» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
180 / 223
»»

andrej69 ::

Tukaj si lahko pogledate nekaj primerov upscalinga 1080 vsebin na 4k televizorjih.

Tomson ::

Ma lepo te prosim Andrej nehaj! Nisi napisal ne kakšen je vir teh slik, ne kako so nastale, kakšna je vhodna ločljivost in kompresija, kateri TVji so v primerjavi itd. Najlažje je lepit neke slike iz googla brez ozadja in razlage ...

Če koga res zanima, TUKAJ je referenčen vir (rtings), ki omenja prav prikaz kvalitetnega 1080p signala na UHD TVju, pa je v najboljšem primeru slika zelo podobna. Kot rečeno, vse kar je manj, večja kompresija, nižja ločljivost je v prid FHD TVja.
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

Tomson je izjavil:

Ma lepo te prosim Andrej nehaj! Nisi napisal ne kakšen je vir teh slik, ne kako so nastale, kakšna je vhodna ločljivost in kompresija, kateri TVji so v primerjavi itd. Najlažje je lepit neke slike iz googla brez ozadja in razlage ...

Če koga res zanima, TUKAJ je referenčen vir (rtings), ki omenja prav prikaz kvalitetnega 1080p signala na UHD TVju, pa je v najboljšem primeru slika zelo podobna. Kot rečeno, vse kar je manj, večja kompresija, nižja ločljivost je v prid FHD TVja.

Iz prve roke ti lahko povem, da razlika definitivno je, če gledaš HD programe ali filme v 720 ali 1080 ločljivosti:)Ti pa lahko sedaj pametuješ kolikor hočeš..Primer.Moj sosed ima Samsunga H6400,ki še danes velja za enega najboljših FullHD televizorjev,njegov brat pa ima pa lanski model Philipsa 7150.In zanimivo je, da mu je slika lepša na Philips televizorju..Tudi kar se tiče TV-HD vsebin.Imata pa oba Telemah signal.Tako, da če ljudje vidijo razliko, potemtakem je razlika:)Kaj mene boli ku.., kaj pišejo po teh straneh, če pa se v živo vidi razlika:)To pa je najpomebneje..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

Ok Andrej. Bomo od sedaj naprej pri nasvetih upoštevali samo tebe in tvoje sosede. Rtings, Avforums, Hdtvtest in podobni šalabajzerji gredo v pozabo! ;)

Let's move on ...

Tomson je izjavil:

Ok Andrej. Bomo od sedaj naprej pri nasvetih upoštevali samo tebe in tvoje sosede. Rtings, Avforums, Hdtvtest in podobni šalabajzerji gredo v pozabo! ;)

Let's move on ...

Poglej.Pa saj se ne gre samo za mojega soseda..Tudi ljudje ko pridejo v trgovino, pa če se jim naredi test, vidijo razliko:)Saj moj sosed ni edini, ki vidi razliko.

Han ::

Jaz vidim na 4K televizorju slabšo Full HD sliko kot na FHD televizorju.

[SkA] ::

Lepo prosim nehajte s to CSI Miami debato dolgovezit. :) Slika je lepša samo, če je televizor kvalitetnejši, ne zato ker je 4K resolucija, ker ni nič več podatkov.

In če je TV dovolj majhen na dovolj veliki razdalji, itak zgleda vse enako podrobno. Test je pa precej preprost, ker pri UHD blurayu dobiš ponavadi dva ploščka. Samo HDRa ne pozabit izklopit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

No pa sem vam dal temo, o kateri boste lahko čez vikend razpravljali:):D

lionking265 ::

Pozdravljeni vsi,

že dva dneva berem tale forum, informacij je ogromno, a vseeno še nisem čisto prepričan o nakupu novega televizorja, zato vas prosim za nasvete, vsak bo zelo dobrodošel:)

Kupujem večji TV, najraje 65". Gledali ga bomo z razdalje 2-3m, odsev svetloba ni težava, saj se lahko zagrnejo žaluzije. TV mora biti 4k, saj imam v tem formatu na voljo že kar veliko vsebin. Gledals se bosta primarno Netflix in Youtube. Zraven imamo še Siol TV, ampak to ni prioriteta. Imamo optiko 200 mbps, tako ta pretakanje vsebin ne bo delalo težav. Pomembno je tudi, da ima TV zmogljiv procesor, saj ga nameravam uporabljati s PS4pro. Zaželjeno je, da je nameščen zmogljiv OS, predvsem pa tak, kjer ne bo težav s posodobitvimi (najraje AndroidTV, saj ima zmogljiv voice search + odlično se bo ujel tudi s telefonom in tablico).

