» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
36 / 223
»»

samsungN1 ::

@anney@
seveda, da sem zadovoljen, celo navdušen. Nikjer ne vidim, da sem napisil, da me moti ukrivljenost. Napisal sem, da opaziš ukrivljenost v trgovini (kar ni nič narobe), kjer se večinoma temu posvetiš. Doma pa je druga zgodba, ki jo pa ti ne moreš komentirati.... jaz pa ja, ker je forum za izmenjavo izkušenj, mogoče pa tudi tvojih dozdevanj....

@fpbs@
Omenil sem Sony, ki je še dokaj v rangu kvalitete. Žal, ampak LG ne morem primerjat z Samsungom, prosim ne omeni še Philips... Pač če že....ne vidim na povezavi v čem bi bil LG konkurenčen...

fpbs ::

samsungN1 je izjavil:

@fpbs@
Omenil sem Sony, ki je še dokaj v rangu kvalitete. Žal, ampak LG ne morem primerjat z Samsungom, prosim ne omeni še Philips... Pač če že....ne vidim na povezavi v čem bi bil LG konkurenčen...

Če ne znaš osnovnih podatkov primerjat, pa res ne moreš nič videt. (Edge-lit, Dimming) je slabše od (Direct-lit) IPS displeja, Aktivne 3D zagotovo ne boš gledal, in je za LG že zdavnaj zgodovina. LG ima USB 3.0, Samsung nima.
Drugače pa, LG je v taki tehnični prednosti, da mu Samsung ne sledi več. LG proizvaja OLEDE že dve leti, Samsung je scagal nad njimi. Pa še veliko je tega.

fpbs je izjavil:

Če ne znaš osnovnih podatkov primerjat, pa res ne moreš nič videt. (Edge-lit, Dimming) je slabše od (Direct-lit) IPS displeja, Aktivne 3D zagotovo ne boš gledal, in je za LG že zdavnaj zgodovina. LG ima USB 3.0, Samsung nima.
Drugače pa, LG je v taki tehnični prednosti, da mu Samsung ne sledi več. LG proizvaja OLEDE že dve leti, Samsung je scagal nad njimi. Pa še veliko je tega.

Točno tako bo ja... hahahaha kdo ne pozna osnov.
Mnenja so deljena, to je pa vojna proizvajalcev, tako da nekje si nasedel....
Pa z serviserjem bodi prijazen, ker ga bos še veliko krat potreboval....

lep pozdrav

samsungN1 je izjavil:

Točno tako bo ja... hahahaha kdo ne pozna osnov.
Mnenja so deljena, to je pa vojna proizvajalcev, tako da nekje si nasedel....
Pa z serviserjem bodi prijazen, ker ga bos še veliko krat potreboval....

Govoriš kar tako, brez argumentov. V čem so mnenja deljena? Objasni, kje sem nasedel.

BorutK-73 ::

fpbs, ne vidiš da je die hard fan Samsunga, še nick si je dal temu primeren.
IMHO je LG boljši kot Samsung pri televizorjih.
Sem nastavljal veliko televizorjev od kar nas je doletel digitalni in LCD hype in ima najslabše urejene nastavitve in nastavljanje programov samsung in grunding.

meteve ::

Pozdravljeni,
spet se oglašam v vezi objave na prejšnji strani glede slabe, zmazane slike, predvsem pri športnih programih. Danes mi je končno uspelo dobiti v stanovanje tehnika T2-ja, da v živo pogleda moj problem.
Takoj ko sem mu prižgal TV in nastavil športni program, je rekel, da slika seveda ni v redu, a da bi imel takšno SD sliko pri kateremkoli drugem ponudniku. Da, če oni dobijo slab signal SK1 ali Šport TV1, tudi naprej do uporabnikov ne more priti dober signal.
Ne morem verjeti, da je tako kot pravi. Prepričan sem, da takšno zmazano, neostro in migetajočo sliko okrog igralcev na igrišču, dolgo ne bi gledal nihče, pa čeprav v SD kvaliteti. Tudi, če bi pri njih vzel najboljši paket z HD kanali, še vedno ne bi mogel gledati vseh športnih programov v HD kvaliteti; itak pa HD-ja ne morem spremljati pri njih zaradi počasnega bakrenega omrežja.
Zanima me torej, kakšne izkušnje imate pri gledanju športnih programov v SD kvaliteti( predvsem nogometa ) pri ostalih ponudnikih, predvsem pri Amisu in Telemachu. Ali so res že omenjene težave tudi pri ostalih, ker zgodbi tehnika od T2-ja enostavno ne verjamem?!
Hvala za odgovore.

