» »

Zlonamerna koda, ali pač?

Zlonamerna koda, ali pač?

bosko1333 ::

Imam eno težavo!
Preko Xfira sem od enega prijatla dobil sumljiv link na katerega sm pomotoma klikno in fasal na comp neko čudno stvar.
Preko Xfrira zmeraj ko se pogovarjam začne kuj samo skakat in pošiljat linke drugim osebam. Tudi po facebooku sm hoto enga prijatla opozorit (ker si na Xfire nisem upal) in tudi tam je začelo pošiljat linke! Imam antivirus microsoft security essentials ampak nič ni najdo. Nevem kaj naj?

Že v naprej hvala...

P.S.
Upam da še tukaj ne bom jaz oz. ta koda pošiljala teh linkov.

bluefish ::

Uporabi MalwareBytes.

bosko1333 ::

Hvala še enkrat za ta program, ampak še vedno ni izbrisal te datoteke in sicer... Vsakih 15 sec mi vrže vun da je blokiral neko izhodno povezavo:

Z ip-jem 91.215.158.65
Tip je izhodni
Port pa je 49892
Proces pa winsvc.exe

Kaj lahko proti temu naredim ker je ta proces obvezen pri windown 7!

pershi ::

Poskusi še s Combofix (link). Pred uporabo preberi navodila - je precej učinkovit ne pa ravno uporabniku prijazen program.

lp, p

Valentin ::

Spybot.

Obvezno pred skeniranjem naredi update.

RejZoR ::

Norton Power Eraser...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

solatko ::

Če ti dela obnovitvena točka, vrni na čas pred problemi, saj nobeno brisanje s programi, nesnage ne odstrani, temveč pusti glavni del raztresen po registru in se ti zadeva zelo hitro ponovi ali pa ti odpira računalnik za obiske drugih.
Delo krepa človeka

Valentin ::

solatko je izjavil:

Če ti dela obnovitvena točka, vrni na čas pred problemi, saj nobeno brisanje s programi, nesnage ne odstrani, temveč pusti glavni del raztresen po registru in se ti zadeva zelo hitro ponovi ali pa ti odpira računalnik za obiske drugih.

Spybot naprimer prav lepo počisti tudi register...

solatko ::

Valentin - Sem ga uporabljal na XP, v w7 ne počisti nič v registru, daje samo tak vtis. Odpri register in boš videl, da so vsi faili še vedno na mestu. Tudi drugi čistilci registra na w7 niso kaj dosti uporabni.
Je pa restore point uporaben, saj na xp ni bil. Če veš kdaj si nesnago dobil, se vrneš na dan prej in prasca ni nikjer več.
Delo krepa človeka

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

basicscan.com-nezazeljen program, kako odstraniti

Oddelek: Programska oprema
141570 (1360) Tim10
»

Prenosnik - ob mirovanju ne zatemni ekrana

Oddelek: Pomoč in nasveti
415358 (4964) win64