» »

Male nore ideje o veliki cenzuri interneta

1
2
3

BaToCarx ::

digitalcek je izjavil:

Cold1 je izjavil:

Problem je v mentaliteti - če bi avtor želel plačilo za ogled spletnega dnevnika (recimo) bi se mu vsi smejali.


Ja, mentaliteta je KATASTROFALNA.

Za mlade obstajata dva popolnoma ločena svetova.
Virtualni, kjer mora biti vse zastonj. En evro mesečno? Boleče drago!!!!
In tisti drugi, kjer 20 evrov za rundo pijače ni problem... Seveda na račun plačljivosti vsebin. Več kot na spletu dolpotegnemo/ne plačamo/ukrademo, več bo ostalo za pijačo.

In v zgoraj omenjenem je glavni problem. Kako očistiti do konca inficirane možgane, kako povrniti razmišljanje mladih ljudi v način iz 1990 (vse se plača, pa naj bo vitrualno, ali realno).
Vsekakor to danes ni več možno.
Bo pa kot kolateralna škoda situacije po 15-letnem obdobju korenčka prišla palica... Tudi na račun zmanjševanja osebne svobode, človekovih pravic, itd.



1990? Ko je Radijo študent predvajal igre da je folk snemal na kasete in igral potem? Daj te prosim.


http://www.emc.com/collateral/analyst-r...

Lep pdf kolk je exponentno več sranja na netu.... :D

Je pa res da sem med 1995-2000 kupil največ iger v škatli. Mogoče sem bil takrat "lih" prav star? Mogoče je bila vrednost dobljenega bolj po mojem okusu? Kdo bi vedel.

Grejo pa tud meni na k... tisti ki prov nikoli ne kupijo nič muzike al iger al karkoli pa majo top of the line pcje al tvje ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

djpiky ::

Ma delate problem, tam kjer ga ni. Množica je nagnjena neplačevanju virtualnih storitev, ker nimajo predstave da je potrebno za izdelavo ene dobre aplikacije enako oz. več truda kot za postavitev pol bajte. In vsakemu je težko dati 40€ za nekaj kar lahko dobi zastonj. Priznam, tudi meni.

Rešitev je več:
-sodensko preganajati vse pirate. Praktično nemogoče
-ISP filtrirajo in pregledujejo promet posameznika, po 3 opozorilu te odklopijo
-založbe zmanjšajo cene na do 10€ za kakršnokoli aplikacijo.

Če nič od naštetega ne pride v upoštev pa vseeno nekako preprečijo da bi kradli stvari, pa je zadeva popolnoma trivialna. Množice bodo prešle na linux, uporabljale bodo freewere aplikacije, ki jih je ogromno (od antivirusov, predvajalnikov glasbe, aplikacij pa pisanje dokumentov....) Na plalčljivih aplikacijah bodo ostale le še firme, ki bodo morale ostati. In brez uporabnikov pade vsaka koorporacija Kajkmalu trenutne koorporacije ne bodo več tako velike koorporacije (microsoft, apple...)

Krog se lahko hitro odvije, in če kdo misli da bo zasužnjil internet se moti. Edina varianta, da se sesuje internet je fizični izklop, ki pa verjemite si ga ne želi nobena država. Kajti internet postaja oz. je že čudo sveta in počasi se prav vso trgovanje seli na internet.

techfreak :) ::

@digitalcek: Veš zakaj je v tujini manj piratstva? Ker lahko preko interneta kupijo dostop do glasbe/filmov in jim ni potrebno naročevati CD/DVDjev in čakati več tednov da prispejo.

SkipEU ::

Cold1 je izjavil:

Dokler se bo dalo, bodo piratizirali; ko ne bo več mogoče, pa bo nakupovanje v trgovinah zopet postalo resničnost.


Primer PS3 je pokazal, da temu ni tako. Ker ljudje niso mogli piratizirat, so si pač več sposojali igrice, si jih zamenjevali itd.

jype ::

digitalcek> Mi VITRUALNO prodaš mojo (sicer neobstoječo) prijateljico Ukrajinko, top model, 185/74, košarica C?

Sure.

http://www.ukrainedate.com/

Mogoče še kej?

Kar ti vztrajno ponavljaš, pa niti približno ne drži, je "nihče noče plačat".

Igre smo vsi kradli kot po tekočem traku, dokler ni prišel Steam. Zdaj se jih pa nenadoma praktično ne splača več krast - večina jih _želi_ nagraditi avtorje, nočejo pa plačevati absurdnih zaščit pred kopiranjem, ki otežujejo uporabo.

Vsi ostali mediji se bodo eventuelno morali prilagoditi temu trgu, ali pa jih bo ta isti trg povozil.

darksamurai ::

digitalchek
VIdim, da ne spoštuješ dela ljudi! Ne moreš primerjati materialnih in virtualnih dobrin! Trenutni sistem avtorskih pravic bo potrebno spremeniti! Prilagoditi pa se boste morali tudi avtorji in založbe, ker žal niste več vredni od inženirjev in znanstvenikov, ki za svoje intelektualno delo ne nosijo avtorskih pravic še po smrti!

Ontopic:
V ZDA imajo veliko višje kazni, ampak imajo kljub temu veliko več umorov kot pri nas. Takšni primeri kristalno jasno nakazujejo, da višanje kazni in razne cenzure ne preprečujejo kriminalnih dejanj. Preprečujejo pa neodvisnim političnim nasprotnikom, da bi prišli na oblast. Preprečujejo prebivalcem v ZDA, da izvedo da v Iraku nimajo orožja za množično uničenje, da prebivalstvo ne dobi realnih številk žrtev vojne v Iraku in da ne izvedo koliko posilstev, umorov in ostalih kriminalnih dejanj so naredili njihovi "nadvse pošteni" vojaki.

