Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
rini ::
Dobro si to povedal, da je to neka kvazi marketinška fora in očitno deluje pri naketerih, ki kupujejo skozi številke. In potem tudi v trgovini takoj opazijo razliko :-D
Po tvoji glupi logiki ni razlike med tv-jem za 400 eur in 1000 eur, vse je marketinška fora. Bravo!
Seveda, razlika med 40h5500 (100hz) in 40h6400 (400hz in ponuja še 3d) je 100 eur oz 20%. Slika med omenjenima modeloma je praktično enaka. Zagotovo so pa odstopanja pri cenah, ko so v igri večkratniki vrednosti in ko je osveževanje 1200hz ter je TV ultra hd 4K.
Žal mi je, da si kupil 400hz in si mislil, da si prijel boga za jajca.
brlo ::
Pozdravljeni!
Želja je, da naj bi se cena LED TV-ja gibala okrog 600EUR.
Velikost prostora za TV:
Š: 120 cm
V: 71,5 cm
Funkcij kot so SmartTV, 3D ipd., najbrž ne potrebujemo, tudi 400Mhz osveževanje ni nekaj kar bi nujno potrebovali. Včasih se pogleda kakšen film iz PC-ja. Prej smo imeli neko Panasonic plazmo, tako da zahtev ni, razen če kaj izjemno priporočate.
Mogoče nam bi bilo všeč, da je TV čim večji. Predvidevam, da je potem za ta denar kvaliteta slike slabša.
Kot vsi, želimo najboljše (kvaliteta slike) za to ceno.
Če se za to ceno sploh kaj dobi?
Primer:
http://www.moj-tv.com/led-tv/lg-50lb570...
Hvala in lep pozdrav,
Brlo
V ospredju sta Samsung in Sony, predvsem po različnih testih. Sony uporablja Samsungove zaslone, ima pa svojo elektroniko. Rekel bi, da je Sony bolj prestižen, Samsung pa ima boljši smart in hvalijo Samsungov štrijedrni procesor za bolj gladko delovanje.
Jaz tudi iščem TV za vikend in bom dal prednost velikosti, ker smarta ne potrebujem, čeprav imam optiko, 3d potrebujem še manj. Namesto teh dveh "bobončkov", ki ju recimo ima samsung 40h6400 lahko dobim za isti denar večji 50h5000, s praktično enako sliko. Gledal bom program, ne internet. Telekom ima akcijo za nove uporabnike, ko dobiš 50h5000 za 240 eur, ki ga celo odplačuješ po obrokih. Obstoječi uporabniki pa TV dobijo za 382 eur, kar je še vedno vrhunska cena.
Navsezadnje tehnologija gre tako bliskovito naprej, da je bolje viška denarja 100 oz. 200 evrov dati na stran za nov TV, saj bodo TVji postali tako zelo dostopni, da jih bomo menjali na vsake 3 leta.
puginho ::
Dobro si to povedal, da je to neka kvazi marketinška fora in očitno deluje pri naketerih, ki kupujejo skozi številke. In potem tudi v trgovini takoj opazijo razliko :-D
Po tvoji glupi logiki ni razlike med tv-jem za 400 eur in 1000 eur, vse je marketinška fora. Bravo!
Seveda, razlika med 40h5500 (100hz) in 40h6400 (400hz in ponuja še 3d) je 100 eur oz 20%. Slika med omenjenima modeloma je praktično enaka. Zagotovo so pa odstopanja pri cenah, ko so v igri večkratniki vrednosti in ko je osveževanje 1200hz ter je TV ultra hd 4K.
Žal mi je, da si kupil 400hz in si mislil, da si prijel boga za jajca.
Ti pa sekaš oslarije. H5500 je praktično osnovni samsungov model, H6400 pa je srednja klasa in zmagovalec praktično vseh testov in ima boljšo sliko kot h5500. Pa očitno nimaš pojma kaj se sploh vse smatra pod dobro sliko, je ogromno faktorjev in osveževanje v hz je samo en izmed njih. In tu se ločijo višje klase od ostalih im zato razlika v ceni.
OK.d ::
Ali mogoče kdo ve bolj natančno, kdaj proizvajalci televizorjev izdajajo nove modele, predvsem me zanimajo(philips, sony, samsung, lg)?
