Mi kdo pomaga. Se mi par reči zdi tako znanih>:D

Kaj pa je BNP, GDP in UN

In kaj misli z Miese in Dunajska (ekonomska) šola je ideološki argument temelječ na anti-rasizmu, nato pa ratatatata.
Kdo pozna ta del Dunajske šole?

kje pa si to našel? Kot bi bral kakšno delo Žižka, jadi jadi jadi.

Jok Žižek.

Anders. Obsojen za smrt 92 nedolžnih večinoma mladincev. Pusti ti zdaj Žižka in jokanje o komunistih. Da vidimo če smo sploh spodobni pravilno locirati za kaj gre.

Ker naši teoretičari so že pri Freudu in težki mladosti. To se ponavadi konča z jokanjem starih bab na sodišču, ko bo hladokrvni morilec pod pritiskom advokata nakladal svojo mladost. Da se doslej nikjer niti v šoli, niti v poslu ni poznalo, pa nobenemu ne pade več na glavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

Kdor seje veter, žanje vihar.

Tisti, ki ste tulili o tem, da je treba za teroristične napade z atomskimi bombami zbombardirat randomly izbrane (tudi nedolžne) muslimane (ker so pač pripadniki skupine, ki naj bi bila kriva oz. ker dajejo teroristom moralno podporo), boste sedaj pač požrli "predloge", da se isto stori vsem pripadnikom (skranje) desnice.

No, pravzaprav ne. Če ste kaj moža v hlačah, boste pač priznali, da je bili vaše prejšnje blebetanje nepermišljeno in škodljivo.

Če ste pa navadne piz***, boste pa še naprej trobili svoje in iskali raznorazne izgovore.

Da vas vidim sedaj!
sudo poweroff

One can not fight racism (multikulti) with racism. Poglej samo ta stavek no.

Ja sem gledal. IN?

Ni Žižkov ampak Andersov, pa če se prekolješ po riti:))

donfilipo je izjavil:

Ja sem gledal. IN?

Ni Žižkov ampak Andersov, pa če se prekolješ po riti:))

potem pa mi razloži kaj človek želi povedati s tem?

E to, če mi kdo zna pojasniti kratice kot sem prosil, pa tudi sam želim razsvetliti.

BNP - to je bruto nacionalni produkt
GDP - global domestic product
UN - so pa modri piskri:)

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

"Tisti, ki ste tulili o tem, da je treba za teroristične napade z atomskimi bombami zbombardirat randomly izbrane (tudi nedolžne) muslimane (ker so pač pripadniki skupine, ki naj bi bila kriva oz. ker dajejo teroristom moralno podporo), boste sedaj pač požrli "predloge", da se isto stori vsem pripadnikom (skranje) desnice.

No, pravzaprav ne. Če ste kaj moža v hlačah, boste pač priznali, da je bili vaše prejšnje blebetanje nepermišljeno in škodljivo."

En sam tega ni mogel storiti. Veliko od tega že ne...

Tko, da mi ki smo bolj pametni od nekulturnih salonskih levičarjev, ki bi radi bili sedaj pametni in zdej najedajo........vam lahko povemo le, da je zadeva bolj čudna, da bolj ne bi mogla bit. Od par kg gnojila je tipo naredil skoraj malo nuklearko.....???Pa teža streliva, pa gibljive tarče...????? In to sam....??

Zgodovina sprememb…

USS Liberty ::

E to, če mi kdo zna pojasniti kratice kot sem prosil, pa tudi sam želim razsvetliti.

BNP je British National Party...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Nekaj pa je že jasno. Ni navaden rasist, ali nacist. Gre kvečjemu za eno od verzij, ali mutacij skrajnega neoliberalizma.

BNP - to je bruto nacionalni produkt
GDP - global domestic product
UN - so pa modri piskri

V tem primeru NE!

BNP je British National Party..

To pa ja!

Pšenični je izjavil:

"Tisti, ki ste tulili o tem, da je treba za teroristične napade z atomskimi bombami zbombardirat randomly izbrane (tudi nedolžne) muslimane (ker so pač pripadniki skupine, ki naj bi bila kriva oz. ker dajejo teroristom moralno podporo), boste sedaj pač požrli "predloge", da se isto stori vsem pripadnikom (skranje) desnice.

No, pravzaprav ne. Če ste kaj moža v hlačah, boste pač priznali, da je bili vaše prejšnje blebetanje nepermišljeno in škodljivo."

En sam tega ni mogel storiti. VEliko od tega.