BorutK-73 je izjavil:

fpbs, ne vidiš da je die hard fan Samsunga, še nick si je dal temu primeren.

Ja vem, s tem reklamiranjem Samsunga je pričel 19.11. pod drugim imenom. 23.11 pa si je nadel samsungN1.
Moj namen je bil, da mu pomagam razbrati iz podanih, sicer zelo skromnih podatkov različnih TVejev, kaj je boljše in kaj slabše, pa mi žal ni uspelo.

Han ::

meteve je izjavil:

Zanima me torej, kakšne izkušnje imate pri gledanju športnih programov v SD kvaliteti( predvsem nogometa ) pri ostalih ponudnikih, predvsem pri Amisu in Telemachu. Ali so res že omenjene težave tudi pri ostalih, ker zgodbi tehnika od T2-ja enostavno ne verjamem?!

Tudi na Telemachu so SK in Šport TV v SD kvaliteti praktično negledljivi, ker so preveč kompresirani, skratka totalni zmazek. V HD so precej boljši, a še vedno to ni pravi HD.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Anney ::

Enako je na Amisu, zelo slab signal dobijo operaterji katerega pošljejo naprej, tako, da ni kriv TV. Verjetno z ostalimi nimaš toliko problemov. (recimo šport na SLO2 v navadnem SD?)

meteve ::

Anney; res je na SLO2 malce boljša slika pri gledanju športa, a še vedno slaba. Igralci so še vedno "barvno zmazani", ni pa tistega "sija" okrog njih.

Zgleda da bo treba nekje drugje prišparat in investirati v HD kanale, a kaj, ko Telemachovega kabla nimamo v bloku, pri drugih pa so bolj švoh na športnih programih v HD.

Pithlit ::

meteve je izjavil:

Zgleda da bo treba nekje drugje prišparat in investirati v HD kanale, a kaj, ko Telemachovega kabla nimamo v bloku, pri drugih pa so bolj švoh na športnih programih v HD.

Ne bereš kaj ti folk piše... Problem ni pri tebi. Niti ni pri ISP-jih. Problem je pri samih ponudnikih. Good luck investing into that...

Nisem športni fan tako da ne gledam teh programov in torej ne vem ravno kaj je dobro in kaj ne. Sem pa včeraj nalaš mal pogledala tale famozni 'šport tv' pa 'športklub'... in je res neka revščina (kar se mene tiče je 'gledljivo' se pa vidi da je kompresija huda).
Life is as complicated as we make it...

roCkY ::

Še vedno nismo prišli do podatka ali je mpeg4 ali mpeg2. Sam SD kanalov praktično ne gledam, če le najdem vsebino na HD. Praktično ni vsebine, ki se ji nebi odrekel. Bo nekaj krize v naslednjih meseceh ker ES2 prenaša nekaj zimskih športov in sem bil pri telekomu navajen zadnje sezone spremljat.
Nogomet me k sreči ne zanima. A je SD praktično negledljiv, ko lahko gledaš HD. Glede tega je Telekom veliko bolj prijazen do naročnikov na xDSL kot T-2. Seveda z neuradno verzijo - dekodiranje z PC-jem.

Sem sedajle malo preklikal športne kanale in je velika večina v mpeg2 kodirana na 8.1 mbps. Nekateri tudi 6. Ne ljubi pa se mi menjat PL za mpeg4 in to preverjat saj smo končno na optiki in so križi in težave zaradi limita linije postale zgodovina.
Sktaka kot sem že enkrat omenil delna mogoča rešitev je PC in mpeg2 vkolikor je na STB-jih mpeg4 in linija dopušča mpeg2.

Andrej23 ::

Pozdravljeni!
Zanima me malo bolj strokovno mnenje za tole napravo.
Hvala za odgovore.
http://www.bolha.com/avdio-in-video/vid...

Ali pa tale velikan. Se opravicujem za 2 posta.
http://www.bolha.com/avdio-in-video/vid...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Andrej23 ()

Zoran9 ::

Sem pred dilemo, kateri izmed teh dveh tv-jev izbrati:
Philips ali Samsung
Hvala za mnjenja...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zoran9 ()

Feren ::

Feren je izjavil:

Feren je izjavil:

Zanima me predvsem razlika med 42PFS7109 in 42PUS7809, če pri slednjem izpustimo 4K in 4-jedrni procesor ... Je še kakšna prednost oz. se splača dati ca. 150 € več?

Kdorkoli?

Mogoče kakšen konkreten odgovor prosim. Namreč sem v dilemi, kaj vzeti … hvala.