Ne, nisem priat in tudi ne maram ljudi, ki hočejo vse piratizirati in nič plačati, sem pa odločno proti temu, da se cenzurira vse kar ne diši eliti, da nam odvzemajo svobodo. Trenutni način avtorskih pravic bo potrebno spremeniti, ker niti približno ni pošteno zastavljen! Temu bi lahko rekel legalna kraja!
Glede na to da si nestrpen do mladih, ti naj povem, da ravno mladi kljub piratstvu pokupimo več avtorsko zaščitenih vsebit, kot jih kupite vi "stari".

Če ne bi bilo piratstva bi bile cene še višje! Zakaj si upam to trditi, ker je ravno dragi Sony to dokazal. Primerjaj ceno iger med PS3 in WII. Igre so bile kljub odsotnosti piratstva na PS3 dražje kot pri nintendo WII, kjer pa si lahk igral piratske igre. Zakaj je pri nas v eni izmed trgovini FIFA 2011 za PS3 59€, za WII pa 39€?

Zgodovina sprememb…

Cold1 ::

SkipEU je izjavil:

Cold1 je izjavil:

Dokler se bo dalo, bodo piratizirali; ko ne bo več mogoče, pa bo nakupovanje v trgovinah zopet postalo resničnost.


Primer PS3 je pokazal, da temu ni tako. Ker ljudje niso mogli piratizirat, so si pač več sposojali igrice, si jih zamenjevali itd.


Ne dojameš, svojo licenco lahko v miru posodiš prijatelju (kot lahko posodiš knjigo) vendar pa je sam potem ne moreš uporabljati dokler ti je prijatelj ne vrne - to kar si opisal ni piratstvo, to je normalna uporaba.


Pri piratstvu delitelj razdeli (mnogo) več kopij kot pa si lasti licenc (ponavadi ene same) za povrhu vsega pa še sam nadaljuje z njihovo uporabo.

Cold1 ::

jype je izjavil:


Igre smo vsi kradli kot po tekočem traku, dokler ni prišel Steam. Zdaj se jih pa nenadoma praktično ne splača več krast - večina jih _želi_ nagraditi avtorje, nočejo pa plačevati absurdnih zaščit pred kopiranjem, ki otežujejo uporabo.


Neumnost, večina veselo piratizira navkljub digitalnim trgovinam, nevšečnosti z fizičnimi mediji in zaščitami so zgolj in samo izgovori - vsi bi lahko prenesli iz TPB-ja in hkrati kupili v trgovini (s tem, da bi škatla ostala neodprta).

Zakaj piratizirajo? Ker je ceneje in ker ni resničnih možnosti, da bi bili kaznovani.

---------------------------------

Vsi otroci gredo skozi proces spoznavanja sveta, pri čemer se učijo omejitev, poseg v tujo lastnino je kaj hitro kaznovan in najstniki po začetnih letih vragolij tja enkrat do zrelosti dojamejo, da se jim le te ne splačajo.

Pri navideznih svetovih pa palica vsa ta leta ni pela, tako so dozorele mnoge generacije, ki menijo da v digitalnem lastninskih pravic ne zgolj ni, ampak jih tudi ne sme biti (nikoli!).

Taisti se hkrati še razburjajo da jih menda ogrožajo razna podjetja, ki da zbirajo njihove osebne podatke; zanimivo mar ne, kako se mnenje prestopnika o dejanjih spremeni, ko sam postane žrtev...

Gavran ::

digitalcek je izjavil:



Še vedno ostaja (za avtorje) kruto dejstvo, da je recimo v Sloveniji čez 90% mladih v neki anketi odgovorilo, da v svojem lajfu za kakršnekoli vsebine ne mislijo dati niti en evro...




Ti še vedno ne potegne? Dejstvo: če neke vsebine ne morem dobiti za meni ustrezno ceno, te vsebine ne bom imel pa bom vseeno lepo živel.
Ti pa si citirano razlagaš kot da je 90% že apriori piratov... bumbar...
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Cold1 ::

techfreak :) je izjavil:

@digitalcek: Veš zakaj je v tujini manj piratstva? Ker lahko preko interneta kupijo dostop do glasbe/filmov in jim ni potrebno naročevati CD/DVDjev in čakati več tednov da prispejo.

Kdo pa pravi, da ga je manj?!

Cold1 ::

Gavran je izjavil:


Ti še vedno ne potegne? Dejstvo: če neke vsebine ne morem dobiti za meni ustrezno ceno [predvidoma je mišljeno 0.00 EUR], te vsebine ne bom imel pa bom vseeno lepo živel.

Če teh vsebin ne potrebuješ (dovolj, da bi plačal avtorje) zakaj potem piratiziraš?

Oh, se opravičujem, seveda ne piratiziraš, moja napaka, oprosti.

Ahem, zakaj točno te ta tema potem takem kakorkoli zadeva (glede na to, da te izbris povezav do piratskih vsebin ne bo nikakor prizadel)?

Cold1 ::

Če ne bi bilo piratstva bi bile cene še višje! Zakaj si upam to trditi, ker je ravno dragi Sony to dokazal. Primerjaj ceno iger med PS3 in WII. Igre so bile kljub odsotnosti piratstva na PS3 dražje kot pri nintendo WII, kjer pa si lahk igral piratske igre.

