Forum » Strojna oprema » Pomoč pri diagnozi trdega diska.
Pomoč pri diagnozi trdega diska.
cegu ::
Ne vem, če je težava softver ali hardver.
Gre za trdi disk WD Caviar SE WD. Težave, ki so nastopale pa so sledeče:
Glede na to, da je stara roba, bi ga vrgel proč. Ampak me matra firbec, kaj je z njim narobe. Če bi bil hardver in le čipovje spodaj, bi se še potrudil in ga zamenjal (veliko robe na bolhi po nizki ceni).
Gre za trdi disk WD Caviar SE WD. Težave, ki so nastopale pa so sledeče:
- Disk ni nikoli klenkal ali se zaletaval. Le rezgeta, tako kot vsi ostali.
- Disk je bil v petih letih precej obremenjen s P2P omrežjem (Včasih 3Mbyte linija, kabelski internet, 20Mbit)
- Windows, ki je bil na ta disk naložen, se je pri nalaganju ustavil in ni napredoval (črn zaslon)
- Kot slave v drugem računalniku so bile v "My Computer" prepoznani obe particiji. Dostop prek explorerja je zaštekal računalnik (za nekaj časa ali pa dokončno), dostop preko Firefoxa je prišel v direktorij, 2 podmapi daleč, naprej pa ne.
- Disk Manager je prikazal disk kot zdrav; ko pa sem želel particijo formatirati, je vrgel ven error in diska PC ni več prepoznal (Particije niso bile več mountane)
- Na PC z zdravim dikom sem nalagal Ubuntu, okvarjen disk je bil tudi zraven priklopljen. Inštalacija ni šla skozi, dokler nisem okvarjenega diska odklopil
- Live Ubuntu particij okvarjenega diska ne vidi.
Glede na to, da je stara roba, bi ga vrgel proč. Ampak me matra firbec, kaj je z njim narobe. Če bi bil hardver in le čipovje spodaj, bi se še potrudil in ga zamenjal (veliko robe na bolhi po nizki ceni).
Enron x86 ::
Ali DBAN zazna disk? Če ga, ga poskusi sformatirati. Še eno orodje, ki bi utegnilo pomagati: MHDD. Pa glej, da ne boš po pomoti pobrisal kakšne druge particije!
Lp
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
Spajky ::
Disk ima nekje slabe sektorje in pokvarjene podatke, pa zašteka. In zbluzi vse ostalo!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Brias ::
ce mas dostop do winsov prek druzga diska, downloadaj in instaliraj Hard Disk Sentinel, le ta ti pogleda WORKLOG od diska, in pove kaj je disk zapisal v log od njega samega, ko kaj ni mogel naresti, slabe sektorje, spinupe....
program je free ( 1 mesec )
www.hdsentinel.com
program je free ( 1 mesec )
www.hdsentinel.com
bodom ::
Pozdravljeni,
imam SSD Corsair Forge GT 120GB in ko zalaufam Hard Disk Sentinel Pro mi za ta disk pokaže performance 100%, health pa 0% in seveda obarva rdeče. Na uradni strani Sentinel mojega diska ne najdem pod kompatibilnimi za ta program, a je mogoče to problem ali naj testiram SSD še s katerim programom? SSD je povsem nov.
Hvala za kakršnokoli pomoč ali nasvet.
imam SSD Corsair Forge GT 120GB in ko zalaufam Hard Disk Sentinel Pro mi za ta disk pokaže performance 100%, health pa 0% in seveda obarva rdeče. Na uradni strani Sentinel mojega diska ne najdem pod kompatibilnimi za ta program, a je mogoče to problem ali naj testiram SSD še s katerim programom? SSD je povsem nov.
Hvala za kakršnokoli pomoč ali nasvet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z notranjim diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 930 (647) | solatko |
» | Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12076 (11046) | Jerry000 |
» | Crkuje disk ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 6449 (4782) | Leprechaun |
» | Problem z nalaganjem sistemaOddelek: Pomoč in nasveti | 1436 (1215) | misek |
» | Reklamacija diska maxtor 80GB in zajebancija s strani prodajalcaOddelek: Pomoč in nasveti | 4412 (20) | SepoX |