Forum » Programiranje » C++ naloga
C++ naloga
Kockica ::
Zanima me, kako bi reševal take vrste nalog:
Program v primeru vnosov celoštevilskih vrednosti 4(leva slika) in 3 (desna slika) generira izpis:
Slika:
http://imageshack.us/photo/my-images/96...
Sploh ne vem, kako bi se lotil take naloge, rad bi jo pa naredil brez uporabe tabel.
Mi lahko prosim kdo pomaga kako začeti?
Program v primeru vnosov celoštevilskih vrednosti 4(leva slika) in 3 (desna slika) generira izpis:
Slika:
http://imageshack.us/photo/my-images/96...
Sploh ne vem, kako bi se lotil take naloge, rad bi jo pa naredil brez uporabe tabel.
Mi lahko prosim kdo pomaga kako začeti?
Kockica ::
Hvala za odgovor, ampak še vedno mi ni najbolj jasno :/.
Do zdaj sem tole naredil pa mi noče zamaknit vrstice.
Do zdaj sem tole naredil pa mi noče zamaknit vrstice.
#include <iostream> #include <windows.h> using namespace std; int main() { int a; cin >> a; if (a == 3) for(int i=0; i<3; i++) cout << "* \t " << endl; system("pause"); return 0; }
Vesoljc ::
teli liki ki jih dobis kot nalogo so dvo dimenzionalna tabela z x,y koordinato. za vsako polje (Xn, Yn) imas ali prazen prostor "space" ali zvezdico "*". odvisno od lika ki ga zelis narisati se moras sprehodi cez polje in ugotoviti, ali v trenutno polje pase space ali zvezdica. ne delat z tabi, tam kjer je luknja napisi " ".
v osnovi rabis dva for loopa (x,y) ter kaksen extra stevec, ki ga ali povecujes ali zmanjsues.
aja, modulus (%) is your friend ;)
v osnovi rabis dva for loopa (x,y) ter kaksen extra stevec, ki ga ali povecujes ali zmanjsues.
aja, modulus (%) is your friend ;)
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
kitesurfer ::
Ali lahko kdo napiše rešitev tega programa, se že cel dopoldan trudim, pa ne najdem rešitve
Tole kodo sem že sestavil, sam ne vem kako naj obrnem stevec v tretji for zanki, da bo štel 1234|4321|1234|4321, potem je rešitev enostavna.
Hvala za pomoč.
Tole kodo sem že sestavil, sam ne vem kako naj obrnem stevec v tretji for zanki, da bo štel 1234|4321|1234|4321, potem je rešitev enostavna.
#include <iostream> #include <windows.h> using namespace std; int main() { int i(0), j(0), k(0), stevec_kr(0); int stevilo(0); std::cout << "Vnesi stevilo: "; std::cin >> stevilo; for(i=1; i <= stevilo; i++) { for (j=1; j <= stevilo; j++) { for(k=1;k <= stevilo; k++) { if(k==i) { std::cout << "*"; } else { std::cout << " "; } } } std::cout <<"\n"; } system("pause"); return 0; }
Hvala za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kitesurfer ()
Fuks ::
Osebno bi to naredil z nekoliko manj zankami in s printf, ampak tukaj je dodelana (in delujoča) tvoja rešitev.
#include <iostream> #include <windows.h> using namespace std; int main() { int i(0), j(0), k(0), stevec_kr(0); int stevilo(0); std::cout << "Vnesi stevilo: "; std::cin >> stevilo; boolean inverz; //Vrstice for(i=0; i < stevilo; i++) { inverz = false; //Odseki for (j=0; j < stevilo; j++) { //Izpis for(k=0;k < stevilo; k++) { if( (!inverz && k==i) || (inverz && k == (stevilo - i - 1)) ) std::cout << "*"; else std::cout << " "; } inverz = !inverz; } std::cout <<"\n"; } system("pause"); return 0; }
kitesurfer ::
Hvala za odgovor, ne vem če bi se spomnil tako narest
Ali lahko @Kockica poveš za kater letnik in šolo potrebuješ tole nalogo?
Ali lahko @Kockica poveš za kater letnik in šolo potrebuješ tole nalogo?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C programiranje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 27703 (17999) | amacar |
» | [Java] Sortiranje razredovOddelek: Programiranje | 1451 (1198) | Spura |
» | C# - Grafični izpis številOddelek: Programiranje | 1557 (1453) | someone1 |
» | C osnovaOddelek: Programiranje | 1542 (1057) | RunoTheDog |
» | kazalci in poljeOddelek: Programiranje | 1674 (1595) | rasta |