Forum » Zvok in slika » Kateri televizor?
Kateri televizor?
Temo vidijo: vsi
DarwiN ::
Usb 2.0 je dovolj hiter za 4k vsebine (vsaj za večino).. HDMI 2.0 je bolj ključnega pomena, saj boš v prihodnosti vse priklopil preko tega priključka - od konzol, AV receiverjev, medijskih predvajalnikov, PC/laptop, itd, itd... Skratka, potreboval boš prepustnost, ki bo omogočala 60Hz pri 4k, česar pa HDMI 1.4 ne zmore.... 1080p blu-ray filmi so danes sicer v večini 24fps, ampak za 4k pa še bojda sploh ni sprejetega standarda, le pričakuje se, da bo 60fps.. Medtem pa že imaš zunaj blu-ray playerje s hdmi 2.0...
In če praviš, da kupiš TV na 10 let, potem mislim da ni niti najmanjšega dvoma, da moraš pograbit hdmi 2.0..
Še vedno pa je najboljše, da počakaš vsaj 2-3 mesece, da se napolnijo police s 4k TVji in stabilizirajo cene...
In če praviš, da kupiš TV na 10 let, potem mislim da ni niti najmanjšega dvoma, da moraš pograbit hdmi 2.0..
Še vedno pa je najboljše, da počakaš vsaj 2-3 mesece, da se napolnijo police s 4k TVji in stabilizirajo cene...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Sebby, slaba izbira... Predrago za 2013 model in 50Hz panel, kar za šport ni ravno optimalno..
Potem raje ekvivalenten 2014 model, ali še bolje lanski model z ambilightom.
Ali pa Samsunga s 100Hz panelom.
Jeronimo ::
Usb 2.0 je dovolj hiter za 4k vsebine (vsaj za večino).. HDMI 2.0 je bolj ključnega pomena, saj boš v prihodnosti vse priklopil preko tega priključka - od konzol, AV receiverjev, medijskih predvajalnikov, PC/laptop, itd, itd... Skratka, potreboval boš prepustnost, ki bo omogočala 60Hz pri 4k, česar pa HDMI 1.4 ne zmore.... 1080p blu-ray filmi so danes sicer v večini 24fps, ampak za 4k pa še bojda sploh ni sprejetega standarda, le pričakuje se, da bo 60fps.. Medtem pa že imaš zunaj blu-ray playerje s hdmi 2.0...
Ok ... torej po TV v septembru? :)
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
RejZoR ::
Glede na to da ima specificiran 4K samo 24, 25 in 30Hz bi reku, da ne. Razen če ima že HDMI 2.0 ampak še ni softwarsko podprto čeprav nekak dvomim, da je taka situacija. Namreč v specifikacijah ne piše izrecno katero verzijo HDMI ima, samo katere načine podpira.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
nasmrk ::
Na avstrijski uradni strani Philipsa ima model XXPUK7809 navedeno pri vhodu HDMI 4 , sposobnost 4K in 60hz.Druge uradne strani tega ne navajajo. Za model XXPUS7809 tam navajajo le 30hz. .....vir(www.philips.at).
So pa zunaj že cene za serijo 8000 z androidom. Malce bo še za počakat.....
So pa zunaj že cene za serijo 8000 z androidom. Malce bo še za počakat.....
trnvpeti ::
In principle, you can run any Android app on Philips' Smart TV, but they have chosen to optimize a few and brand them as officially supported. Preinstalled apps include Google Chrome, Search, Voice Search, Google Play Movies, Google Play Music and YouTube. More can be installed in the 2.7 GB memory.
On top of the Android platform, you will find Philips' legacy portal that offers access to apps such as Netflix, SF Anytime, Headweb, Viaplay, Spotify and more. Philips has not demonstrated how the two platforms will integrate.
On top of the Android platform, you will find Philips' legacy portal that offers access to apps such as Netflix, SF Anytime, Headweb, Viaplay, Spotify and more. Philips has not demonstrated how the two platforms will integrate.
bsslo ::
Glede HDMI 2.0 priključka sem pisal kar na Philips. Tukaj je njihov odgovor:
Na televizorju 42PUS7809 lahko gledate posnetke izdelane v izjemno visoki ločljivosti - 3840 x 2160 slikovnih pik (30Hz). Za priključitev uporabite hitri kabel HDMI. Priključek HDMI UHD ima lahko zvočni povratni kanal (ARC) in ne podpira 3D. Samo priključek HDMI 1 je HDCP 2.2 in HDMI 2.0.
