» »

Canon pixma mg5250 in tiskanje na dvd

Canon pixma mg5250 in tiskanje na dvd

sokel ::

Lp!

Dobil sem nov Canon pixma mg5250. Vse sem inštaliral in dela lepo. Ne znam pa uporabljat dodatnega nastavka za tiskanje na cd/dvd. Če ima kdo ta tiskalnik, bi prosu za inštrukcije.

Pa zanima me, kako je glede skeniranja na pc? Ker mi nikjer ne pokaže tskenerja.

Hvala

Hvala

mat xxl ::

Zadeva je simpl, uporabi poseben program, ki si ga inštaliral za tisk na CD DVD medije, tam te potem vse vodi !

sokel ::

Hudič je, če zelo slabo vidiš in išeš z rokami. Sem si pomagal preko youtuba, ki je samo en filmček glede tega. Na koncu sem le pošt , da se odprejo vrata in notri vloži cd na pladnju. Program je res simple in sem nareu par cd ejev brez bp.

Mi lahko napišeš, če se da nastavit resolucijo ali so samo te 2 možnosti, standard in high?
Slik še nisem probal tiskat.

Kaj pa glede programa za skener? Sem ga naše v my computer čisto na podnu.

sokel ::

Ne morem verjet, da nihče nič ne ve.
Zaradi programa za slepe slabovidne, se ne sporazumeva z programi od Canona. Pokaže mi menije in okna, samo ni besedila notri. Tako da na slepo delam in probavam, kje se kaj nahaja. Kar se tiče nastavitev tiskalnika urejam v microsoft wordu, za tisk cd nalepk, pa na slepo. Pokaže mi samo začetne ikone in meni. Ko pa kliknem od meni je pa belo okno in izbirniki brez napisov.
Mi lahko nekdo pove, če je možno da mi natisne cel sd in ostane samo sredinska luknja ali ni možno? Uspelo mi je natisnit samo zunanji del kroga, notranji del pa ostane bel. Slike ki pokrivajo cel cd, ga ne morem natisnit.

Pa če lahko kje nastavim resolucijo kvalitete ali ne?

Res bi prosu za pomoč.
Hvala

mat xxl ::

Da se se tudi nastaviti da potika cel krog .

sokel ::

Hvala za namig,samo z tem si ne morem nič pomagat. Če mi napišeš, kje in kako to naredim, ptem si mi veliko pomagal. Sedaj sem pa na istem kot prej.

BaToCarx ::

Ker ga nimam ti lih ne morem pomagat, samo ko imaš tisto okno kjer tvoj program ne vidi, naredi print screen pa prilepi v paint in zoomiraj kot se da, mogoče boš kaj videl. Čene pa shrani sliko in jo daj na shrani.si pa prilepi sem pa ti bo ze kdo prebral kaj je na njej da boš imel približek kje je kaj, dokler se ne naučiš na pamet.

sokel ::

Tu gor so ljudje, ki imajo takšen tiskalnik in uporabljajo ta program, samo ne vem, a ne vidijo te teme ali pa nočjo odpisat in pomagat.

Razumeš, da ni besedila, ne da se ga ne vidi. Ker če bi se kar koli vidlo ali pisalo, bi moj program za slepe povedal, če se kaj nahaja v oknu ali ne. Ker tam kjer ni napisa, če se ne ujema z mojim programom, potem grem z programom za slepe z miško in pove kaj se tam nahaja. V tem primeru, mi pa ne pokaže in ne pove. Ker pri vseh profi programih se vid napis, samo pri tem ne ali pa pri kakih free ware programčkih.

Nekaj sem našel ponoči na tujih forumih, ki imajo ljudje podobne probleme in sem uspel nekaj najti, samo še vedno mi ne pokrije celega cedeja.

Pravjo: Pomagaj si sam in ti bo bog pomagal.

BaToCarx ::

Slikaj okno ne mogoče bom pa jaz kaj videl? Pa ti povem tretja ikona dol velo, al neki, pa gremo na naslednjo sliko. Če ne pa kak TeamViewver pa nardimo live. Sem na ircu tako da me lahko dobiš tam.

mat xxl ::

Lej rad bi t pomagal, vem, da gre vse to, ker sem na dopustu in ne v firmi nimam dostopa do programa CD DVD printing od Canona in zato ne vem točn kako nastaviti, pa tudi delal sem to kako leto nazaj !

sokel ::

Če mi napišeš na ZS tvoj mail, ti pošlm fotko, da boš videl kk to zgleda. A ti uporablaš ta program CD LABEL PRINT?
Irca ne uporabljam že dolgo let, zarad virusov, ker mi tud antivirus ne dovoli uporabo takih programov, ga morm izklopt. Ker mam pa banko net in certifikate, pa ne zaupam.
Najlaži bi mi bilo, če bi mi napisal pot do te funkcije. Ker menije mi izpiše, ko pa okna odprem pod menije, tam mi pa samo pokaže oknčke in krogce, za izbiro funkcije.

