Forum » Operacijski sistemi » Mandrake Linux 9.0 na Laptopu
Mandrake Linux 9.0 na Laptopu
Kori ::
OK. Potegnem si z neta ISO slike MANDRAKE 9.0 in vse lepo specem na CDje... ni problema. Pol mi ga je uspelo celo nainstalirat na desktop - res lepe barve, prijazna instalacija, skoraj nobene razlikewec od WinTenda etc... potem sem pa hotel isto narest se na laptopu. Mam Compaq Presario 915. No najprej mi je zadeva zablokirala ze takoj na zacetku, ko je hotla prepoznat PCMCIA... Resitev sem nasel na enem forumu - v LILO napises linux pci=off zadeva potem nekako prebrede do zacetka graficnega interfaca instalacije in kao hoce prepoznat disk... tukaj pa se vse ustavi in zmrzne. A ma kdo kaksno idejo, kako naprej???
tnx & lp G.
tnx & lp G.
suse80 ::
1. Če se da, zaženi instalacijo na laptopu iz diskete (naredi jo s programom rawrite).
2. Zaženi jo v text modu, ne grafiki!
3. Ne uporabljaj linux pci=off parametra, raje opusti prepoznavo pcmcia ali pa najdi modul za pcmcia in ga naloži!
2. Zaženi jo v text modu, ne grafiki!
3. Ne uporabljaj linux pci=off parametra, raje opusti prepoznavo pcmcia ali pa najdi modul za pcmcia in ga naloži!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kater os na p133Oddelek: Operacijski sistemi | 2041 (1199) | Daliborg |
» | PCMCIA & linuxOddelek: Pomoč in nasveti | 881 (828) | Marabela |
» | simobil vodafone connect card ne zazna gprs signalaOddelek: Mobilne tehnologije | 933 (871) | PROTOTIP |
» | Linux na pentium IOddelek: Operacijski sistemi | 937 (780) | mazy |
» | RedHat 9 install problemOddelek: Operacijski sistemi | 1052 (866) | ||_^_|| |