LPOK.d
Anney ::
Pred kratkim so predstavljali novitete na CES sejmu, zdaj bo to počasi kapljalo na police, slovenija je pa še malo zadaj, večina se še prodaja lanske modele. Tam nekje sredi poletja na policah, preko spleta pa že prej.
fpbs ::
Ta ma vse razen kvalitetne slike. Na tem forumu že večkrat omenjeno,da najboljšo sliko imata Samsung in Sony . Poglej npr. za Sony 48w605, cena je tu nekje.
Saj zato pa vprašam, ker ne vem. :)
Pojdi v trgovine in si oglej TVeje različnih proizvajalcev in različne modele. Mislim, da to ni ravno najboljša izbira, da gledaš samo na veličino diagonale, vse ostalo pa zanemariš. Jaz bi ti predlagal, da si še ogledaš LG 47LB650. Pa pozabi na tisto, kar je omenil "puginho", da najboljšo sliko imata Samsung in Sony, kar še zdaleč ne drži.
https://geizhals.at/?cmp=1094798&cmp=10...
yayo ::
Včeraj kupil Sony KDL-40W605B za starše, ali kdo ve če je kaka brezžična tipkovnica/miška kompatibilna s televizorjem?
Sony je še kar občutljiv na te zadeve, naj ti nekdo pove, ki si lati znamko sony, če mu je uspelo kaj ''navesit'' gor.
MrStein ::
Na W8 seriji ne delujejo miške in tipkovnice sploh (preko USB).
Mogoče kaki poseben model (imajo lasten daljinec z touchpad-om).
Mogoče kaki poseben model (imajo lasten daljinec z touchpad-om).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Zgleda, da je pri Bravii edino mogoče tipkati preko pametnega telefona ali tablice in sonijeve Media Remote, oziroma TV SideView aplikacije. Kar zame pomeni tipkati z enim samim prstom. Škoda, ker bi tipkovnica naredila tisti internet browser, ki je vgrajen v televizor vsaj minimalno uporaben. Touchpad daljniec pa je baje en velik smeh.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
v službi imamo Philipsa z smartom, na katerega je priklopljena navadna PS tipkovnica z USB kablom. Vse deluje, a me ta internet na TV-ju ne prepriča.
Sej na vse druge TVje gre kakršnakoli tipkovnica in miška, sony je pač zaprt sistem (ne samo pri TVjih).
matobeli ::
Sem na mojem* poizkusil par stvari, nič ni delalo. Deluje pa android remote kar dobro, preko njega gre tudi miška in tipkovnica
Itak je pa vgrajen del pameti pri tem Sonyju kar slab, je fino met kakšen enostaven HDMI box/ključ
edit: *Sonyju-W605
Itak je pa vgrajen del pameti pri tem Sonyju kar slab, je fino met kakšen enostaven HDMI box/ključ
edit: *Sonyju-W605
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
brlo ::
Ta ma vse razen kvalitetne slike. Na tem forumu že večkrat omenjeno,da najboljšo sliko imata Samsung in Sony . Poglej npr. za Sony 48w605, cena je tu nekje.
Saj zato pa vprašam, ker ne vem. :)
Pojdi v trgovine in si oglej TVeje različnih proizvajalcev in različne modele. Mislim, da to ni ravno najboljša izbira, da gledaš samo na veličino diagonale, vse ostalo pa zanemariš. Jaz bi ti predlagal, da si še ogledaš LG 47LB650. Pa pozabi na tisto, kar je omenil "puginho", da najboljšo sliko imata Samsung in Sony, kar še zdaleč ne drži.
https://geizhals.at/?cmp=1094798&cmp=10...
Bom očitno mogel še malo bolje pogledat. Zaenkrat sem bil samo v Big Bangu, da sem si malo pogledal modele. Ti dodatni bonbončki me niso nekaj prepričali. Gre namreč za družinski TV in iščemo najboljše za ta denar. Verjamem pa da velikost ni vse.
Hvala.
mailer ::
Ko dorečeš diagonalo in finančni odhodek si naredil že 90% izbire. Ostalo izbereš po prednostnih kriterijih.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
lowac ::
Samsung LED TV UE50H6400 na Mimovrste
Je to dober nakup za 679EUR ?