Da je morda Sony lahko postavil višjo ceno, ker jo je bil trg pripravljen plačati pa seveda sploh ni mogoče, kot tudi ni mogoče, da bi bile igre na wii-ju (mnogo) slabše od tistih na PS3.

Ravno tako ni mogoče, da je imel Sony mnogo višje stroške s konzolo PS3, ki so jo prodajali krepko pod ceno (jo vsaj danes prodajajo brez subvencije?) kar seveda potem zagotovo niso poskušali kompenzirati s ceno iger, ma ne kje pa.

Piratstvo Ni Zgolj Neškodljivo Še Celo Koristno Je™

jype ::

Cold1> Neumnost, večina veselo piratizira

Neumnost, večina veselo nakupuje.

Cold1 ::

Neumnost večina veselo piratizira, če ne bi, bi imele ZDA konkreten presežek v trgovini z Kitajsko (pa drugimi tudi).

Pyr0Beast ::

Neumnost. Kitajska veselo piratizira, če nebi, bi imele ZDA konkreten presežek v trgovini z Kitajsko.


... oh wait
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Gavran ::

Cold1 je izjavil:



Ahem, zakaj točno te ta tema potem takem kakorkoli zadeva (glede na to, da te izbris povezav do piratskih vsebin ne bo nikakor prizadel)?


BMK za piratske vsebine, postrelil pa bi od jeze vse ki si prizadevajo za CENZURO neta pod pretvezo boja proti piratom, teroristom, pedofilom,... dejansko pa bodo cenzuro uporabljali v iste namene kot Ljubljeni vodja Severne Koreje... a si res želiš da te država popolnoma nadzira?

In če že zagovarjaš cenzuro oziroma represijo - malo pobrskaj kdaj je bila poraba alkohola na glavo prebivalca ZDA največja (hint - prohibicija)
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

jype ::

Cold1> Neumnost večina veselo piratizira,

Neumnost, večina veselo nakupuje.

Cold1 ::

Jype> Neumnost, večina veselo nakupuje.

Neumnost, večina veselo piratizira.


BMK za piratske vsebine, postrelil pa bi od jeze vse ki si prizadevajo za CENZURO neta pod pretvezo...

Torej te ukrepi per se ne motijo, bojiš se zgolj zlorabe?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cold1 ()

Tear_DR0P ::

Cold1, s policijo so že bili opravljeni razgovori. še vedno pa ne vidim, kako poznavanje pridelovalcev drog in švercerjev belega blaga vpliva na debato ob tej novici - ti pa si spraševal po tem.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

darksamurai ::

Cold1 je izjavil:


Torej te ukrepi per se ne motijo, bojiš se zgolj zlorabe?


Zgodovina nas je pa naučila, da je do zlorabe VEDNO prišlo. Pri tem ni vprašanje če, ampak samo kdaj! Poleg zlorab se takšne stvari skoraj vedno tudi stopnjujejo.

darksamurai ::

Cold1 je izjavil:


Da je morda Sony lahko postavil višjo ceno, ker jo je bil trg pripravljen plačati pa seveda sploh ni mogoče, kot tudi ni mogoče, da bi bile igre na wii-ju (mnogo) slabše od tistih na PS3.

Ravno tako ni mogoče, da je imel Sony mnogo višje stroške s konzolo PS3, ki so jo prodajali krepko pod ceno (jo vsaj danes prodajajo brez subvencije?) kar seveda potem zagotovo niso poskušali kompenzirati s ceno iger, ma ne kje pa.


Kje piše da je trg pripravljen plačati? Prodajne številke niso tako visoke, kot bi si jih pri Sony-ju želeli. Včasih so za to krivili pirate, danes jih pa ne morejo.
Torej trdiš, da je FIFA na PS3 mnogo boljša od FIFE na WII? Pri nekaterih igrah je razlika v grafiki ogromna, pri drugih pač ne. Bolj zahtevne igre bi lahko bile na PS3 dražje, enostavne pa bi lahko imele enako ceno, ampak je nimajo. To je lep dokaz, da če piratstva ne bi bilo, bi bile cene še višje! Zalošbe gledajo samo na dobiček. Če bi lahko še bolj izkoriščale, bi se le tega tudi poslužile.
Založbe se naj raje prilagodijo trgu, povečajo kvaliteto iger, spustijo ceno in se privadijo na razumne dobičke. To je pot do uspeha, ne pa da valijo krivdo na druge. Že vidim, da bo sony čez nekaj mesecev za slabo prodajo v zadnjih treh letih valil krivdo na nedavne hekerske napade.

digitalcek ::

darksamurai je izjavil:

digitalchek
VIdim, da ne spoštuješ dela ljudi! Ne moreš primerjati materialnih in virtualnih dobrin! Trenutni sistem avtorskih pravic bo potrebno spremeniti! Prilagoditi pa se boste morali tudi avtorji in založbe, ker žal niste več vredni od inženirjev in znanstvenikov, ki za svoje intelektualno delo ne nosijo avtorskih pravic še po smrti!


Vidim, da ne psoštuješ delo avtorjev.

Eno oljno sliko, dobro avtorsko fotografijo, primerjaš z eno kranjsko klobaso, katero proizvaja v tem trenutku v Sloveniji najmanj 50 proizvajalcev. Po avtorsko nezaščitenih receptih starih babic.

Kila kranjskih je sedaj okrog 10 evrov, torej stane ena usrana kr. klobasa (brez kruha in zenfa) recimo 2 evra. Ki jo požreš in čez nekaj ur poserješ!

