» »

Kateri televizor?

Kateri televizor?

Temo vidijo: vsi
««
52 / 223
»»

leiito ::

Za tega Philipsa ni prav veliko reviewjev, če sploh.

Kagoo.com, ne vem sicer koliko je referenčen, ampak zapiše:
The Philips 65PFS7559 is an inferior LED screen when compared to other large TVs that are less than a year old. It is one of the most expensive large TVs and has not received any expert or user reviews that we could find.
http://www.kagoo.com/TVs-Monitors-Proje...

Zakaj ne bi za malo majn vzel Samsung 6400, preizkušeno vrhunski stroj? Ambilight? Glede slednjega je najbrž res, da si realna slika o efektu terja ogled filma v zatemnjenem prostoru, pa še tedaj, kot vedno, confirmation bias vpliva na subjektivno oceno.

GrX ::

Mene pa zanima, kakšna je razlika med modeloma spodaj...

https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...

lowac ::

Kolikor vidim ima 6400 200Hz več osveževanje ekrana ter je za 2'' večji.

rini ::

GrX je izjavil:

Mene pa zanima, kakšna je razlika med modeloma spodaj...

https://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-sp...

http://www.makspro.si/index.php/avdio-v...

razlika je v osveževanju, 6290 je pa v osnovi 6200, le da ima mogoče kakšen dodatek več (usb, hdmi), drugačno stojalo, ali pa vgrajen kakšen dodaten (drugačen) pretvornik signala

wini ::

h6400 je serija 2014 in ima 400hz
f6400 pa 2013 serija in ima 200hz
sedaj sem prodajajo h6400 modeli ... dvomim da dobiš še kje f6400

MrStein ::

N-tič, to ni osveževanje. LCD lahko prikaže tam 240 slik na sekundo in nič več. (pivo tistemu, ki zna pravo številko - za consumer naprave)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

gidooo ::

Za vse ki si želijo ambilight, pa ne marajo philipsa:)
https://www.indiegogo.com/projects/meet...

Blazz ::

MrStein je izjavil:

N-tič, to ni osveževanje. LCD lahko prikaže tam 240 slik na sekundo in nič več. (pivo tistemu, ki zna pravo številko - za consumer naprave)

http://www.rtings.com/info/fake-refresh...

DennisDee ::

Hej hej,
Tudi mi smo pred nakupom novega tv. Nekako imam v ozjem izboru LG LB670V
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki-ol...

In pa SAMSUNG H6670
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki-ol...

Gledamo velikosti 40-42",ker nam postavitev v dnevni sobi ne dopusca večjega tv. Sicer sam ne vem, koliko bi dejansko izkoristil 3D, verjetno bolj malo?
Prodajalec mi je priporočal potem tudi enega LG 4k,brez 3D,v primeru da ne bi rad 3D. Cenovno isto kot zgoraj omenjeni LG, vendar je 102cm ekran.

Priporočate vi kaj drugega v tem cenovnem rangu? Oz če ne, kaj bi bilo bolje od prvih dveh? Prodajalec trdi, da LG nudi več.

Aja,pa mogoče, res mogoče se bo kdaj gor priklopil xbox ali ps (nimam nič od tega, ampak nikoli se ne ve hehe)

matobeli ::

1. Kaj se bo na TVju predvajalo (samo TV program ali še kaj drugega)
2. Ali je Budget nastavljen "pavšalno"?
3. Katere naprave bodo priklopljene?
4. Se uporabnikom da ukvarjati z TVjem in nastavitvami?
5. Na čem se je do sedaj spremljalo program, je bilo kaj težav?

Trenutno imamo 32" lcd Samsung (ni smart tv), ki pa gre v spalnico. Se pravi v tem primeru rabimo novo televizijo. Nastavitve ipd mi nikakor niso tuje, ravno nasprotno, z vsem podobnim se zelo rad "poigram". Na TVju se bo definitivno poleg programov (Siol box) predvajalo tudi kar nekaj filmov in serij iz USB-a/HDD. Razmisljam pa, da si v prihodnjosti kupim tudi xbox ali ps, da imam mogoce za cez vikend za sprostitev.

3d je strel v prazno.

