» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
62 / 223
»»

Anney ::

Enostavna 0. (9100,8900,8700,8600,7600,7170,7150...itd)

korenje3 ::

jaz nameravam kupit philips, pa ne vem v čem je razlika med tistim za 2500€ pa tistim za 1500€. (4k tv).
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Modeli pa so, daj linke? Pa, če trolaš mi prej povej, da ti ne odgovarjam brezveze. Odgovorim jutri.

lowac ::

dron12 je izjavil:

Razmislal sem o seriji 7 gledal sem model 7809kaj mislis o tem modelu? Kateri model bi mi pa potem priporocal iz serije 6? Nisem zahtevni uporabnik vendar mi je pomembno da bere vse normalno iz usb kljucka... Vec ali manj bom uporabljal za gledanje preko klasicnega signala ( siol)

Jaz imam ta model in sicer le 42'' in je za moje "pojme" in potrebe več kot odličen TV (+to da sem zanj odštel le 550€ - akcija kupon), pa sem kar zelo občutljiv glede kvalitete slike / gibanja itd. Res je, da TV daljinec in njegove funkcije uporabljam zgolj, da ga prižgem in ugasnem (to je vse) - včasih mogoče kakšen Youtube 4K video preko Smarta za ambient v stanovanju, ki pa tudi delujejo odlično.
Povezanega ga imam na PC 2m HDMI-HDMI, preko katerega laufam Kodi (bivši XBMC) in gledam zgolj in le BluRay filme 1080p nad 15-20GB (v povprečju 25GB) ter seveda serije 1080p in 720p.
Jaz sem zadovoljen, le želel bi si trenutno da bi ga lahko raztegnil v 65'' :D

dron12 je izjavil:

Razmislal sem o seriji 7 gledal sem model 7809kaj mislis o tem modelu? Kateri model bi mi pa potem priporocal iz serije 6? Nisem zahtevni uporabnik vendar mi je pomembno da bere vse normalno iz usb kljucka... Vec ali manj bom uporabljal za gledanje preko klasicnega signala ( siol)

Da dodam še k temu postu.. Na začetku ko tudi malo testiral in preverjal playback tako videa kot zvoka direktno preko USB vhoda na TV-ju in je delovalo takrat vse. Na začetku je bilo nekaj problemov s podnapisi ampak to so uredili s novimi firmwari (posodobitvami). Če boš gledal večinoma preko SIOL IPTV potem ti bo TV služil zgolj za prikazovanje slike in bo za hitrost preklapljanja odvisna le od siol sprejemnika.

marjan_h ::

Kateri tv izbrati, ki snema na usb in predvaja iz usb. Ker se ne spoznam na televizorje bi bil vesel če mi nekdo pove, če je oboje možno na slednjih dveh tv. Vsega ne piše v opisu.

Samsung
LG

Baje imajo LG boljšo tehnologijo, vendar ta od Samsunga je kar mikavna ponudba.

Hvala.

MrStein ::

Sony W8 to omogoča. Če te zanima, lahko preizkusim podrobnosti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ni potrebno, ker nimam tako velikega proračuna :), iščem nekje okoli 300€. 32" diagonala. Nekdo na tem forumu je omenil, da imajo LG vgrajeno boljšo tehnologijo. Vendar se mi zdi da se splača ponudba od samsung televizije.

dron12 ::

Hvala vam za vse komentarje. Malo sem prebiral forume in hodil po trgovinah in praktično noben ne priporoča Philipsa predvsem zaradi zahtevne uporabe smart tvja.....
Ne vem kaj bi se odločil.... Prosil bi še za kakšno mnenje od od uporabnikov Philipsa.
Trenutno pa se odločam med modeloma 55PFK7179 in 55PUS7809 (4K Ultra HD).
Moram si še malo prebrati o ostalih znamkah, če res toliko več ponujajo kot Philips.

Smart TVja na TVju ne boš uporabljal, nobenem. Pika.