Navadnega 1080p in razliko v ceni raje vloži v večjo diagonalo,vsaj 47'' ali več, danes se 42'' uporablajo za sekundarni TV v kakšnem kotičku. In ti bo za primarni TV, v enem tednu ali prej premajhen.

Zoran9 je izjavil:

Sem pred dilemo, kateri izmed teh dveh tv-jev izbrati:
Philips ali Samsung

Tukaj ti prilagam še tretjega, ki je za isti denar precej boljša izbira:
https://geizhals.at/?cmp=1097151&cmp=10...

Feren je izjavil:

Feren je izjavil:

Feren je izjavil:

Zanima me predvsem razlika med 42PFS7109 in 42PUS7809, če pri slednjem izpustimo 4K in 4-jedrni procesor ... Je še kakšna prednost oz. se splača dati ca. 150 € več?

Se strinjam z "anneyam", zakaj ne večji? Vsekakor je boljši 7809. Oba imata vgrajene LGejeve displeje. Sem pa prepričan, da če pogledaš pa LGejevih TVejih boš dobil več za manj denarja.
https://geizhals.at/?cmp=1120149&cmp=11...

lowac ::

Če kupujete nov TV za gledanje večinoma filmov, serij + igranje kakšne igre in se pri tem sprašujete ali 2-jedrni procesor ali 4-jedrni, ali je notranji predvajalnik multimedijskih vsebin vredu ali ne, če prikazuje vredu podnapise in če ima DTS podporo in podobno poštudirajte če imate kakršno koli možnost priklopa PC-ja (stac. ali prenosnika) preko HDMI na vaš TV.
To vam garantiram (vsaj v mojem primeru), da je najboljša izbira za gledanje vseh vsebin, brskanja po spletu, youtube in podobno (z wireless miško in tipkovnico).

Rad bi delil z vami mojo izkušnjo:
Toplo svetujem uporabo predvajalnika (programskega) XBMC http://kodi.tv/download/ ter repozitorij za vse addone in skine SuperRepo http://superrepo.org/get-started/add-th... , ki ga namestite na računalnik kot vsak drug program. Ko ga želiš uporabljat le zaženeš program iz namizja.
Jaz sem si rekel jeb*š te notranje predvajalnike v TV-jih, razne WD TV Live playerje in podobno (sem ga takoj prodal, ko sem našel to), težave s podnapisi, zvokom, počasnim delovanjem, itd :)
Najbolj od vsega so mi všeč te zbirke filmov in serij (Movies, TV Series library's), ki sem si jih vedno želel in katere baze z vsemi bannerji, fan arti logotipi in coverji ti avtomatsko potegne v XBMC prek interneta in lahko preprosto nastaviš, da ti vedno posodobi če dodaš kakšen nov film ali serijo.
Nikol več ne rabiš it gledat na iMDB ali Youtube (ki si ga tudi kot aplikacijo poinštaliraš) kakšen je film, kakšno oceno ima itd. Ne rabiš več preverjat, če si prejšnjo serijo že pogledal ali ne, saj vsaka pogledana dobi po ogledu kljukco, ki jo označuje kot že pogledano. Imaš nešteto opcij, skinov in lahko spremeniš vse kar ti srce poželi in deluje več kot super.
Jaz uporabljam verjetno 5% vsega kar je XBMC zmožen in je že to zadovoljilo vse moje potrebe. Zaenkrat še nisem naletel na format, ki ga XBMC ne bi predvajal prav tako odlično prikazuje tudi Blu-Ray BD25 in BD50 MENU-je, ki so interaktivni z miško ali tipkovnico.

Ena je naredila kar vredu preview na :

To sem si uredil, po tem ko sem moral iz stanovanja umakniti računalniško mizo zaradi prostorske stiske (:sedaj je tam previjalna miza:) sam računalnik sem pa obdržal in svoj TV uporabljam izključno kot edini monitor. Za gledanje vseh HD vsebin uporabljam resolucijo 1920x1080 ker je najbolj optimalno. Za UHD vsebine, ki jih zaenkrat bore malo, gledanje slik z digitalca višjih resolucij in brskanje po spletu pa UHD 4K 3840x2160. Zvok pošiljam preko optike iz PC na Logitech Z906 in v programu XBMC nastaviš le SPDIF Passtrough, tako da Logitech sistem uprizori tapravi 5.1 Surround sound. Za občasen gaming pa uporabljam wireless kontroler Logitech F710 ali pa miško in tipkovnico.