Glede HDMI 2.0 priključka sem pisal kar na Philips. Tukaj je njihov odgovor:
Na televizorju 42PUS7809 lahko gledate posnetke izdelane v izjemno visoki ločljivosti - 3840 x 2160 slikovnih pik (30Hz). Za priključitev uporabite hitri kabel HDMI. Priključek HDMI UHD ima lahko zvočni povratni kanal (ARC) in ne podpira 3D. Samo priključek HDMI 1 je HDCP 2.2 in HDMI 2.0.
Kul za tale info. Torej HDMI 1 je v2.0, vsi ostali pa so v1.x. Torej bi na HDMI 1 lahko imel 60Hz UHD input. Če jezst prav zastopim...
@Rejzor, ne vem če je možno gledati pri 60Hz. Tega v mailu ni omenila. Tudi na linku kjer so naštete ločljivosti, ni nikjer videti možnosti 60 Hz pri ločljivosti UHD.
uradni link do specifikacij
lowac ::
Js čakam sedaj na njihov odgovor tudi.
Glede predvajanja 4K vsebine preko USB diska priključenega v TV ter 4K resolucije kot monitor iz PC-ja ter preko HDMI. To sta edini dve težavi, ki ju imam.
RejZoR si že sprobal 4k UHD mpeg-4 video predvajat iz USB diska že oz. priklopiti TV na PC ter nastaviti resolucijo višjo od 1920x1080, če nisi prosim daj.
Hvala.
Glede predvajanja 4K vsebine preko USB diska priključenega v TV ter 4K resolucije kot monitor iz PC-ja ter preko HDMI. To sta edini dve težavi, ki ju imam.
RejZoR si že sprobal 4k UHD mpeg-4 video predvajat iz USB diska že oz. priklopiti TV na PC ter nastaviti resolucijo višjo od 1920x1080, če nisi prosim daj.
Hvala.
Display port 1.2 podpira 4k/60Hz in HDMI 2.0 podpira 4k/60Hz, tako da teoretično bi moralo it povezat ta TV s PCjem (DP-HDMI), ampak žal še ne obstoja tak kabel oz. adapter.... Sam uporabljam mDP-HDMI kabel, ampak za 1080p. :P
Nvidia grafične kartice (Geforce serija 800) s HDMI 2.0 pa menda pridejo šele v začetku 2015, ker naj bi prišlo do težav pri proizvodnji..:(
Tko da očitno še nekaj časa ne bosta morala testirat 4k/60Hz.
Nvidia grafične kartice (Geforce serija 800) s HDMI 2.0 pa menda pridejo šele v začetku 2015, ker naj bi prišlo do težav pri proizvodnji..:(
Tko da očitno še nekaj časa ne bosta morala testirat 4k/60Hz.
@Rejzor, ne vem če je možno gledati pri 60Hz. Tega v mailu ni omenila. Tudi na linku kjer so naštete ločljivosti, ni nikjer videti možnosti 60 Hz pri ločljivosti UHD.
To me zdej bega. V mailu so omenili, da je HDMI 1 port ud HDCP 2.2 in HDMI 2.0 compatible. Razen če so se čudno izrazili. Ker v P4C bazi od Philipsa pa samo omenjajo UHD @ 30Hz, nič 60Hz...
Uraden odgovor iz Philipsa:
Spoštovani,
Hvala za Vašo e-pošto.
TV 42PUS7809/12 ne predvaja UHD 4K vsebine iz USB ključka in trdega diska.
Na tem televizorju lahko gledate posnetke izdelane v izjemno visoki ločljivosti - 3840 x 2160 slikovnih pik (30Hz) samo pri povezavi naprave preko HDMI kabla. Predvajalnik Blu-ray, igralno konzolo ali računalnik, ki predvaja videoposnetke v ločljivosti Ultra HD, morate priključiti na priključek
HDMI 1, ki je HDCP 2.2 in HDMI 2.0. Za priključitev uporabite hitri kabel HDMI. Priključek HDMI UHD ima lahko zvočni povratni kanal (ARC) in ne podpira 3D.
Če boste še vedno imeli težave s predvajanjem vsebin iz računalnika prosim, da nam pošljete točne podatke o filmu (podatke lahko dobite v programu Media Info).
Lep pozdrav,
Podpora Kupcem Philips
Tako da ja... to da ne predvaja iz ključkov oz. diskov direkt UHD kot npr. LG in Samsung je škoda :\ WD TV Live mi pa podpira maksimalno 1080p nastavitev resolucije ter teh UHD vsebin sploh ne predvaja, ker kot kaže za to nima kodeka. Bom probal danes priključit PC na HDMI 1 (sedaj je bil na HDMI 2) ter sporočim kako in kaj.
