» »

En računalnik za strojnika, ter za kakšno igro...

En računalnik za strojnika, ter za kakšno igro...

kravsel ::

Lep pozdrav
To je moja prva tema. K vam se obračam za pomoč glede nakupa novega računalnika. Sedaj sem vztrajal z starim (še celeron, če se še spomnite kaj je to). Potreboval bi ga za študij strojništva oz. tudi za risanje doma, risalo se bo večinoma z Solidworksom ter Catio. Sicer solidworks 09 dela tudi na starem računalniku, vendar ko je potrebno narediti več kosov ali kakšno trdnostno analizo vse skupaj zmrzne...
Računalnik mora biti sposoben poganjati tudi kakšne nov špil (jap, dolgčas), recimo witcher 2, arma2,... ...pa tudi kakšnega ki izide čez 2 leti. Prav tako ga bom uporabljal za snemanje kitare ter vokala preko cubase.

Nisem še siguren ali prenosnika ali namiznega, prenosnik bi bil veliko bolj priročen, saj bi ga čez teden lahko nesel v ljubljano, samo problem je, ker če hočem zmogliv prenosnik mi ne znese finančno... ...medtem ko bi si dober namizni računalnik lahko privoščil. Budget je okoli 600€

Po dolgeeeeem premisleku sem začel razmišljati o sestavi samega računalnika. Delno bi kupoval prek mimovrst, delno pa prek nemškega ebaya, saj so nekatere stvari precej cenejše.

Pa sem podrobneje pogledal na ebay in pride sestavljen ceneje, kot da bi ga sestavljal sam, ima pa točno tiste komponente katere hočem...
LINK

Prosil bi za komentar glede na linkan računalnik, prav tako pa še kakšen drug predlog glede nakupa...

Kevin

amigo_no1 ::

Za grafično vzami quadro fx ali ali ati firegl in ne gamerske grafične.
Drugače pa i5/i7, nek soliden mb & psu,8/16 gb hitrega rama, ssd + navaden disk.

kravsel ::

amigo_no1 je izjavil:

Za grafično vzami quadro fx ali ali ati firegl in ne gamerske grafične.
Drugače pa i5/i7, nek soliden mb & psu,8/16 gb hitrega rama, ssd + navaden disk.


Sliši se super samo je over budget...
Sem gledal firepro že prej, samo je predraga. Pomojem bi gtx560ti bila čisto ok tudi za risanje, tako ali tako se ne bo risalo po 1000 kosov na sestavu, kjer grafične zelo trpijo, risal bom bolj do 100,200.

Vesoljc ::

kaksen pa je budget?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

amigo_no1 ::

Budget je okoli 600€

i3, 8 gb rama, profi grafična, nek soliden cpu cooler& mb& psu.Bi moralo biti okoli te meje.

grafa
http://www.bolha.com/nvidia-graficne-ka...

tudi igre delajo

Zgodovina sprememb…

Steinkauz ::

amigo_no1 je izjavil:

Za grafično vzami quadro fx ali ali ati firegl in ne gamerske grafične.
Drugače pa i5/i7, nek soliden mb & psu,8/16 gb hitrega rama, ssd + navaden disk.


Za študenta je profi grafa bedarija^2, za 600eur tut o ssdju nima kej sanjat
i5, 8gb rama, kakšna gtx 460, ostalo po želji

amigo_no1 ::

profi kot ne-gamerska je mišljeno.

lazy ass rešitev ;)
za Radeon 4870: kupuje se plata, procesor, rami in disk (do 400 EUR)
tu imaš 2 konfiguraciji, obe z 8 gb rama.

Grafo vzameš ono bolhe, potrebuješ še napajalnik & ohišje in si na 600 -> komplet kišta brez tipkovnice, miške in monitorja.

Zgodovina sprememb…

kravsel ::

Ma ja jaz gledam bolj gamersko, saj ne da bom cele dni igre nažigal samo, če bodo delale igre bo tudi vse ostalo, tako je moje razmišlanje. i3 se mi zdi že malo zastarela zadeva. Gledam bolj sandy bridge zadeve in še najbolj mi glede na zmoglivost pade v oči i5-2500.