No, 3D je kakor komu, vendar so redki ki se zanj odločijo zato ker bi res želeli gledati 3D in ga potem tudi gledajo. Meni osebno so 3D kar kul, pa sem se raje odločil za bolj racionalno rešitev brez 3Dja (nekih 100€ manj za TV).

Kar se tiče smart funkcij je kakorkoli fino nabavit nek "box" ali "ključek", je velik bolše kot pa se zanašat na vgrajene funkcije. Za 100€ dobiš že dober box, če ne rabiš snemat programa pa so dobri tudi kakšni ključki ki pa so še cenejši, 1080p bodo predvajali vsi.

Če se želiš malo igrati si vzemi raspberry pi 2 in nanj enostavno naložiš OSMC in stvar že deluje kot "smart TV", s tem da bo za dlje časa, pa še modificiraš ga lahko kakor ti paše.

Če imaš siol box so vsi vgrajeni tunerji itak nepomembni ker samo povežeš z HDMI kablom in vse špila.
Kar se tiče iger je isti šmorn, naj se edino vzame takega ki je bo priporočilih boljši.

Gede na to da sem imel podobne zahteve sem se odločil za Sony w605 (40"). Čez sliko nimam kaj za pripomnit, naj bi bil tudi primeren za špile (čeprav nisem še zares testiral), smart funkcije so pa bolj v povojih. Pa se ne sekiram, bo šel gor raspberry, samo da jih dobijo na zalogo.

Pa še komentar na izbiro trgovine: Bigbang ima kar visoke cene glede na konkurenčno ponudbo na spletu.

če te prav razumem, nimas 3d, a ti je 3d kar kul... dej mal to razlož

yayo ::

matobeli je izjavil:

Pa še komentar na izbiro trgovine: Bigbang ima kar visoke cene glede na konkurenčno ponudbo na spletu.

Prejšnjo soboto je bil w605b 470€ v BB v Kopru in 422€ v BB spletni trgovini. Sem si ga ogledoval in mimogrede omenil prodajalki, da me rajca ampak, da se žal drugje dobi ceneje. Pa je sama poiskala spletno ceno in mi ga ponudlia za 422€, kar je bilo morda 2 eura dražje od najnižje cene na spletu tisti dan. Glede na to da so tv imeli na zalogi, kar ponavadi ni slučaj pri majhnih spletnih trgovinah, sem ga kar vzel. 20 minut kasneje je že špilal namesto devet let starega Samsunga s temno packo na levi strani, kjer je verjetno odstopil sloj ekrana.

DamijanD ::

Kupujem nekaj do 700€ in velikosti med 42 in 48. Trenutno sem odločam med philipsom 47pfs7109 in samsungom ue48H6400. Ne rabim ne ambilighta in ne 3d (čeprav ima eden eno, drugi drugo). Imo kdo kakšne izkušnje s kakšnim od teh dveh modelov (sploh za philipsa je zelo malo testov na netu)? Odprt sem tudi za druge alternative...

Kaj pa izkusnje LG, nekaj sem tu bral da ima input lag, to drzi? Če že ima 3D,se bo pa kdaj pa kdaj ze pokoristil verjetno :). Je kdo kdaj tudi koristil recimo skype na tv (sprašujem čisto mimogrede)? Pa če ja, obstajajo tudi kake cenejše 3rd party kamere? Sony se mi zdi preveč zaprt po branju na internetu, naj bi imel omejitve pri piratskih filmih...
Kar se dodatnih boxov tiče, če že, se bo priklopil na tv ki gre v spalnico.

Zgodovina sprememb…

DamijanD je izjavil:

Kupujem nekaj do 700€ in velikosti med 42 in 48. Trenutno sem odločam med philipsom 47pfs7109 in samsungom ue48H6400. Ne rabim ne ambilighta in ne 3d (čeprav ima eden eno, drugi drugo). Imo kdo kakšne izkušnje s kakšnim od teh dveh modelov (sploh za philipsa je zelo malo testov na netu)? Odprt sem tudi za druge alternative...

6400 je dobr tv na ceneje.si je najnizja cena 614 eur, leclerc je imel v ponudbi 10/2014 celo večji tv 50h6400 s tipkovnico za 600 uer.