Ja, več kot odlična cena za 50'' TV s 4 jedrnim procesorjem procesorjem, 120Hz panelom, 400Hz CMR (Clear Motion Rate) z dovršenim Smart-om in USB playbackom + zelo dobre črne barve.
Za takšen denar je definitivno best-buy. Sam imam sicer Philips, ampak sodelavec ima tega 48'' in je zelo zadovoljen.
Aja če bi kupoval jaz bi razkiral še tistih 160EUR ter nabavil 55'' (v primeru, da imaš prostor).
http://www.moj-tv.com/led-tv/samsung-ue...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lowac ()
Gledam malo 65" tv-je ampak imajo zaenkrat še vsi astronomske cene proti 55", tudi do 100% razlike zaradi 10", upam da bodo tudi tem počasi začele padati cene ko bodo na trg prišli 2015 modeli z 4K.
FHD zaenkrat še zadovolji vse potrebe in mislim da bo tako ostalo še par let.
FHD zaenkrat še zadovolji vse potrebe in mislim da bo tako ostalo še par let.
LPOK.d
v leclercu je bil ta TV lansko leto za 600 eur in dobil si še brezžično tipkovnico
Sarkozy ::
Včeraj kupil Sony KDL-40W605B za starše, ali kdo ve če je kaka brezžična tipkovnica/miška kompatibilna s televizorjem?
škoda, ker se nisi raje odločil za Samsunga
na UE40h5500 namreč fajn paše logitech k400
Ils sont fous ces Slovenes!
best buy... ceprav danes berem, da smart samsungi nenapovedano vklapljajo zvok in sliko, moznost zlorabe
jaz bi kupil 50h5000 pri Telekomu za 240eur
pa Samsung je nekaj 10 eur cenejsi kot Sony, pa velik manj muhast... ima pa 200hz, samsung pa 100hz
pa Samsung je nekaj 10 eur cenejsi kot Sony, pa velik manj muhast... ima pa 200hz, samsung pa 100hz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rini ()
l0g1t3ch ::
v leclercu je bil ta TV lansko leto za 600 eur in dobil si še brezžično tipkovnico
Jah žal mi to nič ne pomaga. Ampak kot gledam je trenutna cena na mimovrste najnižja kar se dobi v Sloveniji.
best buy... ceprav danes berem, da smart samsungi nenapovedano vklapljajo zvok in sliko, moznost zlorabe
Kje si to prebral?
LPOK.d
škoda, ker se nisi raje odločil za Samsunga
na UE40h5500 namreč fajn paše logitech k400
Mi je malce žal, da nisem skeširal 150EUR več pa vzel ta dražjega Samsunga ampak zdaj je kar je, drugače pa android tablica + Sony app delujeta skoraj decentno v vlogi daljinca. Tablica se itak stalno valja po mizi v dnevni sobi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
leiito ::
6400 je res zelo hvaljen na vseh testih, najbrž res best buy, čeprav tudi na LGjih slika ni slaba. Črna je manj črna, slabši kontrast, ampak nisem prepričan, da bi večina na slepem testu opazila razliko.
Ne vem pa zakaj so se LGji lani zredili, sorazmerno zajetnih 56mm. Morda je kaj drugače pri tehnologiji. Če prav razumem LG za razliko od drugih uporablja IPS panele, zato tudi nekaj slabša slika pa boljši vidni koti.
Ne vem pa zakaj so se LGji lani zredili, sorazmerno zajetnih 56mm. Morda je kaj drugače pri tehnologiji. Če prav razumem LG za razliko od drugih uporablja IPS panele, zato tudi nekaj slabša slika pa boljši vidni koti.
Ravnokar bil v Leclercu.. Trenutno je akcija Toshiba led fhd 200hz 40l2456dg za 295 eur, manjši 32" pa 232 eur.
Pol pa klasika v trgovini Samsung 5000, 5500, 6400, Samsung 55 4k za 1.800, nekaj LG in nekaj malega Philipsa. Zagotovo so pred vrati novi modeli.
V sredo bo Samsung 50H5000 v akciji, mislim da za 420 eur. Ob samsungu 6400 so imeli tipkovnico Logitech BT, mislim da k400, ki je imela na desni strani drsnik. Sem naredil nekaj slik s telefonom med 50h5000 vs 40h5500 in 40h5500 vs 55h6400, saj so stali skupaj. Razlika je pa ... (očitno sem slep).