Sem malo gledal o sestavi, procesor 2500 procesor za cca 180€, grafa gtx560ti za cca 180€, 4gb kingston rama za 30€, najcenejša matična iz mimovrst 65€, 1tb disk 55€, dvd enota 20€, ventilatorji 40€, ohišje in napajalnik za 35€ LINK Pride približno 600€, oz še ceneje če bi kakšno stvar zbidal na ebayu še kak € ceneje.

Bi bila mogoče dovolj že kakšna taka grafična, pa bi čez ene 2 leti kupil novo ??? - http://www.mimovrste.com/artikel/263009...

Drugače pa tipkovnica in miška ne pride veliko, ekran bom pomojem pa enega rabljenega 19 do 21 col, se jih dobi za majhne denarje.

kravsel ::

ravnokar našel i5 2500 + intel vetilator za 150€
http://www.ebay.co.uk/itm/Intel-CORE-i5...

Bo tole ok?

Steinkauz ::

Jst bi raje kupil 2400k in navil
Eh 2500k je, nevermind

Zgodovina sprememb…

Isotropic ::

za CAD ne rabis ravno hudega procesorja, saj je vse skup single-thread.
graficno pa nabavi gamersko pa je.

nabavi 955BE + kaksno nv oz. ati graficno, to je poceni resitev. quadra pa na faksu NITI PRIBLIZNO ne bos rabil :D

Zgodovina sprememb…

Steinkauz ::

Sssaga ::

amigo_no1 je izjavil:

Za grafično vzami quadro fx ali ali ati firegl in ne gamerske grafične.


wt...

Resno? Kaj pa cenovno? On je študent, ki bi rad igral kako igro, ki mu ne bo štekala.
Zakaj hudiča bi kupoval profi grafo, ker je ne bo nikoli izkoristil?

kravsel ::

Steinkauz dobra stvar, cene so v primerjavi z drugimi ugodne. Paket mi je všeč, vendar ga bom malo pocenil. 4gb rama bo pomojem zaenkrat dovolj, 500gb disk bo prav tako dovolj (imam še 500gb zunanjega), kartico bi raje radeon 6850, ki je malo cenejša in glede na teste zmoglivejša, prav tako se jo da zelo priviti, če bo le to potrebno. Imam vprašanje glede matične, če bi bil H61 čip dovolj, oz če je sploh kakšna razlika. Zanima me tudi ali so to vse potrebne komponente ali je potrebno kupiti še kak ventilator, kable... ???

Pravzaprav je z mano tako, da iger nisem igraš že par let, bi pa rad začel malo igrat in hočem da dela kot se šika. Saj če bodo igre delale dobro bo tudi cad ter cubase (zvočno že imam poštimano). Kot sem omenil ne bom nekaj "u hard" velikih zadev risal. Pomemben mi je hiter procesor, zaradi samih analiz narisanega, ker pri slabem procesorju traja in traja. Prav tako hočem, da zadeva zdrži nekaj let.

ameba ::

Lej tko nared....
Kup si i5 2500 al pa 2300, eno kvalitetno plato za 130€ B3 verzija ( ne špari na plati ), en ql napajalnik ( corsair 500W al pa LC 6650 GP3 ), ram kot si rekel 4GB in to je to.
Grafa je tko ... najbolj se splača kupt rabljeno, ter jo nadgrajevati na 2 leti, vsaj jst tko delam in nikol nimam problemov z tekočim delovanjem iger....
Sam zapomn si na plati in napajalniku ne špari, ram še zmeri lahko dokupš, grafično pa tud ....
H plata podpira grafiko
P plata omogoča navijanje procesorja
Z plata omogoča H in P skupaj.

Počaki pa še kak let da se SSD pocenijo in takrat si ga privošči. Pohitirl ti bo sistem tok, kokr ti ga nebo niti najbolši računalnik če si ga zdej kupš ....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ameba ()

69charger ::

Lahko ti samo eno reč rečem: Geforce>Radeon v 3d renderingu/modeliranju. Tudi sam sem imel Radeon prej,ni bil zmožen sproti prikazovat modela,zgleda velik problem v gonilnikih.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

x45 ::

kupitole:

Athlon II X3 + odklep če boš rabil na 4 jedra
AM3 + ploščo za upgrade cpu ja ko bo čas
8 gb DDR 3

razliko napram I5 pa daš za boljšo grafično in boš na boljšem.

amigo_no1 ::

Sssaga je izjavil:

amigo_no1 je izjavil:

Za grafično vzami quadro fx ali ali ati firegl in ne gamerske grafične.


wt...