Tko, da mi ki smo bolj pametni od nekulturnih salonskih levičarjev, ki bi radi bili sedaj pametni in zdej najedajo........vam lahko povemo le, da je zadeva bolj čudna, da bolj ne bi mogla bit. Od par kg gnojila je tipo naredil skoraj malo nuklearko.....???

sicer pa s čim se je ukvarjal? Je bil v prostem času kemik?

Pšenični je izjavil:

En sam tega ni mogel storiti. VEliko od tega.

Saj jaz sem mnenja, da je imel podporo še več desničarjev. Morda gre celo za širšo akcijo desnice...

Pšenični je izjavil:

Od par kg gnojila je tipo naredil skoraj malo nuklearko.....???

Ti pa v srednji šoli nisi poslušal kemije, kaj?

Ramon dekers je izjavil:

sicer pa s čim se je ukvarjal? Je bil v prostem času kemik?

Iz gnojila znam še jaz sestaviti ekploziv. Pa ne samo iz gnojila. Tudi iz drugih substanc, ki se jih da kupiti v navadni trgovini. Osnovna kemija, no. Srednja šola. Sicer pa je nekaj podobnega naredil tudi ameriški desničar znan kot Oklahoma bomber...
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poweroff ()

Morda gre celo za širšo akcijo desnice...

Če gre, smo po sledovih ideologij, komplet levica tako nemočni, da bo ostalo pri enem samem Andersu.

Dobil je verjetno obljubljeno prvo mesto ob velikem bogu. V bodočem lepem svetu.
Ne ve pa da mu je obljubo dal hudič, in da je ta svet pekel>:D

Zgodovina sprememb…

jype ::

Pomembno je, da (za razliko od naših fantov kolaborantov tule) Norvežani nič ne kričijo po maščevanju. Nič. Vzorno žalujejo, to je vse. Za storilca bo poskrbljeno, demokracija se bo okrepila.

USS Liberty ::

@donfilipo
GDP je najbrž mišljeno za Gesamtdeutsche Partei

http://de.wikipedia.org/wiki/Gesamtdeut...

za UN mi pa ne uspe pogruntati
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Gladi ::

Matthai, no no, ti bo še kdo kaj vrjel.

Skratka, očitno je tip precej dolgo filtriral, ker v gnojilu ni samo amonijev nitrat.Drugo kot drugo, očitno je moral narediti precej eksploziva, ter precej iniciativnega eksploziva da je sploh AN al karkol je mešetaril naredil(pardon, pognav v luft).Bi pa človek lahko naredil tudi močnejše zadeve, neobčutljive, res pa da določenih kislin ne dobiš v hekta litru.

In ne, iz sestavin v trgovini ne moreš narediti eksplozivo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gladi ()

"Iz gnojila znam še jaz sestaviti ekploziv. Pa ne samo iz gnojila. Tudi iz drugih substanc, ki se jih da kupiti v navadni trgovini. Osnovna kemija, no. Srednja šola. Sicer pa je nekaj podobnega naredil tudi ameriški desničar znan kot Oklahoma bomber..."

Jbg. Tebe se je treba mirkat.

"Pomembno je, da (za razliko od naših fantov kolaborantov tule) Norvežani nič ne kričijo po maščevanju. Nič. Vzorno žalujejo, to je vse. Za storilca bo poskrbljeno, demokracija se bo okrepila."

Zdej bojo lahko naprej dražili muslimane s karikaturam - seveda da se bo demokracija še okrepila.

Probej narest stavek brez besed kot so /kolaboranti, desničarski funamentalisti...itd/

jype je izjavil:

Pomembno je, da (za razliko od naših fantov kolaborantov tule) Norvežani nič ne kričijo po maščevanju. Nič. Vzorno žalujejo, to je vse. Za storilca bo poskrbljeno, demokracija se bo okrepila.

Pa še smrtne kazni nimajo.

GladiTM... brez skrbi, da se da. Je pa res, da ni bližnjic.

Pšenični je izjavil:

Jbg. Tebe se je treba mirkat.

Pa vsakega, ki je v srednji šoli poslušal kemijo in zna googlat, da.

Sicer pa - prej sem vprašal. Kdo je dec in kdo je piz**. Nekateri ste odgovorili že sami.

Hvala.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poweroff ()

donfilipo je izjavil:

Morda gre celo za širšo akcijo desnice...

Če gre, smo po sledovih ideologij, komplet levica tako nemočni, da bo ostalo pri enem samem Andersu.