Pri tem pa ti/vam je poblem dati 2 evra za poslušanje nekega res dobrega albuma. Še evro je problem. Pravzaprav ne bi dali niti 030 evra...

Dati 6 evrov za požrto klobaso na štantu (brez piva!) pa seveda NI problem!

Pozabil si omeniti (namerno?), da imajo VSI slovenski znanstveniki (v glavnem za praskanje jajc) 1600 -2800 evrov plače. Nekateri celo preko 5000 mesečno. Tudi taki, ki niso še nič pogruntali in tudi verjetno nič ne bodo.

darksamurai je izjavil:


V ZDA imajo veliko višje kazni, ampak imajo kljub temu veliko več umorov kot pri nas. Takšni primeri kristalno jasno nakazujejo, da višanje kazni in razne cenzure ne preprečujejo kriminalnih dejanj.

Torej si zato, da piraterijo (in recimo drogo) legaliziramo, za umor pa le 3-6 mesecev? Lahko je lapati, dokler ti ne bodo fentali brata. Potem boš začel misliti BISTVENO drugače in ti niti smrtna kazen za storilca ne bo dovolj velika...

darksamurai je izjavil:


Trenutni način avtorskih pravic bo potrebno spremeniti, ker niti približno ni pošteno zastavljen! Temu bi lahko rekel legalna kraja!

Ja, 6 evrov za skuhano kranjsko klobaso na štantu je legalna kraja.
Zanimivo je le to, da se nihče nad tem ne zgraža. Da ne zahteva nižje, bolj sprejemljive cene (recimo kuhana klobasa po 2,5 evra, ali manj)?

To le zato, ker tu ni alternative. Ali daš 6 evrov, ali pa si lačen.
Na spletu pa alternativa je: spizdi, da ti ne bo treba plačati... In tu je keč vsega preigravanja.

digitalcek ::

darksamurai je izjavil:


Založbe se naj raje prilagodijo trgu, povečajo kvaliteto iger, spustijo ceno in se privadijo na razumne dobičke. To je pot do uspeha, ne pa da valijo krivdo na druge. Že vidim, da bo sony čez nekaj mesecev za slabo prodajo v zadnjih treh letih valil krivdo na nedavne hekerske napade.


Mi lahko poveš en sam pameten razlog, zakaj bi se le založbe (in avtorji) prilagodili trgu?
Kajti "trg" bi itak imel vse in to vse zastonj.

Prostitutkam (40 evrov za 20 minut flodranja), izdelovalcem pršuta (25-45 evrov za kilogram) pa se ni treba prilagajati. Ali kupiš/najameš (in konzumiraš), ali pa OBVOZ!

digitalcek ::

Cold1 je izjavil:

techfreak :) je izjavil:

@digitalcek: Veš zakaj je v tujini manj piratstva? Ker lahko preko interneta kupijo dostop do glasbe/filmov in jim ni potrebno naročevati CD/DVDjev in čakati več tednov da prispejo.

Kdo pa pravi, da ga je manj?!


Na največjem avtsrijskem erotičnem forumu ne samo da veselo brišejo linke na torrente (in to manj kot v 5-ih minutah po objavi), ampak linkaša nemudoma izključijo za vse večne čase, ker je to jasno napisano v pogojih.

V Nemčiji je ne tako malo državljanov v zadnjih letih za snemanje s torrentov (glasba, video) plačalo kazni od 5000 - 35.000 evrov.
Če so šli do vrhovnega sodišča (človekove pravica in ostal bla, bla), so na zadnji inštanci IZGUBILI. In potem plačali. Tako, ali drugače. Zlepa ali zgrda (rubež).

Ja, v Nemčji in Avstriji je izgleda nelegalno dolvlečenje dosti manj uporabljano, dosti bolj tvegano in dosti bolj javno kritizirano, kot v Sloveniji.

3p ::

BlueRunner je izjavil:

Čakaj malo. Najprej zatrdiš, da je "problem v glavah" vezan izključno na to, da je nekaj virtualno - t.j. neotipljivo. Potem ti pokažem virtualne svetove, kjer se z virtualnimi dobrinami obrača miljone, ravno tako imamo virtualne trgovine, kjer se s prodajo pravic do uprabe avtorskih del obrača miljarde.

Torej težava v glavah ni samo v pridevniku "virtualno". Težava mora biti še nekje drugje in, če je še nekje drugje, potem tudi ne moreš sklepati, da jo bo represija odstranila.

Pa ne pozabi, da boš tudi sam postal predmet te represije...


Seveda. V WOW pač ne moreš biti "piratsko" (ne da bi plačal), kajne?

radiculus ::

Ježešna digitalček. A si tko slab avtor, da nihče od tebe nič ne kup ali pa ti neki manjka v glavci. Dej povej kje in kaj tvojga lahko kupim.

Gavran ::

digitalcek je izjavil:



V Nemčiji je ne tako malo državljanov v zadnjih letih za snemanje s torrentov (glasba, video) plačalo kazni od 5000 - 35.000 evrov.
Če so šli do vrhovnega sodišča (človekove pravica in ostal bla, bla), so na zadnji inštanci IZGUBILI. In potem plačali. Tako, ali drugače. Zlepa ali zgrda (rubež).



Je.bi ga, lobiji so izsilili njim primerno zakonodajo (Thalerja si lahko vzameš za vzorčen primer).