Ko gledam pa Bolho, me pa začne boleti glava. Enostavno se ne splaca vozit na drugi konec drzave, pa se z lastniki cenkat in jih prepričevati, da led tv niso več suho zlato.
Pol pa klasika v trgovini Samsung 5000, 5500, 6400, Samsung 55 4k za 1.800, nekaj LG in nekaj malega Philipsa. Zagotovo so pred vrati novi modeli.
V sredo bo Samsung 50H5000 v akciji, mislim da za 420 eur. Ob samsungu 6400 so imeli tipkovnico Logitech BT, mislim da k400, ki je imela na desni strani drsnik. Sem naredil nekaj slik s telefonom med 50h5000 vs 40h5500 in 40h5500 vs 55h6400, saj so stali skupaj. Razlika je pa ... (očitno sem slep).
Ko gledam pa Bolho, me pa začne boleti glava. Enostavno se ne splaca vozit na drugi konec drzave, pa se z lastniki cenkat in jih prepričevati, da led tv niso več suho zlato.
fpbs ::
mare92 ::
Pozdravljeni, v kratkem bi rad kupil 2 TV sprejemnika, pa nisem na tekočem s tem že nekaj časa.
1.)bi bil darilo babici, diagonala bo po mojem dovolj 32" ali max 40", smart funkcij ne bo uporabljala.cena čim nižja, samo naj bo vseeno kvaliteten. Toshiba v Leclercu?
2.)za v dnevno sobo, velikost čim večja. Od sedežne do TV-ja je 4-5m. Kako je sedaj z 3Djem in 4K(hdmi 1.4 je malo ozko grlo?)? Dvomim, da bom veliko gledal 3d, 4k pa je tudi v povojih in se po mojem ne bi videlo razlike na to velikost dnevne sobe? Za multimedijo je verjetno vseeno boljši dodaten box kajne? Mogoče tudi ambilight ne bi bil slab, glede na to, da bo okoli tv-ja dosti stene..Recimo cena do 1500e, da ne gremo predaleč.
Zdaj vidim, da je vprašanje, ali manjši TV(in kateri) z 4k ali pa mogoče ta z Hofer akcije, 65" Medion(Lenovo) http://www.medion.com/de/shop/fernseher...
Kaj bi vi priporočali? Boljši TV, mogoče Ambilight, ali poceni 65" Medion, nima ne 3D-ja, niti 4K resolucije. Aja, kje kupujete TV-je in ali mislite, da bo v kratkem(v dobrih treh mesecih) na tržišču kaj vredno čakanja oz. bodo pocenitve?
HVALA! :)
1.)bi bil darilo babici, diagonala bo po mojem dovolj 32" ali max 40", smart funkcij ne bo uporabljala.cena čim nižja, samo naj bo vseeno kvaliteten. Toshiba v Leclercu?
2.)za v dnevno sobo, velikost čim večja. Od sedežne do TV-ja je 4-5m. Kako je sedaj z 3Djem in 4K(hdmi 1.4 je malo ozko grlo?)? Dvomim, da bom veliko gledal 3d, 4k pa je tudi v povojih in se po mojem ne bi videlo razlike na to velikost dnevne sobe? Za multimedijo je verjetno vseeno boljši dodaten box kajne? Mogoče tudi ambilight ne bi bil slab, glede na to, da bo okoli tv-ja dosti stene..Recimo cena do 1500e, da ne gremo predaleč.
Zdaj vidim, da je vprašanje, ali manjši TV(in kateri) z 4k ali pa mogoče ta z Hofer akcije, 65" Medion(Lenovo) http://www.medion.com/de/shop/fernseher...
Kaj bi vi priporočali? Boljši TV, mogoče Ambilight, ali poceni 65" Medion, nima ne 3D-ja, niti 4K resolucije. Aja, kje kupujete TV-je in ali mislite, da bo v kratkem(v dobrih treh mesecih) na tržišču kaj vredno čakanja oz. bodo pocenitve?
