» »

Pomoč pri diagnozi trdega diska.

Pomoč pri diagnozi trdega diska.

cegu ::

Ne vem, če je težava softver ali hardver.
Gre za trdi disk WD Caviar SE WD. Težave, ki so nastopale pa so sledeče:

• Disk ni nikoli klenkal ali se zaletaval. Le rezgeta, tako kot vsi ostali.

• Disk je bil v petih letih precej obremenjen s P2P omrežjem (Včasih 3Mbyte linija, kabelski internet, 20Mbit)

• Windows, ki je bil na ta disk naložen, se je pri nalaganju ustavil in ni napredoval (črn zaslon)

• Kot slave v drugem računalniku so bile v "My Computer" prepoznani obe particiji. Dostop prek explorerja je zaštekal računalnik (za nekaj časa ali pa dokončno), dostop preko Firefoxa je prišel v direktorij, 2 podmapi daleč, naprej pa ne.

• Disk Manager je prikazal disk kot zdrav; ko pa sem želel particijo formatirati, je vrgel ven error in diska PC ni več prepoznal (Particije niso bile več mountane)

• Na PC z zdravim dikom sem nalagal Ubuntu, okvarjen disk je bil tudi zraven priklopljen. Inštalacija ni šla skozi, dokler nisem okvarjenega diska odklopil

• Live Ubuntu particij okvarjenega diska ne vidi.

Glede na to, da je stara roba, bi ga vrgel proč. Ampak me matra firbec, kaj je z njim narobe. Če bi bil hardver in le čipovje spodaj, bi se še potrudil in ga zamenjal (veliko robe na bolhi po nizki ceni).

Enron x86 ::

Ali DBAN zazna disk? Če ga, ga poskusi sformatirati. Še eno orodje, ki bi utegnilo pomagati: MHDD. Pa glej, da ne boš po pomoti pobrisal kakšne druge particije!

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

Spajky ::

Disk ima nekje slabe sektorje in pokvarjene podatke, pa zašteka. In zbluzi vse ostalo!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Brias ::

ce mas dostop do winsov prek druzga diska, downloadaj in instaliraj Hard Disk Sentinel, le ta ti pogleda WORKLOG od diska, in pove kaj je disk zapisal v log od njega samega, ko kaj ni mogel naresti, slabe sektorje, spinupe....

program je free ( 1 mesec )

www.hdsentinel.com

bodom ::

Pozdravljeni,

imam SSD Corsair Forge GT 120GB in ko zalaufam Hard Disk Sentinel Pro mi za ta disk pokaže performance 100%, health pa 0% in seveda obarva rdeče. Na uradni strani Sentinel mojega diska ne najdem pod kompatibilnimi za ta program, a je mogoče to problem ali naj testiram SSD še s katerim programom? SSD je povsem nov.

Hvala za kakršnokoli pomoč ali nasvet.

WarpedGone ::

Zamenjaj program. Najbolje čimbol generičen SMART tool.
Zbogom in hvala za vse ribe

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z notranjim diskom

Oddelek: Pomoč in nasveti
11930 (647) solatko
»

Problem z zunanjim diskom - POMOČ (strani: 1 2 )

6112076 (11046) Jerry000
»

Crkuje disk ?

476449 (4782) Leprechaun
»

Problem z nalaganjem sistema

131436 (1215) misek
»

Reklamacija diska maxtor 80GB in zajebancija s strani prodajalca