Dobil je verjetno obljubljeno prvo mesto ob velikem bogu. V bodočem lepem svetu.
Ne ve pa da mu je obljubo dal hudič, in da je ta svet pekel>:D

Levica, desnica...bla, bla, bla. Samo kitajci vodijo "parlament" - kongres kot je potrebno. Koga sploh slepimo?

I have worked several years for the Progress Party and guarantee you that the Progress Party had less than 10% support if they had not chosen Vienna School of Thought as an ideological basis. Yes, we will defeat the multiculturalism / kulturmarxisme finally (as this is very discriminatoryand racist). But we must do it in the correct ideological grounds.

Takole je po moje njegovo ideološko jedro.
Progress Party (Norway) @ Wikipedia

Ideologija neoliberalizma po očaku Mieseju, ki naj bi se kar silovito (z kanoni?) uprla vsem levim ideologijam, kot tudi fašizmom. Prosti trg potem podre tudi etnocentrizme in s tem Islam.

Nobene nesrečne mladosti...bogat, bister, da celo čeden blondinec, ampak hladokrvni morilec in privržen tej ideologiji, malce IMO čez rob zdrave pameti. Če ne, (če je to dejansko jedro, kar sem zaslutil tudi sam, pa se ne smatram za pravega razsodnika:) ...smo pa pred Armagedonom. Cel svet dvomim da bo to pojedel kot bronhi bombone. Streljanj takih in drugačnih, bo zaradi naravne in ideološke levice, moralo biti neprimerno več.

Levica, desnica...bla, bla, bla. Samo kitajci vodijo "parlament" - kongres kot je potrebno. Koga sploh slepimo?

Tudi Kitajci so vedno bolj po kopitu Mieseja, toliko da vemo kje smo.

Spasit nas može jedino USS. USS a ti veš, da je bil Miese žid? 8-)

Marat ::

Double_J je izjavil:

Dvomljiva analiza, vsekakor pa ima napadalec po slikah sodeč precej Pahorjevskih narcisističnih genov..:8)

Mene je pa asociiral na enega drugega ekstremista - prepričanja ista, le vera druga (pa niti ne tako različna) :P

Čakaj malo donfilipo. Ti si mnenja, da je Breivik v bistvu neoliberalec?
sudo poweroff

Ekstremen neoliberalec. Tako se sam prikaže.

Marat je izjavil:

Double_J je izjavil:

Dvomljiva analiza, vsekakor pa ima napadalec po slikah sodeč precej Pahorjevskih narcisističnih genov..:8)

Mene je pa asociiral na enega drugega ekstremista - prepričanja ista, le vera druga (pa niti ne tako različna) :P

ne seri bin laden je ok. Je bil pač izbran ker ji bil bogat da je on kriv za vse tegobe sveta. Je pa ponujal takrat nagrado 10.000 gramov zlata na glavo Paula Bremerja ki je vdrl v Iraq.

donfilipo je izjavil:

I have worked several years for the Progress Party and guarantee you that the Progress Party had less than 10% support if they had not chosen Vienna School of Thought as an ideological basis. Yes, we will defeat the multiculturalism / kulturmarxisme finally (as this is very discriminatoryand racist). But we must do it in the correct ideological grounds.

Takole je po moje njegovo ideološko jedro.
Progress Party (Norway) @ Wikipedia

Ideologija neoliberalizma po očaku Mieseju, ki naj bi se kar silovito (z kanoni?) uprla vsem levim ideologijam, kot tudi fašizmom. Prosti trg potem podre tudi etnocentrizme in s tem Islam.

Nobene nesrečne mladosti...bogat, bister, da celo čeden blondinec, ampak hladokrvni morilec in privržen tej ideologiji, malce IMO čez rob zdrave pameti. Če ne, (če je to dejansko jedro, kar sem zaslutil tudi sam, pa se ne smatram za pravega razsodnika:) ...smo pa pred Armagedonom. Cel svet dvomim da bo to pojedel kot bronhi bombone. Streljanj takih in drugačnih, bo zaradi naravne in ideološke levice, moralo biti neprimerno več.

Tudi Kitajci so vedno bolj po kopitu Mieseja, toliko da vemo kje smo.

Spasit nas može jedino USS. USS a ti veš, da je bil Miese žid? 8-)

No bomo videl zaenkrat jim uspeva denar ostaja v država, glede na korupcijo pa lahko rečem da so jim zahodnjaki lahko le fovš in zato govorijo da je tam najvišja stopnja korupcije.