Primarno se bo torej gledal Netflix (dokumentarci, serije), Youtube, NBA preko NBA TV, kakšen Discovery, NatGeo, Animal Planet, občasno tudi kak film. In seveda PS.

Gledam TV do 2000EUR (v skrajni sili 100-200 EUR več). Gledal sem Sony KD65XD8505B (link: https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/k.... Zanima me, kaj si mislite o tem TV-ju ter ali imete kakšno alternativo, ki je seveda znotraj zgoraj opisanih lastnosti.

OLED sem tudi gledal, ampak se mi zaenkat zdijo še precej dragi (sploh 65" modeli). Poleg tega pa so mi seveda všeč tiste prave črne barve, vendar sem opazil, da je včasih zaslon samo črn, ne prikazuuje pa senc, obrisov (npr. pri kakšnem posnetku gozda ipd - kakšno listje se ne vidi). Ne vem ali je to zaenkrat še težava OLED-ov, ali so to do sedaj že izboljšali.

Hvala za vse odgovore in pomoč. LP

lionking265 je izjavil:

Pozdravljeni vsi,

že dva dneva berem tale forum, informacij je ogromno, a vseeno še nisem čisto prepričan o nakupu novega televizorja, zato vas prosim za nasvete, vsak bo zelo dobrodošel:)

Kupujem večji TV, najraje 65". Gledali ga bomo z razdalje 2-3m, odsev svetloba ni težava, saj se lahko zagrnejo žaluzije. TV mora biti 4k, saj imam v tem formatu na voljo že kar veliko vsebin. Gledals se bosta primarno Netflix in Youtube. Zraven imamo še Siol TV, ampak to ni prioriteta. Imamo optiko 200 mbps, tako ta pretakanje vsebin ne bo delalo težav. Pomembno je tudi, da ima TV zmogljiv procesor, saj ga nameravam uporabljati s PS4pro. Zaželjeno je, da je nameščen zmogljiv OS, predvsem pa tak, kjer ne bo težav s posodobitvimi (najraje AndroidTV, saj ima zmogljiv voice search + odlično se bo ujel tudi s telefonom in tablico).

Primarno se bo torej gledal Netflix (dokumentarci, serije), Youtube, NBA preko NBA TV, kakšen Discovery, NatGeo, Animal Planet, občasno tudi kak film. In seveda PS.

Gledam TV do 2000EUR (v skrajni sili 100-200 EUR več). Gledal sem Sony KD65XD8505B (link: https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/k.... Zanima me, kaj si mislite o tem TV-ju ter ali imete kakšno alternativo, ki je seveda znotraj zgoraj opisanih lastnosti.

OLED sem tudi gledal, ampak se mi zaenkat zdijo še precej dragi (sploh 65" modeli). Poleg tega pa so mi seveda všeč tiste prave črne barve, vendar sem opazil, da je včasih zaslon samo črn, ne prikazuuje pa senc, obrisov (npr. pri kakšnem posnetku gozda ipd - kakšno listje se ne vidi). Ne vem ali je to zaenkrat še težava OLED-ov, ali so to do sedaj že izboljšali.

Če iščeš televizor z zelo kvalitetno sliko in Androidom, je definitivno najboljši nakup tale model.
https://www.ceneje.si/Izdelek/7054781/a...