Hvala za pomoč

mat xxl ::

Ko bom z dopusta ti bom, sedaj bi pa le ugibal, je pa na vseh Canonih ki printajo na CD DVD v uporabi zmeram ta program CD Label print !


http://dantwining.co.uk/2010/02/03/gett...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

sokel ::

Hvala za pomoč.
Sem našel na tujem forumu opis, ki je nekdo iskal isto zadevo kot jaz. Pa srečo sem imel, ker tega ni nihče napisal. Ko greš v nastavitve za cd krog, je okno kjer bi morali biti vzorci in je prazno. Nato sem pa kliknu na ikono New in videl ene številke. Probal sem jih premikat in videl, da se notranji krog spreminja. Tako da mi je original natisnil od roba do roba. Nikol še nisem imel tako dobrega programa. Pred leti sem sam delal šablone in nalepke, sedaj pa ne bo več treba.

A ti kaj polakiraš potiskane cedeje ali nič? Mislim daš kako zaščito gor.

mat xxl ::

Jaz ne, čeprav tile z Canon barvami niso vodoobstojni, imaš pa tudi vodoobstojne barve samo ne na Canonu. Uporabljam ša že refil polnilne kartuše in tudi reseterji za kartuše so že zunaj, ga sam že imam in dela odlično !

sokel ::

Kot si lahko videl na forumu, sem se odločal med nakupom Epsona in Canona. Izbral sem Canona, da vidim kako bo deloval. Vzel sem ga tud zaradi tega, ker ma foto kartušo, ki jo epson nima. Dobijo se tud vodoodporne za canona brez čipa ali z čipom. Jaz bom najprej originalne porabu, potem bom pa kupu čipe brez kartuš, kasneje pa samo kartuše. zaradi vida, jaz ne morem sam polnit, ker bi bilo več po men k v kartušah.
V tujini so smešne cene za komplete kartuš. Jaz sem že za prejšnega epsona kupoval v tujini in kvaliteta na višku, brez BP.
Sem včeraj poizkusu z akrilnim mat lakom polakirat in je kot bi v trgovin kupu. Seveda samo z airbrushom, ker drugače ga boš razmaazl in adijo slika. Ko pa sprobam vodoodporne, ti javim in jih boš lahko tud sam poizkusu.

To bi te prosu, če mi poveš:
Kako naj ugotovim, kolk je še črnila v kartušah, ko grem na printer status? Vidim 5 kartuš in je v sredini njih eno svetlejša črta. A se zmanjšuje po velikosti ali gre iz leve proti desni?

Napiš mi mail in ti pošlem kako fotko.

mat xxl ::

Če boš rabil, tebi ko imaš težave z vidom v Lj. zastonj zresetiram kartuše samo, da ne kdo prinese in počaka minuto ! Za polnenje ti pa kak znanec izvede. Je pa zmeram kaj po rokah, no ko začneš upoštevati navodila , da polniš samo po cca 6-7 ml in ko paziš, mi je zadnjič ratalo brez najmanjše packe kje mimo ......

sokel ::

Malo predaleč sva midva narazen.
A mi lahko prosim odgovoriš na vprašanja, če veš? Ki sem ti jih zgoraj napisal.

Kolk te pa pride dodatno črnilo in kolk ml je v eni flaški?
Se kupjo prav kartuše za polnit al v originalne filaš?
Jaz bom kupu dodane boxe, ki se nato samo kartuša not vstravi.

Najprej mi napiš , kako sploh vem kolk je še črnila v kartuši.

Hvala

mat xxl ::

Ne veš ker ni prozorna . Sam sem za cca 30 eur + 7 pošiljanje kupil set za filanje na Ebayu po cca 2 dl barve vsake injekcije , navodila... potem sem pa za cca 20 eur kupil tudi polne polnilne kartuše z čipi to jr bil set, potem pa še za cca 30 eur čip reseter, polnil sem samo te nadomestne kartuše ki so prozorne in se vidi koliko barve je noter, seveda če bi luknjice zvrtal bi lahko tudi originalne polnil pač na slepo in jasno zamašil z selotejpom ali pa z limom iz pištole.

sokel ::

Še vedno mi nisi odgovoril na moje vprašanje.
Kako kaže v print status, ko je barva že pri koncu.

