Forum » Pomoč in nasveti » Problem s HP photosmart c5280
Problem s HP photosmart c5280
F33g ::
Imam problem z navedenim tiskalnikom in lepo prosim za pomoč.
Ta tiskalnik je prav lepo normalno delal na xp windowsih, potem pa sem računalnik nadgradil na windows 7 in od takrat naprej ne dela več. Naložim vse potrebne HP driverje, preko programa od teh driverjev lahko tudi normalno natisnem testno stran, če pa želim tiskati preko slikarja, microsoft worda itd. pa se ne zgodi čistno nič, ali pa windowsi javijo, da zaradi neznanega problema tiskanje ni mogoče :S
Če priklopim ta printer na laptopa, mi zgolj preko windowsov samo updejta neke driverje in normalno tiska kot mora. Tudi na laptopu je operacijski sistem windows 7, torej mora biti nek problem v računalniku samem oz. njegovi programski opremi, če se ne motim...
Uglavnem, ta problem mi je zelo čuden in ne vidim neke pametne rešitve, zato vas prosim za pomoč :)
Hvala in LP
Ta tiskalnik je prav lepo normalno delal na xp windowsih, potem pa sem računalnik nadgradil na windows 7 in od takrat naprej ne dela več. Naložim vse potrebne HP driverje, preko programa od teh driverjev lahko tudi normalno natisnem testno stran, če pa želim tiskati preko slikarja, microsoft worda itd. pa se ne zgodi čistno nič, ali pa windowsi javijo, da zaradi neznanega problema tiskanje ni mogoče :S
Če priklopim ta printer na laptopa, mi zgolj preko windowsov samo updejta neke driverje in normalno tiska kot mora. Tudi na laptopu je operacijski sistem windows 7, torej mora biti nek problem v računalniku samem oz. njegovi programski opremi, če se ne motim...
Uglavnem, ta problem mi je zelo čuden in ne vidim neke pametne rešitve, zato vas prosim za pomoč :)
Hvala in LP
Duhec ::
Preglej komp proti spyware zajedalcem, ki imajo velikokrat v oblasti print spooler servis. Lahko pa imaš ta servis enostavno izklopljen. Preveri in ga po potrebi vklopi/Enejblaj.
http://windows-7-help.blogspot.com/2009...
http://windows-7-help.blogspot.com/2009...
SkyEye90 ::
Si sposodim temo: Tiskalnika mi noben računalnik ne zazna, z driverji, brez driverjev..kakorkoli, ga ne zazna. Ali lahko kako preverim, če USB povezava tiskalnika sploh dela? Kako?
Duhec ::
OS ti navadno najde neznano usb enoto (tiskalnik, ključ, kamera, dildo...), ko jo vtakneš v komp.
Če tega ni, te lahko heca usb port, usb tiskalniški kabel ali sam tiskalnik.
USB porte pač stestiraj z nekih usb ključkom, če deluje na vseh portih.
Če te prav razumem si ta tiskalnik neuspešno priklapljal na več računalnikov. Torej usb porti niso problem, lahko te heca zdaj samo usb kabel (bodisi, da je hin ali predolg) ali pa sama miltipraktik hp enota.
Če tega ni, te lahko heca usb port, usb tiskalniški kabel ali sam tiskalnik.
USB porte pač stestiraj z nekih usb ključkom, če deluje na vseh portih.
Če te prav razumem si ta tiskalnik neuspešno priklapljal na več računalnikov. Torej usb porti niso problem, lahko te heca zdaj samo usb kabel (bodisi, da je hin ali predolg) ali pa sama miltipraktik hp enota.
SkyEye90 ::
Kabel je dober, sem tudi stestiral tri, od dolgih, do kratkih. Predvidevam, da je fuč USB port na tiskalniku. Ker noben PC ne zazna nobene enote (XP, Win7), tudi neznane, nič.
Je na USB portu tiskalnika kakšna napetost, da bi jo lahko pomeril? Je sploh kakšen način, da bi lahko preveril kaj je narobe? Skurjen vidno ni, nekaj sem razstavljal, plošča je vsa ok.
Servis pa ne pride v poštev, saj bo ura ali dve stala toliko, kot nova naprava.
Je na USB portu tiskalnika kakšna napetost, da bi jo lahko pomeril? Je sploh kakšen način, da bi lahko preveril kaj je narobe? Skurjen vidno ni, nekaj sem razstavljal, plošča je vsa ok.
Servis pa ne pride v poštev, saj bo ura ali dve stala toliko, kot nova naprava.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkyEye90 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave s tiskalnikomOddelek: Strojna oprema | 6203 (5895) | andromedar |
» | Kako dati tiskalnik v skupno rabo preko routerja.Router Asus rt n16 + tiskalnik Canon (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 19843 (18415) | novuporabnik |
» | Računalnik zazna tiskalnik kot neznano napravoOddelek: Strojna oprema | 1589 (1407) | Duhec |
» | Racunalnik ne zazna USB tiskalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 4047 (3922) | Border |
» | Printer rabi 100 let, da stvar naprintaOddelek: Pomoč in nasveti | 1409 (1190) | Matthew |