Jaz bi danes izbral 50h5000, ki ga dobis za slabih 500 eur. Če pa potrebuješ smart TV, potem bi izbral h5500 za 530 eur. 6400 ima več osveževanja zaradi 3d.

Opcija je pa tud LG, ki je neposredni tekmec samsungu (največja korejska rivala), le da bi rekel, da je v tem obdobju rahlo boljsi samsung. Dobr v tem razredu je tud Sony w605, a je malce drazji. Pravzaprav ne moreš zgrešiti z nakupom, itak bo čez 3 leta še boljši in večji TV za polovico današnje vrednosti.

rini je izjavil:

če te prav razumem, nimas 3d, a ti je 3d kar kul... dej mal to razlož

Sem malo testiral pri kolegu, sicer pasivni 3D, za aktivnega nimam pojma kako gre, pa mi je bilo všeč. Tudi v kinu mi je všeč.
Bi pa pogledal vse skupaj mogoče 20 filmov letno ker ni tako široke izbire filmov pa še mojo dragi ni do tega. Potem sem pogledal primeren TV in ugotovil da se za tako malo pogledov ne splača 3Dja.

Približno cenovno: vsak dan pogledam cca 1 film (ali ekvivalent v serijah). Kar nanese cca 42c za ogled pri televizorju vrednem 420€ v roku 3 let, ogled filma v 3D pa bi me prišel več kot 1.6€ (sem vzel 100€ več za 3D TV)

DennisDee je izjavil:

Sony se mi zdi preveč zaprt po branju na internetu, naj bi imel omejitve pri piratskih filmih...
Kar se dodatnih boxov tiče, če že, se bo priklopil na tv ki gre v spalnico.

navaden simpel box stane od nekih 40€ naprej, torej za razliko od slabega smart do dobrega smart dobiš že skoraj 2 komada. Če vzameš raspberry pi (cca 50€, ampak je praktično "PC") in nanj naložiš OSMC (samo potegneš image z neta in naložiš na SD kartico) imaš potem možnost priklapljanja vseh stvari na USB. Web kamere, tipkovnice, miške, razne stream servise, storage... Se ga pa da upravljati tudi preko dalinca od TVja, če ta podpira HDMI MHL (oziroma preko standarda CEC-Concumer electornic control).

Je pa čisto od uporabnika odvisno kaj mu paše, včasih je bolje dat 100€ več in dobiš neko celoto in se je potem držiš dokler ne izdihne. Po drugi strani pa lahko preko dobrega zunanjega boxa raziskuješ načine gledanja TV vsebin na 1001 način :)

DamijanD ::

rini je izjavil:

DamijanD je izjavil:

6400 je dobr tv na ceneje.si je najnizja cena 614 eur, leclerc je imel v ponudbi 10/2014 celo večji tv 50h6400 s tipkovnico za 600 uer.

Jaz bi danes izbral 50h5000, ki ga dobis za slabih 500 eur. Če pa potrebuješ smart TV, potem bi izbral h5500 za 530 eur. 6400 ima več osveževanja zaradi 3d.

Opcija je pa tud LG, ki je neposredni tekmec samsungu (največja korejska rivala), le da bi rekel, da je v tem obdobju rahlo boljsi samsung. Dobr v tem razredu je tud Sony w605, a je malce drazji. Pravzaprav ne moreš zgrešiti z nakupom, itak bo čez 3 leta še boljši in večji TV za polovico današnje vrednosti.

48' je največ kar sploh lahko spravim v stanovanje...
A potem je pri 2D sliki hitrost osveževanja med 5000 in 6400 enaka?

wini ::

Ne 5000 ima 50hz panel in 100hz mci
6400 ima 100hz panel in 400hz mi....
Preberi si malo v čem je razlika. Ko gledaš šport bo lepa tekoča slika na 5000 pa ne tolk...

puginho ::

DamijanD je izjavil:

rini je izjavil:

DamijanD je izjavil:

48' je največ kar sploh lahko spravim v stanovanje...
A potem je pri 2D sliki hitrost osveževanja med 5000 in 6400 enaka?

Vzemi Samsunga 6400 al pa Sonya 48w605 in boš garantirano zadovoljen. Sony je malo cenejši samo nima 3d. Dobiš pa najboljšo sliko za ta denar pri obeh.