Anney je izjavil:

Smart TVja na TVju ne boš uporabljal, nobenem. Pika.

Ali to tudi na mene leti?

fpbs ::

dron12 je izjavil:

Hvala vam za vse komentarje. Malo sem prebiral forume in hodil po trgovinah in praktično noben ne priporoča Philipsa predvsem zaradi zahtevne uporabe smart tvja.....
Ne vem kaj bi se odločil.... Prosil bi še za kakšno mnenje od od uporabnikov Philipsa.
Moram si še malo prebrati o ostalih znamkah, če res toliko več ponujajo kot Philips.

Philipsi ne podpirajo HEVCa in USB 3.0.

Ubistvu sem enakega mnenja, da praktično nič ne bom uporabljal smart tvja. Anney lepo te prosim samo še za nasvet glede teh 2 modelov, ki sem jih zgoraj omenil 55PFK7179 in 55PUS7809 (4K Ultra HD)

Vem, da si že zgoraj omenil naj vzamem 7179 kaj pa misliš o teh 2 modelih razlika je 40 eur....

Hvala in lp

fpbs je izjavil:

dron12 je izjavil:

Kaj pomeni to HEVCa?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dron12 ()

To pomeni, da veliko 4k vsebin ne boš mogel gledati.
http://www.cnet.com/news/what-is-hevc-h...

Jurrbe ::

Ima mogoče kdo LG LB870v in kakšno mnenje o njem?
Hvala!

Stripy ::

Jaz Smart TV uporabljam vsak dan, in sicer Plex aplikacijo. Ta je veliko boljša in uporabniško prijaznejša kot DLNA.

telexdell ::

Blazz je izjavil:

wini je izjavil:

telexdell je izjavil:

wini je izjavil:

Oh od kdaj se kvaliteta displaya meri po prikazu SD signala v trgovini? Očitno so vsi ostali ki imajo h6400 slepci in budale ker ne vidijo kaki crap so kupli.

Doma boš na TV gledal SD ignal in ne testov nekih laboratorijev. Če mi slika na TV v trgovini ni všeč, me zilijon testov ne prepriča, da se motim in takšen TV kupim.
Kot že star pregovor pravi: 100 ljudi 100 čudi, je pa komu drugemu takšna slika všeč in zato kupi TV. Pa zaradi tega sam ne bom mislil, da je kupil crap ampak, da je kupil najboljše za svoj denar.

No jst sm eden izmed tistih ki ne gleda SD kanalov. Če že gledam tv so to hd kanali ali pa netflix/HboGO ali pa preko zunanjega predvajalnika kvalitetni fullHD ripi ali pa bluerayi ...

same here.

Lepo za vaju. Večina ljudi pa bomo na TV pogledala tudi kašen Dnevnik, zabavno oddajo,športni prenos ali... In nam priporočati TV primeren zgolj za blueray ali Netflix kar na njem ne bomo nikoli gledali pa tudi ni najbolj produktivno.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

libreus ::

Stripy je izjavil:

Jaz Smart TV uporabljam vsak dan, in sicer Plex aplikacijo. Ta je veliko boljša in uporabniško prijaznejša kot DLNA.

Plex deluje preko DLNA. Se motim?

Stripy ::

@ libreus: razlika je v uporabniškem vmesniku, ki je na Plex aplikaciji lepši, in ponuja veliko več funkcionalnosti ter je bolj prijazen uporabniku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Stripy ()

libreus je izjavil:

Plex deluje preko DLNA. Se motim?

Da, Plex deluje preko DLNA.

direstrait ::

Jaz sem kupil samsunga 55" serijo h6470, okleval pa sem med sonyem w8 ali samsungom. Zaradi softwara sem se odločil za samsunga in mi ni čisto nič žal.
Pravzaprav sem navdušen!

Sem pa v bigbangu prej primerjal kvaliteto slike med obema in nisem opazil.

Plex dela prek DLNA, huda zadeva!

fpbs je izjavil:

4K MPEG 2 ima tam 5 MB/s. Zakaj bi potreboval USB 3.0?
Motiti se je človeško.