HVALA! :)
1) za babico raje večji TV, jaz bi vzel samsunga 40h5000 za 320 eur
2) philipsa z ambilight nikoli ne bi kupil... medion iz Hoferja je pa postal že drag, ker se po enem letu še vedno prodaja za 1000 eur.... Jaz bi vzel tudi tukaj Samsunga ali pa LG.
4k bo dostopen v naslednjem letu. Ker tehnologija bliskovito napreduje, se ne splača kupovati high end modelov.
Jaz sem za več kosov dobil dodaten popust pri MaksPro, ki ima že tako najnižje cene.
2) philipsa z ambilight nikoli ne bi kupil... medion iz Hoferja je pa postal že drag, ker se po enem letu še vedno prodaja za 1000 eur.... Jaz bi vzel tudi tukaj Samsunga ali pa LG.
4k bo dostopen v naslednjem letu. Ker tehnologija bliskovito napreduje, se ne splača kupovati high end modelov.
Jaz sem za več kosov dobil dodaten popust pri MaksPro, ki ima že tako najnižje cene.
wini ::
Kdo pa dejansko uporablja pri nas voice recognition??? ... Da bom jst blebetal po angleško da me bo tv mogoče razumel kaj mu hočem dopovedat pa hvala lepa.
Izklopiš pa je.
Izklopiš pa je.
diNero ::
jaz npr. ne bi vzel Samsunga: https://slo-tech.com/novice/t635692
ne pozabit tega, ko naslednjič primeš v roke mobitel, ko boš naslednjič pogledal v prenosnik (zgoraj kamera), ko boš nekaj pogooglal, pogledal če te je kdo lajkal na FB-ju...
hitro se zapret v stanovanje in izklopi vso elektroniko. BIG BROTHER te gleda
@rini:
Philipsa z ambilight praviš, da nikoli ne bi kupil? Zakaj pa ne? Maš kakšen utemeljen razlog? Pa mimogrede, nikoli ne reci nikoli ;)
Philipsa z ambilight praviš, da nikoli ne bi kupil? Zakaj pa ne? Maš kakšen utemeljen razlog? Pa mimogrede, nikoli ne reci nikoli ;)
Hvala za odgovor.
Sem malo prebrskal in našel PHILIPS 65PFS6659, ki je 1500€. Za babico bom verjetno kupil sedaj, za svoj tv pa počakal nekaj mesecov na novo 2015 serijo.
4K vidim, da se mi na tej razdalji in 65" ne splača, saj ne bom videl razlike..
Hoferjev pa odpade.
Lp
Hvala za odgovor.
Sem malo prebrskal in našel PHILIPS 65PFS6659, ki je 1500€. Za babico bom verjetno kupil sedaj, za svoj tv pa počakal nekaj mesecov na novo 2015 serijo. Zakaj ne ambilighta? Saj ga lahko po potrebi izključim..
4K vidim, da se mi na tej razdalji in 65" ne splača, saj ne bom videl razlike..
Hoferjev pa odpade.
Lp
@lowac in @mare92, lepo pozdravljena;
ambilight je že tako dolgo v uporabi, pa ga noben proizvajalec ni posnemal. Enostavno je prodajanje megle. Philips je tako na slabem glasu glede kvalitete, da se je odločil za podaljšano 5 letno garancijo za dražje modele. Slišal sem iz prve roke veliko pritožb in mnenja poznavalcev (serviserjev), slika me ne prepriča, pika na "i" je pa moja izkusnja z novim hotelskim TV-jem nizjega razreda. Toliko stvari, ki mi govorijo proti.
Tokrat so za "velikost/cena" najbolj dostopni od 40" do 55", potem pa cene kar poletijo v nebo.
ambilight je že tako dolgo v uporabi, pa ga noben proizvajalec ni posnemal. Enostavno je prodajanje megle. Philips je tako na slabem glasu glede kvalitete, da se je odločil za podaljšano 5 letno garancijo za dražje modele. Slišal sem iz prve roke veliko pritožb in mnenja poznavalcev (serviserjev), slika me ne prepriča, pika na "i" je pa moja izkusnja z novim hotelskim TV-jem nizjega razreda. Toliko stvari, ki mi govorijo proti.
Tokrat so za "velikost/cena" najbolj dostopni od 40" do 55", potem pa cene kar poletijo v nebo.
rini ;)
Si že slišal kdaj za patent? Malo preberi o tem na netu.. ;)
Prodajanja megle? Daleč od tega.