Peon ::

Po branju foruma sem se odločil, da bom vzel Samsung 55" LED TV. Glede na ceno (do 900 EU) in podporo raznim filmskim formatom ter podpori DLNA imam v ožjem izboru:
UE55H6410
UE55H6470
UE55H6600

Je med temi televizorji sploh kaka razlika razen cene (edino pri 6600 ima 2 slota za CI+ kartico, česar ne potrabujem)?

Med prvima dvema je v barvi in mogoče obliki stojala, tretji pa ima dodatne lastnosti.

Tu imaš primerjavo: http://geizhals.at/eu/?cmp=1087846&cmp=...
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Peon je izjavil:

Po branju foruma sem se odločil, da bom vzel Samsung 55" LED TV. Glede na ceno (do 900 EU) in podporo raznim filmskim formatom ter podpori DLNA imam v ožjem izboru:
UE55H6410
UE55H6470
UE55H6600

Je med temi televizorji sploh kaka razlika razen cene (edino pri 6600 ima 2 slota za CI+ kartico, česar ne potrabujem)?

Odlična izbira. Prvi 6410 ga zmaga!

fpbs ::

rini je izjavil:

Peon je izjavil:

Odlična izbira. Prvi 6410 ga zmaga!

Kakšna 2 slota? 6600 ima dvojni kanalnik, in to je njegova prednost pred ostalima.

Kaj pa dvojni kanalnik dela?

Dve sliki na ekranu.

Ali pa ena slika, drugo snemaš. (odvisno, če niso "šparali" pri funkcijah)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

obdeelujes hkrati dva programa, npr. pri snemanju

Načeloma lahko tudi en gleda (po celem ekranu) en kanal, drug pa drugega. (dual view, al kak že rečejo temu). Z filtrirnimi očali.
Motiti se je človeško.

Matej_K ::

Ja sam če maš siol box npr. ti to nič ne pomaga ne?
... .. .

rini je izjavil:

obdeelujes hkrati dva programa, npr. pri snemanju

Kaj si s tem mislil?

OK, thx, čeprav gledanje enega in snemanje drugega kanala na tivi ali zunanji disk/NAS omogočajo že operaterji, + time-shift, video arhivi, ne zdi se ravno ključna funkcija.

Btw, Plex je par dni nazaj lansiral app za LGje. Samsung je imel to že nekaj časa, Sony ne. Plex je zame npr. tako pomemben, da o tiviju, ki ga ne podpira, sploh ne bi razmišljal.

ker na boxu za 40€ plex ne laufa je potrebno kupit dražji tv druge znamke ki to podpira?

matobeli je izjavil:

ker na boxu za 40€ plex ne laufa je potrebno kupit dražji tv druge znamke ki to podpira?

Zakaj bi bil dražji? Plex dela na Samsung in LG, sčasoma bo najbrž tudi na Sony. Ne-smart TV pa danes že težko najdeš.

Hotel sem samo povedat da je neumno kupovati TV na podlagi njegovih smart funkcij ker dobiš za 40€ boljši smart box kot pa je tisti ki je vgrajen v 90% TVjev (če ne celo 100%)

So pa ne-smart TVji še vedno pogosti. Sicer imajo praviloma slabšo sliko, ampak če to ni moteč faktor lahko za 500€ dobiš 50" TV z smartboxom ki je bolj smart od najboljšega Samsunga.

OK.d ::

Kako pa je na philipsih s tem plexom?
LPOK.d

Thunder wave ::

Tudi za Sony obstaja Plex app, nisem pa še ga sprobal.

Thunder wave je izjavil:

Tudi za Sony obstaja Plex app, nisem pa še ga sprobal.

Ja, ampak ne nativni Plex kot player, ampak app znotraj Opere, ki je bojda še dokaj buggy + moraš biti naročnik Plex Pass.

MrStein je izjavil:

Blazz je izjavil:

My issue here is the length of the HDMI cable that I'm using. I live in an apartment and use a 50ft HDMI cable to connect my PC, which is in my bedroom, to my TV, which is in my living room. After I made this video, I moved my PC in to my living room and tried this again with a 3ft high speed (18gbps) HDMI cable and I got full 4:4:4 color at 60hz in the gorgeous resolution that 4K is.

tip je mel problem s kablom....