Če koga zanima naj sproba zadevo in mislim, da vam ne bo žal. ;)

lp, lowc

wini ::

Jst imam pa raje kot pc kar raspberry pi in gor nameščen openelec. Iz tv pa optiko v logitech z5500

Hair_Y ::

Pozdravljeni,
sem pred nakupom televizorja (no to traja že pol leta), pa sem trenutno zagret
za Philips 7509 izključno zaradi Ambilight tehnologije. Doma imam Philips Hue
sistem žarnic in se mi zdi, da bi lahko ta televizor dopolnil sistem.

Vem, da ste nekateri kar nekoliko proti Philips televizorjem, pa me zanima zakaj,
oziroma v katerih elementih naprimer zaostaja(ali pa ne) za LG serijam 670 ali 730.

Sprva sem gledal LG LB670, pa je bilo veliko govora o zatemnjenih robih, neenakomerne
osvetlitve, pojavljanju lis(svetlih elementih) pri nogometu ali pri zatemnjenih scenah
z nekaj svetlimi elementi. Ravno zaradi tega sem potem začel gledati višje modele
LB730 in celo LB870 (kateri naj bi imel EDGE Led in manj teh pojavov). Cena pa je seveda
šla v višave.

Doma imam Amis ponudnika preko optike in večinoma se gledajo kanali SD kvalitete.

Torej če povzamem, ali omenjen Philips dovolj kvalitetno prikazuje SD kanale ali pač
pozabim na Ambilight in posežem po katerem LG modelu ?

petrus ::

Ko imaš enkrat Ambilight ni več poti nazaj, kar je mogoče edini razlog ne vzet :).
stati inu obstati

Philips serija 7xxx je odličen TV, v zakup vzemi samo rahlo počasni menuju (kar seveda pri ip tv ne uporabljaš pogosto, ponavadi samo za nastavitev TVja na začetku), veliko se je tudi popravlo z firmwari (hitrejši zagon, bolj gladko delovanje, itd). S preprosto kalibracijo, mu pričaraš lepo mehko sliko prijetno za oči, sicer pa že v osnovi niso tako kričeče nastavljeni, kot recimo kakšen druga firma TVja. Tako, da če imaš sistem HUE definitivno vzemi TV z ambijem, potem pa imaš tudi aplikacije za telefon, da kar preko telefona uporavljaš s sistemom HUE.

Pa še pro aplikacija (plačljiva) https://play.google.com/store/apps/deta...

In še druge:
https://play.google.com/store/apps/deta...

Glede signala je pač tako, kakršnega dobiš takšnega maš. Od tega TV ni nič odvisen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

lowac je izjavil:

Če kupujete nov TV za gledanje večinoma filmov, serij + igranje kakšne igre in se pri tem sprašujete ali 2-jedrni procesor ali 4-jedrni, ali je notranji predvajalnik multimedijskih vsebin vredu ali ne, če prikazuje vredu podnapise in če ima DTS podporo in podobno poštudirajte če imate kakršno koli možnost priklopa PC-ja (stac. ali prenosnika) preko HDMI na vaš TV.
To vam garantiram (vsaj v mojem primeru), da je najboljša izbira za gledanje vseh vsebin, brskanja po spletu, youtube in podobno (z wireless miško in tipkovnico).

Rad bi delil z vami mojo izkušnjo:
Toplo svetujem uporabo predvajalnika (programskega) XBMC http://kodi.tv/download/ ter repozitorij za vse addone in skine SuperRepo http://superrepo.org/get-started/add-th... , ki ga namestite na računalnik kot vsak drug program. Ko ga želiš uporabljat le zaženeš program iz namizja.
Jaz sem si rekel jeb*š te notranje predvajalnike v TV-jih, razne WD TV Live playerje in podobno (sem ga takoj prodal, ko sem našel to), težave s podnapisi, zvokom, počasnim delovanjem, itd :)
Najbolj od vsega so mi všeč te zbirke filmov in serij (Movies, TV Series library's), ki sem si jih vedno želel in katere baze z vsemi bannerji, fan arti logotipi in coverji ti avtomatsko potegne v XBMC prek interneta in lahko preprosto nastaviš, da ti vedno posodobi če dodaš kakšen nov film ali serijo.
Nikol več ne rabiš it gledat na iMDB ali Youtube (ki si ga tudi kot aplikacijo poinštaliraš) kakšen je film, kakšno oceno ima itd. Ne rabiš več preverjat, če si prejšnjo serijo že pogledal ali ne, saj vsaka pogledana dobi po ogledu kljukco, ki jo označuje kot že pogledano. Imaš nešteto opcij, skinov in lahko spremeniš vse kar ti srce poželi in deluje več kot super.
Jaz uporabljam verjetno 5% vsega kar je XBMC zmožen in je že to zadovoljilo vse moje potrebe. Zaenkrat še nisem naletel na format, ki ga XBMC ne bi predvajal prav tako odlično prikazuje tudi Blu-Ray BD25 in BD50 MENU-je, ki so interaktivni z miško ali tipkovnico.
To sem si uredil, po tem ko sem moral iz stanovanja umakniti računalniško mizo zaradi prostorske stiske (:sedaj je tam previjalna miza:) sam računalnik sem pa obdržal in svoj TV uporabljam izključno kot edini monitor. Za gledanje vseh HD vsebin uporabljam resolucijo 1920x1080 ker je najbolj optimalno. Za UHD vsebine, ki jih zaenkrat bore malo, gledanje slik z digitalca višjih resolucij in brskanje po spletu pa UHD 4K 3840x2160. Zvok pošiljam preko optike iz PC na Logitech Z906 in v programu XBMC nastaviš le SPDIF Passtrough, tako da Logitech sistem uprizori tapravi 5.1 Surround sound. Za občasen gaming pa uporabljam wireless kontroler Logitech F710 ali pa miško in tipkovnico.