Resno? Kaj pa cenovno? On je študent, ki bi rad igral kako igro, ki mu ne bo štekala.
Zakaj hudiča bi kupoval profi grafo, ker je ne bo nikoli izkoristil?

quadro fx 1700 za 60 E z bolhe je imo best buy zanj, delajo igre + 3d SW šiba.
Najdi nekaj boljšega (p/p), če misliš, da temu ni tako.

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Glede na to, da praktično vsi 3D MCAD programi ("strojniški modelirniki") izkoriščajo samo eno jedro, je za čim hitrejše delo smiselno izbrati procesor s čim višjim taktom, oz. katerega posamezno jedro je čim hitrejše pri izvajanju operacij s plavajočo vejico. Tole o uporabi enega jedra velja predvsem za preračunavanje - regeneracijo - update samega 3D modela.

Pri grafiki profi kartice (Quadro ali FireGL) za občasno delo niso smiselne, sploh, če boš kakšno igro občasno zaganjal. Bi se pa tudi jaz pri grafiki odločil za Nvidio. Za slednjo velja, da so "igričarske" kartice pri CAD-u manj problematične od ATI-ja. Če imaš možnost, predhodno preizkusi obe opciji.

Pri nas v firmi smo še šli v zadnjih sedmih letih malo eksperimentiranja glede delovnih postaj. Intenzivno 3D CAD teče na štirih postajah (uporabljamo Pro/E Wildfire in pa Siemens (Unigraphics) NX6). Najprej (pred šestimi leti) kupili delovno postajo od HP-ja z dvema xeonoma (dvojedernih procesorjev še takrat ni bilo) in pa eno Nvidia Quadro srednjega razreda. Zadeva je stala nekaj čes 2000€ in je delala (in dela še danes) brez problemov. Nato smo kupili sestavljen stroj okoli takrat svežega 64 bitnega Athlona, ki smo ga opremili prav tako z Nvidia Quadro kartico srednjega razreda. S tem računalnikom so bile težave in sicer je crknila matična plošča (south bridge), čez par let pa še napajalnik. Sedaj mašina dela OK, vendar ni več v funkciji poganjanja CAD programja. Nadomestila ga je ena igričarska mašina (prvi štirijedernik v našem oddelku) z Nvidia kartico in dela bp. Za novega sodelavca smo pred slabim letom kupili prav tako zelo solidno igričarsko sestavo s procesorjem i7 in pa takrat najzmoglivejšo Nvidia grafiko. S tem strojem so občasno zežave, tu pa tam blokira, vendar nam ni jasno zakaj. Prej omenjeno Athlon konfiguracijo smo pred tremi meseci zamenjali z rabljeno delovno postajo HP XW8200, ki smo jo kupili rabljeno za smešen denar ~ 350€ (3GHZ dvojedern Xeon + Nvidia Quadro FX3500). Jasno, da CAD programje dela tako, kot mora. Prvo HP-jevo mašino pa sem zamenjal s prenosno delovno postajo HP NW8440, ki ima ATI FireGL grafiko in tudi dela, kot se zagre....Smo pa našim tehnologom vse mašine opremimli z Nvidia grafikami (občasno zaganjajo CAD)

Naša izkušnja kaže, da so "igričarske" grafične kartice od Nvidie dovolj dobre tudi za profesionalno delo, saj do sedaj še nikoli nismo imeli težav z grafiko, vsaj resnih ne....Ker pa ne delamo ravno velikih sklopov (pod 1000 kosi), so tudi resne grafične postaje prejšnje generacije za naše potrebe zelo primerne.....