Zanimiv podatek bi bil, koliko so AVTORJI po takih "uspehih" dejansko zaslužili VEČ kot prej. Aja, tega pa ne veš...
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

digitalcek ::

Gavran je izjavil:

digitalcek je izjavil:


V Nemčiji je ne tako malo državljanov v zadnjih letih za snemanje s torrentov (glasba, video) plačalo kazni od 5000 - 35.000 evrov.
Če so šli do vrhovnega sodišča (človekove pravica in ostal bla, bla), so na zadnji inštanci IZGUBILI. In potem plačali. Tako, ali drugače. Zlepa ali zgrda (rubež).


Je.bi ga, lobiji so izsilili njim primerno zakonodajo (Thalerja si lahko vzameš za vzorčen primer).

Zanimiv podatek bi bil, koliko so AVTORJI po takih "uspehih" dejansko zaslužili VEČ kot prej. Aja, tega pa ne veš...


Avtorji zagotovo niso zaslužili nič več, kot sicer.

Je pa vsaj nekaj nemških kradljivcev dobilo po prstih, in to z 30-kilogamsko macolo, še kakšnih 10.000 Nemcev pa se je, ko so prebrali, kakšno kazen je kasiral downloadar, odločilo, da ga ne bo sralo več...
Rajši nekaj gigabajtov vsebin manj na diskih, pa mirno spanje. Mimogrede: zelo racionalna in pametna odločitev!

In TU je bistvo kazenskega pregona. Preventiva! Ne pa to, da avtor dobi (mogoče) mesečno 0,50 evra več.

In mogoče najbolj pomembna posledica procesuiranja: da se PONOVNO VZPOSTAVI spoštovanje javnosti do avtorskih del, ne pa, da se podpira in širi mišljenje (ki ga ne tako redko lahko preberemo tudi na tem forumu:: AP je brezveze, jo bomo kar ukinili...

Ja, jo boste ukinili, ampak takrat, ko boste avtorji. Prej pa ne. In seveda potem, ko boste avtorji in boste od tega poskušali živeti, NE BOSTE VEČ za ukinitev. Garantirano!

In seveda, tatovi ne bodo pisali členov KZ, ki govorijo o kaznih za tatvine. Ker bodo seveda predlagali, da jih za uspešno izvedeno tatvino oprostijo, če ne celo nagradijo.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Cold1> Neumnost, večina veselo piratizira.

Neumnost. Večina veselo nakupuje.

digitalcek> Na največjem avtsrijskem erotičnem forumu ne samo da veselo brišejo linke na torrente (in to manj kot v 5-ih minutah po objavi), ampak linkaša nemudoma izključijo za vse večne čase, ker je to jasno napisano v pogojih.

Kar je neumnost, ker enostavno ustvari novo uporabniško ime.

digitalcek> V Nemčiji je ne tako malo državljanov v zadnjih letih za snemanje s torrentov (glasba, video) plačalo kazni od 5000 - 35.000 evrov.

To je laž, btw. Niti eden ni plačal take kazni.

digitalcek> Če so šli do vrhovnega sodišča (človekove pravica in ostal bla, bla), so na zadnji inštanci IZGUBILI. In potem plačali. Tako, ali drugače. Zlepa ali zgrda (rubež).

Tudi to je laž - nemška sodišča sploh ne dovolijo preganjanja takšnih dejanj na podlagi podatkov, ki jih lahko kdorkoli trenutno legalno zbere.

34054 ::

No saj raznorazni -umetniki- in pisci bolj ali manj uporabnega softwara imajo tudi manj tveganja in stroškov pri produkciji. Še kmet mora kupiti drago mehanizacijo in se soočati s tveganji (nepredvidljivo vreme, itd), - tveganja in razne frustracije so pač del vsakega poklica, pa ne samo poklica ampak so prisotne na splošno v življenju. Sveta pa ne more nihče obrniti tako da bo dober in 100% pošten samo do njega - ampak ga pač moramo sprejemati takšnega kot je in še naprej funkcionirati v njem.

Kakorkoli pa, še vedno obstaja veliko podjetij in umetnikov, ki so kljub piratstvu silno uspešni, so takšni ki so nekje v sredini, in so takšni ki so neuspešni. Zavedati se je torej potrebno da je uspešnost (prihodek, če to enačiš) pač posledica tvojega produkta ne pa dejstva če se slednji piratizira ali ne.

Če pa razmišljaš "ampak lahko bi imel še več", potem raje razmišljaj kako narediti nekaj več, kako izboljšati svoj izdelek. Če pa hočeš zgolj -več- brez truda, potem pa v piratih tako ali tako vidiš odsev svoje požrešnosti.

...postopoma pa še nosilcem avtorske pravice (beri: založnikom) možnost, da določeno spletno stran, ki domnevno krši avtorske pravice, preprosto odklopijo od ameriškega interneta...


Na koncu pa je tako, da tudi če si nek umetnik in se čutiš oškodovanega, takšne zakonodaje vseeno ne moreš pozdravljati, razen če si do konca omejen.

Pa še to: Paulo Coelho @ Wikipedia (primer bolj naprednega avtorja)

spamer ::

marvin42 je izjavil:

poweroff je izjavil:

dosegli bodo namreč to, da bo folk začel množično uporabljat anonimizacijo. In potem se pa RES ne bo dalo nič več narediti.


Kaj pa čez x let, ko se ti niti ena internetna stran ne bo odprla, dokler se ne boš predstavil s svojim osebnim certifikatom? (črni scenarij).

Jaz ze tako ne tikam strani, ki zelijo kak certifikat, prav tako nikoli ne dajam resnicnih informacij na net.