Zgodovina sprememb…

Mutacija zla na vseh črtah. Ne fašizem...prosti trg, ne nacizem....čisto izven etnocentrizma, ne komunizem....sveta privatna lastnina...itd. Ampak, ali je možno, da to potem mora biti dobro. Jaz ga ne slutim. Sploh po 92 mrtvih mladincih, pa valjda tudi vi ne????

Nekaj je tu narobe. Hudo narobe.

jadl jadl jadl, donfilipo pojdi prebrat malo zgodovino, tako pač je. Tud v ameriški državljanski vojni so ljudje umirali za nič, tudi v prvi svetovni vojni, v Iraqu, Vietnamu...

Zgodovina sprememb…

Bo kar držalo.

In bodo zaman tudi nekje v bližnji prihodnosti. Množično.

Hotel se le še enkrat poudariti, da je to zato, ker nekim škrtim pizdam, ki jim rinčki več ne posesajo dovolj kovancev po javnih WC-jih, znajo umirati vaši otroci. Jaz jih nimam.

Normalno????
Po moje ne. Ampak mene, tako ali tako nihče nikoli nič ne vpraša.

Norwegian parliamentary election, 1927 @ Wikipedia

Zanimivo, če klikate letnice volitev so očitno social-demokrati zmagali na vseh volitvah v vsaj zadnjih 100letih?

Je to zdravo?
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Saladin ::

Je to zdravo?

Stranka je bila vsakokrat izbrana legitimno in demokratsko.
Norveška je na vrhu ekonomskih in kulturno razvitih držav v Evropi.

Zdravo je, ja. Ljudje so volili prave ljudi in jih tudi vedno podpirali.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Saladin je izjavil:

Je to zdravo?

Stranka je bila vsakokrat izbrana legitimno in demokratsko.
Norveška je na vrhu ekonomskih in kulturno razvitih držav v Evropi.

tudi v zda je bil Obama izbran čisto po demokratičnih pravil? So fakin what? Tudi v Čilu je bil demokratično izvoljen Salvador Allende, ker ta ni hotel sodelovati z zda so zda uvedle prepoved trgovanja s čilom. Potem je prišlo stradanja, in na kocnu so dobili diktatorja Pinocheta podprtega od Zda, takrat so tudi sprostile embargo. To je politika. Ne pa neka levica, desnica in nam vbita v batico kvazi demokracija.

donfilipo je izjavil:

Bo kar držalo.

In bodo zaman tudi nekje v bližnji prihodnosti. Množično.

Hotel se le še enkrat poudariti, da je to zato, ker nekim škrtim pizdam, ki jim rinčki več ne posesajo dovolj kovancev po javnih WC-jih, znajo umirati vaši otroci. Jaz jih nimam.

Normalno????
Po moje ne. Ampak mene, tako ali tako nihče nikoli nič ne vpraša.

Ja nikoli jim ni dovolj, vojna je vedno dobiček.

Zgodovina sprememb…

Sedaj pa so dobili izstavljen račun za to. Nerazumno in škodljivo je da ena stranka stalno zmaguje že vse od leta 1927. To bi moralo dovolj ljudi dovolj zgodaj spregledati, pa niso.

Verjetno je to glavni odgovor, na vprašanja nekaterih. Zamislite si, kaj bi bilo če LDS nebi zmagala samo 3 zaporedne volitve, ampak 21 zaporednih volitev.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Zamislite si, kaj bi bilo če LDS nebi zmagala samo 3 zaporedne volitve, ampak 21 zaporednih volitev.

Potem bi bilo stanje v nasi drzavi veliko boljse kot je danes.(pa nisem pristas stranke)

volitve so odraz volje ljudstva
I’m out.
:3

Saladin ::

Zamislite si, kaj bi bilo če LDS nebi zmagala samo 3 zaporedne volitve, ampak 21 zaporednih volitev.

Če bi zaradi njihovih zaslug bili na tako visokem nivoju kot je Norveška, bi jih volili tudi 22x.

Kaj ti tukaj ni jasno?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

PacificBlue je izjavil:

Potem bi bilo stanje v nasi drzavi veliko boljse kot je danes.(pa nisem pristas stranke)

volitve so odraz volje ljudstva

če ti temu tako praviš.

Marat ::

Double_J je izjavil:

Sedaj pa so dobili izstavljen račun za to.

A si ti bolan? To je tvoja obrazložitev masakra?