Tralala999 ::

Kvaliteto hvalabogu in tudi na žalost še vedno določa cena. Folk kupuje ogromne TV je, 4K ma, pocen....to mora bit top! Ja pa ja, treba je gledat ostrino, kontraste, črno barvo, osveževanje itd itd....aja, pa stran od Philipsa če mate pamet. LP

Tralala999 je izjavil:

Kvaliteto hvalabogu in tudi na žalost še vedno določa cena. Folk kupuje ogromne TV je, 4K ma, pocen....to mora bit top! Ja pa ja, treba je gledat ostrino, kontraste, črno barvo, osveževanje itd itd....aja, pa stran od Philipsa če mate pamet. LP

Sedaj kot strokovnjak za televizore, mi povej zakaj stran od Philipsa..?

Cefizelj' ::

Zgodovina sprememb…

Tale Philips je res zelo dober TV, v rangu 2000€ skoraj ni boljšega. Samsung KS7000 je sicer 200€ cenejši in tudi izjemen za ceno, sam Philips ima asa v rokavu - "128-zone full-array local dimming" in je nasplošno izvrsten na vseh področjih. Le "out of the box" slika razočara, čeprav je nasplošno slika zelo všečna, žal kar se tiče natančnosti prikaza barv ni najbolj natančna... Vseeno, odličen TV za ceno.

TESTI: klik, klik, klik

Okapi ::

[SkA] je izjavil:

Lepo prosim nehajte s to CSI Miami debato dolgovezit. :) Slika je lepša samo, če je televizor kvalitetnejši, ne zato ker je 4K resolucija, ker ni nič več podatkov.
Podatkov je seveda (veliko) več, vprašanje je samo, koliko je res več informacije. Pri ugibanju (interpolaciji) je nekaj uganjene informacije sigurno tudi pravilne.

Kokosvilek ::

Kar se upscalinga tiče, se za brezveze štritate al je 1080p slika bolša na 1080p tv al 4k tv... tak bom reko, v primeru da sta tv enakovredne kakovosti, nikakor ne drži da je na 1080p boljše. Vkolikor je upscaling tak, da se en pixel razdeli direkzno na 4 dele(1080p na 4k) bi slika v teoriji mogla bit enakovredna ali minimalni boljša, čisto drugo pa je če upscalaš na resolucijo ki ni večkratnik originalne resolucije(720p na 1080p) pa lahko ob slabemu upscalingu zgleda slabše kot na 720p ekranu(pune aliasinga). Torej če ma kdo 720p kanale ma vlko razliko med 1080p in 4k(en 4k pixel je velik kot 9 720p pixlov ali 4 1080p pixli, zato je tak upscaling ponavadi boljši kot original, če pa upscalaš 720p, na 1080p pa je polno aliasinga ker ni pixel ''razrezan'' na,4 dele. Tak da se za 720p signale dosti bolj splača vzel 4k kot 1080p. Za 1080p signale pa ni take opazne razlike.

Han ::

Kablaši žal ne predvajajo 720p, ampak 576i, ki izgleda tako na FHD kot UHD porazno. Res ne razumem, kako lahko več kot 5 let po "digitalizaciji" in prevladujočem številu FHD televizorjev na kabelski TV shemi prevladuje 576i slika...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

[SkA] ::

Okapi je izjavil:

Podatkov je seveda (veliko) več, vprašanje je samo, koliko je res več informacije. Pri ugibanju (interpolaciji) je nekaj uganjene informacije sigurno tudi pravilne.

Izhodnih podatkov res, vhodnih je enako. Kot že sam ugotavljaš, so informacije na podlagi takih podatkov lahko kvečemu manj natančne. Kvečemu bi po tvoji teoriji lahko govoril o dodatnem šumu - podvojenih informacijah in kupu nepravilnih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: [SkA] ()

ciao ::

a je kdo že kdaj kej kupil v spletni trgovini http://www.moj-tv.com/ ? kakšne mate kej izkušne z nakupi tv-ja?