Zelo zakomplicirano. Vse to dosežeš z DLNA povezavo TVeja z ruterjem, brez dodatnih kablov. Računalnik postane server, vse je dostopno na vseh TVejih, ki so vezani samo preko UTP kabla na ruter.

Hair_Y je izjavil:

Sprva sem gledal LG LB670, pa je bilo veliko govora o zatemnjenih robih, neenakomerne
osvetlitve, pojavljanju lis(svetlih elementih) pri nogometu ali pri zatemnjenih scenah
z nekaj svetlimi elementi. Ravno zaradi tega sem potem začel gledati višje modele
LB730 in celo LB870 (kateri naj bi imel EDGE Led in manj teh pojavov). Cena pa je seveda
šla v višave.

Me prav zanima, če lahko posreduješ, kje si dobil to informacijo o zatemnjenih robih, neenakomerne
z nekaj svetlimi elementi. In od kje to, da naj bi imel EDGE Led manj teh pojavov, ko je ravno
Direct-LED nadgradnja in odklanja vse to, kar si zgoraj opisal. Temu LB870 pripisujem ravno ta
Edge-LED, kot slabšo lastnost.

Zelo zakomplicirano? Ah daj no :) Meni vzame manj kot 5min časa (skupaj z dolpotegom in inštalacijo), da ustrezno nastavim zadeve na novem računalniku.
XBMC sem nastavil doma tudi fotru in mami, pa fotr uporablja to dnevno in je star že 60 let in jima je zelo všeč, ker je enostavno in se lahko že glede na cover in oceno odločita za ogled filma.
Premikanje znotraj menujev XBMCja z miško ali tipkovnico, prehodi med okni in podobno je kot namazano tekoče in nikoli ne čakaš ko nekaj klikneš.
DLNA spet predvaja preko vgrajenega TV predvajalnika) iz omrežnega diska oz. računalnika v omrežju in preden prideš do željenega jaz že gledam film. Ne more funkcionirati preko omrežja hitreje kot XBMC preko fizičnih povezav USB 3.0 itd, še posebej pri visokih bitratih 25Mbps+ :). Me prav zanima kako bi deloval streaming 45gb blu-raya prek DLNA. Pa zopet smo pri tem kateri TV je in kako hitro delujejo Menu-ji in podobno kar je verjemi velikokrat problem. Tu se pa vse dogaja v sekundah, ničesar se ne čaka.
Sicer pa stvar okusa, jaz sem le skušal pokazati eno odlično zadevo z movie/TV sheeti, coverji in brezhibnim delovanjem za tiste, ki si to želijo.

Ali pa tako kot je rekel wini:
wini :: danes, 10:51:57
Jst imam pa raje kot pc kar raspberry pi in gor nameščen openelec. Iz tv pa optiko v logitech z5500

Če nimaš možnosti priklopa PC lahko uporabiš čip Raspberry Pi (cca 20-30€) na katerem XBMC ali openelec odlično deluje.

lpL

fpbs je izjavil:

Hair_Y je izjavil:

šla v višave.