LP

Jože

m0LN4r ::

Vzem Quadro 380 (okoli 100€) 256mb rama
ali 600 (170€) 1gb rama Dx11 pa opengl 4.0 (z to boš lahk risal par ornk let)
Za risanje dela tudi Ati, sam zadnje čase je bistvo v igrah.

Sicer pa pogooglaj kako je kej z načrti pri solidworsku, v katero smer se bodo razvijal. Mogoče pa bo še kdaj Cuda prav prišla.

Če si študent pa hočeš čimveč koristnega nardit, si kupi grafično, na kateri bo delalo čim manj iger.
Vzem to kot nasvet, če boš mel grafo na kateri bojo laufale vse nove igre, boš hotel vsako sprobat in boš vsakič, ko se ti nebo dalo delat šel raje igrat in na koncu ne boš nobeno delo končal tako kot treba.

It also utilizes the new NVIDIA Scalable Geometry Engine technology to deliver dramatically higher performance across leading CAD and DCC applications such as SolidWorks and Autodesk 3ds Max. Nick Iwaskow, manager, Alliances, Dassault Systèmes SolidWorks Corp, had this to share:


"We believe the technology that NVIDIA has built into their new Quadro professional graphics, namely the new NVIDIA Fermi architecture, will provide an exceptional solution for SolidWorks users worldwide. With our expected certification of the Quadro 2000, SolidWorks anticipates the newest Quadro solutions will empower designers and engineers with the finely detailed geometry, real-time simulation and analysis, and high visual fidelity they demand."

Link:
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

kravsel ::

Bom upošteval nasvet, pomojem je res najboljše, da dober procesor (2500), dobro matično (bom kar MSI P76), glede grafične bom pa malo slabšo in bom čez ene 2 leti kupil novo, bom pogledal za gtx460/470. Grafične ne bom kupoval profesionalne, saj kot sem omenil bom delal max ene 200kosov, kar bo pa vsaka več kot zmogla.

Zanima me za dinokomp stran, a da ti sestavijo računalnik moraš kaj posebej kliknit/rečt. Pa v kolikšem času bi lahko pričakoval računalnik če ga naročim v ponedeljek ?

Loocas ::

Steinkauz ::

Dinokomp jim pošlješ mail, da bi to rad sestavljeno in to je to.
Funtech je tut kul, če imaš raje, da je trgovina v ljubljani, samo je sestava 18eur.

Med 500gb in 1tb je 10eur razlike, tko da jst nebi vzel 500gb
4gb lahko vzameš, samo dej potem 1x4gb in ne 2x2gb

Proc pa bi v vsakem primeru vzel i5 zaradi špilov, tudi če programi uporabljajo samo 1 jedro
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...
http://www.dinokomp.si/product_info.php...

Skupaj: 602.00 €, samo jst bi reskiral še 10eur in kupu 1tb

kravsel ::

plac se mi zdi brezveze 1tb, ker mam zdej 320 gb in sem ga v treh letih brez formatiranja napolnil 100gb. Filme ter glasbo imam na zunanjem prenosnem trdem disku, tako da je v računalniku dovolj prostora.

Steinkauz thx za pomoč, tale komplet je nekaj takega, kot sem si predstavljal, sem pa pisal na dinokomp za sestavo, pa če bo vse ok bom v ponedeljek ali torek naročil. Edino vzel bi mogoče 15€ cenejše (jah treba jit še na morje letos ;) ) ohišje z enako močnim napajalnikom, drugo je kar ok.

Bananovec ::

barbarpapa1 je izjavil:

Pozdrav

Glede na to, da praktično vsi 3D MCAD programi ("strojniški modelirniki") izkoriščajo samo eno jedro, je za čim hitrejše delo smiselno izbrati procesor s čim višjim taktom, oz. katerega posamezno jedro je čim hitrejše pri izvajanju operacij s plavajočo vejico. Tole o uporabi enega jedra velja predvsem za preračunavanje - regeneracijo - update samega 3D modela.