4knative ::

Jaz kupil enkrat. Nevem po kakšnem načinu dela ta firma ampak jaz sem čakal precej dolgo na TV in od mene so zahtevali 100% predplačilo. Čakal kakšen mesec sigurno na televizor... Pomoje je to ta stil da ti meni daš denar, jaz naročim v Nemčiji, ko zberem 10 naročil se vsedem v kombi in grem iskat robo. Vsi mi vse plačajo vnaprej in ne rabim nobenega obratnega kapitala. Skratka polprofesionalni pristop, ampak začuda še obstajajo. :D

gorann ::

pa saj v bigbangu izenacijo ceno, ce primerjas z moj-tv, vsaj meni je prodajalec tako rekel

osebno raje potem v bb vzamem, ce je zeljeni tv tam v ponudbi

marS ::

Nimam dobrih izkušenj. pazi to: kupu preko spleta, dobil potrdilo da sem izvedel naročilo in pol čez vikend tema. V ponedeljek mi javi tip na mail da tega televizorja nima ker je vse prodal. Še sreča da nisem plačal takoj ampak čakal predračun. Itak me je pol nategoval še dva tedna, kao veš en moj frend ga še ma, pa pokličem tega frenda, ja seveda mam, v dveh dneh ga dobiš, no so me še dva tedna nategovali...skratka, ne priporočam ker so mutivode...
...no more heroes...
https://ilbis.com/

seminal ::

A tale tv je za kaj 4K? Samsung UE55HU6900, kupujem nekaj pa e znaim če ima tele zadeve hdmi 2.0 da lahko iz kompa gledam 4k in hevec? Kakšne slabosti?
LP

Hofer ima še eno zanimivo ponudbo za tv :)
https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...
Ima Kdo izkušnje z Medion Televizorji?

Kokosvilek je izjavil:

Vsekakor ne bi priporočal teh televizorjev.Še vedno velja, malo denarja malo muzike:)

lionking265 ::

andrej69 je izjavil:

lionking265 je izjavil:

Pozdravljeni vsi,

Če iščeš televizor z zelo kvalitetno sliko in Androidom, je definitivno najboljši nakup tale model.
https://www.ceneje.si/Izdelek/7054781/a...

Kakšna je prednost tega Phillipsa? In ali je ta TV za moje potrebe/zelje?

Kakšna so mnenja o Sony KD65XD8505B?

Zgodovina sprememb…

@ lionking265
Philips ima 100Hz MVA Direkt Led 10bitni panel, precej boljši kontrast, črno barvo,boljše zatemnevanje, precej boljšo svetilnost samega panela,4 jedrni procesor,nekaj boljši zvok itd..Sony ima nekoliko boljšo barvno reprodukcijo, malenkost višji barvni razpon, in širši kot gledanja zaradi IPS panela.Kar pa se tiče input laga za igranje iger, pa sta enaka.Po specifikacijah je malenkost boljši Sony, toda pri igranju ni razlike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: andrej69 ()

marS je izjavil:

Nimam dobrih izkušenj. pazi to: kupu preko spleta, dobil potrdilo da sem izvedel naročilo in pol čez vikend tema. V ponedeljek mi javi tip na mail da tega televizorja nima ker je vse prodal. Še sreča da nisem plačal takoj ampak čakal predračun. Itak me je pol nategoval še dva tedna, kao veš en moj frend ga še ma, pa pokličem tega frenda, ja seveda mam, v dveh dneh ga dobiš, no so me še dva tedna nategovali...skratka, ne priporočam ker so mutivode...

Polno je tega v Sloveniji žal, vpliv balkana. Valda, d.o.o. se dobi za 200 provizije (ne rabiš niti 7500), potem ga samo preimenuješ in si že pravi mali biznismen, čeprav maš na zalogi samo 3 čistila za LCD.

andrej69 je izjavil:

Kokosvilek je izjavil:

Vsekakor ne bi priporočal teh televizorjev.Še vedno velja, malo denarja malo muzike:)

To je nemška firma, katere lastnik je Lenovo. Nekje sem slišal da TV-je za njih izdeluje Sony. Toliko o tem malo denarja, malo muzike.

4knative je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Kokosvilek je izjavil:

To je nemška firma, katere lastnik je Lenovo. Nekje sem slišal da TV-je za njih izdeluje Sony. Toliko o tem malo denarja, malo muzike.