Me prav zanima, če lahko posreduješ, kje si dobil to informacijo o zatemnjenih robih, neenakomerne
z nekaj svetlimi elementi. In od kje to, da naj bi imel EDGE Led manj teh pojavov, ko je ravno
Direct-LED nadgradnja in odklanja vse to, kar si zgoraj opisal. Temu LB870 pripisujem ravno ta

Zanimivo, da še nisi zasledil tega 'pojava'. Od kar spremljam LG serijo 2014 se je še skoraj vedno
pojavil tudi problem zatemnjenih robov na Direct-led zaslonih ter ostalih zgoraj omenjenih problemov
večina posledice Local Dimming-a.
Primer robov

Direct LED ist nicht besser als Edge LED, viele hier verwechseln Direct LED mit Full LED, bei Direct LED sitzen die LED genau in der Mitte vom Panel und strahlen dann zu allen Seiten aus, was hier wohl nicht bis in die Ecken reicht Sieht man bei den neuen Modellen auch gut da sie genau in der Mitte dicker sind als im rest, gut zu sehn bei dem Video von der Rückseite mit den Anschlüssen

Full LED ist das beste, das stimmt, aber bei LG ist Full LED nicht Direct LED, Direct LED ist bei LG die billigste Variante die es gibt Deshalb hat der LB870v, der ja das Top Modell ist, dann Edge LED. Wäre ja schwachsinnig dem Top Modell was schlechteres als den Mittelklassemodellen zu geben. Full LED hat dieses Jahr leider keiner bisher bei LG

Und ob man Glück haben muss oder nicht sei mal dahingestellt, bisher hab ich diese 4 Ecken in jedem Video oder Bild gesehn von den neuen Modellen, das scheint wohl ein generelles Problem zu werden

Direct LED ist bei LG extrem billig, dunkle Ecken, schreckliches DSE, und Local Dimming funzt auch nicht mehr perfekt, Edge LED ist sicher auch nicht das wahre, aber meiner Erfahrung nach bei LG noch das kleinere Übel, daher hats LG dieses Jahr ja auch nur in den Premium Reihen verbaut wie dem 870v oder den 4k Modellen

Eden izmed forumov, veliko govora o teh stvareh, ogromno strani s povezavami na slike in videe z omenjenimi težavami. Tudi kolega, ki je kupil 55LB671 je omenil, da se mu pri fuzbalu na ekranu občasno pojavljajo bele vertikalne črte...

Sam še nisem imel priložnosti videti katere izmed teh televizij, torej govorim glede na prebrano...

Craimer ::

Zdravo,

nameravam kupiti TV, verjetno velikosti 48". Žal je število proizvajalcev in modelov ogromno in sem čedalje bolj zmeden več ko iščem in berem po spletu... Cenovno naj ne bi presegal 600€. 3D ne potrebujem, bo pa na TV prklopljena konzola, tako da bi čim manjši Input Lag bil dobrodošel. Prosil bi za priporočila in izkušnje.

Gledal sem naprimer Samsunga, kjer pa sem večkrat zasledil da ima precej očiten backlight bleeding:
http://www.amazon.de/Samsung-UE48H6270-...

Ima kdo mogoče kak boljši predlog?
Bla Bla :)

vozlov225 ::

fpbs je izjavil:

Hair_Y je izjavil:

šla v višave.

Na zalost ima prav, kupil sem 55lb670 in sem razocaran, ker se tocno vidi kje so vse ledice, ker konkretno udarjajo skozi sivo. Problem verjetno neresljiv... Ostalo itak super, ampak kaj pomaga ce je slika venomer "umazana" od teh flekov sive. (ce obstaja resitev, na dan z njo). Sive lise pa so v vzorcu, zaradi cesar je vidna tocna pozicija ledik.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vozlov225 ()

Glede lis poskusite z nižjim backlight osvetlitvijo in kontrastom.

Feren ::

Pri Philipsu vztrajam ravno zaradi tehnologije Ambilight, tako da me drugi proizvajalci niti malo ne zanimajo ... 42" je limit, ker sem omejen s prostorom ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Feren ()

tomaz88 ::

rahlo offtopic, ampak a je še kdo opazil, da so cene 4k tvjev postale relativno normalne?

@Feren
Tukaj imaš primerjavo omenjenih televizorjev. Razlike so malenkostne; poglej kar ti pač najbolj ustreza.
7809 ima še tipkovnico na daljincu in amlenkost močnejši zvok...