A se da na tem forumu narediti (vsaj lastno) ban listo? Nekateri bi res spadali gor.

Off topic: Zmagovanje neke politične opcije več desetletij zapored ni tako zelo nenavaden pojav v svetu, lep primer je Japonska, pa kakšne ameriške zvezne države.

No saj vlade so se nekoliko menjavale, ker vseeno socialisti niso imeli vedno skupne večine.

Ja seveda, da je slabo da ena stranka zmaga 21x zapored. Alarmantno, jaz bi se izjemno slabo počutil že po kakih 5 zaporednih zmagah. Da nekaj tle ne štima, ali z volilci ali pa z števci glasov.

Pač Norvežani to niso zmatrali kot problem, v resnici pa je zelo povečevalo napetosti v družbi, ki se potem lahko bolj nenadno in silovito sprostijo.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

Double J. tukaj pa imaš popolnoma sfalene pojme in poglede na realnost. Priporočil bi ti kakšno knjigo.

Ted ::

Se lahko osredotočimo na dejstva?

Kolikor sem uspel prebrati je kronološki razvoj dogodkov v tej smeri:

1. Ekstremist (očitno neonazi) je nabavil večjo količino umetnih gnojil in iz njih naredil verjetno več bomb. Ena izmed teh (avtobomba?) je eksplodirala v centru Osla sredi dneva. Po poročanjih medijev so na različnih lokacijah našli še 1 - 3 neeksplodirane bombe.
2. Zmedo po eksploziji je izkoristil za neoviran dostop do otoka s političnim pomladkom norveških socialistov/laburistov. Načrtno jih je zavedel in jih 45 - 60 minut pobijal enega za drugim.

Vprašanja:

1. Kako je možno, da nekdo 45 minut strelja po ljudeh brez hitrejše intervencije policije? Ne glede na to da je bil storilec v policijski uniformi.
2. Kako to da so ga prijeli, zakaj ga niso ustrelili po 15, 30, 45 minutah in vsaj delno preprečili masaker?
3. Se je predal potem ko je porabil vso municijo ali so ga kako drugače onesposobili?

Napadalec je dal konkretno lekcijo norveškim (evropskim) varnostnim organom. Ena izmed najdražjih držav na svetu in ne zna boljše poskrbet za varnost otrok na množičnem srečanju? Če sem prav prebral so se že pred zbiranjem pojavljale grožnje s smrtjo. Očitno gre poleg načrtnega masakra tukaj tudi za totalno nesposobnost in nepripravljenost norveške policije.
Mah...

"1. Kako je možno, da nekdo 45 minut strelja po ljudeh brez hitrejše intervencije policije? Ne glede na to da je bil storilec v policijski uniformi."

Kakšen helikopter le premorejo, sej sodelujejo v vsaki vojaški operaciji.

djordjevic ::

Nekaj kil gnojiva? V medijih sem zasledil informacijo o nekaj sto TONAH gnojiva. Konkretna razlika.;(
No grave is deep enough to keep us in chains.

Ekstremist (očitno neonazi)

Ni klasičen nazi. Je proti etnocentrizmu.
Je pa res, da izgleda na splošno nekateri neonaziji niti niso več etnocentrični, pomeni so pravzaprav nasprotje nacijem.

Tole brez etnocentrizma, nekako samo proti rdečim, pa brez nacionalnega ponosa, pa zna prej varati kot špilati. Prej ali slej, se bodo tudi poklali za čisto nacionalne interese.

Zgodovina sprememb…

Ni bil neonaci in ekstremist, bil je običajen član druge največje stranke in zagovornik njene politike. Tako da res ne vem, kaj bi bilo lahko drugega kot to, da v legitimnem političnem procesu enostavno ni bilo možno nikoli premagati vodilne stranke.

In potem je vprašanje kdaj poči. Verjetno prej kot v 100letih, v konkretnem primeru je pač počilo po 84letih.
Dve šivanki...

Ja in kaj predlagaš ti? Ker mož ne more na oblast, naj sestopijo levi?

Za koji kurac pa se možak ne prefarba v levega. Ker bo potem zmagala desna?:))

Ne vidim tvoje solucije v neki smiselni luči.
««
9 / 29
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Posledice Manchesterskega napada? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Problemi človeštva
998161672 (147335) BigWhale

Posilstva v Oslu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11019581 (16244) Gandalfar
»

Napad v Oslu: igre niso krive, spet stare debate o nadzoru interneta

Oddelek: Novice / NWO
4010821 (9412) vidz81

Več podobnih tem