» »

preveč zapek dvdjev - nepriporočeno?

preveč zapek dvdjev - nepriporočeno?

Dejavu01 ::

Sem v nekih planih za zapeko kar nad 40-ih dvdjev in sem si lih nabaviv usb pekač. nabaviv sem ga zaradi tega ker mi je na namiznem in na laptopu crknil pekač in na obeh je zaradi istih navideznih razlogov: zapeka dvdja eden za drugim. in ta zapeka je bila tudi do 20+ dvdjev sledilno v enem dnevu in tudi še naslednji dan veliko dvdjev. oba sta končala za tem ko sem premnogo dvdjev zapekvov. To pomeni da pekači niso narejeni za pogoste zapeke v kratkem času? bi moral paziti in prelagatii zapeko? ker nočm skurt še tega, kok bi lah prelagu najmn pa da bi blo varno?
lp

krucymucy ::

Meni recimo je crknil po manj kot 40 zapečenih DVD-jih. Pa je bilo razmaka en mesec vmes.

Jaz vidim bolj problem v cenenih pekačih kot pa serijskem pečenju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: krucymucy ()

Galaxy ::

Prvič slišim za kaj takega... Saj pekači sploh niso več dragi, za 20€ dobiš spodobnega.

blackbfm ::

Ja zanimivo tole. Včasih smo dosti pekli pa se nič ni kvarlo, res da tam s hitrostjo 2x-8x (navadne cdje).

Kaj pa vem, kvečjem če se laser oz. elektronika pregreva pri taki obremenitvi..potem bi lahko odprl pa montiral nek ventilator gor, mogoče celo hladilna rebra.

Brane2 ::

nedavno sem zapeku 200 DVD ploščkov, večinoma na treh enotah. Vse so preživele.
On the journey of life, I chose the psycho path.

MIHAc27 ::

No jaz ne pečem več (Mogoče 1 CD na mesec) sem pa včasih ogromno, tudi po 20 komadov naenkrat. Pekač še vedno dela brez problemov. Je pa res da samo izjemoma pečem na MAX hitrosti. Vedno nekje na polovico spustim.

Matek ::

Pred leti se mi je na enem 8x Waitec CD pekaču zgodilo, je po nekje 5 zapečenih kopijah začel proizvajati slabe kopije. Ampak ko sem mu dal kake pol ure miru, je bilo spet v redu.

Sem pa nedavno zapekel okrog 50 komadov enega za drugim (nastavil v Nerotu in samo sproti menjal medije) brez kakršnihkoli težav.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Brane2 ::

@MAtako:

med branjem cdrtoolsove dokumentacije sem zasledil, da določeni pekači ob pečenju slabega ploščka sami preklopijo z DMA prenosov na PIO mode ne glede na nastavitve mašine in tam delajo samo probleme- do reseta oziroma ugasnitve in prižiga, ko je spet vse v redu...
On the journey of life, I chose the psycho path.

pe3c ::

Za potrebe sluzbe vsak dan napecemo najmanj 10 CDjev na racunalniku. Ti "master" CDji se nato razmnozujejo na multiplikatorju. V maksimumih z multiplikatorjem (en ima 11, drugi 22 enot, dnevno poizvedemo tudi do 300 kopij).
Vse naprave delajo brez tezav, dlje casa.

gendale ::

jaz sem včasih zapekel po 10-15 dvdjev enega za drugim, pa je pekač še vedno živ
hitrost sem pustil na max, ampak se mi zdi da je peklo s počasnejšo, ker najcenejši dvdji niso podpirali visokih hitrosti

ti kar lepo posnemi, v najslabšem primeru imaš pa še vedno garancijo na pekač

borutz ::

mah, ne vem kako je v danajsnjih casih , ampak leta nazaj ko je med pekaci kraljeval plextor, ni
bilo teh problem pa smo pekli cele dneve.

mihec87 ::

Zadeva je ratala potrošni material od takrat pa do danes(zato se tudi vzame najcenejšega pa čao..)..

_Dormage_ ::

Ne vidim razloga zakaj bi peka več DVD-jev v kratkem času bil razlog.
Mogoče se splača plačat kakih 20€ več ?

MadMax ::

Še dokler je kraljeval Mitsumi (Plextor je imel 4x ceno) ni bilo takih problemov. (micumi je bil okrog 20kSITnih, plexi 50+, švoh plača pa 60÷70, za primerjavo, glede na današnje cene)
Dandanes pa: saj vsak sam vidi, da se samo še na ceno gleda, torej ne more biti narejeno s 6x varnostjo.
Če res veliko pečeš, se ti itak izplača, pa če crkne v mladosti imaš itak garancijo.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Dejavu01 ::

aha torej se bom zanesel na garancijo ma na namiznem je direkt po večkrat v tednu do 20+ dvdjev dnevno zapek začel delat napako za nasledno zapeko in isto pr laptopu in dobr zdej dam šanso usb pekaču k je itk z garancijo
hvala!

mgermo ::

Za dvdje ne vem, sem pa na Plextorju zapekel preko 1k cdjev brez problemov...

Riff ::

ja al pa kakšen Teac cd rw je delal bp zelo dolgo :D

Bevcan ::

Eh. Kolega je cca 10 let nazaj pekel na veliko. V garanciskem roku so mu zamenjali tudi po tri pekače. Ko se je garancijski rok iztekel je pač kupil novega.
Govoril sem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvaliteten S-ATA pekač (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
924348 (3823) k4vz0024
»

zakaj ne bere dvd

Oddelek: Pomoč in nasveti
162076 (1823) kriko1

NEC 3500 ali PIONEER 108 ?

392225 (1456) boštjan
»

Liteon DVD-R kaj prida? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35221219 (12735) svejk
»

Kater pekac?

201708 (1419) Dead_Eye

Več podobnih tem