Spoštovani,
Hvala za Vašo e-pošto.
TV 42PUS7809/12 ne predvaja UHD 4K vsebine iz USB ključka in trdega diska.
Na tem televizorju lahko gledate posnetke izdelane v izjemno visoki ločljivosti - 3840 x 2160 slikovnih pik (30Hz) samo pri povezavi naprave preko HDMI kabla. Predvajalnik Blu-ray, igralno konzolo ali računalnik, ki predvaja videoposnetke v ločljivosti Ultra HD, morate priključiti na priključek
HDMI 1, ki je HDCP 2.2 in HDMI 2.0. Za priključitev uporabite hitri kabel HDMI. Priključek HDMI UHD ima lahko zvočni povratni kanal (ARC) in ne podpira 3D.
Če boste še vedno imeli težave s predvajanjem vsebin iz računalnika prosim, da nam pošljete točne podatke o filmu (podatke lahko dobite v programu Media Info).
Lep pozdrav,
Podpora Kupcem Philips
Tako da ja... to da ne predvaja iz ključkov oz. diskov direkt UHD kot npr. LG in Samsung je škoda :\ WD TV Live mi pa podpira maksimalno 1080p nastavitev resolucije ter teh UHD vsebin sploh ne predvaja, ker kot kaže za to nima kodeka. Bom probal danes priključit PC na HDMI 1 (sedaj je bil na HDMI 2) ter sporočim kako in kaj.
Jezst sem dobil drugačen odgovor od predstavnika Philips...
Q: Zanima me če 4K UHD modeli znajo predvajati 4K video (4K MKV) iz USB ključka ali je možno samo kot input preko HDMI?
Odgovor:
I'm confused. Bom nekje probal izbrskat prave 4K posnetke in jih predvajal lokalno iz diska... pa se bom mal igral s formati in bitrati...
Q: Zanima me če 4K UHD modeli znajo predvajati 4K video (4K MKV) iz USB ključka ali je možno samo kot input preko HDMI?
Odgovor:
Zdravo,
Bodo znali.
Vendar bodo sigurno omejitve glede HDCP! - nimam še potrjenih specifikacij.
Prvi demo 4K film za 7809 model, ki bo delal prek USB dobim naslednji teden.
Lep pozdrav / With kind regards
I'm confused. Bom nekje probal izbrskat prave 4K posnetke in jih predvajal lokalno iz diska... pa se bom mal igral s formati in bitrati...
Anney ::
Alle HDMI: Bis zu 1920 x 1080 FHD bei 60 Hz, 4K Ultra HD 3840 x 2160 bei 30 Hz
Procesorski čip v tej seriji je pa MT5591 od Mediateka, če kdo zbrska kaj več, kaj ta čip zmore.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()
Anominan ::
Ej super ste vsi. Čeprav vas bolj malo zastopim, ampak zelo rad prebiram to temo :)
Vse bolj se zanimam za nakup 55 incne različice tega Tv-ja o katerem je veliko govora (Philips 55PUS7809)
Če odvzamem te 4K vsebine, mi prodajalci po trgovinah garantirajo, da bom pri gledanju HD programov (SIOL TV)in HD vsebin direktno iz prenosnega diska imel bolšjo sliko, kot če bi kupil "samo" FULL HD verzijo npr. Philips 55PFS7109, ki je pa cca 150-200 eur cenejši.
Zdaj pa ne vem kaj naj naredim.
Vse bolj se zanimam za nakup 55 incne različice tega Tv-ja o katerem je veliko govora (Philips 55PUS7809)
Če odvzamem te 4K vsebine, mi prodajalci po trgovinah garantirajo, da bom pri gledanju HD programov (SIOL TV)in HD vsebin direktno iz prenosnega diska imel bolšjo sliko, kot če bi kupil "samo" FULL HD verzijo npr. Philips 55PFS7109, ki je pa cca 150-200 eur cenejši.
Mislim da neke astronomske razlike ne bi smelo bit. Mislim, če je 1080p video zelo dobre kakovosti je vprašanje če bi z Ultra Resolution upscalingom kaj pridobil. Kot sem reku, mene je pritegnilo praktično vse drugo kot 4K. 4K je zgolj slučajno tam.
Btw, so še druge razlike. 7809 ima še ambilight+hue, quad core procesor, močnejše zvočnike, 1 USB priključek več, Incredible Surround 3D.
