Forum » Mobilne tehnologije » Zaklenjen SE k770i
Zaklenjen SE k770i
Robocop1 ::
Zdravo!
Imam Sony Ericsson k770i, ki zahteva da vpišem geslo. Bolj natančno: ko prižgem telefon mi izpiše: "Telefon je zaklenjen. Koda za zakl. tel:". Gesla pa neznam, lastnik pa ga je pozabil.
Kaj in kako lahko naredim da ga spravim v delovanje?
Imam Sony Ericsson k770i, ki zahteva da vpišem geslo. Bolj natančno: ko prižgem telefon mi izpiše: "Telefon je zaklenjen. Koda za zakl. tel:". Gesla pa neznam, lastnik pa ga je pozabil.
Kaj in kako lahko naredim da ga spravim v delovanje?
Sem probal že vse varjante: 0000, 00000, 1234, 12345 itd. Geslo je spremenjeno in ga zdaj ne zna nihče.
Na nekaterih forumih sem prebral, da pomaga ponovna namestitev programske opreme, zato sem telefon povezal z računalnikom in se lotil updatanja software-a. Na koncu pa ugotovim, da je geslo še zmeraj nastavljeno. Pol še malo pobrskam po netu in ugotovim, da geslo ni shranjeno v istem pomnilniku kot programska oprema telefona, ampak v GDFS (Global Data File System) - zdaj razumem zakaj update ni pomagal.
Edini način ki mi pade na pamet je bruteforce, ampak nimam 2 meseca časa da bi ugibal vse možnosti. Zato me zanima ali se da kako z uporabo računalnika to izvest.
Na nekaterih forumih sem prebral, da pomaga ponovna namestitev programske opreme, zato sem telefon povezal z računalnikom in se lotil updatanja software-a. Na koncu pa ugotovim, da je geslo še zmeraj nastavljeno. Pol še malo pobrskam po netu in ugotovim, da geslo ni shranjeno v istem pomnilniku kot programska oprema telefona, ampak v GDFS (Global Data File System) - zdaj razumem zakaj update ni pomagal.
Edini način ki mi pade na pamet je bruteforce, ampak nimam 2 meseca časa da bi ugibal vse možnosti. Zato me zanima ali se da kako z uporabo računalnika to izvest.
Pyr0Beast ::
Baterija ven, odklopit treba tudi sekundarno baterijo.
Po tem se telefon resetira.
Po tem se telefon resetira.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Aha, torej razstavim telefon, vzamem baterijico, počakam, dam nazaj in prižgem. Sliši se pametno, bom jutri sprobal.
Sicer pa sem zdej zasledil za programček SE Tool v0.915056... kolikor gledam tutoriale naj bi izbrisal user password in total call time. Vprašanje je samo kako je z združljivostjo s telefonom.
Kot rečeno jutri probam obe možnosti in potem poročam. Če ma pa še kdo kak predlog, pa tudi prav.
Sicer pa sem zdej zasledil za programček SE Tool v0.915056... kolikor gledam tutoriale naj bi izbrisal user password in total call time. Vprašanje je samo kako je z združljivostjo s telefonom.
Kot rečeno jutri probam obe možnosti in potem poročam. Če ma pa še kdo kak predlog, pa tudi prav.
SE Tool - Kakor vem moraš naložiti pravi driver in imeti pravi kabel ter zagnati telefon v service mode - Izklopljen in držiš tipko C ko vklopiš data kabel.
Aja, pa še to. Če odstraniš baterijo se geslo afaik ne izklopi, samo pobriše se na 0000.
Zdej sem probal SE Tool (z originalnim Sony Ericsson kablom) in mi javi napako "CARD ERROR". Potem odstranim SIM kartico, pa se napaka kar naprej ponavlja. Odstranim še baterijo - nič boljše. In ista napaka je tudi, če program zaženem ne da bi priključil telefon.
Telefona pa tudi ne morem razstavitev, ker bi moral imet neki poseben mini izvijač (probal 4 izvijače, pa noben ni dober). Torej edina možnost je programska rešitev, ki pa ne deluje.
Telefona pa tudi ne morem razstavitev, ker bi moral imet neki poseben mini izvijač (probal 4 izvijače, pa noben ni dober). Torej edina možnost je programska rešitev, ki pa ne deluje.
Torx rabiš, dobiš v merkurju za cirka 5€ komad.
Nabavil torx, telefon razstavil na prafaktorje - skratka odšrafal vsak del posebej in ga vzel ven, vendar druge baterijice nisem našel, kot le to, s katero se telefon napaja. Potem telefon nazaj zaprem in ga prižgem, nakar se mi zopet izpiše "Phone key lock".
Si prepričan, da ima ta model sekundarno baterijo? V katerem delu telefona se nahaja? (z lupo pregledal celo notranjost, vendar nisem videl ničesar, kar bi lahko bilo baterija ali bi se dalo pobrat ven)
Če ma kdo program SE tool, se še zmeraj priporočam - preizkusil že par verzij, vendar ne gre - ali je demo, ali pa je namenjen drugim modelom.
Si prepričan, da ima ta model sekundarno baterijo? V katerem delu telefona se nahaja? (z lupo pregledal celo notranjost, vendar nisem videl ničesar, kar bi lahko bilo baterija ali bi se dalo pobrat ven)
Če ma kdo program SE tool, se še zmeraj priporočam - preizkusil že par verzij, vendar ne gre - ali je demo, ali pa je namenjen drugim modelom.
Ta baterija je vsaj pri mojem na foliji zraven ekrančka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sony Ericsson Xperia Arc (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 21743 (8926) | cordoba |
» | kakšne mobilne telefone uporabljate (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 10553 (6539) | zolja |
» | Telefon padel v vodo (BlackBerry Curve 8900) pomoč...Oddelek: Pomoč in nasveti | 7126 (5826) | clothes |
» | Sony Ericsson k800i - drugi kolaps softwara...Oddelek: Mobilne tehnologije | 1735 (1557) | MC_Tom |
» | Skopan telefonOddelek: Mobilne tehnologije | 1984 (1522) | 'FireSTORM' |