Slika.. kje te ne prepriča, v trgovini, hotelu .. LOL? Menda, da te ne bo saj so skoraj vsi TVji tam popolnoma napačno nastavljeni/skalibrirani in v hotelih res imajo "dobre" TVje ja, da se iz tega lahko karkoli sklepa... Tudi ambilight pride do pravega izraza šele ko imaš v dnevni sobi temo -ponoči, a ti ga kritiziraš glede na videno v razsvetljenih trgovinah pod 1000 lučmi. Joj.
Me prav zanima kakšen bi bil tvoj odziv oz. mnenje po parih dneh če bi ti nekdo "posodil" ali šenkal recimo Philips 55PFS8209/12 z Androidom, 4-stranskim ambilightom, quad-core procesorjem, 800Hz Perfect Motion Rate itd.
http://www.philips.si/c-p/55PFS8209_12/...
Še vedno pa bi moral pravilno nastaviti sliko, ker out-of-the-box še nisem kupil TVja, ki bi imel optimalno nastavljene barve, ostrino itd., pa sem sam menjal že 6 LCD TV-jev ter 4 nastavljal tudi fotru, tako, da ne govorim nekaj na pamet.
Kolikor prebiram tvoje komentarje v tej temi govoriš zgolj iz "znanja" oz. informacij pridobljenih na spletu, izkušenj pa v zvezi s tem žal nimaš dovolj, da bi lahko takšne kvasil.
Si že slišal kdaj za patent? Malo preberi o tem na netu.. ;)
Prodajanja megle? Daleč od tega.
Slika.. kje te ne prepriča, v trgovini, hotelu .. LOL? Menda, da te ne bo saj so skoraj vsi TVji tam popolnoma napačno nastavljeni/skalibrirani in v hotelih res imajo "dobre" TVje ja, da se iz tega lahko karkoli sklepa... Tudi ambilight pride do pravega izraza šele ko imaš v dnevni sobi temo -ponoči, a ti ga kritiziraš glede na videno v razsvetljenih trgovinah pod 1000 lučmi. Joj.
Me prav zanima kakšen bi bil tvoj odziv oz. mnenje po parih dneh če bi ti nekdo "posodil" ali šenkal recimo Philips 55PFS8209/12 z Androidom, 4-stranskim ambilightom, quad-core procesorjem, 800Hz Perfect Motion Rate itd.
http://www.philips.si/c-p/55PFS8209_12/...
Še vedno pa bi moral pravilno nastaviti sliko, ker out-of-the-box še nisem kupil TVja, ki bi imel optimalno nastavljene barve, ostrino itd., pa sem sam menjal že 6 LCD TV-jev ter 4 nastavljal tudi fotru, tako, da ne govorim nekaj na pamet.
Kolikor prebiram tvoje komentarje v tej temi govoriš zgolj iz "znanja" oz. informacij pridobljenih na spletu, izkušenj pa v zvezi s tem žal nimaš dovolj, da bi lahko takšne kvasil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lowac ()
MrStein ::
Je kje kaki vodič za nastavitve, če nimaš kalibratorja?
Kake testne slike in podobno?
Motiti se je človeško.
puginho ::
Sony ma odlično out of the box sliko, govorim iz izkušenj. Phillipsa pa tut jaz ne kupim več. Ko je bila to še evropska firma so bli pojem kvalitete, zaj pa težko rečem kaj takega, glede na to da štepajo 800 različnih modelov in poznam nekaj primerov okvar. Pa njihova srednja klasa ni konkurenčna, sploh pri sliki in počasnosti menijev. Pri višji klasi, ki jo omenjaš pa te menda vgrajujejo kvalitetne panele in ostale dele.
@lowac
to je moje mnenje, a ne govorim na pamet tja v tri dni... Kolega ima novega ambilight, a meni bolj ustrezajo skrite lučke zadaj za TV in enakomerno razpršena stalna svetloba, ker imam zelo občutljive oči. V hotelu je bil vstopni model phh4309, ki je imel že eno črto v zaslonu.