Btw, so še druge razlike. 7809 ima še ambilight+hue, quad core procesor, močnejše zvočnike, 1 USB priključek več, Incredible Surround 3D.
Imam RAW 4k video (YUV format) in nobenega 4k free encoderja, da bi ga spremenil v predvajalno obliko za v USB port lol :D
Po priklopu PC-ja s HDMI kablom na HDMI 1, ki ima tudi v samem Menuju TV-ja drugačno ime HDMI 1 (Blu-Ray) je zadeva začela DELOVATI!
Nastavil sem lahko 4K resolucijo in nastavil par 4K odzadij (nore HQ slike) ter preizkusil par tapravih UHD 4K video vsebin .. tukaj se šele vidi, da je to taprava 4K kvaliteta :)
Edino kar sem opazil je problem v 4K/30Hz in je verjetno zaradi tega input mouse lag, tako da se malo bolj s težava natančno klika... Če prestavim nazaj na 1920x1080 laga sploh ni.
4K video posnetke @ 29.9fps predvaja zelo zelo tekoče in slika je res noro dobra, 4K posnetke @ 60FPS pa z nekaj laga pri horizontalnem in vertikalnem premiku slike, ampak še vedno gledljivo oz. za pokazat komu kako to dobro 4K izgleda od blizu :)
Uglavnem sem vedno bolj in bolj zadovoljen (upam le da je hdmi 1 port res HDMI 2.0 ter da podpira 4K @ 60Hz), tako da TV je res špica. Edino kar še morajo narediti sem izvedel s pomočjo DarwiN-a je kabel oz. adapter display port 1.2 na HDMI 2.0., v nasprotnem primeru bo treba verjetno menjati grafo če bom hotel gledati 4K/60Hz.
lp, lowc
Nastavil sem lahko 4K resolucijo in nastavil par 4K odzadij (nore HQ slike) ter preizkusil par tapravih UHD 4K video vsebin .. tukaj se šele vidi, da je to taprava 4K kvaliteta :)
Edino kar sem opazil je problem v 4K/30Hz in je verjetno zaradi tega input mouse lag, tako da se malo bolj s težava natančno klika... Če prestavim nazaj na 1920x1080 laga sploh ni.
4K video posnetke @ 29.9fps predvaja zelo zelo tekoče in slika je res noro dobra, 4K posnetke @ 60FPS pa z nekaj laga pri horizontalnem in vertikalnem premiku slike, ampak še vedno gledljivo oz. za pokazat komu kako to dobro 4K izgleda od blizu :)
Uglavnem sem vedno bolj in bolj zadovoljen (upam le da je hdmi 1 port res HDMI 2.0 ter da podpira 4K @ 60Hz), tako da TV je res špica. Edino kar še morajo narediti sem izvedel s pomočjo DarwiN-a je kabel oz. adapter display port 1.2 na HDMI 2.0., v nasprotnem primeru bo treba verjetno menjati grafo če bom hotel gledati 4K/60Hz.
lp, lowc
Port je HDMI 2.0, 60fps pa neboš izvlekel iz tega TVja. ;)
@Rejzor
ffmpeg in nekako takole:
@Rejzor
ffmpeg in nekako takole:
ffmpeg -f rawvideo -vcodec rawvideo -s 1920x1080 -r 25 -pix_fmt yuv420p -i inputfile.yuv -c:v libx264 -preset ultrafast -qp 0 output.mp4
With -f rawvideo you set the input format to a raw video container
With -vcodec rawvideo you set the input file as not compressed
With -i inputfile.yuv you set your input file
With -c:v libx264 you set the encoder to encode the video to libx264.
The -preset ultrafast setting is only speeding up the compression so your file size will be bigger than setting it to veryslow.
With -qp 0 you set the maximum quality. 0 is best, 51 is worst quality in our example.
Then output.mp4 is your new container to store your data in.
Zgodovina sprememb…
@anney:
Ko bodo enkrat prišli na sceno blu-ray filmi v 4K in ratali popularni na p2p sceni bodo tako ali tako verjetno še vedno večina v 23.976 fps ane?
Kot so npr. trenutno pr0n-i 4K 2160p:
Primer:
Format............: MPEG-4
File size.........: 4.62 GiB
Duration..........: 29mn 12s
Format............: AVC
Bit rate..........: 22 374 Kbps
Width.............: 4 096 pixels
Height............: 2 160 pixels
Frame rate........: 23.976 fps
Kakšne so pa specifikacije tistih 4K filmov (frami?), ki jih v Ameriki lahko streamane gledajo preko Netflixa in podobno, če mogoče kdo ve?