Torej bi bil dovolj že i3 2100, ali pač? Pa še 90€ prihrani. Res je 2500k best buy, ni pa ga zdaj treba rivati v vsako temo.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Steinkauz ::

Ja lej če bi blo sam za cad bi bil i3 vrh glave, tko bo pa tut špilal in je i5 čist na mestu

ameba ::

Bananovec je izjavil:

barbarpapa1 je izjavil:

Pozdrav

Glede na to, da praktično vsi 3D MCAD programi ("strojniški modelirniki") izkoriščajo samo eno jedro, je za čim hitrejše delo smiselno izbrati procesor s čim višjim taktom, oz. katerega posamezno jedro je čim hitrejše pri izvajanju operacij s plavajočo vejico. Tole o uporabi enega jedra velja predvsem za preračunavanje - regeneracijo - update samega 3D modela.

Torej bi bil dovolj že i3 2100, ali pač? Pa še 90€ prihrani. Res je 2500k best buy, ni pa ga zdaj treba rivati v vsako temo.



Pa morš gledat na pihodnost ane.... Nej raj kup bolši procesor, pa mal slabšo grafično kot pa slabši procesor pa hudo grafično.
Sj nebo mel računalnika 2 leti.....
Pa ni treba da kup 2500k ampak lohk tud 2400 recimo ....

Loocas ::

IvoJan ::

če je pomemben visok clock naj vzame 2500k ki ga lahko navije na 4,5ghz brez problema.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

kravsel ::

točno tako, pomembno mi je da je dober procesor, grafično raje malo slabšo, pa jo čez 2-3 leta zamenjam.

Samo eno vprašanje- kako je z navijanjem, se garancija izniči ? Pa če hočem naviti, potem je potrebno verjetno zmoglivejše hlajenje. Gledal sem zanimiv test LINK , kjer recimo navita radeon 6850 pokaže kar konkretne razultate.

IvoJan ::

ne navijanje ti ne izniči garancije. tam na linku sta 2x HD6850 v crossfire in ne samo ena navita.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

kravsel ::

naročen danes pri dinokomp, hvala vsem za pomoč
i5 2500k
msi p67 matična
msi 6850 overclocked
crossair 4gb 1600mhz ram
...

Pride pa točno 602€.

Remba ::

mater moraš biti škrt, da pri teh smešnih cenah rama vzameš eno palčko 4gb za strojniške programe lol. in po vseh nasvetih še amd grafiko hehe

kravsel ::

na morje je treba jit še letos ;) hehe ram lahku dokupim tudi pozimi. amd grafiko sem vzel ker je po testih sodeč boljša od gtx460 in tišja, je pa res da je malo počasnejša v solidworksu, ma ni panike.

barbarpapa1 ::

Pozdrav

S stališča cen RAM-a ima kolega @Remba prav, se splača kupiti čim več - kolikor ti dopušča budget. Po drugi strani pa MCAD programi spet niso tako silno požrešni. Da bo 4GB sploh lahko izkoriščenih, potrebuješ 64 bitini operacijski sistem in pa 64 bitni MCAD program. Evo, v tem trenutku vrtim na ekranu sestav s cca 490 sestavnimi deli (Siemens NX6), odprt pa je še thunderbird, xplorer^2, chrome, excel in word (v obeh odprti dokumenti). Zaseden RAM 1,56 GB! od razpoložljivih 2GB. Mašina je HP NW8440 z dualCore 2,0 GhZ procesorjem, Edino kartica je profi FireGL. Vse teče gladko brez zatikanja.

LP

Jože

amigo_no1 ::

Meni se zdi da ti veliko SW ne boš videl.
147 E za gamersko grafo in samo 4 gb rama za tvoje potrebe je neumnost.
Za 60 E (-87 E) (Quadro FX1700) dobiš še 4 gb rama in imaš pošteno kišto za SW.

barbarpapa1
Ko boš 1x odpiral tako zadevo na Catii in bodo parti na centralnem serverju boš znorel.
NX 6+ je kar v špici kar se tiče velikih assemblijev.
Imaš vse parte dejansko naložene ?

Zgodovina sprememb…

kravsel ::

Glede na to, da bodo največje stvari recimo ene 200 kosov v assemblyju, bo vse delalo gladko, sem se pogovarjal s prijateljem (programer) koliko rama se dejansko uporablja in mi je lepo razložil da če ni kakšnega hudega multitaskinga je 4gb več kot dovolj, sicer pa če se pokaže potreba po več rama, imam v 3 dneh doma dodaten ram. Grafična bo tudi več kot dovolj, saj ne bodo neke hude resolucije.