Glede starosti najbolje dati 13 let, da si star, ker manj ponavadi ti ponekod ne pustijo narediti racuna. 13 letniki so pac nekoliko bolj zavarovani na internetu, oziroma mlajsi od 13 let, ker se baje ne sme zbirati njihovih osebnih podatkov, tako, da priporocam, da se vsi lazejo glede starosti. Saj tudi otroci se lazejo, da so starejsi ponavadi.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

spamer ::

digitalcek je izjavil:

Pozabil si omeniti (namerno?), da imajo VSI slovenski znanstveniki (v glavnem za praskanje jajc) 1600 -2800 evrov plače. Nekateri celo preko 5000 mesečno. Tudi taki, ki niso še nič pogruntali in tudi verjetno nič ne bodo.

Dokler bodo taki ljudje z taksnimi placami, nima nihce kaj reci proti piratom, ker to je ze visek kriminala, da se preganja pirate, namesto, da bi se preganjalo tiste, ki imajo take place.

Jaz pravim, da kdor ima podpovprecno placo ima vso pravico piratizirati vse kar zeli, ker z tem ne stori prav nobene skode, saj ima pravico. Tisti z nadpovprecno placo, pa naj kupujejo original.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

MrStein ::

digitalcek je izjavil:


Še vedno ostaja (za avtorje) kruto dejstvo, da je recimo v Sloveniji čez 90% mladih v neki anketi odgovorilo, da v svojem lajfu za kakršnekoli vsebine ne mislijo dati niti en evro...

Koliko jih je reklo, da do 30-ega leta mislijo postati milijonarji?

Torej, da analiziramo:
- "ostaja kruto dejstvo"
- "v neki anketi"
- najstniki povedali, kaj vidijo v svoji kristalni krogli

OK, nič. Spremenimo ustavo. Proti tem argumentom res ni kaj ugovarjati.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jype ::

digitalcek> Pozabil si omeniti (namerno?), da imajo VSI slovenski znanstveniki (v glavnem za praskanje jajc) 1600 -2800 evrov plače.

Še ena laž. Počasi ti bo moralo postati nerodno.

MrStein ::

Cold1 je izjavil:


Dokler se bo dalo, bodo piratizirali; ko ne bo več mogoče, pa bo nakupovanje v trgovinah zopet postalo resničnost.

Nakupovanje v trgovinah je ves čas resničnost.
Razen če misliš, da je Europark neki kolektivni privid.
(vključno policami (posnetih) CD-jev v Bigbangu)
(in DVD-jev, Bluray-ev itd.)



digitalcek je izjavil:

darksamurai je izjavil:


Tak sistem, da delaš eno leto in v tem letu ne ustvariš nič fundamentalno pomembnega za družbo in da za to dobivaš denar do smrti in še po tem pač ne more v nedogled obstajati.


No, obstaja sistem, kjer delaš recimo 40 let (in ne ustvariš nič fundamentalno pomembnega za družbo) in potem ne delaš nič 10-30 let. Včasih tudi 40 let... Sistem se imenuje PENZIJA.

Vsak dan 40 let nekaj dela (za kar je plačan). Delo se tudi meri.
Del te plače se mu zadrži.
Na ta račun dobi zmanjšano plačo še 10-30 let.

Primerjajmo s sanjami "avtorjev".
Eno leto dela.
Na ta račun bi rad:
- dobil plačano vnaprej
- še enkrat plačano po končanem delu
- še 200 let plačevano non-stop, zakaj pa ne?

Ej, ful dobre primerjave najdeš na ST.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

spamer ::

MrStein je izjavil:

digitalcek je izjavil:


Še vedno ostaja (za avtorje) kruto dejstvo, da je recimo v Sloveniji čez 90% mladih v neki anketi odgovorilo, da v svojem lajfu za kakršnekoli vsebine ne mislijo dati niti en evro...


Dobra roba se sama hvali in ljudje bi dali tudi prispevke, ce bi si stvar zasluzila denarja. Jaz mislim, da bi mogli biti avtorji zadovoljni, ce kdorkoli uporablja njihov izdelek, oziroma v dolocenih primerih, bi ti mogli celo tebi placati, ker igras njihovo igro, gledas film, itd...., ker nekateri si res ne zasluzijo denarja, ker povzrocajo odvisnost, itd.....

Si predstavljate, da bodo nekoc igre ilegalne, prav tako izdelava dolocenih iger? No trenutno so dolocene igre z doloceno vsebino ze ilegalne, ceprav to ni prav, toda samo kot zanimivost.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

RoSeR ::

Digitalček, ti si plačal svojemu fotru za avtorske pravice, ko te je ustvaril?!?

jype ::

No, jaz sem avtor in se ne strinjam, da bi moral kdorkoli komurkoli karkoli šenkat - se pa strinjam, da mora represija ostati sorazmerna grožnjam - in piratstvo ne le, da je zelo šibka grožnja, pogosto celo izdatno pomaga pri distribuciji, ki se potem odrazi tudi v višjih zaslužkih.

Res je, obstajajo taki, ki kradejo samo zato, ker lahko (in verjamejo, da jih niče ne more pri tem ujeti in kaznovati), a to niso tisti, ki bi konzumirali, če bi morali za to plačat - tako in tako večine reči, ki jih ukradejo, sploh nimajo časa pogledat.

lanko ::

Internet je edini medij, ki omogoča nepristranski pogled v informacije. Hočeš ali nočeš vsi ostali mediji so komercialno naravnani in delajo samo sebi v korist. Lep primer so slovenski medijski portali, golota in senzacije se namreč zelo dobro prodajata med tem ko uporabne nepristranske informacije običajno zvisijo.