Takšni bodo verjetno tud prej ali slej začeli prihajat na p2p sceno...
Tako, da bi se teh 60fps potrebovalo zgolj pri igrah, kar pa itak ne pride v upoštev saj bi rabil za takšno delovanje vsaj 3 ali 4-way SLI svoje grafične (r9 280x), katera ena stane še vedno nad 300€ :)
Ko bodo enkrat prišli na sceno blu-ray filmi v 4K in ratali popularni na p2p sceni bodo tako ali tako verjetno še vedno večina v 23.976 fps ane?
Kot so npr. trenutno pr0n-i 4K 2160p:
Primer:
Format............: MPEG-4
File size.........: 4.62 GiB
Duration..........: 29mn 12s
Format............: AVC
Bit rate..........: 22 374 Kbps
Width.............: 4 096 pixels
Height............: 2 160 pixels
Frame rate........: 23.976 fps
Kakšne so pa specifikacije tistih 4K filmov (frami?), ki jih v Ameriki lahko streamane gledajo preko Netflixa in podobno, če mogoče kdo ve?
Takšni bodo verjetno tud prej ali slej začeli prihajat na p2p sceno...
Tako, da bi se teh 60fps potrebovalo zgolj pri igrah, kar pa itak ne pride v upoštev saj bi rabil za takšno delovanje vsaj 3 ali 4-way SLI svoje grafične (r9 280x), katera ena stane še vedno nad 300€ :)
Vsi filmi so zaenkrat še maximum 30fps, od xvida do 8Kja.
Tale dva demota vam bom dal za pokušino, samo da se mi uploada na dropbox.
HD-Club 4K Hisense Demo 2014 2160p HDTV AAC2.0 H.264
Runtime 3:35
Bitrate 98700 kbps
Resolution 3840x2160 (16:9)
Framerate 29.970 frames/s
HD-Club 4K Showreel 2013 2160p HDTV AAC2.0 H.264
Runtime 4:54
Bitrate 98500 kbps
Tale dva demota vam bom dal za pokušino, samo da se mi uploada na dropbox.
HD-Club 4K Hisense Demo 2014 2160p HDTV AAC2.0 H.264
Runtime 3:35
Bitrate 98700 kbps
HD-Club 4K Showreel 2013 2160p HDTV AAC2.0 H.264
Runtime 4:54
Bitrate 98500 kbps
Zgodovina sprememb…
Bom Prvi del bo čez pol ure, potem dam še naslednjega in čez uro pa pol prilepim oba linka.
Format je mp4 tako da nebi smelo biti težav s predvajanjem. To je 4k v pravem pomenu besede.
Pred tem si lahko enega ogledaš na youtube kanalu v njihovem 4K (wanabe) formatu in potem primerjaš original in njihovo skrupocalo. :)
Format je mp4 tako da nebi smelo biti težav s predvajanjem. To je 4k v pravem pomenu besede.
Pred tem si lahko enega ogledaš na youtube kanalu v njihovem 4K (wanabe) formatu in potem primerjaš original in njihovo skrupocalo. :)
driver_x ::
Ej super ste vsi. Čeprav vas bolj malo zastopim, ampak zelo rad prebiram to temo :)
Naj ti dajo oba TVja skupaj in potem primerjaj 1080p sliko obeh.
@Anominan:
V tvojem primeru se gre za TV 55'' velikosti za katega ne boš odštel ravno malo. Razmišljati moraš v smeri, da boš takšen TV imel vsaj par let (2-5). V tem času se pa bodo že pojavile 4K vsebine, ki jih boš (verjemi) želel ogledati ali pa vsaj preizkusiti, zato je fajn da imaš 4K ready TV. Če se pogovarjamo med 1250-1450€ za zgoraj omenjena TVja 55PFS7109 vs 55PUS7809 to ne sme igrati prevelike vloge, da daš še tistih 150 oz. 200€ zraven in imaš mir veliko več časa... to je moje mnenje.
V tvojem primeru se gre za TV 55'' velikosti za katega ne boš odštel ravno malo. Razmišljati moraš v smeri, da boš takšen TV imel vsaj par let (2-5). V tem času se pa bodo že pojavile 4K vsebine, ki jih boš (verjemi) želel ogledati ali pa vsaj preizkusiti, zato je fajn da imaš 4K ready TV. Če se pogovarjamo med 1250-1450€ za zgoraj omenjena TVja 55PFS7109 vs 55PUS7809 to ne sme igrati prevelike vloge, da daš še tistih 150 oz. 200€ zraven in imaš mir veliko več časa... to je moje mnenje.