@vozlov225
Micro dimming poskušaj zmanjšati na minimum, drugače pa si malo preberi na forumu, ki sem ga omenil.
Je sicer v nemščini in veliko ima veliko strani, a veliko koristnih nasvetov uporabnikov...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Hair_Y ()

Mimogrede a kdo ve a bodo bodoči filmi oz. blu-rayi, ki se jih bo dalo downloadat v 4K formatu vsi v 60fps ali bodo tudi v 30fps? V katero smer se to razvija?
Kajti na Philips 7809 predvajam taprave 4K vsebine - kratke sample, ki trajajo par minut in zasedajo 3-5GB (100mbps+ bitrate, 30fps) gladko tekoče in če bi film bil v takšni ločljivosti in frameratu, bi bilo popolnoma zadovoljivo gledat.

Filmi naj bi prišli nekje v letu 2015, framerate bo verjetno ostal isti in sicer 24fps, govora je pa tudi o 60fps (oz se bo možnost dopuščala, verjedno odvisno od produkcije), sprememba bo v barvni matrici (iz BT709 na BT2020). Velikost ploščkov bo nekje 66GB-100GB. Sicer pa že danes oz. že 2 leti obstaja 50 minutni dokumentarec Timescapes, z resolucijo 4096x2304 (16:9), 23.976fps in velikosti 309.65 GB. Velikost je tako velika zaradi kodeka CineForm (H264), nov kodek H265 bo dopuščal večjo kompresijo videa zato bodo manjše velikosti.

Tukaj imaš MediaInfo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Anney je izjavil:

Filmi naj bi prišli nekje v letu 2015, framerate bo verjetno ostal isti in sicer 24fps, govora je pa tudi o 60fps (oz se bo možnost dopuščala, verjedno odvisno od produkcije), sprememba bo v barvni matrici (iz BT709 na BT2020). Velikost ploščkov bo nekje 66GB-100GB. Sicer pa že danes oz. že 2 leti obstaja 50 minutni dokumentarec Timescapes, z resolucijo 4096x2304 (16:9), 23.976fps in velikosti 309.65 GB. Velikost je tako velika zaradi kodeka CineForm (H264), nov kodek H265 bo dopuščal večjo kompresijo videa zato bodo manjše velikosti.

Tukaj imaš MediaInfo.

909Mbps bitrate :OO :D A obstaje kje kak ftp ali kaj podobnega s katerega bi se dalo sneti to v originalni velikosti? Na torrentih nikjer ne najdem, le ripe od tega:

RELEASE iNFO
SiZE.........: 35.1 GB
RUNTiME......: 48m:12s
ViDEO
CODEC........: x264 r2377kMod
BiTRATE......: 103 103 kbit/s
MODE.........: CRF 12.5 - 15.0
RESOLUTiON...: 4096 x 2304

Anney je izjavil:

Velikost je tako velika zaradi kodeka CineForm (H264), nov kodek H265 bo dopuščal večjo kompresijo videa zato bodo manjše velikosti.

Zato je dobro biti pozoren ob nakupu 4k TV, da podpira HEVC H265 kodek in USB 3.0.

Nekatere televizije brez trenutne podpore HEVCA bodo dobile popravke za HEVC, nekatere pač ne, odvisno od vgrajenega čipa. Ostalim kasneje pomaga samo UHD player.

scrable ::

Prosil bi za pomoč. Nekako se ne morem odločiti (ker dobesedno se na TV ne spoznam) med naslednjimi TV sprejemniki. Bi pa prosil za pomoč oz. ali se za dražje, omenjene TV, se resnično dobi več ali ni omembe vredno? V grobem slabosti in prednosti bi prosil. Večinoma se bo gledalo TV, redko pa tudi filmi prek DVD/mogoče celo kdaj Blue Ray. TV bo v dnevni sobi razmaka med sedežno in TV bo cca 2,5m.Prosim.

1. 127 cm (50"), LED-televizor 4K Ultra HD, Dvojedrni, DVB-T/C/S/S2 50PUK6809/12 (povezava do modela: http://www.philips.si/c-p/50PUK6809_12/... ) 929€

2. 119 cm (47"), LED-televizor Full HD, Dvojedrni, DVB-T/C/S/S2 47PFK6549/12 (povezava do modela: http://www.philips.si/c-p/47PFK6549_12/... ) 744€

3. LG 47LB5610 LED TV (povezava do modela: http://www.lg.com/cl/televisores/lg-47L... ) 580€

4. Samsung 50H5000 50" LED TV (povezava do modela: http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/... ) 650€

Nobenega od teh, 4K ne rabiš ostali so pa premajhni, idi v lov za kaj takšnim (nekako lovim tvoj cenovni rang)

http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-55... 55PFK6559
http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-55lb650... 55LB650V
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue... UE55H6400

Te so vse nekako približno isti rang. Malo si preberi karakteristike, greš v trgovino kjer imajo vse na zalogi in jih preveriš, ter se odločiš kaj ti paše.

lp

Aramis ::

Je tale samsung ok za 500EUR? https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

več kot 100cm ne rabim. Pri tem tv mi je kul ta smart remote.

gledal sem tudi tegA https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

Zanima me dejstvo. Kaj je bolje: Smart tv ali "navaden" led lcd, katerega potem "spartim" s kakšnim minix neo x7 ali drugim android tv boxom?