OK.d ::

Mogoče kdo ve ali philipsov android omogoča več userjev-uporabnikov?
LPOK.d

frikihamster ::

Jaz pa iščem en 50 ali 55 TV, samsung ali pa LG. Slišal sem, da zelo hvalite samsung 55h6400? Imajo samsungi v takem rangu bolšo sliko kot LG? kakšne so prednosti LG?

Hvala

Vem, da Plex deluje preko DLNA-ja. Napisal sem, ker je Stipy napisal: "Ta je veliko boljša in uporabniško prijaznejša kot DLNA". Vem kako zgleda Plex, ker ga tudi sam uporabljam, amapak njegovo pisanje pravi, da je Plex boljši od DLNA-ja, kar ni logično, ker je DLNA način prenosa. :)

Blazz ::

libreus je izjavil:

Vem, da Plex deluje preko DLNA-ja. Napisal sem, ker je Stipy napisal: "Ta je veliko boljša in uporabniško prijaznejša kot DLNA". Vem kako zgleda Plex, ker ga tudi sam uporabljam, amapak njegovo pisanje pravi, da je Plex boljši od DLNA-ja, kar ni logično, ker je DLNA način prenosa. :)

mislil je integriran DLNA na TVju. In če imaš NAS kjer je tudi gor aktiviran DLNA je to to. Ne rabiš PLEXa. Je pa ta rešitev recimo na samsungu precej počasnejša, okorna, nepregledna, pa še s subi so težave.

Dami ::

Blazz je izjavil:

libreus je izjavil:

mislil je integriran DLNA na TVju. In če imaš NAS kjer je tudi gor aktiviran DLNA je to to. Ne rabiš PLEXa. Je pa ta rešitev recimo na samsungu precej počasnejša, okorna, nepregledna, pa še s subi so težave.

Da transcodinga ne omenjamo. Jaz ne vzamem več nobenga tvja, če nima opcije plexa. Čakam na nove sonye z androidom, da vidim al bom šou na Kodi al na Plex.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

leiito ::

Tudi na kombinaciji Synology LG je opcija Video Station prek dlna, ampak samo Plex predvaja praktično vse, nikoli se nič ne zatika, tudi ko je vse prek wifi, sam išče podnapise, izbiraš lahko audio vir,

wini ::

Samo v info, LG je objavil da bo v drugi polovici leta vse tv 2014 letnik z webOS 1.0 zastonj nadgradil na webOS 2.0 (sme bil 100% da se to ne bo zgodilo, pa sem se očitno motil).
http://www.cnet.com/news/lg-updates-201...

Sam imam Plex aplikacijo na Roku 3. Odlična kombinacija! S časom pa nameravam plex server namestit na NAS katerega bom v prihodnosti tudi kupil. :

Še vedno izbiram med dvema televizorjema prosim vas za pomoč. Odločam se med Philipsoma 55PFK7179 in 55PUS7809. 7179 ima boljši panel 100 hz vendar ima slabši procesor 7809 pa ima 50hr panel in boljši procesor. Na tem forumu ste tudi pisali da naj bi bila na 4k (7809) tudi na navadnem signalu boljša slika ker ima več pikslov ali je to res ? Prosim za kakšen komentar hvala in lp

Oba imata 100/120Hz panel (IPS), svetilnost ima boljšo 55PUS7809, je pa s tem poraba skoraj 1x večja.
Sam bi vzel 55PFK7179 4k se še ne splača.

lp

Aja imata obadva 100 hz hz panel ker so mi še v trgovini govorili da ima 50hz panel. Malo imam problem tudi ker bi na 7179 malo dle čakal ker ni na zalogi 7809 je pa na zalogi v big bangu je pa 50 eur draži .... Anney kaj pa glede slike preko navadnega signala je res možno da je na 4k kaj boljša slika ?