Sem dal gor prave 4k in mi je isto pacalo sliko z zelenim ekranom. Očitno bojo mogl firmware mal zrihtat...
strup121 ::
ker vidim da je tu dosti ljudi ki se spozna na televizorje, bi prosil če bi si kdo vzel čas in pogledal tale tv. Če je slučajno kak drug tv v tem cenovnem rangu ki bi ga bolj priporočali, prosim na plan s predlogi.
Gledal sem tole:
http://www.mimovrste.com/led-lcd-tv-spr...
Gledal sem tole:
Sebby ::
Sebby, slaba izbira... Predrago za 2013 model in 50Hz panel, kar za šport ni ravno optimalno..
Hvala. Vidim, da se tukaj kar spoznate na TV-je bi mi lahko kdo razložil glede Hz? Namreč, tako PHILIPS LED TV 40PFL4528H/12 kot tudi Philips 40PFL4508H piše da imata oba 200 Hz, zakaj bi potem to bilo 50 Hz?
Glede Samsunga LED LCD TV sprejemnik UE40F6500 (3D) pa piše da ima 400 Hz kako potem 100Hz?
Se vidi kakršnakoli razlika na oko med 200 in 400 Hz?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Sebby ()
nasmrk ::
ker vidim da je tu dosti ljudi ki se spozna na televizorje, bi prosil če bi si kdo vzel čas in pogledal tale tv. Če je slučajno kak drug tv v tem cenovnem rangu ki bi ga bolj priporočali, prosim na plan s predlogi.
Gledal sem tole:
Sam sem pred nakupom tv-jke in posebej gledam Philipsa.Ta je seveda nov model, najbrž ima hitrejši brskalnik. Glede na to pa ,da nima ambilighta in samo 200hz pmr, bi vseeno predlagal 6500 serijo. V trgovini sem primerjal 6500 in 7100 skupaj postavljena. Oba na toplih barvah in iskal razliko, ki pa je nisem našel. Optimum je res 47-ka(razmerje cena:velikost), pmr 400-600hz, od tu naprej pa so samo bombončki....47xxx6500, bi se morala pojaviti po ceni okrog 800 eur. Bomo spremljali....kajne
Osebno bi vzel vsaj model 6309 z Ambilightom. Ti garantiram, da ti ne bo žal, ker res naredi super učinek med gledanjem in se ti nakoncu zdi, da imaš še za pol metra večjo diagonalo :D
Sebby ::
Zadeva je taka da so pokupili vse Samsungove UE40F6500 modele ki so 400Hz.. Ne vejo pa kdaj jih bodo ponovno dobili. Naj enostavno kupim tegale ki je kategorijo nižji UE40F6400 in ima 200Hz ali čakam na 400Hz? Je kakšna razlika?
Kar se tiče ambilighta je res, da ti nardi občutek večjega ekrana kot je rekel rejzor ;) Ko se enkrat navadiš na ambilight zelo težko greš stran :)
Trenutno imam dva Philipsa z ambilight (5008k ter 7809) v različnih sobah z različno steno in v obeh primeru izpade čudovito, tako da ambilight je že en velik velik plus.
@Sebby: Kolikor vem imata oba moja TVja 50Hz panel, izdelava 100Hz panelov je predraga zaradi materialov in postopkov zato uvajajo večinoma 50Hz panele ter potem tiste pohitritve slik s PMR -kar se tiče Philipsa. Prvi slabše serije -5008k uporablja pohitritev slike s 300Hz PMR, drugi boljše serije - 7809 pa 600Hz PMR. Jaz osebno razliko opazim vsako sekundo ob gledanju filma, kjer se slika premika horizontalno in vertikalno oz. če se karkoli premika (recimo tudi če gledaš valove morja ki udarjajo ob plažo in čeprav se slika levo in desno ne premika dobiš občutek gladkejšega in bolj tekočega premikanja). Ne pravim, da je 5008k slab kar se tiče tega, ampak jaz (freak) to zelo opazim ;)
Kar se tiče Samsunga ki ga omenjaš razlike med 200Hz in 400Hz ne poznam, ker nevem kako to točno narejeni in kako funkcionirajo. Razlika je tudi v tem če ima slučajno model 6500 100Hz panel 6400 pa mogoče 50Hz?
Najbolje od vsega bi bilo če bi si zadevo šel pogledati na lastne oči (kakšen eLeclerc na Rudniku ima te Samsunge vedno razstavljene in predvajajo blu-ray BD50 ploščke (2D in 3D).
