Forum » Pomoč in nasveti » Mnenje o PC in navijanje
Mnenje o PC in navijanje
GammeR ::
Lep pozdrav vsem!
Sem lastnik nedavno kupljenega PC z naslednjo konfiguracijo:
*Procesor: AMD Phenom II X6 2.80 GHz
*Grafična kartica: ATI Radeon HD 6850 GDDR5
*Pomnilnik: (RAM): 8 GB RAM-a
*Trdi disk: 1.5 TB
*Operacijski sistem: Windows 7 Home Premium 64 bitni
Opazil sem da dandanes skoraj vsak "navije" računalnik. Iskal sem par člankov na to temo in približno vem za kaj se gre.
Me pa zanima vaše mnenje o tem, ali naj navijem računalnik? in kdaj sploh se lahko navije, za koliko?
Ali se občuti razlika z navijanjem in brez?
Hvala in Lp
Sem lastnik nedavno kupljenega PC z naslednjo konfiguracijo:
*Procesor: AMD Phenom II X6 2.80 GHz
*Grafična kartica: ATI Radeon HD 6850 GDDR5
*Pomnilnik: (RAM): 8 GB RAM-a
*Trdi disk: 1.5 TB
*Operacijski sistem: Windows 7 Home Premium 64 bitni
Opazil sem da dandanes skoraj vsak "navije" računalnik. Iskal sem par člankov na to temo in približno vem za kaj se gre.
Me pa zanima vaše mnenje o tem, ali naj navijem računalnik? in kdaj sploh se lahko navije, za koliko?
Ali se občuti razlika z navijanjem in brez?
Hvala in Lp
popster ::
uprašanje če ti bo navit procesor deloval enako zanesljivo. Če hočeš izkoristit procesor do konca lahko instaliras distributed computing projekt.
mihec87 ::
Pozna se,sedaj za koliko navit ti nihče ne more točno povedati namreč ne da se vsak procesor enako naviti.
Konkretno pri navijanju se gre za proces kjer navijaš po malem ter za vsako računalnik testiraš da vidiš če je še vedno stabilen ter da se ne pregreva.
Konkretno pri navijanju se gre za proces kjer navijaš po malem ter za vsako računalnik testiraš da vidiš če je še vedno stabilen ter da se ne pregreva.
Vidim da je to proces, sem mislil da se enostavno navije procesor in to je to :/
Kaj pa glede na moje pc komponente, ste mnjenja da potrebuje overclock?
Kaj pa glede na moje pc komponente, ste mnjenja da potrebuje overclock?
Kadarkoli kaj prebiram po netu, berem kako se ljudje hvalijo da so navili procesor na 3.20, 3.40 GHz ali več..
Ker pa se na te zadeve žal ne spoznam, sem postavil to temo da vidim če je kakšna razlika med navitim procesorjem in "nenavitim" in če je sploh moj računalnik potreben tega.
Ker pa se na te zadeve žal ne spoznam, sem postavil to temo da vidim če je kakšna razlika med navitim procesorjem in "nenavitim" in če je sploh moj računalnik potreben tega.
kuglvinkl ::
Seveda, eni ribarijo, drugi navijajo, tretji...
Tko da kar navij. Pazi pa na temperature.
Tko da kar navij. Pazi pa na temperature.
Maš prav glede temperature, mam pogram s katerim merim core temp.
Pravijo da ne sme iti čez 70 stopinj celzija...
Pravijo da ne sme iti čez 70 stopinj celzija...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj je navijanje cool in zakaj ne (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5031 (3641) | Pyr0Beast |
» | navijanje AMD procesorja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6382 (4985) | Davidf1 |
» | Kako pravilno naviti samo procesorOddelek: Navijanje | 3383 (2817) | WamPIRe- |
» | navijanje 3500+ athlonOddelek: Navijanje | 1218 (950) | asus |
» | "Modificirani" Athloni XP naprodaj. Pazite se!Oddelek: Novice / Procesorji | 2206 (2206) | partysound |