TV s 4K resolucijo oz. njen procesor "upscala" SD signal v t.i. prirejeno 4K resolucijo, ki pa niti slučajno ni primerljivo s pravim 4K videom.
Mislim, da opazne razlike med ogledom SD signala na 4K TV-ju in FullHD 1080p TV-jem ni.

leiito je izjavil:

Tudi na kombinaciji Synology LG je opcija Video Station prek dlna, ampak samo Plex predvaja praktično vse, nikoli se nič ne zatika, tudi ko je vse prek wifi, sam išče podnapise, izbiraš lahko audio vir,

Mimogrede, ker toliko govorite o temu Plexu..
Kaj pa v mojem primeru, ko imam preko optike povezane zvočnike Logitech Z906. Zvok je zaradi različnega časovnega decodinga videa in audia vedno izven synca (ker direkten audio source procesira Z906 zaradi SPDIF Passtrough). Zaostaja za točno 175ms, kar se da v programu Kodi enostavno rešiti (permanentno s .cfg fajlom) ali pa vedno sproti s pritiskom treh gumbov na tipkovnici, ki omogoča delay za +- 25ms.

Ali Plex omogoča kaj takega? Ker če ne, je zadeva za uporabnike pravega 5.1 surround sounda preko optike sila neuporabna.

dron12 je izjavil:

Aja imata obadva 100 hz hz panel ker so mi še v trgovini govorili da ima 50hz panel. Malo imam problem tudi ker bi na 7179 malo dle čakal ker ni na zalogi 7809 je pa na zalogi v big bangu je pa 50 eur draži .... Anney kaj pa glede slike preko navadnega signala je res možno da je na 4k kaj boljša slika ?

Počakaj, da ga dobijo na zalogo, za razliko 50€ pa na bolhi najdi WDTV player + hdmi kabel (externi player) s katerim boš lahko predvajal vse formate (od xvid do full hd-bluay) brez problema vključno z normalnimi podnapisi. Glede slike ti ne morem kaj svetovati, ker nisem prakticiral predvajanja na 4K TVju, lahko pa kdo drug napiše, ki si ga lasti.

lp

Čak mal, za ušivih 50 EUR dobiš svetlejši ekran, več pikslov in takojšnjo dobavo, pa še razmišljaš?

Glede 4K: tam kjer pride do izraza, ta TV zmaga, tam kjer ne, pa ne bo nič slabši, kvečjemu boljši (pa čeprav za 0,7%).
Motiti se je človeško.

Pixli ti za SD signal bolj malo pomagajo (sklepam tudi da OP ne bo gledal 4k vsebin), svetilnosti je 50 več (niti ni toliko opazno), vendar je pa poraba 1x večja in na dolgi rok pride vse do izraza. Sicer pa naj se sam odloči.

Matej_K ::

lowac je izjavil:

Mimogrede, ker toliko govorite o temu Plexu..
Kaj pa v mojem primeru, ko imam preko optike povezane zvočnike Logitech Z906. Zvok je zaradi različnega časovnega decodinga videa in audia vedno izven synca (ker direkten audio source procesira Z906 zaradi SPDIF Passtrough). Zaostaja za točno 175ms, kar se da v programu Kodi enostavno rešiti (permanentno s .cfg fajlom) ali pa vedno sproti s pritiskom treh gumbov na tipkovnici, ki omogoča delay za +- 25ms.

Ali Plex omogoča kaj takega? Ker če ne, je zadeva za uporabnike pravega 5.1 surround sounda preko optike sila neuporabna.

Točno ta problem imam jaz 50H6400 in Logitech Z5500, audio sync ne deluje, oziroma zelo niha. Nekaj lahko rešim v nastavitvah od TV-ja, ampak je to kar zamudno vsakič popravljati. Problem je v tem, ker to opazim ne le v PLEXu ampak tudi preko SIOL boxa.
Rešitev glede .cfg ne poznam? Kodi še nisem sprobal?
Na kakšen način deluje Kodi?
Se res da to rešiti permanentno?
Kako si izračunal da je zaostanek točno 175, meni se zdi da mi od siola do plexa niha. (včasih odvisno tudi od filma v plexu) ali se mi samo zdi?
... .. .