V okvir, da ne kdo pozneje pametoval, da pri "digitali" ali je slika ali ni, brez vmesnih stanj.

Evo, so že začeli: Pozlačeni kabli
Motiti se je človeško.

Fadil ::

V kratkem se bo kupoval nov TV za recimo cca. 400€. Uporabljal se bo pred vsem za igranje Xbox 360 in kasneje Xbox One. Zanima me, kaj bi bilo best buy ta trenutek. Ne potrebujem nepotrebnih dodatkov, ki dvigujejo ceno, ampak TV za gledanje kakšnih torrentov in igranje omenjene konzole itd...
Danes sem šel informativno v Big Bang v Kranju in prodajalec me je prepričeval da bi bilo v mojem primeru najbolje LG 106cm. Cena, mislim da je bila cca. 380€;. Sony, ki je imel še Wi-Fi, pa je bil cca. 470€.
Pred časom sem tukaj bral, da internet na TV ne deluje gladko, prodajalec pa mi je to zanikal in rekel, da to velja za TV starejše od 2 let. Da naj bi danes delal internet gladko itd... Zanimajo me vaša mnenja in izkušnje? Kaj kupiti za ta denar in seveda kje?

Lep večer

Internet ni tak problem kot je lag, če gre za igrice. LG utegne biti suboptimalna izbira. Nej ti pusti probat tvojo omiljeno igrico na različnih modelih.

Anney ::

Prodajalcu povej, da naj se malo poduči, ti pa išči TV z najnižjim input lagom, mislim, da bo Sony kar dobra izbira (KDL42W705B-cca600€), drugače pa so z inputlagom skoraj vsi modeli Sonya dobri, mogoče te reši še kakšen
Samsung UE40ES5500-cca 500€).

Heh, na mojem Sony traja pol minute, samo da sony.com stran z izbiro jezika naloži. "Gladko", ja.
Motiti se je človeško.

Fadil je izjavil:

Sony, ki je imel še Wi-Fi, pa je bil cca. 470€.

To gre za model W605, 40", hvaljen ravno za igranje igric oziroma zardi low input laga. Cenejšega z tako nizkim nisem uspel najti.

Je pa realna cena cca 430€ (mimovrste), mogoče še kje dobiš kaj popusta.

Lahko pa iz prve roke povem da ima počasen vmesnik, oziroma cel "smart" del je totaln šit, browsat itak skoraj ne moreš ker ne moreš priklopit nobene tipkovnice. Ampak se ne pa ne sesuva in aplikacije, kakršnekoli že so, delajo.

Česar pa itak ne boš vedel ker boš imel gor priklopljen Xbox.
Če si boš zaželel samo Smart TVja (mogoče že Xbox dela kot predvajalnk?) pa investiraj še 40€ za kulturen smart tv box.

Kakšno je mnenje glede teh TV iz METRO-ja v Avstriji?
http://catalogues.metro-group.com/metro...
LG LED TV 47LB561V za 418€
LG LED TV 42LB570V za 359€
Je to OK?
Lp

Oglej si še 42LB650, ki je dosti boljši od teh dveh.
https://geizhals.at/?cmp=1094762&cmp=10...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fpbs ()

Fadil je izjavil:

Kakšno je mnenje glede teh TV iz METRO-ja v Avstriji?
http://catalogues.metro-group.com/metro...
LG LED TV 47LB561V za 418€
LG LED TV 42LB570V za 359€
Je to OK?
Lp

Entry modeli pač, ampak cene so pa smešno nizke, €350 za 47 inč, tudi če bi bil črnobel.

Torej, pri TV ne potrebujem:
- smart TV
- 3D
- Wi-Fi ( ker je računalnik zelo blizu TV)
- vgrajenega medijskega predvajalnika
- itd...

Potrebujem pa:
3 x HDMI ( Xbox, T-2, medijski predvajalnik)
USB čim več

Uporabljal se bo za igranje Xbox iger, gledanje TV programov in torrentov. Kaj in kje kupiti?
««
52 / 223
»»