Internet potrebujemo, da pridemo do informacij, ki niso komercialno naravnani. In to je tisto kar nam je internet do sedaj omogočal. Kapitalizem žal deluje tako, da nekaj velja tisti, ki ima oblast, moč, nadzor in denar. In to je točno tisto kar počno velike korporacije. Oni diktirajo kakšne informacije bodo posredovali "ovcam", da bodo le te počele tisto kar oni žele, oni odločajo o tem kdo jim je na poti in katero stran bodo cenzurirali. In mi smo tisti ki to podpiramo.

Glede piratstva, avtorji morajo biti plačani, a ne preplačani za svoje delo. Cene naj prilagodijo množici pa bo piratstva za 80% manj. KORPORACIJE NE ŽELIJO POŠTENEGA PLAČILA ZA SVOJE DELO, ŽELIJO MNOGO VEČ.

antonija ::

Pozabil si omeniti (namerno?), da imajo VSI slovenski znanstveniki (v glavnem za praskanje jajc) 1600 -2800 evrov plače.
Hmmm... kje tocno pa je to? Ker poznam kar nekaj znanstvenikov, od katerih moras dati po tri skupaj da prides do takih mesecnih stevilk. Da niso to kaksni "znanstveniki", placani od SAZASa? Taki "avtorski" "znanstveniki"? :))
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Gavran ::

digitalcek je izjavil:

Gavran je izjavil:

digitalcek je izjavil:


V Nemčiji je ne tako malo državljanov v zadnjih letih za snemanje s torrentov (glasba, video) plačalo kazni od 5000 - 35.000 evrov.
Če so šli do vrhovnega sodišča (človekove pravica in ostal bla, bla), so na zadnji inštanci IZGUBILI. In potem plačali. Tako, ali drugače. Zlepa ali zgrda (rubež).


Je.bi ga, lobiji so izsilili njim primerno zakonodajo (Thalerja si lahko vzameš za vzorčen primer).

Zanimiv podatek bi bil, koliko so AVTORJI po takih "uspehih" dejansko zaslužili VEČ kot prej. Aja, tega pa ne veš...


Avtorji zagotovo niso zaslužili nič več, kot sicer.

Je pa vsaj nekaj nemških kradljivcev dobilo po prstih, in to z 30-kilogamsko macolo, še kakšnih 10.000 Nemcev pa se je, ko so prebrali, kakšno kazen je kasiral downloadar, odločilo, da ga ne bo sralo več...
Rajši nekaj gigabajtov vsebin manj na diskih, pa mirno spanje. Mimogrede: zelo racionalna in pametna odločitev!

In TU je bistvo kazenskega pregona. Preventiva! Ne pa to, da avtor dobi (mogoče) mesečno 0,50 evra več.

In mogoče najbolj pomembna posledica procesuiranja: da se PONOVNO VZPOSTAVI spoštovanje javnosti do avtorskih del, ne pa, da se podpira in širi mišljenje (ki ga ne tako redko lahko preberemo tudi na tem forumu:: AP je brezveze, jo bomo kar ukinili...

Ja, jo boste ukinili, ampak takrat, ko boste avtorji. Prej pa ne. In seveda potem, ko boste avtorji in boste od tega poskušali živeti, NE BOSTE VEČ za ukinitev. Garantirano!

In seveda, tatovi ne bodo pisali členov KZ, ki govorijo o kaznih za tatvine. Ker bodo seveda predlagali, da jih za uspešno izvedeno tatvino oprostijo, če ne celo nagradijo.


Kljub akcijam avtorji niso zaslužili niti centa več? Odličen uspah!

Aja, preventiva - kaj ko bi vse moške kar tako preventivno kastrirali, da ne bi slučajno kakšne posilili - kar tako, preventivno? Škoda ker tega niso storili tvojemu fotru - kar tako, preventivno...
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

PaX_MaN ::

Oni diktirajo kakšne informacije bodo posredovali "ovcam", da bodo le te počele tisto kar oni žele, oni odločajo o tem kdo jim je na poti in katero stran bodo cenzurirali.

Podpiram! Treba je samo še preprečit uporabo DMCA zahtevkov njemu:

Description of the copyrighted work:
It's my Blackberry PIN Image that I posted
in Lockerz, formerly known as Plixi. I deleted the image but it still
appear on Google search engine now rackspace the host of domain won't
delete the PIN

njemu:
This work is located on my computer, as it is
a revealing image of myself I would never have uploaded it online.

pa njemu:
Photographs taken by [redacted] as well
as personal correspondence between [redacted] and another party. There
is legal precedence to support that personal correspondence from a working
writer to another party that is published without authorization does
constitute copyright infringement.

njemu:
This is a profile picture by me, once used
in a Xing.com profile more than one year ago. I deleted it from the profile
in summer 2009, and deactivated the whole profile last week. The people
search "Radaris" is caching this information on their mirror
domain "7w7.us" (check WHOIS domain name registration > name servers). They
did remove the chached profile on my request, but refuse to delete the
image, which is indexed by Google (try Image Search for "Moritz van der
Meulen" > first result).
I never gave my permission to 7w7.us to store my image or "publish" it on
their server.

njemu:
I filmed this event last saturday at Se hotel in San Diego. The girl
> who is featured is [redacted]. Niether of us permit use of this
> video unless it comes from my URL which you may use. All information
> is accurate, and under penalty of perjury, I am the owner of this
> exclusive right that is infringed. I would be happy to provide my
> video on your site under the correct URL.