Včasih zadeva res niha (kar tudi meni ni jasno zakaj) ampak sedaj že vsaj nekaj mesecev je vedno optimalno če dam delay +175ms.
Kako sem do te cifre prišel mi sploh ne govori oz. sprašuj .. zraven sem zabil za testiranje branja ustnic in zvokov vsaj 3 ure, da sem prisel do točno te cifre.

Glede Kodi-ja, da ne bom ponovno limal celotnega posta ti dam samo link in malo dol poscrollaj do mojega posta -> https://slo-tech.com/forum/t473539/1749
V Kodi-ju imaš nešteto možnosti za raznorazne konfiguracije in modifikacije s pomočjo HMTL datoteke kot je npr. Keyboard.xml ( http://kodi.wiki/view/Keyboard.xml ), ki je v bistvu konfiguracijska datoteka, kamor vpišeš parametre oz. ukaze za specifične bližnjice na tipkovnici, ki si jih želiš imeti, katere Kodi vedno prebere pri zagonu.
Naslednji pomembnejši file je pa Advancedsettings.xml ( http://kodi.wiki/view/Advancedsettings.... ), ki omogoča da posegaš ročno v napredne nastavitve programa (kot je npr. permanentni audio sync delay).

Primer kako mora izgleda koda v tej datoteki:
(advancedsettings)
(setting)value(/setting)
...
(setting)value(/setting)
(/advancedsettings)

Tale je prišel do istega zaključka kot jaz (delay za 175ms) -> http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid... in je pokazal tudi kako se to naredi lahko sproti v programu z miško.
Lahko si v Keyboard.xml narediš bližnjico na tipkovnici za delay zvoka +-25ms in samo pritisneš tipke, ki si si jih nastavil za delay-anje zvoka (jaz imam CTRL+SHIFT ter (- in -) kurzor).
Lahko pa permanentno rešiš s pomočjo Advancedsettings.xml v primeru, da je pri tebi tudi out-of-sync za točno 175ms (če ne pa lahko preveriš sam katera vrednost je pravilna) in sicer:
(advancedsettings)
(video)
(latency)
(delay)0(/delay)
(refresh)
(min)23(/min)
(max)24(/max)
(delay)+175(/delay)
(/refresh)
(/latency)
(/video)
(/advancedsettings)

MIMOGREDE: namesto < > sem zaradi restrikcij tega foruma moral uporabiti oklepaje ( ).
Ta ukaz bo naredil delay za 175ms samo za video material s 23 in 24 FPS (torej vsi filmi, blu-rayi itd). Če je out-of-sync tudi pri 30 in 60FPS materialu potem se pa še to lahko spremeni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lowac ()

wini ::

Sicer plexa ne uporabljam ker na LGju ni uradno podprt, sem si pa namestil Playz media na usb ključek kot developer.
https://github.com/simonjhogan/PLAYz-Me...
In ne dela 100% ok ... zapešeno ima 3mbit streaming, kar je občutno premalo itd ... podnapisi delajo samo če je podnapis datoteka v utf16 itd ...

Tako da sem obupal in uporabljam kodi na raspberry pi 2, iz tvja pa preko optike na logitech z5500.
Opazil pa nisem nobenega laga v zvoku.

frikihamster je izjavil:

Jaz pa iščem en 50 ali 55 TV, samsung ali pa LG. Slišal sem, da zelo hvalite samsung 55h6400? Imajo samsungi v takem rangu bolšo sliko kot LG? kakšne so prednosti LG?

Hvala

Anyone?

marjan_h je izjavil:

Kateri tv izbrati, ki snema na usb in predvaja iz usb. Ker se ne spoznam na televizorje bi bil vesel če mi nekdo pove, če je oboje možno na slednjih dveh tv. Vsega ne piše v opisu.