Če kitajci ne morejo ponudit televizor za takšne ceno, pove vse o kvaliteti tega televizorja:)

ribcek ::

4knative je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Kokosvilek je izjavil:

He's bluffing all the Time.

fpbs ::

4knative je izjavil:

Kolikor sem jaz seznanjen za njih dela Philips.

m0LN4r ::

andrej69 je izjavil:

Tukaj si lahko pogledate nekaj primerov upscalinga 1080 vsebin na 4k televizorjih.

Bi pogledal, ce bi slike ble RAW screenshoti z izvirno resolucijo...
Slike so 500 kilobajtov, 425x325 kva naj tle gledam ?

Tomson je izjavil:

Ce gledam obe sliki v izvirni velikosti, je 4K dalec spredaj.
Seveda pa morate upostevat, da tisti, ki gledate 4K sliko na 1080p monitorju ni to to, jo morate povecat, tako da se piksli pokrijejo 1:1

Pri 4K in 1080 ni problema, tam je scaling 1:2 a/b
Pr 720 pa nebo parno stevilo pr scalingu na pixel, niti pri 1080, niti pri 4k.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

OK.d ::

In to je dejansko dejstvo pri naših tv ponudnikih-posrednikih, da v večini primerov ti 4K tv ne naredi boljše slike kot FHD tv;)
LPOK.d

OK.d je izjavil:

In to je dejansko dejstvo pri naših tv ponudnikih-posrednikih, da v večini primerov ti 4K tv ne naredi boljše slike kot FHD tv;)

Hjah, ce uporabla nekdo TV samo zato, da gleda nacionalne SD kanale je itak vseeno kaj kupi. Celo pa razni iptv programi, ki so skrompresirani totalno. Se youtube 720p zgleda boljse, kot kanali na siolu.
Trade Republic 38MVDVXM

MrStein ::

m0LN4r je izjavil:

Seveda pa morate upostevat, da tisti, ki gledate 4K sliko na 1080p monitorju ni to to, jo morate povecat, tako da se piksli pokrijejo 1:1

In medtem večina gleda z overscanom in nima nikoli 1:1 piksle.

Jaz temu rečem "poveličevanje piksla".
Je neumnost. Slika je vsota (ko)sinusoid.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ja overscennerji ga zmagajo.
Trade Republic 38MVDVXM

Kako se kaj obnese 4k TV za Usodno vino na POP TV? Se splača iti na 4k samo za Usodno vino? Ker drugo mi je vse podn na TV sporedu!!!
POP TV imam HD btw.

gorann ::

andrej69 je izjavil:

4knative je izjavil:

andrej69 je izjavil:

Kokosvilek je izjavil:

Če kitajci ne morejo ponudit televizor za takšne ceno, pove vse o kvaliteti tega televizorja:)

hofer si lahko privosci take cene, un 65" za jurja je cist ok tv

m0LN4r je izjavil:

Pozabil si da je 720 x 3=2160 in 1280 x 3= 3840, torej se en 720p pixel razdeli na 9 4k pixlov. Če gledamo po resolucijah lahko rečemo da je 4k najmanši skupni večkratnik 720p in 1080p resolucije. Da se ponovim, pri isto velikem zaslonu je en 4k pixel eko velik kot 4 1080p pixli in 9 720p pixlov

Se opravičujem, malo sem zsmešal, en 720p pixel je enako velik 9 4k pixlom, en 1080p pixel pa je enako velik kot 4 4k pixli(v primeru zaslonov enake velikosti).

Goostek ::

Pozdravljeni.