Kaj se pa to prav diktirat kakšne informacije se bo posredovalo ovcam in odločat kaj jim ne poti in koga je treba cenzurirat!
:)):D

gruntfürmich ::

digitalcek je izjavil:

Še vedno ostaja (za avtorje) kruto dejstvo, da je recimo v Sloveniji čez 90% mladih v neki anketi odgovorilo, da v svojem lajfu za kakršnekoli vsebine ne mislijo dati niti en evro...


to ja. take podpiram. vse spiratizirat, še digitalčeka da ne bo hlapčeval in promoviral mafijo sazas...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

digitalcek ::

lanko je izjavil:

Internet je edini medij, ki omogoča nepristranski pogled v informacije.


Dajmo že enkrat razčistit do konca in za vse večne čase:
moj video posnetek, tvoj glasbeni album, ter njegove fotografije NISO informacije.
Možno je sicer, da so bile vsebine narejene zato, da nekoga o nečem informirajo in s prenašanjem/linkanjem/objavljanjem takih vsebin NI NIČ NAROBE.

Hudo napačno pa je tole vaše razmišljanje: vse, kar kdo postavi na splet, je informacija javnega značaja, s katero delamo kot s čikom na ulici. Šutiramo ga gor in dol (po spletu)...

Ne, nekateri avtorji producirajo zgolj zato, da bi plačali položnice (in mogoče omogočili svojim otrokom kvalitetno šolanje), drugi (še kvalitetnejši, ali pa dosti bolj sposobni od prvih) pa producirajo tudi, ali predvsem zato, da bi si napolnili žepe, kolikor se da.

Če to lahko počnejo politiki in gospodarstveniki (takoimenovani "managerji"), namreč polniti žepe, ampak pogosto na račun nas, davkoplačevalcev, ne vidim enega dobrega razloga, da tega ne bi smeli početi (od zdaj nas bom imenoval) avtorji, ki delamo za zaslužek.
Mi namreč za razliko od politikov in gospodarstvenikov ne delamo na račun davkoplačevalcev, ampak delo ob ne tako majhnih produkcijskih in ostalih stroških postavimo na trg/splet in kaj zaslužimo, ali pa tudi ne...

Pustite nam to odločitev, predvsem pa pustite naše vsebine (če so plačljive) pri miru!
Ne vem, zakaj jih je treba sploh dolzvleči, saj itak pravite, da so zanič?

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

digitalcek je izjavil:


Dajmo že enkrat razčistit do konca in za vse večne čase:
moj video posnetek, tvoj glasbeni album, ter njegove fotografije NISO informacije.

Dajmo že enkrat razčistit do konca in za vse večne čase:
moj video posnetek, tvoj glasbeni album, ter njegove fotografije SO podatki.

podatek - Iz podatkov v postopku obdelave dobimo informacijo.
Z drugimi besedami, podatki so nosilci informacij.

Slika je informacija, enako kot je niz črk stavek s pomenom.

Torej:

moj video posnetek, tvoj glasbeni album, ter njegove fotografije SO podatki in s tem tudi informacije (eni več, drugi manj).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Gavran ::

digitalcek je izjavil:


Ne vem, zakaj jih je treba sploh dolzvleči, saj itak pravite, da so zanič?


Zato da vidimo kakšna je zadeva? V avto tudi sedem in ga testiram (kljub raznoraznim testom) preden ga kupim, ne vem zakaj ne bi pogledal filma preden ga kupim? Od zadnjih štirih dolpotegnjenih sem šel dva gledat kasneje v kino (pa ne sam), enega celo dvakrat. Drugih dveh pa nisem pogledal v celoti, sem ju samo preletel v 5 minutah in ugotovil da je škoda vsake moje minute več zanju.

In ko se že hvališ s svojim avtorstvom - tu na slotechu si bil pozvan da prodaš svoje delo drugemu uporabniku pa ni bilo nič od tega. Imel si kupca pa si ga zavrnil.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Tear_DR0P ::

hehe. digitalcek, največji troll zagovornik intelektualne lastnine, se je spozabil in napadel enega redkih slovenskih proizvodov z geografskim poreklom - oblika zaščite intelektualne lastnine, sorodna avtorski pravici.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

MrStein ::

Lahko prosim citiraš tisto kar komentiraš? (komu se pa da vse njegove poste prebirat ;))
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Reycis ::

Digitalcek ni noben avtor ampak samo en forum troll. Dejte se ze naucit ignorirat njegove otrocje provokacije.

digitalcek ::

BlueRunner je izjavil:


verjetno nista dolpotegnila za več kot 5.000€ filmov.


Še nisi slišal, da lahko nekoga, ki je dolpotegnil tvojo glasbo (ali mogoče le dve tvoji fotografiji) civilno tožiš? Škode seveda ni za 5000 evrov, ni je niti za 50 evrov, mogoče niti za 5 evrov, pa ga lahko tožiš in boš na končni inštanci nedvomno DOBIL.
In tisti bo plačal (najmanj) tvoje in njegove stroške odvetnika ter sodne stroške. Zaradi usranih dveh fotografij, ki pa jih ni mogel pustiti tam, kamor si jih naložil...

Zgodovina sprememb…

1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ACTA in SOPA se vračata (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
13939830 (30498) kronik
»

Založniki zavrnili kompromisno zamenjavo za SOPO

Oddelek: Novice / NWO
215046 (3579) Grey
»

Jutri Wikipedija nedosegljiva v podporo protestu proti novi piratski zakonodaji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7216526 (13208) lebang1
»

Warner Bros. priznal obsežne zlorabe DMCA takedown postopka

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
2911393 (9276) noraguta
»

Viacom proti piratom

Oddelek: Novice / NWO
339580 (7285) MrStein

Več podobnih tem