Samsung
LG

Baje imajo LG boljšo tehnologijo, vendar ta od Samsunga je kar mikavna ponudba.

Hvala.

Anyone?

wini je izjavil:

Sicer plexa ne uporabljam ker na LGju ni uradno podprt, sem si pa namestil Playz media na usb ključek kot developer.
https://github.com/simonjhogan/PLAYz-Me...
In ne dela 100% ok ... zapešeno ima 3mbit streaming, kar je občutno premalo itd ... podnapisi delajo samo če je podnapis datoteka v utf16 itd ...

Tako da sem obupal in uporabljam kodi na raspberry pi 2, iz tvja pa preko optike na logitech z5500.
Opazil pa nisem nobenega laga v zvoku.

Ne razumem čisto dobro zakaj bi moral biti "uradno" podprt. Saj sicer od nedavno je tudi v store-u, samo moraš zamenjat regijo, ampak tudi brez tega Plex na LGjih teče gladko, med input viri se ti pokaže ikona, potem pa na viru, NAS ali karkoli že, štelaš settinge. Delajo podnapisi srt, sub, idx, smi

telexdell ::

Plex je na LG uradno podprt, le na pri Plexu moraš imeti napredni račun. Tako sta na voljo sedaj dve varianti: Playz in Plex. Sam sem kupil Playz in z notepad++ pretvorim podnapise v UTF8 v kakšni sekundi ali dveh.
Drugače pa sem tudi sam opustil Plex in razne dlna in si nabavil rabsperry pi2 s Kodi media centrom. S pomočjo CEC in daljincem od TV imam preko dodatka Genessis dostop do tisoče filmov in serij on line.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Mislim, da niti PlexPassa ne rabiš, da zadošča če spremeniš LG acct v ameriško regionalnega in ga najdeš v storu. Ampak tudi brez tega dela z NAS-a vse perfektno.

OK.d ::

Eno vprašanje okoli philipsov, ali imajo funkcijo ambimusic tudi starejši letniki ali pa je to letošnji gadget?
LPOK.d

Mislim, da samo novi, prejšnji tega nimajo, vsaj na svojem nisem videl kakšne funkcije (2013 letnik).

Pozdravljeni,

odločam se med Samsung 55H6400 (https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...) in LG 55lb650 (http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki-ol...).

Katerega priporočate? Baje imata oba 100hz panele? Kaj to pomeni?

JE mogoče še kakšen 55 inch tv v takem rangu, ki je boljši?

hvala:D

frikihamster, odločitev bo zelo lahka:
V Kranju v Bigbengu imaš 55H6400 postavljenega ravno nad 55LB670,tako, da jih zelo lahko primerjaš, nekaj korakov stran pa imaš še 55LB650. Jaz sem danes to storil in lahko rečem za tega Samsunga, da tako nekvalitetne slike pa resnično nisem pričakoval. Najprej sem pomislil, da je TV mogoče v okvari. Potem sem prosil trgovca, če lahko poskuša sliko bolje nastavit, pa mi je odgovoril, da je optimalno nastavljena. Šel sem pogledat še drugega 55H6400, ki je bil razstavljen v drugem koncu trgovine. Popolnoma enaka, porazna slika. Bil je ravno neki nogomet. V mirovanju je slika zgledala še dosti normalno, ko pa je kamera sledila žogi je pa bila slika spacana, negledljiva. Nekajkrat sem zamenjal pogled na H6400, LB670 in LB650, ki sta sliko ne glede na hitro gibanje kazala zelo kvalietno. Lahko samo še dodam, če bi mi ponudili tega Samsunga za polovično ceno od teh LGejev, se nikakor nebi odločil zanj.

mAXTER ::

Po splošnem mnenju "stroke" na internetu je H6400 boljši tv.

Definitivno pa nobenega po tej ceni ker 999€ za lansko letni 55 colski model srednjega ranga je rop pri belem dnevu:|
««
62 / 223
»»