Kupujem televizor pa nisem glih nek poznavalec in se zato obračam na vas.
Ne rabim 4k, nerabim 3d....gledam na 3metre, večino šport pa filme, špila se ps3... rad bi da je smarttv, velikost 50inch+ in cenovno okol 600€.. Kaj priporočate?

tonis ::

andrej69 je izjavil:

tonis je izjavil:

Nisem dobil odgovora, pa bom še enkrat poskusil :)

Kateri 40colski TV priporočate za nezahtevnega uporabnika(starši).
Malo ciljam na android, da bi potem gor dal Kodi, Tizen in WebOS mi najbrž ne omogočata toliko opcij kot android.
Budget je 450€ z DDV.
Ali bi bilo bolje, da vzamem navaden TV in potem dokupim android TV box?

Hvala.

Tukaj imaš.Kar se tiče Androida deluje v redu, tako, da zaenkrat nima smisla kupovat zunanji box:)Bo pa še ta mesec, verjetno izšel novi Android 6.0.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/4...

Andrej, hvala za odgovor. Saj dejansko sem že prej gledal ta model, motilo me je edino to, da ima dvojedrni procesor in pa 1g rama. Ampak pri 40'' ni neke velike izbire, tako da sem danes kar naročil.

Goostek je izjavil:

Pozdravljeni.

Kupujem televizor pa nisem glih nek poznavalec in se zato obračam na vas.
Ne rabim 4k, nerabim 3d....gledam na 3metre, večino šport pa filme, špila se ps3... rad bi da je smarttv, velikost 50inch+ in cenovno okol 600€.. Kaj priporočate?

Tukaj imaš.
https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/4...

johnyboy ::

Iščem 4K TV, 55 inčni. Iščem TV za na dolgi rok, dober P/P in glede na vaše debate se mi zdi trenutno najbpljši Phillipsi, konkretno tale ponudba: https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...

Med ostalimi odličnimi karakteristikmi ima tudi dovolj močan tvok, da ne rabiš kakega hišnega kina....

andrej69, vidiš kake pomanjkljivosti pri tem TVju?
Krajna forever.

johnyboy je izjavil:

Iščem 4K TV, 55 inčni. Iščem TV za na dolgi rok, dober P/P in glede na vaše debate se mi zdi trenutno najbpljši Phillipsi, konkretno tale ponudba: https://www.harveynorman.si/tv-sprejemn...

Med ostalimi odličnimi karakteristikmi ima tudi dovolj močan tvok, da ne rabiš kakega hišnega kina....

andrej69, vidiš kake pomanjkljivosti pri tem TVju?

Jaz ti vsekakor priporočam tale model.Kakšnih večjih pomankljivosti ni na tem televizorju, razen slike out of the box,ki je nekoliko slabša.Toda z nastavitvami,se te pomankljivosti odpravijo.Tukaj pa imaš nastavitve za ta televizor.

Tukaj pa še imaš test.
http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/12...

Leprechaun ::

Kupujem TV za občasno gledanje na vikendu. Rad bi, da je zaslon tem večji, cena pa, kar se da nizka. Na Mimovrste sem videl Manta https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp... 40" za 230€.

TV se bo gledal samo med vikendi. Nanj bo občasno priklopljen tudi PS4.
Pri ceni malce stiskam, ker se v okolici, zadnje čase, pogosto dogajajo kraje, zato tudi nižji budget.

Tad1 ::

No potrebujem vaš nasvet. Ponuja se mi možnost kupit Sony kd 65 x8505c 1500 € s tem, da še dobim 200 € dobropisa in 5 letno trgovinsko garancijo?

Ali je boljše kupit kaj drugega?

hunter01 ::

Starši imajo starejši (5 let+) Philips 32 inch TV, ki je očitno v okvari.
Ko ga priklopim v elektriko in prižgem - signalna lučka za stand by nekajkrat zažmiga, slika se ne pojavi, če zelo zelo dobro pogledam, se opazi, da se pojavi približno 5cm širok pas (čez celotno širino TV-ja), ki je malo svetlejši kot preostali ekran. Za tem zgine, slika ostane črna, nič ni videt. Lučka ne sveti. Prvič, ko se je to zgodilo, je slika zginila, zvok je še delal.

Vprašanje: se splača odnest ne servis ali ga likvidiram in kupimo drugega?

arra1 ::

Itak da se splača.
Se da dobiti dva? ;)
««
180 / 223
»»