Samo če praviš da so pošli iz zalog potem bo to bolj problem :\
Trenutno imam dva Philipsa z ambilight (5008k ter 7809) v različnih sobah z različno steno in v obeh primeru izpade čudovito, tako da ambilight je že en velik velik plus.
@Sebby: Kolikor vem imata oba moja TVja 50Hz panel, izdelava 100Hz panelov je predraga zaradi materialov in postopkov zato uvajajo večinoma 50Hz panele ter potem tiste pohitritve slik s PMR -kar se tiče Philipsa. Prvi slabše serije -5008k uporablja pohitritev slike s 300Hz PMR, drugi boljše serije - 7809 pa 600Hz PMR. Jaz osebno razliko opazim vsako sekundo ob gledanju filma, kjer se slika premika horizontalno in vertikalno oz. če se karkoli premika (recimo tudi če gledaš valove morja ki udarjajo ob plažo in čeprav se slika levo in desno ne premika dobiš občutek gladkejšega in bolj tekočega premikanja). Ne pravim, da je 5008k slab kar se tiče tega, ampak jaz (freak) to zelo opazim ;)
Kar se tiče Samsunga ki ga omenjaš razlike med 200Hz in 400Hz ne poznam, ker nevem kako to točno narejeni in kako funkcionirajo. Razlika je tudi v tem če ima slučajno model 6500 100Hz panel 6400 pa mogoče 50Hz?
Najbolje od vsega bi bilo če bi si zadevo šel pogledati na lastne oči (kakšen eLeclerc na Rudniku ima te Samsunge vedno razstavljene in predvajajo blu-ray BD50 ploščke (2D in 3D).
Samo če praviš da so pošli iz zalog potem bo to bolj problem :\
JA23 ::
Lahko še jaz zaprosim za nasvet, glede na to, da se očitno zelo spoznate ne TV-je.
Opazil sem, da imate večinoma slabo mnenje o LG. Zakaj pa? Na tujih spletnih straneh imajo kar dobre ocene. Tudi tržni delež jim v zadnjem času kar raste. Sam sem recimo gledal LG 3D LED TV 47LA6608
Pa me zanima kaj si ostali o tem mislite in ali mi lahko predlagate kakšno boljšo alternativo.
Drugače pa vnaprej hvala za odgovore.
Opazil sem, da imate večinoma slabo mnenje o LG. Zakaj pa? Na tujih spletnih straneh imajo kar dobre ocene. Tudi tržni delež jim v zadnjem času kar raste. Sam sem recimo gledal LG 3D LED TV 47LA6608
Pa me zanima kaj si ostali o tem mislite in ali mi lahko predlagate kakšno boljšo alternativo.
Drugače pa vnaprej hvala za odgovore.
@lowac
Razliko bolj opaziš zaradi manjka Perfect Natural Motion funkcije na 5008 modelu. 7809 pa jo ima. To je tisti filter, ki interpolira vmesne frejme, medtem ko jih 5008 samo podvaja oz potroji. Na 7809 deluje vse kot bi gledal v živo in je super tekoče (za nekatere včasih celo preveč), pri 5008 pa imaš feeling kot da si mal distanciran od dogajanja.
@JA23
Ah kje, LG ima dobre TV-je. Sam imams uper izkušnje, sploh USB playback je bil na LG-jih vedno vrhunski.
Razliko bolj opaziš zaradi manjka Perfect Natural Motion funkcije na 5008 modelu. 7809 pa jo ima. To je tisti filter, ki interpolira vmesne frejme, medtem ko jih 5008 samo podvaja oz potroji. Na 7809 deluje vse kot bi gledal v živo in je super tekoče (za nekatere včasih celo preveč), pri 5008 pa imaš feeling kot da si mal distanciran od dogajanja.
@JA23
Ah kje, LG ima dobre TV-je. Sam imams uper izkušnje, sploh USB playback je bil na LG-jih vedno vrhunski.
