Forum » Pomoč in nasveti » Zlorabe na internetu
Zlorabe na internetu
zuuzek ::
No pa sem kar novo temo odprla, zgleda sem res obupana..
Imam velik problem, nekdo je par mojih slik snel z mojega facebook računa in si z njimi ustvaril nov račun z novim imenom itd.. Uporabil je tudi lažen mail. Profil sem že prijavila pa se nič ne zgodi,oz ga sploh ne izbrišejo. Zanima me, če lahko računalničar izsledi kakršenkoli podatek o tem človeku, naprimer računalnik, na kater wireless je priklopljen če je, oz karkoli da ga lahko identificira?
Res rabim pomoč, hvala že v naprej za odgovore..
Imam velik problem, nekdo je par mojih slik snel z mojega facebook računa in si z njimi ustvaril nov račun z novim imenom itd.. Uporabil je tudi lažen mail. Profil sem že prijavila pa se nič ne zgodi,oz ga sploh ne izbrišejo. Zanima me, če lahko računalničar izsledi kakršenkoli podatek o tem človeku, naprimer računalnik, na kater wireless je priklopljen če je, oz karkoli da ga lahko identificira?
Res rabim pomoč, hvala že v naprej za odgovore..
Mehmed ::
Ko te nekdo fejka na kaki strani kontaktiras odgovorne tm.
Eni znajo pomagat iz prve, drugi zahtevajo da se slikas z napisom ali pa kaj podobnega, da vejo da si ti prava ti. Ne vem kako konkretno fb resuje to, imajo ze svoj postopek.
Drugi del pa pozabi.
Eni znajo pomagat iz prve, drugi zahtevajo da se slikas z napisom ali pa kaj podobnega, da vejo da si ti prava ti. Ne vem kako konkretno fb resuje to, imajo ze svoj postopek.
Drugi del pa pozabi.
Aha, nekje sem nekaj brala da lahko preko nekih strežnikov proxy ali ip-ja al neki tazga.. to ni možno?
Ja ni tok drgač, sam res me zanima kdo je tak kreten da gre to delat. Ne res, to s strežniki itd ni mogoče?
bluefish ::
Ne.
Tako na hitro. Najprej bi s strani FB potreboval IP človeka in datum/čas prijave, nato bi s temi podatki kontaktiral ponudnika interneta, ki bi imel podatke o naročniku. Še enkrat, to je izjemno poenostavljen postopek brez raznih če-jev.
Skratka, prijavi na policijo, če te zadeva res matra.
Tako na hitro. Najprej bi s strani FB potreboval IP človeka in datum/čas prijave, nato bi s temi podatki kontaktiral ponudnika interneta, ki bi imel podatke o naročniku. Še enkrat, to je izjemno poenostavljen postopek brez raznih če-jev.
Skratka, prijavi na policijo, če te zadeva res matra.
Aha, najlepša hvala.. Potem verjetno ni skoraj nobene možnosti.. Pa tud da dobiš te podatke verjetno potrebuješ pomoč policije?
jype ::
zuuzek> Pa tud da dobiš te podatke verjetno potrebuješ pomoč policije?
Ne moreš jih dobit. Še policija jih ne dobi, če sodnik ne podpiše.
Ne moreš jih dobit. Še policija jih ne dobi, če sodnik ne podpiše.
blackbfm ::
ali pa ga probaš obrnit s socialnim inženiringom™
oz. po domače, vržeš ga na foro da se izda
oz. po domače, vržeš ga na foro da se izda
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | samsung s5 nategOddelek: Pomoč in nasveti | 4166 (2964) | francek1 |
» | Ukradli iPhone 6 PlusOddelek: Mobilne tehnologije | 9200 (7208) | blackbfm |
» | Ukraden prenosnik in vohljanje za tatovi (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12955 (8078) | solatko |
» | iskanje identitete prek e-mailaOddelek: Pomoč in nasveti | 4788 (3165) | dottor |
» | Vdor v e-mail! Pomoč! (strani: 1 2 )Oddelek: Informacijska varnost | 17716 (15777) | Picero |