» »

Kdaj se izgubi signal pri delilniku za kabelsko TV?

Kdaj se izgubi signal pri delilniku za kabelsko TV?

ziu ::

Imam eno vprašanje.

Doma imamo analogno kabelsko TV, priključeni so bili 3 TV-ji na 3-vejnem delilniku. Ker hočemo dodaten sprejemnik, sem kupil 4-vejni delilnik in (prve) 3 sprejemnike že povezal, na četrti konektor pa je kabel že priključen, TV pa še ne. Zanima me, ali bi do (morebitnega) poslabšanja slike prišlo že zdaj ali lahko pričakujem, da se bo to zgodilo, ko bom priključil še četrti sprejemnik? Zanima me namreč zato, da ne bom zastonj vlekel kabla oz. iz kleti na podstrešje nosil težke CRT televizije, samo da probam če je slika zadovoljiva...

Hvala.

mastah ::

mi imamo v hiši 6x tv na en telemach priključek z navadnimi delilniki, od tega 2 digitalno in 4 analogno in dela brez problemov. pred tem je bilo tudi 5 analogno pa tu ok

smile- ::

1. se signal "poslabša" ko se priključi že sam razdelilec. Malenkost ga potem še oslabi še sama televizija.

Koliko televizij dela naenkrat je odvisno od moči signala, ki pride v stanovanje. Včasih so fantje toliko dobri da če ne dela da dvignejo moč signala če je mogoče...

Tody ::

Ja tko kot je rekel Smile takoj ko daš razdelilc je izguba signala. Dodatna izguba poteka po kablu, cenejši kot je večja izguba je in televizija sam še nekaj pobere. Noben ti ne zna poveda ali bo zadeva delala ali ne brez kakšnih meritev oz pač priklopa vse skupaj.

fpbs ::

Če si prve 3 sprejemnike že povezal na na nov 4 vejni razdelilec, se je jakost signala ki pride do teh TVejev že za par dB zmanšala. In če je slika v redu, bo enaka tudi na četrtem TVeju. Lahko se ti bo dogajalo, da bo slika na vseh TVejih občasno slabša. V tem primeru pa boš moral nabavit ojačevalec, ali aktivni razdelilec.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

slab kabelki razdelilnik ali kabel ...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
132057 (1684) fpbs
»

DTV signal na Krku (HR)

Oddelek: Pomoč in nasveti
123132 (2731) Frenckie
»