RejZoR točno to ja, sem pozabil! :D Vse kar si rekel drži (včasih je že slika celo preveč realna - kot bi gledal posnetek v živo - ampak mene ne moti)
@JA23:
Kolikor jaz vem ima LG zelo dobre TVje in tudi kar se tudi tiče PC monitorjev. Tudi njihov smart je baje zelo dober ter daljinec - miška, ki baje deluje briljantno ter seveda brezhiben USB playback z "vsemi" supporti zvoka in video formatov. Že tisti starejši takratni high-end modeli SL8000 in SL9000 so bili za dol past. Edino kar bi meni manjkalo na takšnem TVju je kot sem že rekel ambilight. Ampak če še nisi imel Philipsa z ambilighta tega pogrešal ne boš, ker ne veš kako je. :)
@JA23:
Kolikor jaz vem ima LG zelo dobre TVje in tudi kar se tudi tiče PC monitorjev. Tudi njihov smart je baje zelo dober ter daljinec - miška, ki baje deluje briljantno ter seveda brezhiben USB playback z "vsemi" supporti zvoka in video formatov. Že tisti starejši takratni high-end modeli SL8000 in SL9000 so bili za dol past. Edino kar bi meni manjkalo na takšnem TVju je kot sem že rekel ambilight. Ampak če še nisi imel Philipsa z ambilighta tega pogrešal ne boš, ker ne veš kako je. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lowac ()
Mene zdej bolj skrbi za naprej. Zdej mi je Philips dal možnost okusit top end za res ugodno ceno, ko bo tale crknil (bog ne daj da bi crknu televizor) pa bom hotu met spet top end, ker se bom zdej navadil na hude funkcije. Sam bo pa cena jurja plus lol. Bastards. :D
fpbs ::
LG je najnaprednejša firma TVejev z največjo proizvodnjo LCD panelov, so edini ki so prešli iz aktivne 3D v pasivno, prvi pričeli s proizvodnjo OLED televizorjev....
ej rejzor, nikjer na naših spletnih štacunah ne najdem nobene 6309 a je to možno?
našel, hvala.
našel, hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: strup121 ()
Rejzor, Lowac in ostali, ki ste kupili 42PUS7809... Ste ostali na osnovni garanciji 2 leti ali ste jo lahko podaljšali na kakšen način?
hmm... našel sem si 2 televizorja, med katerima ne najdem razlike:
http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-47...
in
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/47...
http://www.moj-tv.com/led-tv/philips-47...
in
http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/47...
Direktno preko Philipsa, takorekoč interna akcija za poslovne partnerje. Garancije je bila opcija samo tovarniške 2 leti. Drugače dobra strategija, ko tko pomisliš. Mi dobimo top end TV za nizko ceno, oni pa dobijo prodajno osebje, ki iz domačih izkušenj iz dneva v dan znajo razložiti prednosti naprednejših funkcij. Ker je čist drugače če nekaj poznaš iz redne uporabe proti teoretični in bežni testni uporabi.
Recimo vidim pri sebi, Ambilight, sem si ga vedno želel ampak sem si reku, sej bo že. Ampak ko imaš to doma pa skor ni šanse, da bi kdaj probal še kaj drugega. Al pa Perfect Natural Motion. Men to naredi tko hud efekt gibanja da mi je gledanje navadnih sedaj totalno čudno.
@strup121
Razlika je samo v obliki podstavka. Dobro poglej na obeh slikah pa boš opazil razliko. Vse ostalo je identično do zadnje črke specifikacij.
Recimo vidim pri sebi, Ambilight, sem si ga vedno želel ampak sem si reku, sej bo že. Ampak ko imaš to doma pa skor ni šanse, da bi kdaj probal še kaj drugega. Al pa Perfect Natural Motion. Men to naredi tko hud efekt gibanja da mi je gledanje navadnih sedaj totalno čudno.
@strup121
Razlika je samo v obliki podstavka. Dobro poglej na obeh slikah pa boš opazil razliko. Vse ostalo je identično do zadnje črke specifikacij.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RejZoR ()
sarma ::
6500 is in the house :)
Zaenkrat sem zelo zelo zadovoljen. ...
Si potem nabavil pri HN za 935 EUR? Imam občutek, da je šlo za napako pri 6500 modelu. Včeraj sem bil v trgovini in so hoteli zanj cca 1300 EUR. Na spletu je umaknjen. ;)
A veš, da sem isto pomislil :) Sem v soboto zjutraj (takoj ko so objavili ceno) šel v trgovino - cena 1300. Rekli so, da moram naročiti preko spleta, ker je spletna akcija. Sem naročil takoj v soboto, že v torek/sredo ga ni več bilo na spletu. Sem pa dobil po pošti njihove redne akcije prejšnji teden, enkrat na mesec ali dvakrat jih dobim in je samo 6400 bil po tej ceni :) 6500 ni bil sploh omenjen. Mogoče so imeli par teh 6500 in so se jih želeli znebiti, kaj pa vem...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sarma ()
@rejzor
Super, hvala ti. Zdej se je treba samo še odločit kater podstavek mi je bolj všeč :)
Super, hvala ti. Zdej se je treba samo še odločit kater podstavek mi je bolj všeč :)