Vse to sem si včeri ogleal in tud dobil mail iz tujine, da se da dobit cel komplet. Barve 1.5litra za 20€. Ne vem , kako bi lih bilo, č bi v originalne lukne navrtu in jih nafilu.
Raje bi kupu nadomeste za polnjene, kot da kaj poškodujem glavo in vse skup. Jaz bi to z injekcijami delal, tak da bi mel merco točno tolk kot gre not.

A si kaj testiral glede zasušitvijo glave ali črnila?
Pa na kolk časa naj bi se čistila glava ?

mat xxl ::

Print status kaže glede na računanje procesorja koliko batrve naj bi še bilo to z resetiranjem pač zresetiraš...... dejansko pa manjko barve v resnici vidiš ko pač nepopolno natisne ...... seveda lahko tudi prej polniš, samo pri črnih kartušah lahko vse samo ugibaš, pri prozornih pa se tudi kaj vidi. Pazi niso vse barve OK, sam sem kupil na Ebayu in se prodajalec samo z tem ukvarja ima več različnih barv samo za Canone preko 10000 večinoma 99,5% pozitivnih feedbackov, ker ni vsaka barva OK !

sokel ::

Ja to vem, da se vid, ko ti začne črte delat. Če pa maš not en cd, ti ga bo za.. in ga lahko vržeš.

NA KOLIKO STRANI ALI CD, ČISTIŠ GLAVO Z PROGRAMOM?

Danes sem ga malo tehnično pregledal in videl, da je čist druga pesem, kot pedhodniki. Tako da bo sigurno dlje časa delal, kot prejšni.

Glede kartuš: Danes sem malo klical in spraševal glede dodatnih praznih kartuš in se cene sučejo od 15-25€. Večinoma ima do 30-40 x polnjenje potem je pa treba nove kupit. Kartuše imajo reset čip in se avtomatsko resetira, ko vstaviš. JE TA NAČIN OK ALI NE?

Pri nas pride okol 42€ za vse 5 kartuš po 100ml črnila.
Mi prilepiš link do nakupa črnila 200ml?

ALI LAHKO NASTAVIM RESOLUCIJO TISKANJA ALI NE?

Hvala

mat xxl ::

Poglej na Ebay, se tako v podrobnosti že spuščaš ! Sam imam reseter za kartuše obstajajo pa tudi arc samoresetabilne kartuše .... kako se kaj obnese ne vem, vem pa da reseter lepo resetira originalne in neoriginalne kartuše !

sokel ::

Saj to sem že zgoraj napisu, da se same resetirajo, ko jih ponovno napolniš in not vstaviš.. Malo sem gledal na youtubu, kako se predela kartuše, da jih lahko polniš. Ker slabo vidm, nisem točno videl, kje in kaj se naredi. Vem samo to, da se luknja zavrta, potem pa ne vem. Za kolk časa se pa lahko uporabljajo originalne, ko jih ponovno polniš in resetiraš?
To je taka škatlica, ko daš not kartušo in jo resetira, če se ne motim.

Kaj si mislu z ebay in poglabljanjem v to?

sokel ::

Samo to mi še povjte, če kupim te prazne prozorne kartuše z avto reset chip ali katere druge. Če mi pa povete, kako predelam originalne, bi pa te napolnil in naprej uporabljal, z resetirno enoto.

Hvala

mat xxl ::

odloči se, da se vse .....samo kako boš v črnih originalnih vedel koliko tinte je noter in koliko napolniti ...... no ja ko priteče čez si pač malo packast ....hujšega pa ni ....

sokel ::

Vzamem injekcijo 5 ml in vbrizgam enkrat potem pa počas še enkrat dodajam. Črna naj bi imela 10ml pgi pa 20ml. Samo če se mi to sploh splača. Kakor sem pa že povedal, da vidim zelo malo in tud v prozornih teško če bi kaj videl. Večino delam vse z rokami na otiip.
Men je samo to važno, kaj je bolje in dlje časa zdrži. Lahk probam prvo na originalnih in če ne bo šlo, pa potem dokupim še te prazne.

Samo ne vem točno, kje je treba naredit luknjo ali je že kakšen krogec, kjer se naredi luknja?
Samo morm dokupt še resetar, da bo resetiral originalne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6422120 (14394) Spock83
»

Svetovni nateg pri kartušah (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7220100 (17049) mat xxl
»

Polnjenje kartuš (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5514337 (8917) matej5734
»

Canon PIXMA iP4200

Oddelek: Kaj kupiti
304011 (1809) gyga
»

Refilli za tiskalnike

Oddelek: Strojna oprema
282912 (2289) OZZY

Več podobnih tem