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aramis ()

Karkoli zunanjega je bolje kot predvajalnik vgrajen v sam TV. (frimanivažna) Drugače pa je že skoraj vsak TV ''pameten tv''.
Pa vzami nekaj kar ni na androidu, že wdtv je boljši in še cenejši.

Aramis zj al ti v omaro ne gre al zakaj ne rabiš večjega? Če je omara problem potem se bo verjetno oglasil DarwiN :D 40'' je definitivno premajhen TV dandanes (verjemi, govorim iz izkušenj).
Sam sem menjal že cca 5 LCDjev do sedaj, ker nikoli nisem kupil kaj konkretno velikega.
Sedaj imam sicer 42'' Philips 5008k "doma", ki ga gledam iz cca 3-3.5m - bi pa rabu 60'' ali več, da bi bilo optimalno:D Kjer pa živim pa imam Philips PUS7809 tudi 42'' ter in ga gledam iz 2.35m (iz postelje) in že študiram o nakupu 49 ali 50'' za to razdaljo;) Tako, da res dobro preštudiraj kaj boš kupil. Na večjega se boš še vedno takoj navadil, če ti bo pa postal 40'' čez malo časa premajhen boš pa samo jezen sam nase.

scrable ::

Anney je izjavil:

Nobenega od teh, 4K ne rabiš ostali so pa premajhni, idi v lov za kaj takšnim (nekako lovim tvoj cenovni rang)

http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-55... 55PFK6559
http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-55lb650... 55LB650V
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue... UE55H6400

Te so vse nekako približno isti rang. Malo si preberi karakteristike, greš v trgovino kjer imajo vse na zalogi in jih preveriš, ter se odločiš kaj ti paše.

lp

Hvala za odgovor, toda izbira je možna le pri omenjenih, ker gre prek naročnine in si trenutno druge opcije ne morem privoščiti. A lahko prosim, glede na priložene kakšen nasvet.

Libertas ::

Bi potrebovala vaš nasvet: kupuje se TV velikosti med 47 in 50 palcev, v cenovnem rangu do 500 EUR. Ogromen plus bi bil, če bi bil FullHD. Po prvotnem brskanju opažam, da je precej težko najt neko malo bolj poznano/preverjeno znamko za to ceno, med bolj random sem pa našla tole (https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp... ), ampak se ne bi upala odločit zanjo.

TV bo za povprečne uporabnike, ki bodo večinoma samo gledali programe in jo bodo le redko priklopili na računalnik ali kaj podobnega. Fajn bi bilo, da podpira tudi kak .mkv format (in ga lahko bere z USB) in da ima možnost časovnega zamika. Sicer ne vem, če je to kaj važno, imamo AMIS trojčka, optiko, linijo 100/10.

Hvala :)

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Libertas ()

lowac je izjavil:

Aramis zj al ti v omaro ne gre al zakaj ne rabiš večjega? Če je omara problem potem se bo verjetno oglasil DarwiN :D 40'' je definitivno premajhen TV dandanes (verjemi, govorim iz izkušenj).
Sam sem menjal že cca 5 LCDjev do sedaj, ker nikoli nisem kupil kaj konkretno velikega.
Sedaj imam sicer 42'' Philips 5008k "doma", ki ga gledam iz cca 3-3.5m - bi pa rabu 60'' ali več, da bi bilo optimalno:D Kjer pa živim pa imam Philips PUS7809 tudi 42'' ter in ga gledam iz 2.35m (iz postelje) in že študiram o nakupu 49 ali 50'' za to razdaljo;) Tako, da res dobro preštudiraj kaj boš kupil. Na večjega se boš še vedno takoj navadil, če ti bo pa postal 40'' čez malo časa premajhen boš pa samo jezen sam nase.

Gledal bi iz postalje. Torej razdalja 2.5 m . Zal je pri punci soba manjse narave in bi max res bil 50.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Aramis ()

Vedno vzemi maximum velikost kar se da. Iz razdalje 2.5m je 50'' optimalno za HD vsebine.

roCkY ::

65" je optimum.

cena pa tudi 2x višja :)
««
36 / 223
»»