Sicer je pa tako kot povsod, prodajne stevilke odločajo na koncu. Kitajci se pa požvižgajo na patente in vse kopirajo.
to je moje mnenje, a ne govorim na pamet tja v tri dni... Kolega ima novega ambilight, a meni bolj ustrezajo skrite lučke zadaj za TV in enakomerno razpršena stalna svetloba, ker imam zelo občutljive oči. V hotelu je bil vstopni model phh4309, ki je imel že eno črto v zaslonu.
Sicer je pa tako kot povsod, prodajne stevilke odločajo na koncu. Kitajci se pa požvižgajo na patente in vse kopirajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: rini ()
leiito ::
Je kje kaki vodič za nastavitve, če nimaš kalibratorja?
Za najbolj razširjene modele Samsunga in LGja najdeš na AV forumih nastavitve po kalibraciji. Ni pa nujno, da je "realna" slika vsakomur všeč, po navdušenju nad "živimi barvami" v tovarniških nastavitvah sodeč.
Podobno kot je pri nekaterih top slušalkah bas preveč poudarjen in so ljudje očarani, da glava vibrira.
kozorog ::
Glede philipsa nimam pripomb in verjemite ,da ambilight naredi svoj efekt zelo dobro in ga nebi menjal za nobenega drugega tv-ja.Microdimming pro in ostale izboljšave slike ni mogoče ,da je slika slaba...pixel precise(plus..) tud nardi velik +.Ambilight je nor,kar je res je res.Majo prijatli že več let philipsa in dela perfektno brez eneega servisera,da bi tv bil v okvari,pa nabijajo xbox itd. po cele dneve.Vidim še dan danes veliko starih ne LED tv philips ,ki delajo normalno.Je pa res ,da se nekateri slišijo stari ko jih prižgeš kar poka,traflc al kaj že nevem.
Mam tud hišni kino philips pregledal cel kup filmov čez in prikloplen preko spdif coax kabla na pc delal nonstop 8 let cele dneve...če se pa kakšen kondezator sprazni nato pa nima noben veliko vpliva saj lahko tv za 5 tisoč evrov se pokvari isto kot za 500 evrov,pa črta(zarad strele ali naravni defekt screen),pa kakšen kondič se sprazni tik tak lahko.Ni pa to to ,če se non stop vsake dve leti pojavla ista napaka isti kondezatorji fuč v switchu recimo.Na mojem starem matrix-u(beko chip) se je prav to dogajalo vsake dobre dve leti,pomoje zarad pregrevanja.te tanovi led-i vsaj moj se ne pregreva čisto nič,pa bi si človek mislu ,da se te tanke linije morajo pregrevat ,pa se ne,pa je lahko cel dan prižgan tv.Nevem ,vsak ma svoje mnenje za vsak tv.Vsi so pa za svoj denar ok,posebej zdej ko so cene tako niske.ne splača se pa kupit v 6-7 mesecu v letu nov tv in ta novo serijo ker so takrat najbolj nabite cene.
Lp.
Mam tud hišni kino philips pregledal cel kup filmov čez in prikloplen preko spdif coax kabla na pc delal nonstop 8 let cele dneve...če se pa kakšen kondezator sprazni nato pa nima noben veliko vpliva saj lahko tv za 5 tisoč evrov se pokvari isto kot za 500 evrov,pa črta(zarad strele ali naravni defekt screen),pa kakšen kondič se sprazni tik tak lahko.Ni pa to to ,če se non stop vsake dve leti pojavla ista napaka isti kondezatorji fuč v switchu recimo.Na mojem starem matrix-u(beko chip) se je prav to dogajalo vsake dobre dve leti,pomoje zarad pregrevanja.te tanovi led-i vsaj moj se ne pregreva čisto nič,pa bi si človek mislu ,da se te tanke linije morajo pregrevat ,pa se ne,pa je lahko cel dan prižgan tv.Nevem ,vsak ma svoje mnenje za vsak tv.Vsi so pa za svoj denar ok,posebej zdej ko so cene tako niske.ne splača se pa kupit v 6-7 mesecu v letu nov tv in ta novo serijo ker so takrat najbolj nabite cene.
Lp.
Ali ima kdo tega http://www.makspro.si/index.php/avdio-v... kako je zadovoljen?
Tale link ko si ga dal ne deluje.. Ta je pa ok : http://www.makspro.si/index.php/led-tv-...