BTW- katere windowse je najboljše naložit ? Ker sem gledal, je ogromno različic sedmice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kravsel ()

barbarpapa1 ::

Pozdrav

amigo_no1

Kosi so bili dejansko naloženi. Pred tem sem na isti mašini imel odprto v Widfire 3 eno orodje za brizganje plastike s cca 300 kosi in je tudi šlo gladko. Pri Wildfire-u (oz. bilokateri verziji Pro/E-ja) na sam prikaz in hitrost rotacije senčenega prikaza zelo vpliva to, če imaš poudarjene robove. Brez tega je manipulacija večjih sestavov bistveno bolj gladka.

Evo, za foro sedaj sučem v wildfire 5 3D model moje hiše. BOM pravi, da ima sestav 1651 kosov (enostavni, prizmatični kosi). Vse lesene dele imam teksturirane, prav tako ploščice. RAMa je zasedenega 1,15GB (od 1,5GB), grafika je skromna Nvidia GeForce 6200 (128MB VRAM-a), procesor pa Athlon (barton) XP3000+ (mašina je stara v osnovi 9 let). Zatikanje pri rotaciji je opazno, a zame še ni moteče, se rotacija ustavi v tistem trenutku, ko spustim tipko na miški. V glavnem, za ljubiteljsko delo se da celo na takem dinozavru kaj naredit in to ne samo par kvaderčkov...Ja, špilov zadnjih štirih, petih let pa ne morem več poganjat....

Kar se nalaganja s centralnega serverja tiče (ne glede na to, kateri MCAD uporabljaš), je mreža navadno "bottleneck", sploh, če ni na voljo gigabitnega etherneta. Zaradi tega pri nas delamo vedno z repliciranimi podatki na lokalnih diskih, kar ni problem, saj smo majhna skupina in načeloma vsak dela na svojem projektu. PDM sistema nimamo, a razmišljamo o njem.

Operacijski sistem....ne vem....Na službeni in prej omenjeni domači mašini so kar XP-ji s SP3, na novih v službi pa 7-ka ultimate....

LP

Jože

Remba ::

Nikoli ne veš, kdaj tega rama ne bo več. In ko ga boš rabil ga verjetno ne bo, saj veš kako to gre. Če vzameš dve ločeni palčki in ti ena po letu odpove, ne računaj da boš dobil enako. Kar je lahko problem. Lahko sicer deluje tudi čisto ok.
http://www.mlacom.si/pomnilniki/g-skill... vidim da že pod 60eur dobiš 8gb, jao kdo bi mislil še pozimi da bo to tako.

kravsel ::

A inštaliram 32 ali 64 bitne windowse ? Priporočili so mi 64 bitne.

barbarpapa1 ::

Pozdrav

Glede na to, da imaš 4GB RAM-a, potem inšatliraj 64 bitni operacijski sistem, da boš lahko dosotpal do celotne količine RAM-a. Pazi pri programski opremi, MCAD inštaliraj 64 bitni...

LP

JOŽE

kravsel ::

Računalnik je prišel že v soboto, dela kot urca, sw2011 dela gladko (preiskušeno s 450 kosi). Edino piska, sem bral že več tem, samo meni piska, ko če premikam miško pa neha piskat ?!?!? kdo ve iz kje bi lahko tako piskanje izhajalo ?

Opazil sem, da piska tako kakor "žmigajo" active phase switching diodice na matični.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kravsel ()

kravsel ::

Problem rešen! V biosu sem izbral APS namesto Intel SVID in sedaj je zadeva tiho kot miška.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabm nov comp (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
544004 (3145) WinX64
»

Kupujem računalnik do 700€ (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8121301 (20294) mrepca
»

nakup računalnika - ACAD

Oddelek: Kaj kupiti
413511 (2765) J-ronimo
»

Gamerski PC

Oddelek: Kaj kupiti
141684 (407) rutifruti
»

nov pc za gaming (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11112078 (10326) slovenc5

Več podobnih tem